X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boje tych słów "ale ma pani pięknego synka" bym im tam padła na zawał. Ale kurcze 5 różnych usg na różnych etapach ciąży (pierwsze płciowe 19tc) i 5 innych lekarzy i każdy mówił że dziewczynka więc myślę że pomyłka jest niemożliwa.

Myszka obejrzałam kiedyś połowę 1 odcinka The Knick i wyłączyłam po tej akcji nieudanej...przeraziło mnie to przez ciążę, może jakbym nie była w ciązy to bym oglądała bo slyszałam że niezły serial ale w tym przypadku nie na moje nerwy :) Nie mam co oglądać bo wszystkie moje seriale wychodzą dopiero pózna jesienia albo w ogóle 2016 :/ i jakoś nie mogę się w nic wkręcić i zasypiam na każdym nowym serialu.

Miał być sernik i sprzątanie a spałam od 14, biorę się za obiad i sprzątanko a sernik albo nastawię o 22 jak się ochłodzi albo jutro z rana

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze.. też bym zeszła jakby się okazało że synek jest córeczką.. ale tak jak mówicie raczej w drugą stronę są te pomyłki..

Odnośnie pomidorówek to polecam jeszcze dodać sok pomidorowy 100%.

Dziś jest jeszcze w miarę znośna pogoda we Wro, tzn mieszkanie jeszcze nie jest nagrzane ale od jutra to będzie horror.. w piątek ma być 39 stopni.. a my mamy 5 rocznicę ślubu.. mąż stwierdził że weźmie sobie wolne i będziemy jeździć od galerii do galerii żebym cały dzień była w klimatyzowanych pomieszczeniach.. w każdej kawa, lody i kino.. ale się uśmiałam ale w sumie to nie jest zły pomysł:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tez jestem na etapie szukania niani i zastanawiam sie nad ta http://m.euro.com.pl/elektroniczne-nianie/babyono-195.bhtml

No ja też nad nią myślałam :) Dobra cena, fajny zasięg i opinie też ma dobre :) Mi się podoba jeszcze ta http://www.ceneo.pl/13507913#tab=spec
    ale jest dwa razy droższa. Podeśle najwyżej bratu link do tych dwóch niech sam zdecyduje :D

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A co myślicie o lezaczkach bujaczkach? Jeśli jesteście za to od kiedy takiego malucha sadzac?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati go go go!!!! Trzymam kciuki.
    A u mnie załamka. Właśnie mnie zbadala lekara i oznajmiła że szyjka skrocona, główka bardzo nisko ale rozwarcia nie ma. Aż się sama zdziwila że główka tak nisko a zero rozwarcia. ( to chyba przez ta glowke tak mnie napierdziela przy chodzeniu). Mówi że może coś jutro będą probowac i zaczęła mi gadac o balonikach. Mój koszmar. Całą ciążę modlilam się żeby chociaż teraz mnie to ominęło, ale widocznie nie mam tyle szczęścia.
    Więc teraz tylko zostaje czekanie....
    Ps Magda zapomniałam napisać wczoraj, że bardzo ładnie Ci w grzywce wg ładnie wygladasz.

magda sz, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny A co myślicie o lezaczkach bujaczkach? Jeśli jesteście za to od kiedy takiego malucha sadzac?

ja własnie mysle nad jakims,ale mój słodziak jeszcze mały, ale mysle ze od 2 miesiaca byłoby ok:) ja mysle o takim http://www.smyk.com/fisher-price-fotelik-bujaczek-przyjaciele-z-lasu-tropikalnego,p1095283699,swiat-niemowlaka-p?gclid=CLXChOqQjccCFaXVcgod24kMsQ

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz dostalam kolacje. zupa szpinakowa na obiad taka se ale drugie bretonka ok tylko malo. Maz juz pojechal, byla siostra zabrala go do zdjecia szwow. Siedzial u mnie na lozkubi oczywiscie doczepila sie pielegniarka zevnie wolno, ale siostra syknela za ma przeciez noge zlamana i sie odjebala. Teafilam na niemilego anestezjologa, osluchal mnie i stwierdzil ze mam wydzieline w plucach i wykrzyknikami na karcie podkreslil ze tylko zzo, zadnej intubacji. No i siedze sobie, troche nudno. Korzystam bo jutro sie zacznie;)))

małaMyszka, zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka powodzenia
    Juz jutro zobaczysz swojego dzieciaczka ale wypas ❤

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka super to już jutro :). Trzymam kciuki!

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witamy po weekendzie :D

Pati trzymam kciuki &&&

Ofka-Ty tez juz jutro bedziesz tulic dzieciatko <3

U nas skurcze sa,nieregularne ale wyrazne...

Bylam u gin bo dzwonila ze sa juz wyniki-i toksoplazmozy nie ma oraz gbs ujemny :) tak sie ciesze ;)

Wizytujace-czekamy na info co u Waszych bejbikow <3

Powodzenia kochane :) :) :)

Laura, magda sz, Paula_071, małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś ale nam zleciało :). Pamiętasz niedawno były starania ;) a za chwilkę będziemy tulić naszych synków :D

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po KTG ale za 2 godziny mam jechać jeszcze raz.. Synek robi sobie ze mnie jaja i prawie wcale się dzisiaj nie rusza :-/ Podczas badania zero ruchów.. Lekarz kazał zjeść coś słodkiego i przyjechać za 2 godziny.. Położna stwierdziła, że jestem niepoważna, że w taki upał wychodzę z domu.. To mówię, że skoro nie czuję ruchów to wolałam przyjechać! Czy one zawsze muszą być takie wredne? A skurcze na poziomie 60 to powinnam jakoś odczuwać? Położna taka sympatyczna, że wolałam jej o nic nie pytać ;-)

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a Ty jutro wracasz do szpitala? Czy coś pomieszalam?

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawka

Zalatwilam ta recepte na szczepionke, zakupy itp...wrocilismy do domu, szybki odgrzewany obiad, maz konczy meble w kuchni, a ja sie lenie na kanapie...
    Skurczy brak :/

Sluchajcie jak to jest z ta wizyta poloznej w domu??? Zapisujac sie do przychodni rodzinnej wypelnialam deklaracje o wyborze poloznej. Nigdy jej na oczy nie widzialam. Skad ona bedzue wiedziala ze urodzilam???ja mam to zglosic czy robi to szpital???sorki ze tak glupio pytam, ale jakos tego nie ogarniam....:/

Aska87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy każda z was robiła badanie na Hiv? Mi lekarka nic nie mówiła że mam zrobić a w karcie ciąży mam taką rubrykę
    Ile kosztuje takie badanie i ile się czeka na wynik?
    Ja zgłosiła się do przychodni do poloznej to się z nią widziałam dała swój numer i mówiła że w dniu wypisu mam do niej zadzwonić i powiedziec ze urodziłam i wychodzę ona musi mnie odwiedzić w 7-8 dobie maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:29

małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, HIV to było jedno z pierwszych badań jakie musiałam wykonać jak zaszłam w ciążę. Dostałam skierowanie i nic nie płaciłam ;-)

aaaaga, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Paula a Ty jutro wracasz do szpitala? Czy coś pomieszalam?

Nie, chyba że maluch tak zadecyduje. Ja chciałam wytrzymać do jutra, bo mój lekarz jest na urlopie (po weselu syna dzisiaj leczy kaca). Jutro będę z nim umawiać się na cc.

małaMyszka, mamasia, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam test HIV przed ciążą, a jak zaszłam w ciążę to gin kazała powtórzyć. W diagnostyce płaciłam chyba coś między 30, a 50 pln.
    Na wynik czekałam chyba 1 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:41

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Witam z kawka

Zalatwilam ta recepte na szczepionke, zakupy itp...wrocilismy do domu, szybki odgrzewany obiad, maz konczy meble w kuchni, a ja sie lenie na kanapie...
    Skurczy brak :/

Sluchajcie jak to jest z ta wizyta poloznej w domu??? Zapisujac sie do przychodni rodzinnej wypelnialam deklaracje o wyborze poloznej. Nigdy jej na oczy nie widzialam. Skad ona bedzue wiedziala ze urodzilam???ja mam to zglosic czy robi to szpital???sorki ze tak glupio pytam, ale jakos tego nie ogarniam....:/

u nas to wygląda tak że w szpitalu trzeba podać do której położnej się jest zapisanym (imię nazwisko telefon z której przychodni itp) i oni informują jak wychodzimy ze szpitala, a podobno jak się nie poda to wysyłają jakąś inną położną od nich, warto też samemu chyba zadzwonić do położnej żeby poinformować dla pewności
    ja akurat chodziłam do SR i teraz na KTG to mojej położnej więc już ją poznałam :) zawsze to raźniej później na wizycie niż jak ktoś zupełnie obcy przychodzi

małaMyszka, zabka11, 0na88, Zetka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mi się już nie chce piec ciast. Wrzucam na ciasto francuskie owoce, robię niby roladę i 20 min do piekarnika, bo tylko tyle wytrzymam w ukropie.

W ogóle jak nie wiem co robić na obiad to w ciasto francuskie wrzucam parówkę, pierś kurczaka z warzywami i serem albo pesto i mam obiad.

M. wraca do domu i pyta na co bym miała ochotę... A że zrobiłam sałatkę z tuńczykiem i ryżem, to kolacja i śniadanie jak znalazł...

Dziewczyny!!! Trzymajcie się!
    Zazdraszczam tym, które niedługo będą miały dzieciaczki w ramionach.
    Kibicuję wizytującym!!!

zabka11, magda sz, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ