X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer dawaj znać co i jak:)

MalaMyszka juz jutro czekamy na wieści:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka wykapana, najedzona zasnela i po 30 minutach dokladnie o tej samej godzinie co dzien wczesniej zaczela koncert. Caly dzien do 20.30 nie wiemy, ze mamy dziecko, moja mama caly dzien czekala, zeby uslyszec jak chociaz zajeczy, a ona tylko spi i je, a wieczorem zaczyna sie dramat. Nie mam pojecia co robimy zle, caly czas mamla, otwiera buzie, chwilowo pomaga smoczek. Ona ciagle by tylko jadla, no a i tak juz dostaje zwiekszone porcje. Nie mam pojecia co robimy zle, jestem zalamana i wykonczona, gdyby nie maz nie poradzilabym sobie. Kocham ja nad zycie, ale mam dosc

u nas wczoraj i przedwczoraj to samo, tylko przed kąpaniem ok godziny 19.30, niemiłosierny krzyk i spanie 5 -10 min, potem sie mu usypia na chwile, kąpanie darcie i pozniej jak jest pojedzony to spi jak aniołek do 2, nie wiem czy to kolka, ale kupe robi łądnie normalnie ok 3-4 razy, nózek nie podkurcza

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny po porodzie,a jak u was brzuszki?
    Do mnie kuzynka powiedziała ze mi szybko sie wchłonie bo mam wąski brzuch (z tyłu nic nie widać, mam talie, a od przodu brzuszek jest węższy niż ja w sensie odznaczają się biodra i zaraz dopiero zaczyna się brzuszek, naprawde to ma cos do tego jak sie bedzie wchłaniał ? bo mi się nie wydaje ;p Moja koleżanka miała bardzo szeroki brzuszek a po 2 tygodniach byla z niej laska..
    Wiem ze wazniejsza jets dzidzia ale jednak chcialoby sie jako tako wyglądac po ciąży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:03

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    rzadko się odzywam, bo ciągle Was nadrabiam, a Wy uciekacie :P
    ja na razie jestem na etapie - ćmi mnie okresowo brzuch i czasem kuje w szyjce, ale skurczy jako takich (konkretnych, które bym potrafiła rozróżnić) nie czuję. nie powinnam się martwić? wszystko ok - to pobolewanie okresowe?
    no i ewidentnie mały mi się wwierca główką, bo wcześniej miałam tak, że jakiś nerw mi uciskał i w pachwinie noga łapała jakby skurcz. a dziś przy chodzeniu już kilka razy mnie tak złapało. muszę wtedy zmienić pozycję, bo idę i odruchowo się składam, żeby nie bolało. Mój P już dopytuje czy jedziemy rodzić :)
    Jeszcze a propos wybudzania...wiem, że się wybudza maluchy czasem do jedzenia jak za duże przerwy sobie same robią (ale to chyba na samiutkim początku), bo im glukoza szybko spada i tak jak nam się wydaje, że się obudzi jak będzie głodne to się nie zawsze sprawdza. dobrym sposobem na wybudzenie jest zmiana pieluszki.

Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    najlepiej właśnie położna wypytaj, pewnie coś poradzi.

Ja podwozie ogarnęłam, śniadanie zjadłam, wstawiłam zmywarkę, teraz włosy wyprostuję, jeszcze przydało by się odkurzyć ale chyba zostawię ta przyjemności mężusiowi. Pewnie zrobi to dopiero w dniu mojego wyjścia ze szpitala :P zapodam sobie jeszcze jakiś serial na kompie dla relaxu. i ok 12:00 jade ehhhhhhhhh ale mi się nie chce
    Czekamy na wieści :-)

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Dziewczyny które macie już swoje maleństwa - jakie ubranka najlepiej Wam się sprawdzają? body, śpiochy, kaftaniki? dziś próbowałam zapakować jakieś ubranka do szpitala i normalnie nie mam pojęcia co będzie najbardziej poręczne przy takim maleństwie..

u nas w ciągu dnia body i półspiochy, na noc całe pajace oczywiscie rozpianane po dlugosci:) na spacery stroimy sie w spodenki i kaftaniki:)

nie wiem jak to bedzie w te upały, ale pewnie bedziemyw samych bodach, na szczescie jutro wizyta połoznej to dopytam:)

małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    dziewczyny po porodzie,a jak u was brzuszki?
    Do mnie kuzynka powiedziała ze mi szybko sie wchłonie bo mam wąski brzuch (z tyłu nic nie widać, mam talie, a od przodu brzuszek jest węższy niż ja w sensie odznaczają się biodra i zaraz dopiero zaczyna się brzuszek, naprawde to ma cos do tego jak sie bedzie wchłaniał ? bo mi się nie wydaje ;p Moja koleżanka miała bardzo szeroki brzuszek a po 2 tygodniach byla z niej laska..
    Wiem ze wazniejsza jets dzidzia ale jednak chcialoby sie jako tako wyglądac po ciąży :P
    u mnie jeszcze jest, czuje ze się nie obkurczył ale też brzuch miałam spory, siostra po 5 tyg brzucha juz nie ma, mam pas poporodowy ale jakoś zapominam go nosić, musze sie zmobilizowac:)

z tyłu nie widać :) do spodni sprzed ciązy brakuje 2-3 cm zeby zapiąć a tak to w nogach, biodrach wchodze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:16

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie z tylu nie widac ze rodziłam ale z przodu widac faldke od pępka w dol. Od dnia porodu do dzis mam -12kg a przytyłam 1,5kg

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w poniedziałek- dziś wielki dzień- 3 sierpneń- wymarzony dzień do porodu, ale póki co ani jednego skurczybyka...no nie nie poddaje się, zaraz zaczynam starania :)
    Maja! dziś pełne 39 tyg- na prawdę nie przesadzam z tym że jesteś już gotowa do wyjścia- no mama tak ładnie prosi :)

Niecierpliwa musisz próbować różnych rzeczy, jakiś sposób ja Julkę musi być. Metodą prób i błędów dojdziecie do porozumienia tylko to może potrwać. W SR mówili że tak do 3 tyg. Podpytaj położnej, może będzie znała coś co zadziała :)

Siada mi już na banie, mam takie krwawe sny, porody, operacje itp.. jak mam skurcz to marzę o tym by następny był mocniejszy i boleśnieszy, jak masochistka.

Pamiętacie jak rozmawiałyśmy jakoś w marcu że te lato ma być najcieplejsze od iluś tam lat? Kuzwa jak oglądam pogodę to za każym razem bluzgam pod nosem. To jednak nie były żarty:(

Weridiana, zabka11, Zetka, małaMyszka, Lady Savage, sylwucha89, AgaSad, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo jest pierwszy skurczybyk- MACICA DAJESZ!!!

maaadzik1207, Laura, Weridiana, Aga89, aaaaga, zabka11, Zetka, futuremama, małaMyszka, Lady Savage, sylwucha89, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa my dzis ubraliśmy body z krótkim i skarpetki. Nie chce przegrzewać plus pieluszkę w razie coś.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz pamiętam, mochery w autobusie tak mówiły haha

magda sz, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszko Ty masz jakies skurcze, ja w ubieglym tygodniu tez mialam, a teraz wszystko ucichlo. Chyba, ze ja juz do tego przywyklam i nie rozpoznaje kiedy mam skurcze ;)
    Tez mam jutro wizyte, zobaczymy jak tam u nas sie sprawy maja. U mnie 3 dni do TP, wiec nie ma zartow. Zastanawiam sie, czy jak jutro bede jechala do Wroclawia, czy na wszelki wypadek nie wrzucic torby do bagaznika. Niby tylko 30 km, gdyby cos zaczelo sie dziac, to jezdzic w te i z powrotem? Sama nie wiem.
    Jutro w planie po lekarzu obiadek w McD, a co tam, mala przyjemnosc sie nalezy. Moze jeszcze jakis deserek sobie strzele :p

Apaczka, a dlaczego wybudzanie noworodka jest Twoim zdaniem zle?
    Wedlug mnie krzywdy tym dziecku nie robisz. To w zasadzie my powinnysmy narzucac dzieciom pewien rygor, zeby moc w pozniejszym czasie lepiej funcjonowac. Taki okruszek jeszcze nie wie, ze noc jest od spania, a dzien od fikania - to my musimy go tego nauczyc. Generalnie rozklad dnia my planujemy dziecku, chociazby godziny spaceru, godziny kapieli itp.
    Nie wiem jak Wy, ale czytajac wlasnie o karmieniu piersia, w wiekszosci opracowan pisza, zeby dziecko karmic na zadanie, ale tez zeby wybudzac i przystawiac dziecko, jak nasze piersi tego potrzebuja, bo to najlepszy laktator na swiecie.
    Jak to moja polozna mowi, w niektorych kwestiach dla dziecka trzeba byc poczatkowo bezwzglednym, chociazby przy pierwszych dniach KP. Przystawiasz do cyca, jak zle zalapuje, to odsysac i przystawiac tak dlugo, az nie zlapie prawidlowo. Jak przestaje ssac, to odstawic od piersi i w razie potrzeby przystawic do piersi po pol godziny. Dzieki temu maluszek sie nauczy, ze ma dobrze zalapac piers i powalczyc o mleczko, a nie traktowac go jak smoczka. W ten sposob bedziemy mialy mniej poranione brodawki i aktywnego ssaka ;) Ja mam nadzieje, ze uda nam sie utrzymac taki swoisty rygor w stosunku, do tej mojej malej kryszynki.

Paula_071, Aga89, aaaaga, Amberla, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa super awatarek :)

kurcze czytam te Wasze wszystkie porady jak sobie z maluszkami radzić i staram zapamiętać, ale zanim ten mój uparciuch zechce wyjść to pewnie już wszystko pozapominam :(

w ogóle w którym tyg odstawiałyście magnez? jak brałam nawet potrójną dawke to skurcze miałam codziennie, a teraz od dwóch dni nie biore to jakieś słabiutkie pojedyncze mi się tylko pojawiają ehhh a mogła by troszkę macica potrenować żeby później szybciej było :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wczorajszy dzień na relaksie, prawie cały dzień spędziliśmy w ogrodzie u teściów, miło było :D
    Jutro wizyta, już się nie mogę doczekać :). Ciekawe ile synek urósł.
    I co pan doktor powie odnośnie szyki itp?....
    Moja ciocia i teściowa zauważyły że mi brzuszek opadł.

Migotka zdjęcie w awatarku cudne :)
    Pięknie roześmiany bobas <3

Kto rodzi następny?? :)
    Mój mąż nadal trzyma się daty 15 go ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Malagosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 2 tyg brzuszka nie mam.

mamasia, Aga89, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak więc młody spi, ide ogarniąc mieszkanko i siebie:)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja juz po obchodzie- z racji ze mialam wachniecia tetna przy przyjeciu mimo ze teraz te zapisy sa dobre i ze to 41 tydz. zaczynaja wywolywanie , nie ma na co czekać. zaczynac mam od zelu , pozniej cewnik.... boje sie skurwysyńsko ;),ale jak ma byc bezpieczniejsza po tej stronie brzucha to niech ja wykurzaja :)

Aska87, Laura, magda sz, Paula_071, apaczka, Neyla, lys, mamasia, Aga89, Amberla, futuremama, zabka11, Zetka, Weridiana, małaMyszka, niecierpliwa, 5ylwia, sylwucha89, AgaSad, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    hej dziewczyny, ja juz po obchodzie- z racji ze mialam wachniecia tetna przy przyjeciu mimo ze teraz te zapisy sa dobre i ze to 41 tydz. zaczynaja wywolywanie , nie ma na co czekać. zaczynac mam od zelu , pozniej cewnik.... boje sie skurwysyńsko ;),ale jak ma byc bezpieczniejsza po tej stronie brzucha to niech ja wykurzaja :)

powodzenia :) trzymam kciuki żeby szybko i w miare bezboleśnie poszło :)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    Migotkaa super awatarek :)

kurcze czytam te Wasze wszystkie porady jak sobie z maluszkami radzić i staram zapamiętać, ale zanim ten mój uparciuch zechce wyjść to pewnie już wszystko pozapominam :(

w ogóle w którym tyg odstawiałyście magnez? jak brałam nawet potrójną dawke to skurcze miałam codziennie, a teraz od dwóch dni nie biore to jakieś słabiutkie pojedyncze mi się tylko pojawiają ehhh a mogła by troszkę macica potrenować żeby później szybciej było :)
    Aśka ja już trzeci tydzień nie biorę magnezu i nic, zero skurczy :)

Ona trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:32

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ