X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Moj maz tez wczoraj nade mnaskakal, podlizywal sie, zrobil obiad, zagadywal...
    Ale mi dzialal na nerwy...

Nocka nawet nawet..zasnelam o 1, pobudka 5:30. Wstalam o 7.
    Ide zaraz na sniadanie, potem mamy podjechac z julcia do biedronki na zakupy szkolne, po poludniu chce siue dostac do naszej rodzinnej po receptre na engerixa...
    Wczoraj skonczylam karuzelke, dzis ma byc wieszanie....zobaczymy jak nam to pojdzie.
    Mam w planach tez male sprzatanie...
    Upal sie zaczyna...nie wiem jak przezyje ten tydzien....
    Maz chce jechac z julcia dzis na odkryty basen...zastanawiam sie czy jechac z nimi....wiadomo ze kapac sie nie bede, ale w brodziku bym pochodzila pluys parasol i lezak do lezenia...

małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka wykapana, najedzona zasnela i po 30 minutach dokladnie o tej samej godzinie co dzien wczesniej zaczela koncert. Caly dzien do 20.30 nie wiemy, ze mamy dziecko, moja mama caly dzien czekala, zeby uslyszec jak chociaz zajeczy, a ona tylko spi i je, a wieczorem zaczyna sie dramat. Nie mam pojecia co robimy zle, caly czas mamla, otwiera buzie, chwilowo pomaga smoczek. Ona ciagle by tylko jadla, no a i tak juz dostaje zwiekszone porcje. Nie mam pojecia co robimy zle, jestem zalamana i wykonczona, gdyby nie maz nie poradzilabym sobie. Kocham ja nad zycie, ale mam dosc

Spróbuj po kąpieli zawinąć ja mocno w rożek przytul do piersi i klep po pupie. Powinno pomóc. Mój Mały tez ma wieczorem taka chwile ze nie chce usunąć choć nie mogę powiedzieć bo jeszcze nie słyszałam jak płacze. Ale to mu pomaga usunąć. Chyba czuje się wtedy bezpieczniej. Albo połóż ja na swoje piesi i brzuch jej brzuszkiem i zobaczysz że usunie. Nie wolno się załamywać. Wiesz dobrze ze ona czuje Twój stres. A ile jej na noc dajesz jeść?

małaMyszka, Paula_071, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Niecierpliwa,moze faktycznie jej zimno? Moich znajomych synek tak mial,zmarzlaczek i wyl niesamowicie,a jak go ciasno owineli to dzieciaka nie bylo,sproboj:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A moze jej zimno po kapieli? A lezy w tym samym miejscu czy ja przenosicie w inne miejsce? Musisz pomyslec jakiego bodzca nastepuje zmiana.

KasiaeN - jak sie trzymacie z Marta?

Kapiel na pewno tego nie powoduje, bo jej sie bardzo podoba i mycie i wycieranie, no i kapana byla wczoraj po raz 1, a dzien wczesniej bylo to samo.
    Ona spokojnie kamiennym snem spi w dzien, a noca albo kwinkoli albo placze, a jak zasnie to bardzo plytkim i niespokojnym snem.
    Jak zbliza sie wieczor mam ochote wyjsc z domu gdzies daleko

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecerpliwa- moze chodzi o kapiel????a zaczyna koncert tuz po najedzeniu sie???

Magda sz,Neyla- piekne brzuszkowe sesje :)

Ainer- dawaj znac co dzis z Toba zrobia w szpitalu.

Malamyszka- jak twoje skurcze po nocce????

Olinka- biedna ciezki porod za Toba, ale juz tulisz swoja nagrode;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Spróbuj po kąpieli zawinąć ja mocno w rożek przytul do piersi i klep po pupie. Powinno pomóc. Mój Mały tez ma wieczorem taka chwile ze nie chce usunąć choć nie mogę powiedzieć bo jeszcze nie słyszałam jak płacze. Ale to mu pomaga usunąć. Chyba czuje się wtedy bezpieczniej. Albo połóż ja na swoje piesi i brzuch jej brzuszkiem i zobaczysz że usunie. Nie wolno się załamywać. Wiesz dobrze ze ona czuje Twój stres. A ile jej na noc dajesz jeść?

Ona po kapieli zasnela, po 30 minutach sie wybudzila i wtedy zaczyna sie problem. Jak ja nosimy i tulimy nie placze, ale zaczyna sie jak ja chcemy odlozyc. Wczoraj dostala o 19.10 50 ml, 21.40 40 ml, 23.20 40 ml, o 3.30 40 ml i o 4.50 30 ml mm.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dzien dobry:)

Niecierpliwa,moze faktycznie jej zimno? Moich znajomych synek tak mial,zmarzlaczek i wyl niesamowicie,a jak go ciasno owineli to dzieciaka nie bylo,sproboj:)

Dla niej nie ma nic gorszego niz rozek czy owiniecie w rozek, uwielbia miec raczki w gorze i opatulenie jej nie pasuje

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa może to potrzeba bliskosci i twojej obecnosci poloz ja na swoim serduchu mow do niej lekko kolysz tak jak pamieta że było w brzuszku u Ciebie nie zalamuj się będzie dobrze jesteście razem dopiero 5 dni

małaMyszka, apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u nas też tak było i właśnie wtedy stwierdzilismy że dajemy więcej na noc mleka i po kąpieli dostaje sztuczne. Druga sprawa może być też taka jak Nam położna mówiła że często niemowlaki zamieniają sobie dzień z nocą. Niestety nie masz na to wpływu.Może w dzień ją częściej wybudzaj żeby w nocy mogła spytać.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak psioszka mówi. Powiedz mi czy w dzień śpi ciegiem? Czy ma godziny aktywności? Laura ma tak przynajmniej 2 h i wszystko obserwuje, nie śpi
    Za to w nocy mam spokój. Wcześniej próbowała mieć ten czas w nocy ale ja zaczęłam przestawiać. W sensie jak próbowała wieczorem to dwa razy wzięłam do siebie. Leżała obok mnie, było ciemno i jej się znudziło i szybko zapadala w sen. Potem szybko przenosilam do łóżka. Teraz aktywna jest tylko
    W dzień.

małaMyszka, Paula_071, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!!!

Nadrabiam zaległości właśnie.

Niecierpliwa - twoja córcia ma odwróconą dobę. Trzeba będzie troszkę się pomęczyć i spróbować popracować nad nią. Nie robicie niczego źle, tylko mała w ciągu dnia śpi spokojnie a w nocy buszuje.

U nas może być tak samo, bo ja od zawsze nocnym Markiem byłam i lepiej funkcjonowałam w nocy niż w dzień. W ciągu dnia to ja lubiłam drzemki i polegiwanie w łóżeczku.

Może spróbujcie jej nie kłaść spać w dzień. Wiem, że to się liczy z brakiem czasu dla Was, ale jak ja trochę ponosicie, czymś zajmiecie, pogadacie i powerandujecie 3-5 min to też będzie inaczej. Nie chodzi o to żeby cały dzień nie spała, tylko róbcie jej delikatne pobudki. Będzie ryk i złość, ale w końcu się uda. I wy się w nocy wyśpicie i mała będzie najedzona i wyspana w nocy.

Zabko u mnie bez zmian. Co 25-30 min. Kości czuję w mózgu. Dosłownie wiem kiedy rozchodzi mi się miednica a kiedy wraca na miejsce jehee częstotliwość się nie zmienia tylko nasilenie skurczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 08:20

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dokładnie jak psioszka mówi. Powiedz mi czy w dzień śpi ciegiem? Czy ma godziny aktywności? Laura ma tak przynajmniej 2 h i wszystko obserwuje, nie śpi
    Za to w nocy mam spokój. Wcześniej próbowała mieć ten czas w nocy ale ja zaczęłam przestawiać. W sensie jak próbowała wieczorem to dwa razy wzięłam do siebie. Leżała obok mnie, było ciemno i jej się znudziło i szybko zapadala w sen. Potem szybko przenosilam do łóżka. Teraz aktywna jest tylko
    W dzień.

W dzien spi ciagiem, budzi sie dostaje butle i nim ja skonczy juz dalej spi. Nie wiem czy takie wybudzanie na sile jest dobre?? Dzis lub jutro wpada polozna moze cos poradzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 08:24

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Niecierpliwa moze Psioszka ma racje, zeby mala czesciej wybudzac w dzien. Moze warto pobawic sie z nia troche, pozagadywac, zeby wiedziala, ze wtedy ma byc aktywna. A druga sprawa, to moze wieczorem zaczynasz sie bardziej denerwowac, po pierwszej nocce latwo nie bylo, a jak obudzila sie obudzila, zapewne sobie pomyslalas "powtorka z rozrywki" i spina gotowa. Dzieciaczki, to radary na nasz nastroj. Jak sie obudzi wieczorem, to moze ja nakarm i poloz ja u siebie na piersi, jak musisz wtedy do niej mowic, to cicho i spokojnie - niech sie wycisza. Musi sie nauczyc, ze kiedy jest jasno, to ma byc aktywna, kiedy jest ciemno trzeba spac. Zapewne kilka dni Wam zajmie, zanim zalapie o co chodzi, ale bedzie dobrze :)

aaaaga, Paula_071, niecierpliwa, futuremama, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem takie wybudzanie w dzień czy w nocy na siłę kilkudniowego noworodka jest złe. Myślę, że tak jak któraś z dziewczyn napisała (chyba Amberla) trzeba ją może wziąć do siebie, poprzytulać a jak zaśnie to może wtedy odłożyć ew do łóżeczka? Albo z nią spać, może ma po prostu taką potrzebę bliskości a do tego rzeczywiście poprzestawiała sobie pory dnia? No i wykorzystuj ten czas w dzień kiedy śpi na sen. Na pewno wkrótce będzie lepiej :)

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie jestem przekonana do wybudzania, a w nocy i tak spimy z lampka, nie wyobrazam sobie jej nie widziec zwlaszcza, ze spiworek jej nie podpasil i spi pod kocykiem, a w szpitalu raz mi sie nim nakryla i teraz jestem wyczulona.

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje przewijam w dzień jak śpi fakt poplacze przy przewijaniu a potem dalej śpi o nici z karmienia a mam problem bo juz porobily mi się guzy,leżenie na boku to tragedia. Wczoraj wylam i dzis kupujemy laktator kolejny bo tamten nam zniknal:/ nie mogę znalezc po przeprowadzce.

Dziewczyny a karmicie na leżąco czy siedząco? Bo u mnie na leżąco sie kanaliki zapychają i nie leci a na siedząco bez problemu...

Niecierpliwa postaraj sie opatulic Maleństwo a jak placze to pokolysac na rękach,położna mowila ze dzieci wtedy sie uspakajaja. Mój znow w łóżeczku cos marudzi a u nas śpi i go nie ma.

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej właśnie położna wypytaj, pewnie coś poradzi.

Ja podwozie ogarnęłam, śniadanie zjadłam, wstawiłam zmywarkę, teraz włosy wyprostuję, jeszcze przydało by się odkurzyć ale chyba zostawię ta przyjemności mężusiowi. Pewnie zrobi to dopiero w dniu mojego wyjścia ze szpitala :P zapodam sobie jeszcze jakiś serial na kompie dla relaxu. i ok 12:00 jade ehhhhhhhhh ale mi się nie chce

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, mamasia, mamasia, Paula_071, Weridiana, lys, Zetka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze uwaga odnosnie stanikow do karmienia. Mi cala ciaze biust nie urosl, a 48h po porodzie conajmniej 2 rozmiary, cyce jak donice. Zdecwndowanie wolalam mniejsze

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ma racje, mi rozstępy na cycach wyszły w okresie karmienia wiec pamiętajcie też o smarowaniu .

małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam.
    Odkurzone, umyte, wyprane!!!

Teraz idę z małą, później na zakupy, prysznic i na kawę do koleżanki...

Ukrop się robi...

Wczorajsze <3 na razie nic chyba nie podziałało, ale będziemy próbować dalej. Jutro wizyta, to zobaczymy ile g ma Sebuś, może jakieś rozwarcie się pojawiło, coś... heheehehhe aj ta ciekawość!!!

niecierpliwa, magda sz, Laura, Weridiana, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ