X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba spakowana nie wiem czy dobrze to zrobiłam i czy mam wszystko
    Pytanie wysterylizowane rzeczy np smoczek butelka laktator jak pakowalyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 17:03

lys, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam laktatora, kupię po porodzie pewnie, a butelek nie pakowałam - nie było ich na liście rzeczy do zabrania z naszego szpitala.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Pytanie wysterylizowane rzeczy bp smoczek butelka laktator jak pakowalyscie?

Ja mialam laktator w takim worku i tam wszystko dorzucilam.

Jade na resztkach sil wlacza mi sie low battery, a jeszcze przyjechal tesc i moi rodzic, wiec trudno sie kimnac. Julka zas od rana spi, budzi sie tylko na jedzenie i tak strasznie boje sie nocy, ze bedzie powtorka z wczoraj, a czuje ze nie dam rady. Maz tez padniety choc twierdzi, ze jest ok, a boje sie jeszcze bardziej, bo pite z ojcem flache i na pewno jak zas bedzie taka akcja wycie to Julki mu nie powierze

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie wyparzone rzeczy w pudelko plastikowe a laktator w taki worek zatrzaskany

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pociech wszystkim sierpniowym Mamusiom! Zaglądam tu juz tylko czasem na pierwszą stronę, bo na więcej czasu brakuje. Córka ma już prawie 2tyg.i daje równo czadu:) Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 18:16

lys, Aska87, Lady Savage, Weridiana, magda sz, zabka11, sylwucha89, kasiuleek, małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Pytanie wysterylizowane rzeczy np smoczek butelka laktator jak pakowalyscie?

Do pojemnika plastikowego - tak doradzała położna, bo pojemnik przydaje się do wyparzania tych rzeczy w szpitalu.

Niecierpliwa - olej rodziców i teściów i się zdrzemnij. Bez przesady, jesteś kilka dni po porodzie, nie musisz być gościnną panią domu serwującą kawkę i ciasteczka.

Weridiana, sylwucha89, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ubieracie w domu swoje maluchy? Bo mój to zmarzluch i wciąż chce być pod kocykiem aż dwoma a ma na sobie body i pól śpiochy. Jest ciepło a jak sie odkryje placze żeby go przykryć. Normalnie czasami nie wiem co robic.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny jak ubieracie w domu swoje maluchy? Bo mój to zmarzluch i wciąż chce być pod kocykiem aż dwoma a ma na sobie body i pól śpiochy. Jest ciepło a jak sie odkryje placze żeby go przykryć. Normalnie czasami nie wiem co robic.

Mój mąż śpi pod kołdrą nawet jak za oknem jest skwar, nie zdziwię się jak mój mały też będzie lubił być opatulony. Skoro Twój dzieciaczek lubi ciepło, a nie jest przegrzany, to może go przykrywaj mimo wszystko?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

Moja ma teraz koszulke na krotki rekaw i spiochy na to, a na nozkach jeszcze skarpetki i pod kocykiem lezy. Raczki ma caly czas chlodne, ale niedrapek nie toleruje

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a powiedzcie jakie laktatory elektryczne polecacie??? Bo ja do tej pory o tym nie myślałam (byłam nastawiona na SN). Teraz okazało się ze będzie CC i chce się odrazu zaopatrzyć w elektryczny żeby nie potrzebnie nie wydawać na ręczny. Chce go kupić wcześniej (jak się nie przyda to trudno) bo później nie chce w stresie szukać na gwałt. I nie wiem za bardzo na jaki się zdecydować Canpol, Lovi, Medela??? Macie jakieś rady???

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja sie melduje w 39 tc wg belly :-) dzis w nocy skurcze do 4 w nocy. Kiedy juz miałam jechać na porodowke, skurcze ustały. W ciagu dnia tez sa ale bardzo nieregularne... No i ta straszna opuchlizna... Masakra...

magda sz, zabka11, małaMyszka, Laura, Zetka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Kochane a powiedzcie jakie laktatory elektryczne polecacie??? Bo ja do tej pory o tym nie myślałam (byłam nastawiona na SN). Teraz okazało się ze będzie CC i chce się odrazu zaopatrzyć w elektryczny żeby nie potrzebnie nie wydawać na ręczny. Chce go kupić wcześniej (jak się nie przyda to trudno) bo później nie chce w stresie szukać na gwałt. I nie wiem za bardzo na jaki się zdecydować Canpol, Lovi, Medela??? Macie jakieś rady???

Ja bylam nastawiona na LOVI, ale ostatecznie kupilam canpolu, glownie dlatego, ze kosztowal 200 zl mniej niz lovi, a mial bardzo dobre opinie i nie zaluje

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:

Położna polecała elektryczny Canpola, ale pod warunkiem, że nie ma się bardzo wrażliwych brodawek (chodziło jej o dziewczyny, które miały ich nadwrażliwość jeszcze przed zajściem w ciążę). A dla osób które nie patrzą na cenę polecała Medele, to taki Mercedes w akcesoriach do karmienia.

Ja kupiłam ręczny Medeli, bo dźwięk laktatora elektrycznego tak mnie drażni, że brrrrr. Mam nadzieję, że żadna dziewczyna z mojej sali w szpitalu nie będzie go używać, bo pozabijam;) To jak kosiarka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 18:44

Aga89, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie miałam nigdy problemu z wrażliwością sutkow :-) także na to nie zwracam uwagi. Spotkałam się tylko z tym ze są laktatory dwu fazowe? One są jakieś lepsze?

Paula to chyba Ty pisałaś ze na SR testowałaś medele. Któryś model konkretnie polecasz??

Niecierpliwa Ty miałaś wcześniej ręczny z Canpolu i zmieniłaś na elektryczny?? Rozkrecilo Ci to rzeczywiście laktacje?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    No ja nie miałam nigdy problemu z wrażliwością sutkow :-) także na to nie zwracam uwagi. Spotkałam się tylko z tym ze są laktatory dwu fazowe? One są jakieś lepsze?

Paula to chyba Ty pisałaś ze na SR testowałaś medele. Któryś model konkretnie polecasz??

Niecierpliwa Ty miałaś wcześniej ręczny z Canpolu i zmieniłaś na elektryczny?? Rozkrecilo Ci to rzeczywiście laktacje?

Tak, wczoraj recznym sciagalam ponad godzine 30 ml, a dzis juz na elektrycznym 80 w 35. Nie mowiac jak mi reka siadala po recznym, jechalam na zmiane z mezem i sutki bardzo bolaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 18:52

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam u koleżanki w odwiedzinach na położnictwie to jej współlokatorka miała elektryczną medelę, na początku myślałam że gdzieś remont robią i mówię do koleżanki- mogliby sobie dać spokój z tymi remontami teraz w szpitalu. Ona zdziwiona - a gdzie jest remont, ja mówie a nie słyszysz wiertarki? a ona w śmiech że to ten laktator a nie wiertara :D

Zrobiłam dziś sporo km po starówce, mąż chciał zrobić "ładne" zdjęcia ale miałam głupawkę i nie chciało mi się pozować. Jak zgram to Wam pokaże efekty:D

Neyla piękne fotki, w ogóle w ogóle nie popuchłaś, nóżki zgrabniutkie.

Pati ja mam dokładnie to samo- skurcze są są i nagle znikają i mam nogi jak hobbit :(

Aga89, Paula_071, Lady Savage, małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie postawiłam tez na laktator elektryczny canpola, ale narazie nie kupuje, mąż wie który to, ma zapisane i jak bede w szpitalu i bede wiedziała ze mam mleko to wtedy zamówi, i zanim wróce do domu,albo na dzień po powrocie bede go miala w domu :) a w szpitalu mają laktatory wiec stwierdziłam ze tak bedzie najlepiej :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:

Na SR były 3 rodzaje: Harmony (ręczny - ten kupiłam), Mini Electric (strasznie głośny) i Swing (trochę cichszy). Ten ostatni był moim zdaniem najlepszy, potem Harmony a na końcu Mini Electric. Dla mnie wydanie 500zł na laktator to nieporozumienie, więc wzięłam Harmony. Sprawdzaliśmy ich użytkowanie na sztucznej piersi. Harmony dawał radę, w porównaniu do Canpola dużo mniej ręka się męczyła. Jest dwufazowy, mam nadzieję, że mi się sprawdzi. Oczywiście elektryczny jest najlepszy, nie ma co ukrywać, ale jak ktoś będzie miał pokarm to szkoda kasy moim zdaniem na takie cuda.

Harmony kosztuje w Smyku koło 150zł, ale w zestawie jest jeszcze smoczek i butelka, więc nie ma tragedii cenowej moim zdaniem. Zwłaszcza, że smoczek Medeli jest na wzór kobiecej piersi i dziecko musi się równie mocno namęczyć by napić się mleka z butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 19:37

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a to efekty moich chęci do sesji brzuszkowej.. Myszka wiem co dziś czujesz, mi w te upały tez tak się chciało...

Profilowe z bojlerem :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78345ca68315.jpg

Maja przyparta do muru- Wyłaź do mamusi! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4df134bb9e98.jpg

sylwucha89, Lady Savage, Paula_071, Aga89, lys, aaaaga, Pati Belgia, niecierpliwa, maaadzik1207, kasiuleek, Meggi31, zabka11, Amberla, Y, apaczka, Maniuś, małaMyszka, ainer85, Laura, AgaSad, Weridiana, witaminkab, bosa, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :P Madziu super! W szczególności to z przyparciem Mai do murka XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ