SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina mi lekarka powiedziała w 37,4 -"ale duże dziecko, pewnie Pani dużo słodyczy je w ciąży" zrobiło mi się tak głupio bo myślałam że naprawdę jest duża jak na swój wiek ale widać że przesadziła z tą wielkością. Ciekawe ile teraz waży no ale dowiem się tego w dniu porodu.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:A na pierwszym zapisie na górze jest tętno dziecka i widac ze spi. U nas juz byś została na oddziale bo musi sie ruszyć dlatego zawsze położne falują brzuchem.
Madzik zostać na szczęście nie kazali ale musiałam zjeść coś słodkiego i przyjechać za 2 godziny.. Ogólnie mały miał cały dzień taki leniwy, za to na drugi dzień nadrobił ze zdwojoną siłą
Wiecie termin porodu się zbliża, a mi nic nie dolega więc doszukuję się jakichkolwiek objawówDzisiaj lekki ból podbrzusza.. Nigdy bym się nie spodziewała, że będę się cieszyć, że coś mnie boli! Odwala mi :-p
Ainer powodzenia!
Miru uwielbiam Twoje wpisy! Możesz tak codziennie?
Izuu gratulacje!
Myszka zazdroszczę! Mój mąż się mnie boi :-p Jak się do niego zbliżam z małym podtekstem to szybko zmienia temat i musi coś pilnie zrobićDzisiaj chyba rzucę się na niego z zaskoczenia bez podgadywania! Nie wykręci się!
Laura, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Karolina mi lekarka powiedziała w 37,4 -"ale duże dziecko, pewnie Pani dużo słodyczy je w ciąży" zrobiło mi się tak głupio bo myślałam że naprawdę jest duża jak na swój wiek ale widać że przesadziła z tą wielkością. Ciekawe ile teraz waży no ale dowiem się tego w dniu porodu.
2900 to duza w tym tyg? na dodatek +-500, przesadziła..dla mnie nawet różne aplikacje itp. pokazują ze dziecko w tym momencie ma ok 3000-3200. A Moja gin mówi ze ten pomiar to wiadomo ze moze byc inny i ze w moim przypadku to napewno nie ma +500 tylko prędzej w drugą strone bo mała ma długie nogi, wyprzedzają termin o 1,5tygodnia, a to jednak do wagi też sie wlicza, bo brzuszek ma na 35t6d, wiec brzuszek ma zgrabny
jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:jasmine- jezeli moge spytac to dlaczego wywołanie w tym tygodniu ?
magda sz. to samo ja uslyszalam, bo poltora tyg temu z pomiarow wynikalo ze brzuszek jest na 39 plus 4 tydzien, a reszta w granicach 34 i pol(gdzie jabylam w 36 tygodniu). operator usg mi powiedzial ze dziecko bedzie tluste - waga okolo 3kg na tamten czas, bo pewnie za duzo czekolady jem!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Trafiłyśmy na jakieś humorki lekarzy, głupio mi było za te słodycze i pochowałam do szufladki w szpitalu heh. No i po wyjściu staram jeść się mniej.
Inny lekarz powiedział że w 40 tyg nie będzie więcej niż 3500 więc jestem spokojna. Chętnie bym zobaczyła te usg bo mam tylko na wypisie napisane waga- 2900-2990.jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jasmine -no to trzymamy kciuki, bedzie dobrze
No a do mnie wlasnie powiedziała ze waga moze byc zawyzona przez długie nogi, bo jak piałam brzuszek ma tydzień do tyłu, główke ma 37t5d no a nóżki 38t5d takze z pomiaru brzuszka jest wrecz drobna, a że długie nogi to poszlo w góre, według niej nie bedzie ważyc w dniu porodu wiecej niz 3,5kg, ale zapewne bedzie długa. Ja tez urodziłam się długa, tydzień przed terminem 61cm miałam
EDIT- i tylko 1m uroslam bo mam 161Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 10:36
jasmine89, magda sz, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dzieki Kkarolinaaaa:) dluga bylas;)moje dzieci mialy 59 pierwsze i 64 cm, ale ta kruszyna zapowiada sie mala, coz nikt nie jest w stanie przewidziec;)
magda sz. to nie jest tak ze sie pasiemy jak swinie czy cos, no ale dlaczego nie mozna zjesc czegos na deser czy tak o jakiegos batonika. Ty sie cieszysz, dziecko pozniej tanczy i ma sie od razu lepszy humor;)magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:ma nieunormowane cukry z cukrzycy. wczoraj jej prasowalam dzieciece ciuszki bo nawet tego nie bylanw stanie, jest w takim nerwie...a ja przezywam jakby to moje dziecko bylo
magda sz. to samo ja uslyszalam, bo poltora tyg temu z pomiarow wynikalo ze brzuszek jest na 39 plus 4 tydzien, a reszta w granicach 34 i pol(gdzie jabylam w 36 tygodniu). operator usg mi powiedzial ze dziecko bedzie tluste - waga okolo 3kg na tamten czas, bo pewnie za duzo czekolady jem!
ojoj miała widzę takie problemy jak ja z cukrami.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jasmine ja mam na plusie 14 kg- jak to powiedziałam lekarce tej co mi z tymi słodyczami wyskoczyła to się zdziwiła że skoro jem słodycze to mało. Fakt że mam dni że jem same słodkie i to chore ilości ale nie codziennie. Codziennie muszę jakiegoś batonika czy coś ale myślę że nie ma w tym nic złego.
kiedy jak kiedy ale teraz chyba można sobie pozwolić.
Karolina a jak lazania biedronkowa? Mi z lidla tak średnio smakowała, ale że nie miałam siły sama robić to nie marudziłam
Żabka zasnęłam na 30 stronie Secretuno nie powiem ciekawe to nawet, ciekawe jak dalej się rozwinie.
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy w 38 tygodniu!!! A wedlug OM nawet w 39!!!
jestesmy gotowi na wszystko
Synku chodz juz
Po wizycie u diabetologa wszystko ok...cukry b.dobre
6-12 tygodni po porodzie zalecane badanie krzywej cukrowej...
Milego dzionka
Czekamy na kolejne sierpniowe bejbikijasmine89, magda sz, Lady Savage, Laura, lys, zabka11, kasiuleek, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz no dokladnie!caly czas zdrowo sie odzywiac nie da, a czekolada tez dostarcza energii. ja mam na plusie 12kg, poprzednio mialam 20 i 30 wiecej, takze nie czuje zebym jakoby tuczyla moje dziecko;)a nawet jesli troche tlustsze to chyba lepiej tak niz w druga strone, przynajmniej jej bedzie cieplo;)
magda sz, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość