X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38 tyg =37 :) wg belly ciąża donoszona :) super!

Laura, małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, co za noc myslalam ze wyjde z siebie ledwo zasnelam spocona jak swinia kolo 1 i zeszlo sie towarzystwo na boisko tej jebanej szkoly (bramy sa juz zamykane ale skubance przeskakuja ogrodzenie..) no i darcie mord, disco polo z tel na fula, bicie szkla itp.Maja sie zbudzila i dawala czadu w brzuchu, wiec wyobrazam sobie jej ryk jakby byla juz poza brzuchem..musialam spalic im miejscowke i Po 5 min zadzwonilam na policje. Taki ze mnie straznik teksasu, przychali i mieli problem zeby ich wykurzyc..paly poszly w ruch, gowniarze z mutacja tak pyskowali, jeden byl mega zgonem i ciagle wymiotowal- pewnie zkosztowal mocarza czy jak to sie zwie. No akcja byla spora. Najbardziej wyszczekana byla gowniara ktora dostala 500 zl mandatu kumulacje za picie, obraze policjantow, zaklocanie ciszy nocnej, zasmiecanie srodowiska :) dostala za swoje. Pozniej bylo cicho jak makiem zasial i ok 5 walko kotow..Jezus Maria..marzylam o granacie, dzwieki z kosmosu, dobrze ze akurat szedl facet z pitbulem to pogonil to koty miauu miaall no myslalam ze oszaleje, z jednego balkonu facet wiadrem wody polewal te dzikusy..nich dalej jakas stary moher dokarmia bezdomne koty :/ mnoza sie strasznie.
    Takze jestem dzis zomie.

Y trzymamy kciuki i pisz jak tylko dojdzies do siebie zebysmy paznokci nie obgryzly:)

Ainer rozpakowana?

Paula napisalam 1 rozdzial i wyslalam promotorowi jakos w polowie lipca do tej pory nie odpisal..wyslalam mu tez propozycje pytan do ankiety na tym mi zalezalo najbardziej ale cisza..niby mial urlop do konca lipca wiec moze zaraz odpisze. Mialam nadzieje ze skoncze 2 rozdzialy do porodu ale trudno, jakos bede musiala dac sobie rade przy Mai. Marze zeby do konca roku miec to z glowy. A Ty chcesz na uczelni pracowac czy jak? Do czego ten doktorat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:49

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pierwsza październikowa mama się rozpakowała... 30 tydzień...

My to już tylko czekamy... Aż strach mnie ogarnął...

Ja dzisiaj może okna umyję...

Tak po cichu liczyłam, że te trzy wczorajsze prania spadną na M. ale jednak ja je ściągnę i może poprasuję...

No nic... Było mega boskie <3 z rana, więc troszkę pomagamy małemu. Być może to ostatni na jakiś czas hehehehehehe

Teraz tylko czekamy...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, to jak kto dziś rodzi? Nasza corenka budziła mnie dziś w nocy 5 razy na jedzonko. Pociumciala cyca 10 minut i do spania. I za godzinę, dwie powtórka :) Ale odkąd pije mleko z cyca (wcześniej dawałam jej swoje odciagniete laktatorem bo nie chciała chwytać piersi i się wsciekala) o wiele mniej ulewa i nie ksztusi się jak szalona przy piciu. Butle mieliśmy Medela ze smoczkiem Calma. Droga jak cholera a ten smoczek idealny tez nie był. Trzeba się było namęczyć ale jak już zaciągnąła to leciał taki strumień, że się dlawila. Dlatego nie polecam Wam za bardzo

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Siemandero,
    Futermama dzisiaj nasz termin porodu :) Jak sie czujesz, jakies symptomy? Czy cisza jak u mnie?

Az trudno uwierzyc, ze minelo juz pelne 40 tygodni od dnia transferu. Nic sie nie zapowiada, zeby Karolek spieszyl sie na swiat. Wczoraj na wieczor mialam nieco silniejsze bole okresowe, ale od rana nic, absolutna cisza.
    Swoja droga na dzien dzisiejszy w kalendarzu wszystko idzie sprawnie, zadna z nas sie nie "przeterminowala", dziewczyny rodza przed terminem albo max dzien po.
    Czyzbym miala byc pierwsza czekajaca ciut dluzej?Jak zaczeka do srody, to bedziemy razem obchodzic urodziny ;)

Malamyszko trzymam kciuki :) Ainer, jak u Ciebie sytuacja sie rozwinela? Mam nadzieje, ze juz tulisz maluszka i brak Ci czasu dla forumowych ciotek ;)

Milego dnia dziewczynki :)
    Hej hej :)
    Szczerze? lekka irytacja mi się włącza :D W sumie od tygodnia było parę takich akcji, że myślałam że coś się rusza. Za każdym razem jednak po dłuższym lub krótszym czasie się wyciszało. Wczoraj zaliczyłam kilka spacerów, dość bolesnych momentami, ale myślałam, że spoko bo pewnie mały się wciska gdzie trzeba :D Cały dzień podbrzusze bolało i kłuło ale co z tego? Nasz synek chyba jest jeszcze niezdecydowany :D Najbardziej chyba mnie męczy to że jest mi strasznie, aż boleśnie niedobrze. Rennie już słabo pomaga - tylko troszkę i bardziej na przełyk a przez ten żołądek zdycham.
    I teraz nie wiem czy podjechać do szpitala na jakieś KTG czy jutro do gina (bo do dziś mam zwolnienie więc i tak jutro potrzebuje nowego).
    Póki co idę na spacer - niech grawitacja działa :D
    Chyba że dzieciaczki naprawdę czekają aż brochów otworzą i sytuacja we wro się trochę ustabiizuje :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.

malamyszka trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo !!

laura a co cie naklonilo do porodu w mswia ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem miłego dnia
    Ja od upałów zdycham

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    hej.

malamyszka trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo !!

laura a co cie naklonilo do porodu w mswia ?
    Mój lekarz prowadzący mnie tam pokierował :)
    Ja mam lekarza z Bydgoszczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:13

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kluseczka waży 3400 :) Dr.powiedziala ze według niej bedzie średniaczkiem,że sądząc po wielkosci brzucha bedzie nie bedzie duża :) Łożysko 2/3 ale powiedziala ze tez w normie jak na ten tydzień, wody plodowe tez w normie, głowka niziutko, mając majtkipod brzuchem, musiała mi jeszcze je obniżyc zeby główke zobaczyc ! :o no i powiedziała ze nie znasz dnia ani godziny, w kazdej chwili moge rodzic :) jeżeli nie urodze to w środe sprawdzi mi jak wygląda szyjka :)

Także czekamy :)

Laura, witaminkab, magda sz, małaMyszka, Aga89, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laura rozumiem.

karolina moj tez ma glowke nisko juz od ponad miesiaca a jakos mu sie nie spieszy ;/

Laura lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu mamy upał, a było tak przyjemnie :/
    Miłego dnia

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    laura rozumiem.

karolina moj tez ma glowke nisko juz od ponad miesiaca a jakos mu sie nie spieszy ;/

ou..a juz sie cieszylam..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! i ja pozazdrościłam Wam wczorajszych wizyt u prezesa ehh zaczęło się koło 16tej strasznym bólem pleców i wymiotami, później doszły skurcze no i oczyszczanie i tak do wieczora, aż doszły bóle miesiączkowe i twardnienie brzucha coraz mocniejsze i częstsze i mówie do męża że chyba w nocy Patryk chce już wyjść... i tak sobie leżałam i patrzyłam pierwsze skurcze co 3 min później co 8, później jakoś co 15 aż równo o 3 w nocy wszystko ucichło jak ręką odjął ... wymęczyło mnie 12 godzin i się rozmyślił mały złośliwiec :)

ale w pierwszym momencie powiem Wam że się wystraszyłam że to już, że jeszcze nie jestem przygotowana ...

Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Laura Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malutki główką nisko już od 28 tc ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y mocno trzymamy kciuki!

Postanowilismy skorzystac z pomocy poradni laktacyjnej, modle sie zeby cos pomogla

Paula_071, ekropka, małaMyszka, magda sz, Amberla, lys, Neyla, Ewa123, zabka11, justyna14, Weridiana lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula napisalam 1 rozdzial i wyslalam promotorowi jakos w polowie lipca do tej pory nie odpisal..wyslalam mu tez propozycje pytan do ankiety na tym mi zalezalo najbardziej ale cisza..niby mial urlop do konca lipca wiec moze zaraz odpisze. Mialam nadzieje ze skoncze 2 rozdzialy do porodu ale trudno, jakos bede musiala dac sobie rade przy Mai. Marze zeby do konca roku miec to z glowy. A Ty chcesz na uczelni pracowac czy jak? Do czego ten doktorat?

Trzymam kciuki, żeby Ci sprawnie poszło. Nie planuję pracy na uczelni, chociaż to wcale nie jest głupie, gdy ma się dziecko, bo zajęć nie ma wybitnie dużo i można pracę naukową elastycznie dostosować do aktywności dziecka. Ale ja nie mam tyle cierpliwości co mój mąż i pozabijałabym studentów nieuków. U mnie w pracy wszyscy robią doktorat, jakaś obsesja! Nie mam opcji, żeby dostać awans muszę mieć dr przed nazwiskiem.

Jadę umówić termin cc :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluszki też mają często czkawkę?
    kilka razy dziennie?

małaMyszka, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wlasnie od początku do tej pory była bardzo wysoko, stąd ten ogromny ból żeber, a teraz w przeciągu 2 tyg znacznie zjechała, wiec juz myslalam ze się szykuje..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy wiecie wszystko więc proszę rzućcie okiem na moje poniedziałkowe ktg.. Pierwsze z 16.30, a drugie z 19.30. Chodzi mi o dolny wykres ze skurczami.. Jak to interpretować? Domyślam się, że to skurcze przygotowujące ale podczas zapisu nic nie czułam.. Powinnam odczuwać jakieś bóle, napięcia brzucha?
    Jak zaczyna się poród to te skurcze są jakieś dłuższe, bo na pewno mocniejsze? Ten wykres jest bardziej na górze? Nikt w szpitalu nie wyjaśnił jak mam to interpretować, dostałam tylko informację, że zapis prawidłowy..

7addb655dac3d36bmed.jpg

79ef2c3051f7c30dmed.jpg

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    ou..a juz sie cieszylam..
    ja tez... :D 21 lipca szykja z rozwarciem na pol cm a tydzien temu wszyskto sie cofnelo i rozwarcie zniknelo tak wiec kochana nic tylko uzbroic sie w cierpliwosc :D

‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ