X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko. Ja pojechałam w poniedziałek do,szpitala właśnie ze skurczami co 5 min. I tak sie zapisały. Po dwóch godzinach akcja sie zatrzymała... Trzymam kciuki, żeby u Ciebie sie rozkręciło...

Ja jestem i czytam ale jestem zirytowała i wymęczona tymi codziennymi skurczami i nie chce psuć atmosfery na forum...

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Z tym odbijanie to i my mamy problem.Nie bardzo chce odbijać,nosimy go i czasami nic.A jak nie odbije To później dużo ulewa i się męczy.Macie jakieś sposoby na to?
    Ofka Ty to jesteś zuch dziewczyna!

Hey. Mi polozna doradzila zeby ponownie go polozyc poziomo ale by glowka byla ciut nizej niz nozki i po chwili pionizowac. No i jak za pieewszym razem nie odbil Blazko to za drugim juz raczej rak.

qb3co7ese836ar93.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia mówili o odbijaniu, że nie ma sensu czekać dłużej niż 10 min i że nie każde dziecko odbija. Pokazywali też, co mnie zdziwiło, że odbija się dziecko leżące brzuchem na ramieniu albo leżące przełożone przez kolana, a nie pionowe, jak mi się wydawało.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Jakby coś to będę pisać...

Ale spokojnie ... Mały wyjdzie tak czy inaczej... Innej opcji nie ma niestety hehe hehe hehe hehe hehe

zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki, jutro mam miec cc z racji slabych przeplywow, mala wazy kolo 2500. Denerwuje sie bo to tak szybko sie toczy

zabka11, bosa, 5ylwia, lys, Ewa123, Laura, Maniuś, Neyla, małaMyszka, Pati Belgia, mamasia, sylwucha89, magda sz, witaminkab, Aga89, futuremama, Weridiana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i z racji tego ze zazywam acard nie moga mi dac znieczulenia tego zwyklego tylko mnie beda kroic w znieczuleniu ogolnym.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Proszę o kciuki, jutro mam miec cc z racji slabych przeplywow, mala wazy kolo 2500. Denerwuje sie bo to tak szybko sie toczy

Mocno trzymam kciuki!

Karolina - moj maz ze skornym paciorkowcem meczy sie juz ktorys miesiac, pomimo brania antybiotykow doustych i skornych. Ja bym na Twoim miejscu wolala wziac profilaktycznie antybiotyk zeby dziecka nie zarazic.

Ale mnie wnerwili z pracy. Postanowione, w ciagu tygodnia skladam papiery na doktoranckie i mam nadzieje na macierzynskim napisac prace. Dostalam mega motywacji.
    Magda, Malamyszka jak wasze magisterki?

bosa, Y, małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzis wizyte kontrolna i malemu cos spadalo tetno -owinal sobie brzuszek pepowina i gdzies uciskal,wiec odeslal mnie lekarz do szpitala.pojechalam do najblizszego,a nie tego ktory mialam w planie.przelezalam 4h pod ktg.ponoc wyszlo ok-ciezko uzyskac informacje,niestety :/ w szpitalu takie oblozenie,ze nie maja czasu i to mnie martwi...nie ufam im.a moj lekarz od jutra na urlopie :(
    zla jestem bo mialo byc inaczej!

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Trzymam kciuki! Może łatwo powiedzieć ale staraj się nie denerwować :) Na pewno wszystko będzie dobrze! Jesteśmy z Tobą :-*

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka- mocno trzymam kciuki za postepy w akcji!!

Ainer- jak sytuacja u ciebie??

Y- wiem, ze latwo sie mowi, ale bedziue dobrze wszystko!!

Ja sie z ledwscia wykapalam, tak mnie boli krocze, jutro rano planujevrano pedicure i gotowanie, aby zdazyc przed upalem.potem ksiazka i lezenie przed wiatrakiem.

Przespanej nocki babolki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 23:46

Y, Laura, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest sukces :) dziś laktator elektryczny poszedł w kat, bo Malutka pięknie ssie pierś :) przekonała sie do cyca mamy :) także niecierpliwa nie poddawaj się, ja wiem co czujesz, bo to wiszenie na laktatorze mnie też dobijalo. Gratulacje Ofka :) tez znam te uczucia o których piszesz, to niesamowite jak kocha się te 50 cm!

lys, Y, zabka11, niecierpliwa, Laura, małaMyszka, Paula_071, magda sz, witaminkab, bosa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka tez rzadko odbija. I ulewac również się jej zdarzy

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, zajrzalam czy sie ktoras w nocy rozpakowala, ale cisza na pokladzie, wiec wracam do lozka jeszcze na troszeczke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 06:28

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylazl mi hemoroid matko jak boli, nie moge siedziec, poloznych nie ma, apteka na dole nieczynna....heeelp

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj;) noo wchodzilam nanforum jak tylko oczy otworzylam myslac.o myszce,ale cisza..
    Zaraz na usg :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie cisza, jak tam kobietki?powodzenia wizytujacym i rodzacym, damy rade!

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki!!!

U nas noc przespana z kilkoma chwilowymi skurczami na poziomie tańczenia nóżkami.

Teraz jakoś mocniejsze są skubane. Dzisiejszy dzień będzie pełen wrażeń. Nadal są co 5 min także spokojnie jak na wojnie. Nic pochopnie, wszystko z głową.

Wczoraj jak była u mnie koleżanka, to nagle rozdzwonił się telefon i każdy "wprasza" się na kawę. Może to wykorzystam i dzień szybciej zleci.

Mój kochany synuś słucha się mamy i wyjdzie tak jak było ustalone. Piątek 7 będzie z nami... Tak mi się wydaje... Wziął to sobie do serduszka...

Laura, zabka11, Pati Belgia, Paula_071, Malagosia, mamasia, witaminkab, Maniuś, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemandero,
    Futermama dzisiaj nasz termin porodu :) Jak sie czujesz, jakies symptomy? Czy cisza jak u mnie?

Az trudno uwierzyc, ze minelo juz pelne 40 tygodni od dnia transferu. Nic sie nie zapowiada, zeby Karolek spieszyl sie na swiat. Wczoraj na wieczor mialam nieco silniejsze bole okresowe, ale od rana nic, absolutna cisza.
    Swoja droga na dzien dzisiejszy w kalendarzu wszystko idzie sprawnie, zadna z nas sie nie "przeterminowala", dziewczyny rodza przed terminem albo max dzien po.
    Czyzbym miala byc pierwsza czekajaca ciut dluzej?Jak zaczeka do srody, to bedziemy razem obchodzic urodziny ;)

Malamyszko trzymam kciuki :) Ainer, jak u Ciebie sytuacja sie rozwinela? Mam nadzieje, ze juz tulisz maluszka i brak Ci czasu dla forumowych ciotek ;)

Milego dnia dziewczynki :)

Pati Belgia, małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko my mamy ustalony termin z synusiem na 15-go :)
    Tata tak chce a i mama się zgadza :D
    W zasadzie to już wszystko mamy dla Dominisia, poprane i dzisiaj ostatnie prasowanie i wszystko gotowe :)
    W niedziele chcemy zrobić jeszcze sesyjkę brzuszkową bo 15-ty już tuż tuż!

Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane..
    Tez sie witam i miłego dnia życze :-)

Paula_071, Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ