SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Psioszka co prawda nie ja pisalam o tych lodach, ale moge pomoc.
Najlepiej miec takie bardzo dojrzale banany, takie, ktore maja plamki na skorce (wtedy sa najlepsze maja duzo cukru ) - obierasz, blendujesz, mrozisz w dowolnej formie i gotowemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:A dziewczyny któraś kiedyś pisała o lodach bananowych własnej roboty. Dajcie przepis plisss
Może być jak pisze Griszanka, ale ja wolę wersję gdzie mrożę dojrzałe banany - leżą w zamrażarce do czasu aż mi się zachce lodów i dopiero wtedy blendujęTu jest kilka przepisów na lody bananowe z dodatkami: http://www.beawkuchni.com/2014/06/lody-bananowe-najprostsze.html Smacznego
jasmine89, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Oto bryka Dominisia
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/282849612560.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/420f2b4c29f1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0e98835aaae.jpg
Bardzo jesteśmy z mężem zadowoleni, wózeczek przyszedł z allegro
Włoska firma, bardzo lekki
magda sz, Paula_071, lys, niecierpliwa, zabka11, 5ylwia, chcebycmama, aaaaga, małaMyszka, Weridiana, Lady Savage, ainer85, Maniuś, jasmine89, Pati Belgia, futuremama lubią tę wiadomość
-
Umylam fugi w kuchni cilitem bang,kurde jak pieknie sie domyly!! Smierdzi yen cilit ale otworzylam okno i balkon i dalam rade,ale kuchnia jak nowa;)
A ja padam na ryj! Zgrzalam sie nieziemsko przy tym..
Ta spierdzielona pogoda ma byc 2 tyg:/ kuzwa..
Maz juz wraca z cala torba lodow
I bedzie myl lazienke a ja bede patrzec i dyrygowac:pmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Żabciu śliczny kącik i te pompony
podziwiam!
Karolina śliczny pokoik
My jesteśmy na etapie prasowania, jutro kończymy ale torba jeszcze nie spakowana, ale ale mam tylko zabrać piżamy i klapki i kosmetyki więc dużo tego pakowania to nie będzie
Dla dzidziusia ubranek nie mamy zabierać, tylko pampersy i chusteczkizabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Żabciu śliczny kącik i te pompony
podziwiam!
Karolina śliczny pokoik
My jesteśmy na etapie prasowania, jutro kończymy ale torba jeszcze nie spakowana, ale ale mam tylko zabrać piżamy i klapki i kosmetyki więc dużo tego pakowania to nie będzie
Dla dzidziusia ubranek nie mamy zabierać, tylko pampersy i chusteczki
Laura, a gdzie rodzisz?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
zabka11 wrote:Dziewczyny poonawiam pytanie bo pewnie utknelo w gaszczu postow:
Czy wy w momencie odczuwania skurczu tez czujecie parcie na odbyt i taki scisk w gardle plus uderzenie goraca???
tak ja tak mamzabka11, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Griszanka ja nie mam niestety jednego rodzaju bólu głowy. Męczą mnie i bóle napięciowe i "migrenowe", ale nie są to typowe migreny (typu jednostronne z wymiotami czy aurą) no i fakt, zwykłe leki przeciwbólowe nie pomagają, muszę się odciąć od światła i hałasu, najlepiej położyć, przespać itd. A przez to, że łykałam końskie dawki ibuprofenu od wielu, wielu lat to rozjechałam sobie żołądek.
Akurat przed ciążą byłam u neurolog, która przepisała mi 2 różne rodzaje mocnych tabletek na "głowę", ale żadnych nie zdążyłam przetestować, bo zaszłam w ciążęZobaczymy, jak będzie po ciąży - najwyżej będę testować te nowe środki przeciwbólowe.
Zrobiłam gaspacho - nawet nawet mi wyszło, ale wiadomo ze mnie taki talent kulinarny, że szok, więc nie należy oczekiwać spektakularnych sukcesów
Żabka czyli w każdej przychodni inaczej. Chciałam złożyć właśnie przed porodem deklarację, żeby potem nie latać, ale w tej przychodni którą wybrałam tak się nie da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 19:41
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam BIEGUNKĘ!
Aż za przeproszeniem szczypi mnie odbyt... czy to może być objaw zbliżającego się porodu?
Dodam, że jem tak jak zwykle, nic z czego mogłabym mieć rozwolnienie.
Hmm.
Edit. Już doczytałam, że tak, może to być objaw zbliżającego się porodu. Zobaczymy co z tego będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:12
małaMyszka, magda sz, Weridiana, zabka11, Lady Savage, bosa, futuremama lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
A ja znowu mam rozmowę...
Skurcze odczuwalne co 5 min...
Wrzucam się pod prysznic i jadę. Najwyżej wrócę... Przecież daleko nie mam...Laura, magda sz, Aska87, Weridiana, zabka11, Neyla, Lady Savage, lys, justyna14, Maniuś, Pati Belgia, bosa lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa skoro Julka ma problem z wyciągnięciem sutka, laktator też nie pomaga, może warto spróbować z nakładkami? Ja używam niplette philips avent.
Stosowałam przed ciążą i brodawki z całkiem wklęsłych zrobiły się wypukłe.. Niestety podczas ciąży skubane znów się schowały, a że nie chciałam wywołać skurczy to odłożyłam je na czas "po porodzie". Twój problem mnie zmartwił więc przed chwilą zassałam sobie sutka tym kapturkiem, potrzymałam chwilę i brodawka wyskoczyła.. Po porodzie mam zamiar w taki sposób sobie radzić.. Przed karmieniem wyciągnąć sutka i podać synkowi żeby załapał, a później niech już sam wyciąga..
W sumie korciło mnie żeby pochodzić w tym kapturku już teraz, żeby sutek się zahartował, wyszedł na dobre i przestał się chować ale siara mi leci więc wolę ją zachować dla synka..
Trzymam kciuki! I mam nadzieje, że my matki obdarzone wklęsłymi brodawkami też możemy wykarmić swoje dzieci!zabka11, Laura, niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny śliczne pokoiki i kąciki, bryka też extra, podoba mi się to zestawienie kolorystyczne:)
Nam jutro dostarczają sofę do pokoju juniora więc rozdział pt urządzanie chaty i wyprawka uważam za zamknięty - uffff.. teraz będę się zabierać za ostatnie generalne porządki bo mam ambitny plan posprzątać wszystkie szafki kuchenne i szuflady w salonie no i zrobić porządek w papierach firmowych (nienawidzę tego robić!!). Upały nie zachęcają do jakiejkolwiek aktywności:(Laura, zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość