SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Łucja tez często ma czkawke.czasem kilka razy dziennie.
ja dziś miałam robić mielone, ale nie widzę możliwości spaceru do sklepu a potem robienia ich w ten gorac. Wracając z ktg kupie chyba w bierze lasagnea w ogóle to jestem dziś nie do życia przez tę pogodę! Nic mi sie nie chce, jakby ktoś wypompowal ze mnie cała energię.
Kurcze tez miałam nadzieję, że jak mała jest nisko to może być sygnał, że nie będę długo w ciąży.jasmine89, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda- ta lasagne taka średnia
ale jak na gotowca to ujdzie,zjadłam, nie wybrzydzałam, ale tez się nie zachwycałam
ja ogolnie jestem wyczulona na gotowce, nie lubie..ale wczoraj nie miałam kiedy i chceci nic gotowac wiec stwierdzilam ze cos kupie, mąż to wywalił oczy ze ja wielka przeciwniczka kupilam gotowca
Dzisiaj zrobie racuszki, robilam dzemy truskawkowo-bananowe i do racuchów sa megaa i kupilam nową patelnie o wypróbuje
Jasmine- hahaha ! "przynajmniej jej bedzie ciepło"jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mój już od miesiąca główką grzebie w tym "kanale" i nic ... ale mam nadzieję za to że jak już się tam ładnie ustawi i wywierci to wyjście to później na porodówce chociaż szybciej pójdzie
a czkawke nieraz ma przez pół dnia co chwile a innym razem cały dzień nicLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A no i u mnie to w ogole progres jest co mam kłucia w szyjce (albo jakby w szyjce) i bóle miesiączkowe, mniej wiecej od 3 dni, bo do tej pory to nic a nic! Nie wiedzialam co to skurcz, co to jakies bóle,kłucie..a sie balam ze Pola ma chec siedziec w brzuchu jeszcze pare tygodni
Wiec cieszy mnie to ze coś jednak sie zaczyna dziać..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
a ja sie wkurzylam. dzwoni do mnie moj b. ze on sbie chce kupic nowego iphona na ebayu, za 150/200 funtow. a ja mu na to ze jak kupi malej bujaczek ktory sobie upatrzylam za 55 funtow, to nie ma problemu. a on mi na to ze takie male dziecko nie siedzi to nie potrzebuje bujaczka
a on potrzebuje nowy iphon, a ma teraz 3 teleefony takze ja nie wiem po co. no to juz przechodzi wszelkie pojecie!
-
Jasmine mąż to pan gadget? Kurcze no takim to trzeba dosadnie, jakieś argumenty że w jakim celu ten nowy tel? co jest takiego ze starymi? no i że żałuje własnemu dziecku? może to podziała
na mojego to działało, mój nie pan gadget ale do samochodu i motoru to może wydawać i wydawać...przygotuj sobie listę argumentów żeby go trochę zatkało.
Ja dziś robię hotdogi domowe.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moja Klara tez glowa nisko od ponad miesiaca...
Ufff wsztstko na zapiekanki gotowe, tylko beszamel zrobie i za godzine do piekarnika...robie dwie zeby juz na jutro tez zostalo.
Zasiadlam na lezaku z lodami sorbvetowymi, poki jeszcze w miare na balkonie, potem bedzie trzeba sie juyz zaryglowac w domu przed wiatrakiem....
U mnie skurcze co mpoltorej godziny, krotkie....macica cwiczyoby tylko owocnie cwiczyla i nie za dlugo.
Maz pojechal na ryneczek po swieze owoce i warzywa, julcia na basenie u kolezanki.
5ylwia- ja nie pomoge w temacie wykresu, czarna magia dla mnie.
Ainer- no oby sie rozchulala akcja na calego!!!
Aska- ooo to mialas dzis w nocy przedsmak tego, co nas czeka;)
Izuuu-gratulacje!!
Niecierpliwa - daj znac co wam powiedza w tej poradni
Miru - wspaniale sie czyta twojego posta..marzenie chyba kazdej z nas, zeby sie tak ulozylomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda ja nie wiem, on chyba konkuruje ze swoim bratem na telefony, ktory ma lepszy:/gorzej jak dzieci:/ jak on nie kupi, to ja kupie i tyle, wszystkie pieniadze moje i jego wyplaty sa na moim koncie:)takze niech sobie gada:d
a ja znowu makaron, kolejne weglowodany:p
-
Kochane wrocilam z poradni, a wlasciwie to skakalam nad ziemia. Bylismy tam ponad godzine, doradca rewelacyjna, zrobila szczegolowy wywiad, obejrzala piersi i powiedziala, ze zadnych przeciwskazan do karmienia piersia, ani u mnie ani u malej, pomyslalam sobie pitu pitu. Potem wazenie Julki, od soboty przybrala 150g. No i potem przystawianie, kobitka ulozyla mi ja poprawnie, wsadzila piersiucha i tu cud - Julka normalnie zaczela ssac i polykac pokarm. Nie obylo sie bez lez glownie moich przy nauce dostawiania do piersi, ale jestem pelna nadziei. Wiem, ze latwo nie bedzie, potrzebna jest moja determinacja i spokoj przede wszystkim. Rozmowa z doradca bardzo mi pomogla poukladac sobie wszystko w glowie, takie 2w1 bo potem porozmawiala ze mna tak ot po prostu. Powiedziala, ze nie ma nic gorSzego niz podciecie skrzydel na poczatku, a poloznej ktora powiedziala, ze karmic piersia sie nie da powinno sie odebrac prawo wykonywania zawodu. Boje sie bardzo, ale sie nie poddam! W poniedzialek wizyta kontrolna.
Laura, Aga89, Migotkaa, ekropka, kasiuleek, aaaaga, futuremama, Ewa123, Pulpecja, Griszanka, zabka11, Aska87, psioszka11, magda sz, sylwucha89, Ellena, Hermiona, justyna14, lys, Paula_071, Neyla, witaminkab, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Wczoraj zaczęliśmy 39 tc:)
Mieliśmy też wizytę. Szyjka zgładzona. Rozwarcie 3 cm.
Centymetr więcej od piątkuLekarz pytał czy czuje skurcze, ale chyba nie bardzo je rozpoznaje;/
Synek waży niecałe 3300g. A tak straszyli, że duży będzie.
W sobotę myślałam, że odszedł mi czop (brązowawa galareta). Wczoraj jednak (nie wiem czy ma to związek z badaniem) zaczęłam plamić na brązowa. Ok 23 biegunka i dużo takiego śluzu. Czasami brązowy, czasami krwisty.
Już wariuje.. Skurczów brak. Jak to jest u Was? Długo ten czop wychodzi?
Teraz śluzu mniej i raczej brązowy niż krwisty.
Przepraszam za szczegóły, ale kto może mi pomóc jak nie Wy:)?Laura, niecierpliwa, Maniuś, zabka11, lys, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość