X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    a powiedz mi, trzymaja pozniej dziecko slodkiej mamy w inkubatorze?czy od czego to zalezy?

od dziecka, od jego stanu.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja tez często ma czkawke.czasem kilka razy dziennie.
    ja dziś miałam robić mielone, ale nie widzę możliwości spaceru do sklepu a potem robienia ich w ten gorac. Wracając z ktg kupie chyba w bierze lasagne :) a w ogóle to jestem dziś nie do życia przez tę pogodę! Nic mi sie nie chce, jakby ktoś wypompowal ze mnie cała energię.
    Kurcze tez miałam nadzieję, że jak mała jest nisko to może być sygnał, że nie będę długo w ciąży.

jasmine89, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ta lasagne taka średnia :P ale jak na gotowca to ujdzie,zjadłam, nie wybrzydzałam, ale tez się nie zachwycałam :) ja ogolnie jestem wyczulona na gotowce, nie lubie..ale wczoraj nie miałam kiedy i chceci nic gotowac wiec stwierdzilam ze cos kupie, mąż to wywalił oczy ze ja wielka przeciwniczka kupilam gotowca :P

Dzisiaj zrobie racuszki, robilam dzemy truskawkowo-bananowe i do racuchów sa mega :) a i kupilam nową patelnie o wypróbuje :D

Jasmine- hahaha ! "przynajmniej jej bedzie ciepło" :D

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój już od miesiąca główką grzebie w tym "kanale" i nic ... ale mam nadzieję za to że jak już się tam ładnie ustawi i wywierci to wyjście to później na porodówce chociaż szybciej pójdzie :)

a czkawke nieraz ma przez pół dnia co chwile a innym razem cały dzień nic

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Laura Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu Gratuluję :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola średnio ma czkawke 3-4razy dziennie, czasami to denerwujace jest :P

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i u mnie to w ogole progres jest co mam kłucia w szyjce (albo jakby w szyjce) i bóle miesiączkowe, mniej wiecej od 3 dni, bo do tej pory to nic a nic! Nie wiedzialam co to skurcz, co to jakies bóle,kłucie..a sie balam ze Pola ma chec siedziec w brzuchu jeszcze pare tygodni :P Wiec cieszy mnie to ze coś jednak sie zaczyna dziać..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiad ugotuje kabaczka z ziemniakami.

Zaczął się sierpień i u nas cisza się zrobila,zero wieści z porodówki...

Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wkurzylam. dzwoni do mnie moj b. ze on sbie chce kupic nowego iphona na ebayu, za 150/200 funtow. a ja mu na to ze jak kupi malej bujaczek ktory sobie upatrzylam za 55 funtow, to nie ma problemu. a on mi na to ze takie male dziecko nie siedzi to nie potrzebuje bujaczka o.O a on potrzebuje nowy iphon, a ma teraz 3 teleefony takze ja nie wiem po co. no to juz przechodzi wszelkie pojecie!

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine mąż to pan gadget? Kurcze no takim to trzeba dosadnie, jakieś argumenty że w jakim celu ten nowy tel? co jest takiego ze starymi? no i że żałuje własnemu dziecku? może to podziała :D na mojego to działało, mój nie pan gadget ale do samochodu i motoru to może wydawać i wydawać...przygotuj sobie listę argumentów żeby go trochę zatkało.

Ja dziś robię hotdogi domowe.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Klara tez glowa nisko od ponad miesiaca...

Ufff wsztstko na zapiekanki gotowe, tylko beszamel zrobie i za godzine do piekarnika...robie dwie zeby juz na jutro tez zostalo.
    Zasiadlam na lezaku z lodami sorbvetowymi, poki jeszcze w miare na balkonie, potem bedzie trzeba sie juyz zaryglowac w domu przed wiatrakiem....
    U mnie skurcze co mpoltorej godziny, krotkie....macica cwiczy ;) oby tylko owocnie cwiczyla i nie za dlugo.
    Maz pojechal na ryneczek po swieze owoce i warzywa, julcia na basenie u kolezanki.

5ylwia- ja nie pomoge w temacie wykresu, czarna magia dla mnie.

Ainer- no oby sie rozchulala akcja na calego!!!

Aska- ooo to mialas dzis w nocy przedsmak tego, co nas czeka;)

Izuuu-gratulacje!!

Niecierpliwa - daj znac co wam powiedza w tej poradni

Miru - wspaniale sie czyta twojego posta..marzenie chyba kazdej z nas, zeby sie tak ulozylo :)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda ja nie wiem, on chyba konkuruje ze swoim bratem na telefony, ktory ma lepszy:/gorzej jak dzieci:/ jak on nie kupi, to ja kupie i tyle, wszystkie pieniadze moje i jego wyplaty sa na moim koncie:)takze niech sobie gada:d
    a ja znowu makaron, kolejne weglowodany:p

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.argos.co.uk/m/static/Product/partNumber/9103568.htm o taki bujaczek

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wrocilam z poradni, a wlasciwie to skakalam nad ziemia. Bylismy tam ponad godzine, doradca rewelacyjna, zrobila szczegolowy wywiad, obejrzala piersi i powiedziala, ze zadnych przeciwskazan do karmienia piersia, ani u mnie ani u malej, pomyslalam sobie pitu pitu. Potem wazenie Julki, od soboty przybrala 150g. No i potem przystawianie, kobitka ulozyla mi ja poprawnie, wsadzila piersiucha i tu cud - Julka normalnie zaczela ssac i polykac pokarm. Nie obylo sie bez lez glownie moich przy nauce dostawiania do piersi, ale jestem pelna nadziei. Wiem, ze latwo nie bedzie, potrzebna jest moja determinacja i spokoj przede wszystkim. Rozmowa z doradca bardzo mi pomogla poukladac sobie wszystko w glowie, takie 2w1 bo potem porozmawiala ze mna tak ot po prostu. Powiedziala, ze nie ma nic gorSzego niz podciecie skrzydel na poczatku, a poloznej ktora powiedziala, ze karmic piersia sie nie da powinno sie odebrac prawo wykonywania zawodu. Boje sie bardzo, ale sie nie poddam! W poniedzialek wizyta kontrolna.

Laura, Aga89, Migotkaa, ekropka, kasiuleek, aaaaga, futuremama, Ewa123, Pulpecja, Griszanka, zabka11, Aska87, psioszka11, magda sz, sylwucha89, Ellena, Hermiona, justyna14, lys, Paula_071, Neyla, witaminkab, Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super! to teraz się nie poddawaj, dasz radę z takim doradcą :)
    trzymam kciuki! :) będzie dobrze!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Wczoraj zaczęliśmy 39 tc:)
    Mieliśmy też wizytę. Szyjka zgładzona. Rozwarcie 3 cm.
    Centymetr więcej od piątku :D Lekarz pytał czy czuje skurcze, ale chyba nie bardzo je rozpoznaje;/
    Synek waży niecałe 3300g. A tak straszyli, że duży będzie.

W sobotę myślałam, że odszedł mi czop (brązowawa galareta). Wczoraj jednak (nie wiem czy ma to związek z badaniem) zaczęłam plamić na brązowa. Ok 23 biegunka i dużo takiego śluzu. Czasami brązowy, czasami krwisty.
    Już wariuje.. Skurczów brak. Jak to jest u Was? Długo ten czop wychodzi?
    Teraz śluzu mniej i raczej brązowy niż krwisty.

Przepraszam za szczegóły, ale kto może mi pomóc jak nie Wy:)?

Laura, niecierpliwa, Maniuś, zabka11, lys, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa cudowne wieści:)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super teraz głowa do góry i będzie już tyko lepiej

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Niecierpliwa super teraz głowa do góry i będzie już tyko lepiej

Mam taka nadzieje!

Malagosia, jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiesz jak się cieszę niecierpliwa :) Czasem nie warto słuchać położnych, to tylko jedna osoba, może się mylić, może mieć przestarzałe poglądy. Dobrze, że poszliście :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ