X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super wieści, trzymam kciuki. Ja tez z mala ćwiczę cierpliwość przy tej piersi. Wczoraj 9 razy karmiłam i ssala bez problemu. Dziś rano dostała przy cycu szału i musiałam dać jej jednego łyka odciagnietego mleka z butelki na zachętę i dopiero potem chwyciła pierś. Jest strasznym nerwusem. Jak chce jeść, to to musi być teraz już i najlepiej żeby samo leciało żeby się nie namęczyć. Ale jestem pozytywnie nastawiona ze się zgramy ze sobą jakoś, wczoraj pięknie jej szlo, dziś troszkę się denerwuję ale też ciumka. W ogóle co godzinę dziś żąda przystwwiania i tez jest bardzo niespokojna. Obstawiam ze przez upał.

kasiuleek, niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiu lek u mnie dzień później po takich objawach zaczął się poród. Okazało się na IP ze odszedł czop a z nim zaczęły odpływa li wody płodowe. Także trzymam kciuki :)

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten czop i brązowo krwisty śluz dochodziły mi cały dzień a o 22 zaczęły się skurcze. O 3 w nocy ustały na IP, ale że stwierdzili ze wody odeszły poszłam na oksy rodzic :)

Ewa123
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro mam sie zglosic do szpitala na ktg bo to termin porodu.. powiedzcie mi robia wam samo ktg czy lekarz od razu bada jak sa jakies skorczE ?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wk0fih.png

więc czekamy:)

Lady Savage, Aska87, aaaaga, futuremama, lys, kasiuleek, Martucha86, zabka11, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleek ja nie pomogę ale wiem ze nawet do 2tyg czop odchodzi.

Niecierpliwa super wieści! Oby teraz bylo dobrze.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka u nas po ktg obowiązkowo samolot nawet jak ok wychodzi.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Staraczka u nas po ktg obowiązkowo samolot nawet jak ok wychodzi.
    dzieki zai nfo

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Ja dzis na obiad ugotuje kabaczka z ziemniakami.

Zaczął się sierpień i u nas cisza się zrobila,zero wieści z porodówki...

wszystkie na pełnie czekają XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dzień dobry:)

Wczoraj zaczęliśmy 39 tc:)
    Mieliśmy też wizytę. Szyjka zgładzona. Rozwarcie 3 cm.
    Centymetr więcej od piątku :D Lekarz pytał czy czuje skurcze, ale chyba nie bardzo je rozpoznaje;/
    Synek waży niecałe 3300g. A tak straszyli, że duży będzie.

W sobotę myślałam, że odszedł mi czop (brązowawa galareta). Wczoraj jednak (nie wiem czy ma to związek z badaniem) zaczęłam plamić na brązowa. Ok 23 biegunka i dużo takiego śluzu. Czasami brązowy, czasami krwisty.
    Już wariuje.. Skurczów brak. Jak to jest u Was? Długo ten czop wychodzi?
    Teraz śluzu mniej i raczej brązowy niż krwisty.

Przepraszam za szczegóły, ale kto może mi pomóc jak nie Wy:)?

U mnie brak czopu ale mogę to mieć po mamie, bo ona mówiła że jej czop przy wszystkich 3 porodach odszedł dopiero z wodami

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wiedzialam, ze jak trafisz na kogos madrego, to nie ma bata i z karmieniem musi sie po prostu udac. Dlatego wlasnie dobrze jest sie wczesniej dowiedziec z jaka polozna bedziemy mialy do czynienia. Dla mojej nie ma opcji, ze kobieta nie da rady wykarmic maluszka. Kolezanki, z ktorymi pracowala, zadna nie miala problemu z KP. Powiedziala mi, ze jak ktos w szpitalu bedzie probowal mi wmowic, ze nie mam pokarmu, glodze malucha lub cos w ten desen, to mam w to nie wierzyc. A jakby mnie takie teksty zaczynaly podlamywac, to mezu ma mi nakazac kontakt z nia, co by mnie prodbudowala nieco ;) Teraz trzmymam kciuki, zeby cwiczenia przynosily skutek i zeby te skrzydla zostaly juz na zawsze :)

Jak mi sie nic nie chce. Bylam juz dwa razy pod prysznicem i to tyle na dzis. Od dwoch dni nie moge sie zmotywowac do rozpakowania zmywarki, a blat nad zmywarka zastawiony brudnymi naczyniami :( Pranie tez czeka, kosz zaczyna sie przepelniac, ale nie chce mi sie wejsc na pietro do pralni. Mialam odpalic kompa, przeslac kolezance kilka stron do wydrukowania i nawet tego mi sie nie chcialo zrobic. Boshe co za len smierdzacy ze mnie. Na obiad odgrzewana pizza z wczoraj, albo taka duza wyszla, albo my juz zupelnie apetytu nie mamy przez ten upal. Maz zaraz wraca z pracy, a ja siedze przy wiatraku i przysypiam.

lys, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wystraszona nocną przygodą ubrałam łóżeczko, wygotowałam smoki, butelki etc, jeszcze doprasować kilka rzeczy ostatnich i jestem gotowa :) nawet naszykowałam ubranka dla małego na wyjście żeby mąż przywiózł bo jakby sam wybierał to pewnie dwie pary jakiś bodziaków by przywiózł i tyle :)

jasmine89, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dziewczyny podziwiam za tą determinację z karmieniem piersią. U mnie pewnie też jakbym miała więcej zapału to może i Leon by się najadał,ale musiałabym chyba 20h z nim na cycu siedzieć, a tego sobie nie wyobrażam. Była położna. Okazało się,że faktycznie miewa te kolki co prawda raz dziennie mu się to zdarza, ale zdarza. Mamy kupić probiotyk i mu podawać no i w razie potrzeby stosować espumisan- nie zaszkodzi.
    Mówiła,że w te upały to można dopajać wodą 20ml. No i kazała mu w domu być w samych pampersach, bo w bodziakach go przegrzewam.
    Od 2 dni zauważyłam też ,że mam mniej mleka- mówiła,że hormony w 3tyg spadają i pewnie kryzys mnie dopadł, ale pić cały czas ten femaktiker czy jak to tam się zwie i ściągać i zobaczyć jak będzie.
    No i najważniejsze- Leon waży już 3885g! Strasznie się cieszę, bo na początku bardzo schudł i się martwiłam, a teraz sporo przybrał :)

Laura, ekropka, niecierpliwa, Paula_071, Ewa123, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!

Widzę, że u nas chwilkę spokoju od porodów, pewnie zaraz będzie wysyp.

Mam nadzieję, że ja się jeszcze trochę potrzymam w dwupaku, bo na poród jest dla mnie za gorąco. :P No czuję się przez te upały fatalnie, nie mogę spać ani właściwie nic robić.

Poszłam rano na manicure + pedicure i to tyle mojej aktywności na dzisiaj.
    Na obiad piekę sobie frytki, bo na nic więcej siły nie mam. Później zrobię mrożoną herbatę.

Synuś mi się dzisiaj wbił boleśnie w żebra i jakoś nie jest to przyjemne, chyba zasnął w takiej pozycji, bo nie chce się przekręcić, skubaniec.

Miłego dnia.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka mam tak samo syndrom wicia gniazda dla mnie to mit hehe len ze mnie straszny

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja wystraszona nocną przygodą ubrałam łóżeczko, wygotowałam smoki, butelki etc, jeszcze doprasować kilka rzeczy ostatnich i jestem gotowa :) nawet naszykowałam ubranka dla małego na wyjście żeby mąż przywiózł bo jakby sam wybierał to pewnie dwie pary jakiś bodziaków by przywiózł i tyle :)
    moj usiadl jeden dzien, na jednej kupce mial body na drugiej pajace i siedzia i dobieral kolorystyczne zestawy do szpitala, na wyjscie odlozyl osobno i pierwszy zestawn zaraz po urodzeniu wybral czerwony z biala czapeczka;dpozniej wszystko poukladal sam w torbie, z tekstem ze ja bede po cc, on bierze urlop i bedzie ze mna siedzial w szpitalu i mi ciuchy podawal, pampersy itd to jest dobry facet, ale czasem mu odwala(moze dlatego ze go babcia wychowywala i za niego wszystko robila). no i powoeezial ze malej nie przewinie, a ja mu na to ze przewinie - mysle ze sie pomprostu boi, bo to w koncu jego pierwsze dziecko biologiczne z ktorym bedzie od samiuskiego poczatku. pepowiny tez nie chce ciachac, ale o to ni mam pretensji, bo on sie boi widoku krwi :Dja sobie moge grzebac w jakiejs ranie jak sie utne czy cos a on jak dziecko;)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga, Griszanka, ja mam to samo, bałagan i leń kompletny. Nawet nie mam zamiaru nic robić, poza siedzeniem na kanapie :-) Jak się upały skończą, to pomyślę. ;-)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze upalow, u mnie ledwo 20 i lekko pada;/

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka u mnie nie ma samolotu na ktg więc to pewnie zależy. Ja się umówiłam na wtorek na ktg dzień po. Może nie donoszę już :)

Właśnie pospałam 1,5h i biorę się za podłogi, skurczyki się pojawiły jak spałam więc korzystam.

Niecierpliwa bardzo się cieszę, życzę dalszych sukcesów w karmieniu :) trzeba walczyć :)

staraczka24 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine uwierz mi że taka temp jak u Ciebie jest perfekcyjna na ciążę :) w PL taka hujowizna 30 stopni ma być jeszcze 2 tyg, to jest załamujące no ale trzeba to przetrwać. Jak będę kiedyś babcią to będę opowiadać wnukom- jak rodziłam Twoją mamę to była fala afrykańskich upałów.... :)

ekropka, aaaaga, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ