SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa super wieści, trzymam kciuki. Ja tez z mala ćwiczę cierpliwość przy tej piersi. Wczoraj 9 razy karmiłam i ssala bez problemu. Dziś rano dostała przy cycu szału i musiałam dać jej jednego łyka odciagnietego mleka z butelki na zachętę i dopiero potem chwyciła pierś. Jest strasznym nerwusem. Jak chce jeść, to to musi być teraz już i najlepiej żeby samo leciało żeby się nie namęczyć. Ale jestem pozytywnie nastawiona ze się zgramy ze sobą jakoś, wczoraj pięknie jej szlo, dziś troszkę się denerwuję ale też ciumka. W ogóle co godzinę dziś żąda przystwwiania i tez jest bardzo niespokojna. Obstawiam ze przez upał.
kasiuleek, niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
dziewczyny jutro mam sie zglosic do szpitala na ktg bo to termin porodu.. powiedzcie mi robia wam samo ktg czy lekarz od razu bada jak sa jakies skorczE ?
małaMyszka lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
kasiuleek wrote:Dzień dobry:)
Wczoraj zaczęliśmy 39 tc:)
Mieliśmy też wizytę. Szyjka zgładzona. Rozwarcie 3 cm.
Centymetr więcej od piątkuLekarz pytał czy czuje skurcze, ale chyba nie bardzo je rozpoznaje;/
Synek waży niecałe 3300g. A tak straszyli, że duży będzie.
W sobotę myślałam, że odszedł mi czop (brązowawa galareta). Wczoraj jednak (nie wiem czy ma to związek z badaniem) zaczęłam plamić na brązowa. Ok 23 biegunka i dużo takiego śluzu. Czasami brązowy, czasami krwisty.
Już wariuje.. Skurczów brak. Jak to jest u Was? Długo ten czop wychodzi?
Teraz śluzu mniej i raczej brązowy niż krwisty.
Przepraszam za szczegóły, ale kto może mi pomóc jak nie Wy:)?
U mnie brak czopu ale mogę to mieć po mamie, bo ona mówiła że jej czop przy wszystkich 3 porodach odszedł dopiero z wodamikasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa wiedzialam, ze jak trafisz na kogos madrego, to nie ma bata i z karmieniem musi sie po prostu udac. Dlatego wlasnie dobrze jest sie wczesniej dowiedziec z jaka polozna bedziemy mialy do czynienia. Dla mojej nie ma opcji, ze kobieta nie da rady wykarmic maluszka. Kolezanki, z ktorymi pracowala, zadna nie miala problemu z KP. Powiedziala mi, ze jak ktos w szpitalu bedzie probowal mi wmowic, ze nie mam pokarmu, glodze malucha lub cos w ten desen, to mam w to nie wierzyc. A jakby mnie takie teksty zaczynaly podlamywac, to mezu ma mi nakazac kontakt z nia, co by mnie prodbudowala nieco
Teraz trzmymam kciuki, zeby cwiczenia przynosily skutek i zeby te skrzydla zostaly juz na zawsze
Jak mi sie nic nie chce. Bylam juz dwa razy pod prysznicem i to tyle na dzis. Od dwoch dni nie moge sie zmotywowac do rozpakowania zmywarki, a blat nad zmywarka zastawiony brudnymi naczyniamiPranie tez czeka, kosz zaczyna sie przepelniac, ale nie chce mi sie wejsc na pietro do pralni. Mialam odpalic kompa, przeslac kolezance kilka stron do wydrukowania i nawet tego mi sie nie chcialo zrobic. Boshe co za len smierdzacy ze mnie. Na obiad odgrzewana pizza z wczoraj, albo taka duza wyszla, albo my juz zupelnie apetytu nie mamy przez ten upal. Maz zaraz wraca z pracy, a ja siedze przy wiatraku i przysypiam.
lys, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
a ja wystraszona nocną przygodą ubrałam łóżeczko, wygotowałam smoki, butelki etc, jeszcze doprasować kilka rzeczy ostatnich i jestem gotowa
nawet naszykowałam ubranka dla małego na wyjście żeby mąż przywiózł bo jakby sam wybierał to pewnie dwie pary jakiś bodziaków by przywiózł i tyle
jasmine89, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja Was dziewczyny podziwiam za tą determinację z karmieniem piersią. U mnie pewnie też jakbym miała więcej zapału to może i Leon by się najadał,ale musiałabym chyba 20h z nim na cycu siedzieć, a tego sobie nie wyobrażam. Była położna. Okazało się,że faktycznie miewa te kolki co prawda raz dziennie mu się to zdarza, ale zdarza. Mamy kupić probiotyk i mu podawać no i w razie potrzeby stosować espumisan- nie zaszkodzi.
Mówiła,że w te upały to można dopajać wodą 20ml. No i kazała mu w domu być w samych pampersach, bo w bodziakach go przegrzewam.
Od 2 dni zauważyłam też ,że mam mniej mleka- mówiła,że hormony w 3tyg spadają i pewnie kryzys mnie dopadł, ale pić cały czas ten femaktiker czy jak to tam się zwie i ściągać i zobaczyć jak będzie.
No i najważniejsze- Leon waży już 3885g! Strasznie się cieszę, bo na początku bardzo schudł i się martwiłam, a teraz sporo przybrałLaura, ekropka, niecierpliwa, Paula_071, Ewa123, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Cześć dziewczyny!!!
Widzę, że u nas chwilkę spokoju od porodów, pewnie zaraz będzie wysyp.
Mam nadzieję, że ja się jeszcze trochę potrzymam w dwupaku, bo na poród jest dla mnie za gorąco.No czuję się przez te upały fatalnie, nie mogę spać ani właściwie nic robić.
Poszłam rano na manicure + pedicure i to tyle mojej aktywności na dzisiaj.
Na obiad piekę sobie frytki, bo na nic więcej siły nie mam. Później zrobię mrożoną herbatę.
Synuś mi się dzisiaj wbił boleśnie w żebra i jakoś nie jest to przyjemne, chyba zasnął w takiej pozycji, bo nie chce się przekręcić, skubaniec.
Miłego dnia.Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:a ja wystraszona nocną przygodą ubrałam łóżeczko, wygotowałam smoki, butelki etc, jeszcze doprasować kilka rzeczy ostatnich i jestem gotowa
nawet naszykowałam ubranka dla małego na wyjście żeby mąż przywiózł bo jakby sam wybierał to pewnie dwie pary jakiś bodziaków by przywiózł i tyle
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Staraczka u mnie nie ma samolotu na ktg więc to pewnie zależy. Ja się umówiłam na wtorek na ktg dzień po. Może nie donoszę już
Właśnie pospałam 1,5h i biorę się za podłogi, skurczyki się pojawiły jak spałam więc korzystam.
Niecierpliwa bardzo się cieszę, życzę dalszych sukcesów w karmieniutrzeba walczyć
staraczka24 lubi tę wiadomość
-
Jasmine uwierz mi że taka temp jak u Ciebie jest perfekcyjna na ciążę
w PL taka hujowizna 30 stopni ma być jeszcze 2 tyg, to jest załamujące no ale trzeba to przetrwać. Jak będę kiedyś babcią to będę opowiadać wnukom- jak rodziłam Twoją mamę to była fala afrykańskich upałów....
ekropka, aaaaga, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość