X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie w awatarku jakie slodziaki mam;))

sylwucha89, lys, Paula_071, magda sz, Neyla, niecierpliwa, Maniuś, futuremama, Aga89, aaaaga, kasiuleek, witaminkab, zabka11, Weridiana, mamasia, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie ze dwa razy z krwią a tak to takie żółte albo różowe jasne. Ale nie takie duże kawałki jak u Ciebie, zwykle to są takie 4cm grube.

Ofka teraz będzie tylko lepiej, każdy miałby na Twoim miejscu momenty krytyczne.

Wiatrak nie daje już rady... idę pod zimny prysznic i nie wiem może jakiś park... w domu jest nie do wytrzymania. Wiatrak wieje ciepłym powietrzem, zwykle dawał radę ale mury się nagrzały, powietrze afrykańskie. Dodam że to nie taki mały wiatrak tylko całkiem spory o średnicy 60cm. Na przyszłe lato instalujemy klimę z prawdziwego zdarzenia, nie ma bata. Niunia będzie miała rok także będzie można spokojnie używać.

Ojj skurczybyki wróciły i kłucie w pochwie- w sumie to się cieszę bo od rana nic nie było.

Lady Savage, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Sylwia u mnie ze dwa razy z krwią a tak to takie żółte albo różowe jasne. Ale nie takie duże kawałki jak u Ciebie, zwykle to są takie 4cm grube.

Ofka teraz będzie tylko lepiej, każdy miałby na Twoim miejscu momenty krytyczne.

Wiatrak nie daje już rady... idę pod zimny prysznic i nie wiem może jakiś park... w domu jest nie do wytrzymania. Wiatrak wieje ciepłym powietrzem, zwykle dawał radę ale mury się nagrzały, powietrze afrykańskie. Dodam że to nie taki mały wiatrak tylko całkiem spory o średnicy 60cm. Na przyszłe lato instalujemy klimę z prawdziwego zdarzenia, nie ma bata. Niunia będzie miała rok także będzie można spokojnie używać.

Ojj skurczybyki wróciły i kłucie w pochwie- w sumie to się cieszę bo od rana nic nie było.

Mój mąż też chce zamontować klime, ale tylko w sypialni bo w salonie mamy za dużą otwartą przestrzeń wiec by nie zdało egzaminu..
    Przynajmniej bedziemy dobrze spać bo teraz to tragedia..w tamtym roku juz zdecydowalismy ze zalozymy klime w tym roku ale bylo ciagle chłodno, a teraz nie bedziemy zakładać bo po co jak Pola sie urodzi to i tak nie bedziemy mogli jej włączac..
    wiec za rok :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a moje dziecko sobie chyba drogi wyjścia pomyliło :) zaraz mi wykopie chyba dziurę w brzuchu i sobie tędy wyjdzie :)

Lady Savage, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opowiesc z mojej sali tetapeutycznej, zeby nie bylo ze w bejbi blusia nie spotykaja mnie przypaly;

Leze na stole operacyjnym, rece przypietE, stoi nade mna ten stary ramol anestezjolog. Pielegniarka rozsmarowala mi.cos na brzuchu i wachluje mi reka zeby szybciej wyschlo a ten pizdopierdek pyta: co muchy pani odgania?

Paula_071, Aga89, psioszka11, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z mam bierze Gynalgin, bo mnie ginekolog przepisała ostatnio na wizycie, dopiero dzisiaj kupiłam i zgubiłam ;/ kartkę gdzie było napisanie jak dawkować

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pudelek.tv/video/Tak-rodzi-sie-w-Polsce-Masakra-25-letnie-kafelki-wody-nie-da-sie-zakrecic-9548/
    Miru, co za przystojniaczek:D
    Ofka ja na ostatnim cc uslyszalam od lekarza(caly czas z nimi nadawalam):ooooo, tyle tluszczu ze by mozna frytki smazyc!O.o a w odpowiedzi moj syn go kopnal:D rozcieli mi tylo skore brzucha i partie miesni, a moj syn wzial mnie jeszcze w brzuchu w obrone;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:31

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można używać klimy jak jest dziecko, nawiew puszcza się np. na sufit żeby nie wiało po łóżeczku, wtedy jest chłodniej w pokoju, a dziecko przecież męczy się tak samo jak my w upał. Albo można schłodzić pokój, wyłączyć klimę i wtedy położyć tam dziecko. Ja byłam przeciwnikiem zakładania klimy w domu, ale teraz całuję męża z wielką miłością, by dzięki niej się nie gotuję. Klimę czyścimy co pół roku. Plus jest taki, że jak jest chłodno w mieszkaniu (jesień) to można nią też grzać, gdy kaloryfery jeszcze nie działają.

Karolina - moi teściowie moją salon 34m2 + kuchnia 14m2 oddzielona tylko małą ścianką, a obok jest hol z przejściem bez drzwi i klima daje radę. Zależy jak dużą jednostkę zewnętrzną się zamontuje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie zda, salon mamy połączony z kuchnią która oddzielona jest tylko barem, w sumie kuchnia z salonem to jakos ponad 60m2+ do tego jeszcze idą schody na dół i dolny korytarz, także słabo by bylo, a jezeli jednak to byśmy musieli zapewne grubo zapłacić za tą klime, dlatego zamontujemy tylko w sypialni, bedziemy cześciej tam siedziec :P

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    U nas nie zda, salon mamy połączony z kuchnią która oddzielona jest tylko barem, w sumie kuchnia z salonem to jakos ponad 60m2+ do tego jeszcze idą schody na dół i dolny korytarz, także słabo by bylo, a jezeli jednak to byśmy musieli zapewne grubo zapłacić za tą klime, dlatego zamontujemy tylko w sypialni, bedziemy cześciej tam siedziec :P

Tylko najdroższa jest jednostka zewnętrzna, więc wiele więcej nie zapłacicie za klimę w dwóch pokojach koło siebie zamiast w jednym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:52

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

hehe to i Pola szybko się rodzeństwa doczeka :)

Paula_071, Weridiana, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Bo to nie dziecko decyduje, tylko organizm matki, która ma np. skurcze powodujące poród. Dziecko to pewnie by najchętniej w ogóle nie wychodziło z brzucha;)

No, nie do końca, bo organizmowi matki dziecko wysyła sygnał, że jest gotowe i wtedy zaczynają się skurcze i inne rzeczy. Oczywiście, że nie chodzi o świadomą decyzję dziecka "Mam już dość i wychodzę", tylko to na poziomie biochemicznym. Podobno chodzi o jakieś białko, które wydziela się, kiedy płuca płodu są już w pełni rozwinięte.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tylko najdroższa jest jednostka zewnętrzna, więc wiele więcej nie zapłacicie za klimę w dwóch pokojach koło siebie zamiast w jednym.

O to ja nawet o tym nie wiedziałam... trzeba bedzie sie rozejrzeć :)

Aska87 wrote:
    hehe to i Pola szybko się rodzeństwa doczeka :)

:D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w te afRykanskie upaly dziecko musi miec czapeczke na glowce?? Wczoraj jak Julka stala w wozku w ogrodzie miala czapeczke, ale potem mIala cala glowke mokra i mamuska powiedziala, ze nie powinnam jej zakladac, wiec dzis juz jej nie miala, a teraz wyczytalam ze do 3 m-ca zycia na dworze musi miec czapke. Jak uwazacie???

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro miała spoconą główke to mysle ze czapeczka jest zbędna w taki ukrop :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Czy któraś z mam bierze Gynalgin, bo mnie ginekolog przepisała ostatnio na wizycie, dopiero dzisiaj kupiłam i zgubiłam ;/ kartkę gdzie było napisanie jak dawkować
    wieczorem przed polozeniem sie spac raz dziennie

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna nie kazała wkładać czapki na spacer nawet w te upały. Cały dzień Leon śmiga tylko w pieluszce. Wiatraki puszczone i o dziwo śpi w dzień.
    A mi niestety po tym zapaleniu piersi znikł pokarm...tzn coś tam leci ale nie tak jak do tej pory.Wspomaga się zbozowka i innymi dobrociami ale nic lepiej.Odciagam już znowu przez pół godziny A tam ledwie 70ml gdzie kilka dni temu miałam 110ml w 10min...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    wieczorem przed polozeniem sie spac raz dziennie

dziękuje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czy w te afRykanskie upaly dziecko musi miec czapeczke na glowce?? Wczoraj jak Julka stala w wozku w ogrodzie miala czapeczke, ale potem mIala cala glowke mokra i mamuska powiedziala, ze nie powinnam jej zakladac, wiec dzis juz jej nie miala, a teraz wyczytalam ze do 3 m-ca zycia na dworze musi miec czapke. Jak uwazacie???

W szkole rodzenia mówili, że jak dziecko rodzi się teraz to przeze pierwszych kilka godzin potrzebuje czapeczki, a potem już nie, ale że na pewno spotkamy się z opinią starszych ludzi, że ma mieć czapeczkę cały czas, nawet w domu, nawet w upał. Do mnie bardziej przemawia 'obowiązująca' wiedza, tj. żeby nie zakładać jak jest gorąco, bo to wydaje się mieć więcej sensu.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze wszystkim bardziej kieruje sie tym co radzi moja mama niz ci naukowcy,kiedys nie bylo tych wszystkich zasad i dzieciaczki zdrowo sie chowaly,teraz duzo rzeczy jest przesadzonych..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ