SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:niecierpliwa ja nie jest zwolenniczką wybudzania dzieci, dopóki nie ma problemu z przybieraniem na wadze, jje ładnie i chętnie to po co wybudzać? Wieczorem mleko jest tłuściejsze więc i dziecko może dłużej pospać.
Cieszę się, że u Was już spokojniej i takie postępyJesteś super mamą i w złych chwilach zawsze sobie to powtarzaj
Wiesz u Nas to jest tak krok do przodu, krok w tylAle najwazniejsze, ze moj organizm juz sie przystosowal i wystarcza mi 2-3 h snu w nocy bez drzemek w ciagu dnia, choc czasem jak karmie Julke to na minute odplyne, bo karmimy sie tylko w pozycji lezacej. Lekarka tez powiedziala, ze jej bole brzuszka moga byc po nalykaniu sie powietrza jak pije przez kapturki, dlatego zawsze jak zaczynam karmic ma byc juz skapniete mleko do nakladki
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie- sliczny synek i jaka czuprynka:)
Niecierpliwa- jaki beben????masz prawie plaski brzuch!
Lys- czopek odchodzi:) mowilam ze emocje, powrot meza, zrobia swoje;)
U mnie tez na wkladce taki zoltawy sluzik jakby plodny, ale w nieduzych ilosciach...tylko ze ja biore lactovaginal na noc, wiec to moze od tego i to wcale nie czop????małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Manius mam ten sam dylemat
aczkolwiek teraz baseny sa tak oblegane przez upaly ze chyba nie zaryzykuje bo jestem pewna ze stezenie moczu przewyzsza stezeniw wody i chloru, co innego jakbym miala taki na ogrod basenik prywatny...marzenie
Lys to czopek, wg mnie tego jest sporo, kilka tyg widze jak po trochu odchodzi, co by sie zgadzalo z tym jak szyjka sie skraca i rozwiera. Kolezance odszedl w 2 dni to mowila ze byla w szoku ile tego bylo.
Paula_071, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Cassie- sliczny synek i jaka czuprynka:)
U mnie tez na wkladce taki zoltawy sluzik jakby plodny, ale w nieduzych ilosciach...tylko ze ja biore lactovaginal na noc, wiec to moze od tego i to wcale nie czop????małaMyszka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
zabka11 wrote:Cassie- sliczny synek i jaka czuprynka:)
U mnie tez na wkladce taki zoltawy sluzik jakby plodny, ale w nieduzych ilosciach...tylko ze ja biore lactovaginal na noc, wiec to moze od tego i to wcale nie czop????
Zabka i 15 kg do zrzucenia, ale czuje, ze Julka to wyciagniezabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Moim zdaniem taka sesja nie jest po to zeby się chwalić ludziom, tylko mieć pamiątke z tego niemowlęcego okresu i wydaje mi się ze dla kazdego rodzica jego dziecko jest piękne...
a na święta zrobię kalendarze dla dziadków
uważam, że to będzie piękny prezent bo zarówno dziadków, jak i rodziców ich dzieciątka są najpiękniejsze na świecie
magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No ja Ważę między 62 a 61,5. Do wymarzonej wagi 10 kg. Do wagi sprzed ciąży 6 kg. Schudłam juz 9-10 od porodu. Eh... Tylko dwa miesiące... Ale odkryłam majtki wyszczuplające
brzuch na dole Luźny, lekki flacZek a w bieliźnie super, wiec w sukienkę się wcisne
Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja relacja z bycia mama:
Jestesmy od wczoraj w domu.
Cesarka jak to operacja, nie bede pisala ze bulka z maslem, mnie bolalo, balam sie znieczulenia...ale krociotko to trwalo, pierwsza noc jest sie na przeciwbolowych. Kilka razybgorzej znioslam bolbdupy z tymbhemoroidem. Navdrugivdzien po cc myslalam ze zejde. Bie potrzebowalam ppbolowych na rane na brzuchu tylko ta dupa...no i druga noc po cc, ostatnia w szpitalu. Ja mialam prywatna sale z lazienka, gdybym byla jeszcze z kims na sali to bym trafila do wariatkowa. Zostawili mi na noc malego. Obudzil mnie taki bol tego tylka ze masakra. Jak zobaczylam ktora h i pomyslalam ze on zaraz sie obudzi a ja nie mam sily wstac... Jezu ty byla chyba najgorsza noc w moim zyciu. Strach o niego, poczucie winy, bol, mialam ochote wystawic go zacdrzw. i uciec. Zrzygalam sie z bolu, brzuch to nic w porownaniu z tym tylkiem. Telepalam sie, pocilam i nie mialam sily pielegniarki zawolac. w koncu przybiegly i zawolaly lekarke. To akurat moja znajoma, i tu mialam szczescie. Od razu dala mi hydroksyzyne na uspokojenie, obmyla recznikiem. Zabrali mi malego. Przespalam sie dwie h. i znowu nie moglam przestac ryczec. Na obchodzie lrkarz powiedzial ze skonsultuje mnie z psychiatra Jak nie minie Wiec sie ogarnelam jako tako.
lys, psioszka11, zabka11, Weridiana, mamasia, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b248a419ea38.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4691dad195d8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f90a28048436.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/825bb9d81995.jpg
Pozdrawiamy wszystkie ciocia i dzieciaki.
Życzę wam w te upaly ulewy z nieba i szybkiego rozwiązania.
Nie ma to jak chłodne dni...
u nas do przodu każdego dnia. Bez większych zmian. Krwawienie ustalone 3 dni temu. Mały je i śpi. Trochę się kręci z tych upalow ale ogólnie grzeczny
Gratulacje dla nowych mam.
Niecierpliwa świetnie wyglądasz co ty opowiadasz jaki beboleksylwucha89, Laura, Paula_071, Aska87, magda sz, lys, 5ylwia, Neyla, niecierpliwa, Maniuś, Lady Savage, Aga89, kasiuleek, witaminkab, zabka11, Kkarolinaaaa, Weridiana, mamasia, Martucha86, małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość
-
Ofka - trzymaj się dziewczyno. Mam nadzieję, że lepiej już z tymi hemoroidami.
Tego się najbardziej boję - że trafię na przepełnioną salę, będę obolała po cc, dzieci będą się drzeć a ja się wykończę psychicznie.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja nie mam wątpliwości, że to czop tylko też nie wiem czy już cały. Odeszyly mi w ciągu 5 minut dwa naprawdę spore ok 7 cm grube brązowo-krwiste walcowate ciągnące gluty
( sorry za dosłowny opis ale może komuś to pomoże).
Magda a u ciebie odchodzi cały czas z krwią?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maz zachwycony, wypelnia malemu album, wkleja wlosa...
Balam sie pierwszej nocy, byla mama ale nawet nie musiala wstawac, nawet go umylam sama. Je i spi, wiec narazie plaza, leze na.lozku z mezem i jest luz. Spi po kilka h. Nie placze.
Czytam ksiazke z glebi kontinuum, wydaje sie ciakawa...no i uczymy sie siebie.magda sz, lys, niecierpliwa, witaminkab, zabka11, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość