X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czop mi zaczął odchodzić, sama nie wiem bo żółtawa galaretka była jakby rozwodniona? Jak poleciało, a akurat szłam to myślałam że mi wody lecą czy coś.

zabka11, sylwucha89, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    niecierpliwa ja nie jest zwolenniczką wybudzania dzieci, dopóki nie ma problemu z przybieraniem na wadze, jje ładnie i chętnie to po co wybudzać? Wieczorem mleko jest tłuściejsze więc i dziecko może dłużej pospać.
    Cieszę się, że u Was już spokojniej i takie postępy :) Jesteś super mamą i w złych chwilach zawsze sobie to powtarzaj :)

Wiesz u Nas to jest tak krok do przodu, krok w tyl ;) Ale najwazniejsze, ze moj organizm juz sie przystosowal i wystarcza mi 2-3 h snu w nocy bez drzemek w ciagu dnia, choc czasem jak karmie Julke to na minute odplyne, bo karmimy sie tylko w pozycji lezacej. Lekarka tez powiedziala, ze jej bole brzuszka moga byc po nalykaniu sie powietrza jak pije przez kapturki, dlatego zawsze jak zaczynam karmic ma byc juz skapniete mleko do nakladki

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys- czopek :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    lys- czopek :)

Ale to chyba tylko kawałek czopa. Tak się zastanawiam, jak dużo jest tego czopa, skąd wiadomo że cały wypadł, a skąd że to tylko część?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie...szlybyscie na basen w moim przypadku?jesli nie mam gbsa...co radzicie?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie- sliczny synek i jaka czuprynka:)

Niecierpliwa- jaki beben????masz prawie plaski brzuch!

Lys- czopek odchodzi:) mowilam ze emocje, powrot meza, zrobia swoje;)

U mnie tez na wkladce taki zoltawy sluzik jakby plodny, ale w nieduzych ilosciach...tylko ze ja biore lactovaginal na noc, wiec to moze od tego i to wcale nie czop????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius mam ten sam dylemat :) aczkolwiek teraz baseny sa tak oblegane przez upaly ze chyba nie zaryzykuje bo jestem pewna ze stezenie moczu przewyzsza stezeniw wody i chloru, co innego jakbym miala taki na ogrod basenik prywatny...marzenie :)

Lys to czopek, wg mnie tego jest sporo, kilka tyg widze jak po trochu odchodzi, co by sie zgadzalo z tym jak szyjka sie skraca i rozwiera. Kolezance odszedl w 2 dni to mowila ze byla w szoku ile tego bylo.

Paula_071, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

U mnie tez na wkladce taki zoltawy sluzik jakby plodny, ale w nieduzych ilosciach...tylko ze ja biore lactovaginal na noc, wiec to moze od tego i to wcale nie czop????
    czop rozpoznasz od razu to dosłownie galareta, a nie śluz. Często zabarwiony krwią.

7w3d 💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veqatt.jpg

5ylwia, Katarka, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

Zabka i 15 kg do zrzucenia, ale czuje, ze Julka to wyciagnie ;)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jestem pod wrazenie ze tak szybko po CC tak wyglada brzuszek wg mnie bardzo szybko spada, nie rezygnuj z karmienia piersia to chwila moment i bedziesz wazyla mnie niz przed ciaza :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja juz dawno nie bralam lactovaginalu a tez podobnie to wyglada, czasem jest rozowy a czasem taki zoltawy. To na bank czop bo nic takiego nigdy ze mnie nie lecialo :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Moim zdaniem taka sesja nie jest po to zeby się chwalić ludziom, tylko mieć pamiątke z tego niemowlęcego okresu i wydaje mi się ze dla kazdego rodzica jego dziecko jest piękne...
    Ja właśnie chce mieć pamiątkę dla siebie :) a na święta zrobię kalendarze dla dziadków :) uważam, że to będzie piękny prezent bo zarówno dziadków, jak i rodziców ich dzieciątka są najpiękniejsze na świecie :)

magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Ważę między 62 a 61,5. Do wymarzonej wagi 10 kg. Do wagi sprzed ciąży 6 kg. Schudłam juz 9-10 od porodu. Eh... Tylko dwa miesiące... Ale odkryłam majtki wyszczuplające :D brzuch na dole Luźny, lekki flacZek a w bieliźnie super, wiec w sukienkę się wcisne :P

Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja relacja z bycia mama:
    Jestesmy od wczoraj w domu.
    Cesarka jak to operacja, nie bede pisala ze bulka z maslem, mnie bolalo, balam sie znieczulenia...ale krociotko to trwalo, pierwsza noc jest sie na przeciwbolowych. Kilka razybgorzej znioslam bolbdupy z tymbhemoroidem. Navdrugivdzien po cc myslalam ze zejde. Bie potrzebowalam ppbolowych na rane na brzuchu tylko ta dupa...no i druga noc po cc, ostatnia w szpitalu. Ja mialam prywatna sale z lazienka, gdybym byla jeszcze z kims na sali to bym trafila do wariatkowa. Zostawili mi na noc malego. Obudzil mnie taki bol tego tylka ze masakra. Jak zobaczylam ktora h i pomyslalam ze on zaraz sie obudzi a ja nie mam sily wstac... Jezu ty byla chyba najgorsza noc w moim zyciu. Strach o niego, poczucie winy, bol, mialam ochote wystawic go zacdrzw. i uciec. Zrzygalam sie z bolu, brzuch to nic w porownaniu z tym tylkiem. Telepalam sie, pocilam i nie mialam sily pielegniarki zawolac. w koncu przybiegly i zawolaly lekarke. To akurat moja znajoma, i tu mialam szczescie. Od razu dala mi hydroksyzyne na uspokojenie, obmyla recznikiem. Zabrali mi malego. Przespalam sie dwie h. i znowu nie moglam przestac ryczec. Na obchodzie lrkarz powiedzial ze skonsultuje mnie z psychiatra Jak nie minie Wiec sie ogarnelam jako tako.

lys, psioszka11, zabka11, Weridiana, mamasia, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b248a419ea38.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4691dad195d8.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f90a28048436.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/825bb9d81995.jpg

Pozdrawiamy wszystkie ciocia i dzieciaki. :)
    Życzę wam w te upaly ulewy z nieba i szybkiego rozwiązania.
    Nie ma to jak chłodne dni...

u nas do przodu każdego dnia. Bez większych zmian. Krwawienie ustalone 3 dni temu. Mały je i śpi. Trochę się kręci z tych upalow ale ogólnie grzeczny :)

Gratulacje dla nowych mam.

Niecierpliwa świetnie wyglądasz co ty opowiadasz jaki bebolek :)

sylwucha89, Laura, Paula_071, Aska87, magda sz, lys, 5ylwia, Neyla, niecierpliwa, Maniuś, Lady Savage, Aga89, kasiuleek, witaminkab, zabka11, Kkarolinaaaa, Weridiana, mamasia, Martucha86, małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja miałam termin porodu na dziś ! a Szymunio już sobie leży w wózeczku:):)
    My tez termin na dzis mieliśmy a Olivierek juz z nami:)

Lady Savage, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka - trzymaj się dziewczyno. Mam nadzieję, że lepiej już z tymi hemoroidami.
    Tego się najbardziej boję - że trafię na przepełnioną salę, będę obolała po cc, dzieci będą się drzeć a ja się wykończę psychicznie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wątpliwości, że to czop tylko też nie wiem czy już cały. Odeszyly mi w ciągu 5 minut dwa naprawdę spore ok 7 cm grube brązowo-krwiste walcowate ciągnące gluty
    ( sorry za dosłowny opis ale może komuś to pomoże).

Magda a u ciebie odchodzi cały czas z krwią?

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zachwycony, wypelnia malemu album, wkleja wlosa...
    Balam sie pierwszej nocy, byla mama ale nawet nie musiala wstawac, nawet go umylam sama. Je i spi, wiec narazie plaza, leze na.lozku z mezem i jest luz. Spi po kilka h. Nie placze.
    Czytam ksiazke z glebi kontinuum, wydaje sie ciakawa...no i uczymy sie siebie.

magda sz, lys, niecierpliwa, witaminkab, zabka11, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ