X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, ja pytałam położnej i pozwoliła podać 10 kropelek jednorazowo

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam termin porodu na dziś ! a Szymunio już sobie leży w wózeczku:):)

Lady Savage, maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny, czy karmiąc piersią mogę czasem podać mleko modyfikowane? Bez konsultacji z lekarzem? Czy musiałabym to skonsultować? Laura bardzo mało śpi w dzień, płacze, pręży się, non stop chciałaby być przy cycu, a nawet przy nim czasem krzyczy :( Nie chciałabym, żeby się okazało, że nie dojada. Chociaż noce ładnie przesypia, budzimy ją raz na zmianę pieluszki i karmienie, a tak śpi całą noc. Więc na noc na pewno się najada. Nie wiem jaka jest przyczyna tego marudzenia w dzień :(

Mi doradca laktacyjny powiedziala tak, ze jesli wisi na cycku ok 20 minut, slycha2 odglos polykania, moczy 6-7 pieluszek i oddaje powyzej 3 kupek to sie najada, ale najlepiej skontrolowac przyrost wagi. Wczoraj wieczorem Julka wisiala non stop na cyckach, mialam juz je puste a ona dalej chciala to podalam jej odciagniete.
    W nocy meczyl ja bol brzuszka, podkulala nozki, prezyla sie plakala i gazy takie schodzily, ze szok. Jak zasnela przed 24 to dopiero o 5 sie obudzila na cyca. Rano w snie tez byla niespokojna i nozki podkulala, widac bylo, ze boli, gazy nadal, kupke zrobila. Zadzwonilam do szpitala, akurat pediatra byla u poloznych i kazala jej dawac 20 kropelek espumisanu przez 3 dni.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Jak się prezy to obstawialabym bóle brZusKa. Przystąpienie do piersi wtedy pomaga na chwile. Wtedy najlepiej espumisan, masaż Brzuszka, położenie na Brzuchu, albo parę łyżek herbatki z kopru. U nas tak wczoraj było. No i upaly dają w dupie. Bo noce całe przesyłka, budzi się tylko na Jedzenie i śpi dalej.

Mi dzis pediatra powiedziala, zeby nie dawac herbatki z kopru, bo efekt moze byc odwrotny, gdyz koperek czest podraznia. Powiedziala tez, ze jesli ja pije koperkowa to tez mam odstawic

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który espumisan podajecie? 40 mg czy 100 mg?

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Na tych kropelkach jest napisane, że powyżej 1 miesiąca życia. Takie podajesz?

Katarka mi tez babka w aptece powiedziala, ze lepiej nie podawac espumisanu 10dniowemu dziecku bez konsultacji. Rozmawialam z lekarka i kazala jej podaw2 20 kropelek przez 3 dni, dzis 2×10, a od jutra 4×5

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejny upalny dzień :)

Gratuluję kolejnym mamuśkom!!!

I u nas wreszcie zaczęło się chyba coś dziać, bo odszedł mi czop podbarwiony krwią mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj urodzę hehe taką datę obstawiałam od początku :)do pełni szczęścia brakuje nam pięknych skurczy :)

Pytanie do mamuś ile czasu po odejściu czopa (brąz + krew) urodziłyście??

Trzymajcie kciuki aby się rozkręciło ja lecę szorować podłogi :)

Lady Savage, magda sz, lys, zabka11, Laura, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jedziemy z Julcia na sesje noworodkowa :) Trafila sie darmowa sesja, gdyz pani fotograf w ramach warsztatow szkoli innych fotografow i potrzebuje malych modeli. Jestem ciekawa jak to wyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:56

kasiuleek, Paula_071, Katarka, magda sz, lys, zabka11, Laura, sylwucha89, Maniuś, Hermiona, Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:)
    Gratuluje nowym mamusią:) Mało się odzywam, ale podczytuje na bieżąco.
    0na88- zazdroszczę takiego porodu:)
    Śliczne maluszki nam się tu porodziły:)
    Dzisiaj pierwszy raz śnił mi się synek, tak że go widziałam całego, że go karmię i chociaż od kilku dni bardzo bałam się porodu teraz chyba jestem gotowa:)

Dzisiaj mija tydzień odkąd zaczął odchodzić czop. Plamienia mam ciągle ale skurczów dalej brak. Ciekawe jak długo to jeszcze potrwa. ;)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Na tych kropelkach jest napisane, że powyżej 1 miesiąca życia. Takie podajesz?
    Podałam tylko raz. Wiem, widziałam ze od 1 miesiąca, ale daje mniejsza dawkę. A Wczoraj jak płakała bardzo, kurcZyla nóżki miała twardy brzuszek to dałam 3 łyżeczki zaparzonego kopru bo byłam u rodziców i zapomniałam espumisana. Dodam że Przy 1 córce go nie używałam bo nie Wiedziałam o jego istnieniu i się kilka razy umeczylam z córką. Ale wczoraj pomogło dopiero położenie na brzuszku. Jak ręką odjal. Usnela i spala na nim z godzinę. Potem ja na plecki obrocilam.

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:

I u nas wreszcie zaczęło się chyba coś dziać, bo odszedł mi czop podbarwiony krwią mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj urodzę hehe taką datę obstawiałam od początku :)do pełni szczęścia brakuje nam pięknych skurczy :)

O właśnie o tym pisałam. Krew w czopie miałam w środę wieczorem i dalej cisza. Więc teoria ze urodze w ciagu 24 h się nie sprawdziła ;/
    Teraz dalej plamie, ale już na brązowo.

Tobię życzę więcej szczęscia. Ja siedzę jak na bombie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 11:02

sylwucha89, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Nigdy nic nie wiadomo, ale tak jak napisałam, to nie jest do końca tak ze dziecko samo decyduje ze jest gotowe na przyjscie na świat, bo nie bylo by tyle wczesniaków i tyle ciąż przenoszonych gdzie od razu widac ze są przenoszone.

Bo to nie dziecko decyduje, tylko organizm matki, która ma np. skurcze powodujące poród. Dziecko to pewnie by najchętniej w ogóle nie wychodziło z brzucha;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi dzis pediatra powiedziala, zeby nie dawac herbatki z kopru, bo efekt moze byc odwrotny, gdyz koperek czest podraznia. Powiedziala tez, ze jesli ja pije koperkowa to tez mam odstawic
    Niecierpliwa, myślę że to zależy od Dzieci. Tak samo z rumiankiem. Jedno dziecko podrażni, uczuli, inne nie. U mnie się sprawdza. Zresztą nasze mamy i babcie to stosowały i dały rade :) ja mam ten słabszy espumisan -40.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    O właśnie o tym pisałam. Krew w czopie miałam w środę wieczorem i dalej cisza. Więc teoria ze urodze w ciagu 24 h się nie sprawdziła ;/
    Teraz dalej plamie, ale już na brązowo
    Ja w poniedziałek miałam czop pozbawiony krwią i nadal cisza. Teraz tak, jak Ty mam brązowe plamienia...

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    A który espumisan podajecie? 40 mg czy 100 mg?
    40Mg

• Amberla Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jutro jedziemy z Julcia na sesje noworodkowa :) Trafila sie darmowa sesja, gdyz pani fotograf w ramach warsztatow szkoli innych fotografow i potrzebuje malych modeli. Jestem ciekawa jak to wyjdzie :)
    Ja też miałam tak sesje zrobić. Zdjęcia w zamian za wykorzystanie wportfolio. Ale P się nie zgodził. Powiedział ze mu się takie zdjęcia nie podobają. Ze to sztuczne, pozowane itp. I on nie wyraża zgody. Ze za jakiś czas jak podrosnie to zrobi jej ładne zdjęcia z siostra bo ma dobry aparat, a tak to nie.

niecierpliwa, Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Niecierpliwa, myślę że to zależy od Dzieci. Tak samo z rumiankiem. Jedno dziecko podrażni, uczuli, inne nie. U mnie się sprawdza. Zresztą nasze mamy i babcie to stosowały i dały rade :) ja mam ten słabszy espumisan -40.

Dokladnie :) Ale ze ja zaczelam ja pic i pojawil sie problem brzuszkowy akurat, to postanowilam odstawic. Byc moze to zbieg okolicznosci, a moze faktycznie jej nie pasuje

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:

Mi też dziś wyleciał czopek :)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ja też miałam tak sesje zrobić. Zdjęcia w zamian za wykorzystanie wportfolio. Ale P się nie zgodził. Powiedział ze mu się takie zdjęcia nie podobają. Ze to sztuczne, pozowane itp. I on nie wyraża zgody. Ze za jakiś czas jak podrosnie to zrobi jej ładne zdjęcia z siostra bo ma dobry aparat, a tak to nie.

Moj maz stwierdzil, ze nie da 500 zl za taka sesje i woli Julce sam pstryknac foty, ale na taki uklad sie zgodzil ;) Na poczatku tez nie byl przekonany bo musimy wyrazic zgode na publikacje 3 zdjec na stronie nikona, ale przekonalam go, bo ja szukajac fotagrafa tez kierowalam sie galeria na stronie i jest to dla mnie yrozumiale, ze chca pokazac swoja prace

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy robić sesje dla Poli ok 2 tyg po narodzinach :) Zapłacimy ok 250zł, moim zdaniem wlasnie te zdjecia są naturalne bo dzieciaczek niezapozuje, ma naturalny wyraz twarzy :) Bardzo podobają mi sie zdjeciaa noworodków z sesji :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ