X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja wczoraj weszlam na pogode 16 dniowa to sie zalamalam... Marzy mi sie podroz do Finlandii albo na biegun

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, tak mi przykro z powodu hormony Piotrusia :-( aż łzy lecą jak się pomyśli ze taka mala kruszynka musi cierpieć przez roztargnienie personelu. Kochana życzę Ci dużo siły i wytrwałości a synkowi szybkiego powrotu do zdrowia!!! :-)

Ona, Zosienka jest prześliczna :-) gratulacje :-)

Dziewczyny ja od wtorku przez te upały nie wychodziłam w ogóle z domu i dziś w sumie miałabym ochotę pojechać nad wodę (siedzialabym w cieniu, czasem zamoczyla nogi w jeziorze) ale zastanawiam się czy to nie będzie za duże obciążenie dla organizmu w taką pogodę przebywać na zewnątrz?????

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka tufi spectra 3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 08:36

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja też się przeprowadzam na biegun chyba oszaleje z tych upalow
    Milego dnia
    Ide po prostu się dalej pocic

magda sz, Agaata, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam wrazenie ze nie jestem spocona tylko wtedy jak stoje pod prysznicem, nim zdaze sie wytrzec juz sie lepie..koszmar!

Mamuski ktore urodzily a Wy jak sie czujecie w te upaly? Kolezanka ktora urodzila 24 lipca mowila mi ze nie jest zle, ze jej zimno w nocy az ma dreszcze, czuje jak schodzi z niej woda i krew i chyba przez to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 08:38

Agaata, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w tej chwili w sypialn 29.3 stopnie a jest dopiero godzina 9 WTF?? Siedzę przed wiatrakiem z mokrym recznikiem na plecach i taki mam plan ma caly dzień. Obiadu nie ma niczego nie ma no way

lys, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!

O matko, ja już normalnie mam chwile zwątpienia - przez upały. W nocy myślałam, że się wykończę, przebudziłam się po północy, po 30 minutach snu i biegłam pod prysznic, bo byłam zlana potem i było mi słabo jak cholera :/Później była chwilowa ulga ale i tak budzenie się co około 40 minut i szukanie sobie miejsca... Porażka. Od dłuższego czasu jestem kompletnie niewyspana i boję się, że jakbym trafiła na porodówkę, to nie będę miała siły na poród, jak słowo daję...
    Niestety póki co na koniec upałów się nie zanosi, cały przyszły tydzień ma być to samo piekło.
    Spakowałam sobie do szpitala 3 koszule z krótkim rękawkiem, ale przy tej pogodzie wydają mi się za grube, zastanawiam się co by tu kupić, żeby było bardzo cienkie, nie sztuczne i na ramiączkach tylko. Macie jakiś pomysł?

Miłego dnia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja codziennie leżę u mamy na leżaku w cieniu i pryskam się wodą ;-) jakoś tak mi lepiej niż w bloku.. Nad wodą myślę, że jest jeszcze przyjemniej więc jeśli masz taką okazję to ja bym wybrała powietrze :)

Aga89, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura , cukry mam raz lepsze raz gorsze - slabo teraz u mnie z mierzeniem , w kazdym razie po porodzie nadal podawano mi jedzenie dla cukrzykow - insuline mi kazano od razu odstawic : teraz wypilam kawe z mlekiem + normalny chleb z serem zoltym dwa plastry , szynka - dam znac za godzine jak to teraz wyglada u mnie

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Od dłuższego czasu jestem kompletnie niewyspana i boję się, że jakbym trafiła na porodówkę, to nie będę miała siły na poród, jak słowo daję...

Mam dokładnie to samo :/ wczoraj jeszcze do męża mówiłam ze szybko nie bedziemy mieli calej przespanej nocy, bo teraz ciągle upaly zaraz urodzi się Pola. Ciągle jestem zmęczona...brak mi sił na wszystko :/

Ja tam wcale sie nie dziwie dla Magdy ze chce pogonić poród, jeżeli faktycznie jest tak ze dziecko wysyla sygnał kiedy jest dojrzałe to skad tyle porodów przedwczesnych, albo dlugo po terminie gdzie są juz zielone wody a czasami i sine dziecko? Wiadomo ze w tym tyg jest dojrzała, to dlaczego jej nie pomóc ? Dziecko jest w pełni gotowe, mama zmęczona..

Agaata, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mnie zaczęła przerażać ta wizja, że już póki co nie odpocznę... Myślałam sobie, że końcówkę ciąży wykorzystam na odpoczynek i wyciszenie, a widzę, że urodzę po 2 tygodniach niespania... Cholerne upały, niech się kończą!!!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy karmiąc piersią mogę czasem podać mleko modyfikowane? Bez konsultacji z lekarzem? Czy musiałabym to skonsultować? Laura bardzo mało śpi w dzień, płacze, pręży się, non stop chciałaby być przy cycu, a nawet przy nim czasem krzyczy :( Nie chciałabym, żeby się okazało, że nie dojada. Chociaż noce ładnie przesypia, budzimy ją raz na zmianę pieluszki i karmienie, a tak śpi całą noc. Więc na noc na pewno się najada. Nie wiem jaka jest przyczyna tego marudzenia w dzień :(

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Mam dokładnie to samo :/ wczoraj jeszcze do męża mówiłam ze szybko nie bedziemy mieli calej przespanej nocy, bo teraz ciągle upaly zaraz urodzi się Pola. Ciągle jestem zmęczona...brak mi sił na wszystko :/

Ja tam wcale sie nie dziwie dla Magdy ze chce pogonić poród, jeżeli faktycznie jest tak ze dziecko wysyla sygnał kiedy jest dojrzałe to skad tyle porodów przedwczesnych, albo dlugo po terminie gdzie są juz zielone wody a czasami i sine dziecko? Wiadomo ze w tym tyg jest dojrzała, to dlaczego jej nie pomóc ? Dziecko jest w pełni gotowe, mama zmęczona..

Ja mam termin cc na 14.08 wg OM bedzie to 38t6d, a wg daty pierwszego usg 39t4d, a i tak uslyszalam w szpitalu ze nie wiadomo ile trwa ciaza u ktorej kobiety, wiec trzeba sie liczyc, ze dziecko moze mimo wszystko miec problemy np. z oddychaniem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się prezy to obstawialabym bóle brZusKa. Przystąpienie do piersi wtedy pomaga na chwile. Wtedy najlepiej espumisan, masaż Brzuszka, położenie na Brzuchu, albo parę łyżek herbatki z kopru. U nas tak wczoraj było. No i upaly dają w dupie. Bo noce całe przesyłka, budzi się tylko na Jedzenie i śpi dalej.

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Hej kochane ;)
    My jeszcze w szpitalu ale jutro wyjecie szwów i domek ;)
    Alicja jest przrekochana - do tej pory nie wierze ze mamy taki skarb ;)
    Co do cesarki to z perspekrtwy kilku dni musze powiedziec ze nie ma tragedii, brzuch mnie już nawet nie bolib więc chyba szybko dojde to pełnej sprawności ;) Najgorsze jest to że laktacja u mnie bardzo wolno sie rozkrecala i pewnie bym się poddała gdyby nie położna z powołania ;) teraz cycki rozpiera mleko i ból sutkow przy karmieniu ale mam nadzieje że i to szybko minie :)
    Aaa no i przeszłam mały baby blues ale to były łzy strachu pomieszane ze łzami szczęścia ;)
    Tyle u mnie, niestety nie nadrobie Was chyba nigdy :p
    Gratuluje nowym mamom no i trzymam kciuki za te nierozpakowane :)

to super że się dobrze czujesz :) a jak opieka w szpitalu? pomagają ? :) można zostawić im dziecko jak się jest wykończonym ? słyszałam że w NT każą cały czas się zajmować ... a pamiętasz która to ta "położna z powołania"?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam termin cc na 14.08 wg OM bedzie to 38t6d, a wg daty pierwszego usg 39t4d, a i tak uslyszalam w szpitalu ze nie wiadomo ile trwa ciaza u ktorej kobiety, wiec trzeba sie liczyc, ze dziecko moze mimo wszystko miec problemy np. z oddychaniem.
    Nigdy nic nie wiadomo, ale tak jak napisałam, to nie jest do końca tak ze dziecko samo decyduje ze jest gotowe na przyjscie na świat, bo nie bylo by tyle wczesniaków i tyle ciąż przenoszonych gdzie od razu widac ze są przenoszone.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w upalny poranek. Dziś w planach ciuszki i zakupy żeby dopakowac torbę do szpitala, bo wczoraj udało mi się ją zapakować w większości. Nie ukrywam, że to nie moja zasługa tylko siostry, która przyszła i powiedziała pakujemy torbę juz i koniec.
    Noc okropna budziłam się milion razy i mimo, że teoretycznie spałam 9 godz to nie wiem czy przespala 6 i jestem padnięta.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nocka spokojna. Wlasnie sie karmimy. W avatarku zdjecie malego :) niebieskie oczka i bujna czupryna ciemno blond wloskow. Zakochana po uszy jestem.

Zycze milego dnia i nadal trzymam kciuki!

Agaata, aaaaga, kasiuleek, magda sz, niecierpliwa, sylwucha89, Paula_071, Neyla, Pati Belgia, Lady Savage, witaminkab, AgaSad, lys, zabka11, Laura, Maniuś, Hermiona, mamasia, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia my też sie naświetlaliśmy, od środy do niedzieli, masakra...w sali było takie goraco ze nikt nie chciał przychodzić, ja siedziałam mokra jak szczur, mały się meczył bo strasznie sie zrywał, miał obnizony potas po porodzie, ale w niedziele jak wyszlismy to byłam przeszczesliwa

I oczywiście nikt mi nie powiedział zeby dziecko duzo piło to szybciej wysika bilirubinę

Cassie jaka ma czuprynkę, śliczny:)

Magdasz, Ty jestes prze agentka, chciałabym to widzieć jak tancujesz:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Jak się prezy to obstawialabym bóle brZusKa. Przystąpienie do piersi wtedy pomaga na chwile. Wtedy najlepiej espumisan, masaż Brzuszka, położenie na Brzuchu, albo parę łyżek herbatki z kopru. U nas tak wczoraj było. No i upaly dają w dupie. Bo noce całe przesyłka, budzi się tylko na Jedzenie i śpi dalej.

Na tych kropelkach jest napisane, że powyżej 1 miesiąca życia. Takie podajesz?

lb17w98.png
‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ