X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia im bardziej sie chce tym bardziej dzidzia robi psikusa i na odwrot:) chyba zmieniam strategie- nie chce jeszcze urodzic, nie chce jeszcze urodzic hehe

Zbieram sie wlasnie do laplaya na impreze integracyjna z pracy :) ciekawe czy mnie ochrona wpusci hehe

Lady Savage, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Czy to pomogło?

Pomogło, bo pozniej obudził sie na karmienie przed 3 i pózniej o 8:) po czym stwierdziłam z emusze odespać i spaliśmy razem do 11:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka tez podajesz 10 kropelek ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jasmine89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Spokojnie, przecież nie rodzi się od jednego skurczu czy w godzinę od odejścia wód. W Polsce generalnie anestezjolodzy chcą, by pacjent nie jadł min. 6h. Robi się też lewatywę. Nie wiem jak jest w Anglii.
    w pierwszym porodzie w Pl, wody mi odeszly po 17 wieczorem, a przed najadlam sie jak za przeproszeniem swinia, ostatni kawalek mialam w ustach dokladnie o 17. 20 minut pozneij bylam w szpitalu, podlaczyli mnie do ktg i skurcze ponoc mialam wielkie i mnie zaczeli opieprzac ze jak mozna jesc majac takie skurcze!ja nic nie czulam... corce zaczelo skakac tetno, ale ze wzgledu na to ze jadlam musieli minimum do 22 i byla przez to troche niedotleniona

psioszka widzisz, idzie ku lepszemu:)
    a moja przyjaciolka od wczoraj bez zmian, zero skurczy ni nic. dali jej zel i kazali czekac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:25

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie.Ja podaje z mlekiem.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Sylwia im bardziej sie chce tym bardziej dzidzia robi psikusa i na odwrot:) chyba zmieniam strategie- nie chce jeszcze urodzic, nie chce jeszcze urodzic hehe

Zbieram sie wlasnie do laplaya na impreze integracyjna z pracy :) ciekawe czy mnie ochrona wpusci hehe

jak z zachodzeniem w ciążę :P jak się bardzo chciało to była jedna krecha, jak się odpuściło i powiedziało: pierdziu, będzie co będzie, to suprise II krechy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:05

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage dokładnie !

Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Żabka jeśli jesteś gdzieś niedaleko Warszawy to zapraszam na mrożoną kawkę, mam wszystkiego pod dostatkiem - mleka, lodu, kawy. Ale za to nie mam pieczywa na śniadanie ;-)

No niestety jestem az na podkarpaciu, ale dziekuje za zaproszenie;)

Magda sz- mam nadzieje ze cos zdzialalas w tej szkole.wspolczuje, strach pomyslec co bedzie jak sie Maja urodzi i beda ci ja wybudzac tymi wrzaskami????:/
    Wow podziwiam ze masz sile na impreze integracyjna..poszalej, moze cos sie ruszy ;)

Cassie,Ainer - gratulacje!!!
    AgaSad wrote:
    Faktycznie my tak falami rodzimy, albo nikt albo 4 naraz:)
    Kto następny?:)
    Ja sie zglaszam na ochotnika!!!!!:)

Zetka- gdzie sie zapodzialas????jak z twoim cisnieniem, wypuscili cie juz do domku???

Amberla- wspolczuje problemow z montazem....my tez dzis nerwy bo zamowilismy we wtorek markizy zewnetrzne na okna dachowe, zaplata z gory, wysylka 24h a dzis sie dowiadujemy ze na stanie ich nie maja i wysla nam dopiero 26sierpnia!!!!tak zjechalam kierownika dzialu, az maz galy wywalil, ale finalnie udalo sie znalezc na stanie kilka szt dla nas i dzis wyslali, zatem w poniedzialek powinny byc u nas.zalezy mi na nich, bo w domu 28stopni i wytrzymac sie nie da, tym bardziej ze za chwile Klara sie pojawi i jak to dziecko ma funkcjonowac w takiej duchocie????

Aga-super ze pogadalas z mezem i co najwazniejsze: dotarlo!:)

Kaarolinka- nie sluchaj takich strasznych opowiesci i nie bierz ich do siebie!!u nas wszytskich bedzie wszytsko dodbrze i urodzimy sliczne zdrowe bobaski!!!tego sie trzymaj!!

Lys- to kochana ciesz sie mezem, skurczyki pewnie sie krotce pojawia pod wplywem emocji;)

Maaadzik- hahhaha no niezly prezent tesciowa wnukowi zrobila ;)

Malamyszka- kurcze to faktycznie maly sie zaparl...no ale widocznie potrzebuje jeszcze posiedziec w brzuszku...

Pati - fajnie ze przynajmniej masz juz jakis plan, wiesz ze jak za tydzien nic sie nie wydarzy, to sie toba zajma...lepsze to niz siedzenie na bombie do tygodnia po terminie....:(
    Aska87 wrote:
    a ja już sama nie wiem co chce :) z jednej strony chciałabym mieć już wszystko za sobą i maluszka na świecie, a z drugiej strony boję się coś robić sprzątać itp żeby nie przyśpieszyć bo nie wiem jak wytrzymam w połogu w ten upał :/
    tak źle i tak nie dobrze :) mogłyby się te upały skończyć a w wiadomościach mówili że do 23go mają być ...

Mam dokladnie tak samo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:42

Aga89, lys, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wziął mnie na starcie na samolot, bada szyjkę i jak to stwierdził "palec mi spokojnie wchodzi" mój mąż za parawanem chyba tego nie dosłyszał :D
    Zrobił USG, pomierzył wszystko było ok, przepływy, wymiary itd. aż sprawdził... pępowina na szyi małego :(
    Oczywiście uspokajał że nie ma co się bać, że póki co wszystko z małym ok, że nie jest podduszony ani nic ale ja zawał.
    Powiedział że to czas do szpitala i kazał jutro rano się zgłosić żeby wszystko było pod kontrolą.
    Niby ma rację, że dobrze że to wiemy, że można to kontrolować itd. No ale same wiecie :(
    Griszanka nie wiem czy nasz Kuba będzie czekał na Karola, chyba że on już w drodze? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:21

zabka11, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale stosując się do rad "sekretu" jest właśnie odwrotnie ;-) jak czegoś bardzo chcesz to się spełni:) może powinnyśmy ustalić konkretną datę i godzinę zapisać, przyczepić na lodówkę i wierzyć a nawet być pewną, że właśnie wtedy urodze ;-)

Laura, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Magda ale stosując się do rad "sekretu" jest właśnie odwrotnie ;-) jak czegoś bardzo chcesz to się spełni:) może powinnyśmy ustalić konkretną datę i godzinę zapisać, przyczepić na lodówkę i wierzyć a nawet być pewną, że właśnie wtedy urodze ;-)
    Ooooo to ja już zapisuję na kartce 15-ty i przyczepiam na lodówke ;)

5ylwia, małaMyszka, magda sz, Lady Savage lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mi też 15 pasuje :) chociaż liczę na 10 bo im wcześniej tym lepiej.. A jak chce dłużej posiedzieć to ostatecznie 16 w rocznicę ślubu! ;-) jak matka taka niezdecydowana to dziwić się, że dziecko nie wie kiedy wyjść :)

Laura, zabka11, małaMyszka, maaadzik1207, Lady Savage lubią tę wiadomość

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się śniło, ze urodziłam 15 -go, więc kto wie :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

My zaczynamy 40 tydzień.

Powtórka z KTG niestety nic nie zapowiada, więc wróciliśmy do domu. Poszłam do kibelka i na wkładce było dość dużo brązowego śluzu. Tak jakbym @ miała dostać.

Nigdy nie sądziłam, że w ciąży będę spać w podpasce...

Skurcze są i maja się dobrze.

Idę spać. Muszę mieć siłę, bo jutro impreza ciotki. A być może wizyta i poród.
    Chociaż powiem Wam, że już mi wszystko jedno. Jestem zmęczona samymi całodniowymi skurczybykami.

Jutro może uda mi się być bardziej rozmowna.

Dobranoc i kolorowych snów!!!

Trzymam kciuki!

Gratuluję wszystkim mamuśkom!!!

Wspieram wszystkie karmiące!!!

Laura, sylwucha89, kasiuleek, Magd, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Moj synus juz na swiecie. O ktorej co i jak napisze pozniej. 38+1 cc dzisiaj tyle pamietam.
    Gratulacje

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dzisiaj o 6:40 przyszła na świat moja Wiktoria waga 3330 długa 54. Jestem wykończona.....ale i szczęśliwa:)
    Ależ wspaniałe ;-) gratki

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka - powiem Ci, że dla mnie to jest niewiarygodne, że kolejny dzień chodzisz ze skurczami i to takimi co 3 minuty a nie rodzisz :O Ale chwila, one nie pokazują sie na ktg? Czyli jednak ich nie masz?

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam wlasnie z laplaya, potanczylam, poskakalam po parkiecie, DJ byl przerazony hehe balam sie ze wlaczy mi smerfne hity, ale czulam sie tsk wspaniale! Dawno tak sie nie bawilam. Nie chcialam przegiac wiec po 2.5 h maz mnie odebral. Oprocz mnie byly 2 inne ciezarne wiec z tego wynika ze klub dla ciezarnych,muza glosna ale dzieki temu ze to na plazy przy wisle to sie roznosi no i super atmosfera. Mam nadzieje ze tancem wstawilam troche mala w kanal :)

Zabka bylismy w szkole i rozmawialismy z dyrekcja..oni sami by chcieli zeby swiatla byly wylaczane i wszystkie bramy zamykane bo codziennie maja sprzatanie plus naprawy na boisku ale jest takie zarzadzenie z gminy ze czesc rekreacyjna szkoly ma byc dostepna dla osiedla a nie tylko dla szkoly..bramy czasem zamykaja wbrew temu ale to zadna przeszkoda. Powiedzieli ze za kazdym razem mamy dzwonic na policje bo policja zna sprawe i w koncu po kilku interwencjach moze spali sie im miejscowke. No i ze nie jestesmy jedyni w tej sprawie bo z kilku innych blokow tez ludzie maja dosc. Ochrona jest do 22 godz...na cala dobe nie maja kasy..:/ takze cos czuje ze policja bedzie dobrze znala moj nr telefonu bo bede dzwonic do skutku.

małaMyszka, zabka11, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    małaMyszka - powiem Ci, że dla mnie to jest niewiarygodne, że kolejny dzień chodzisz ze skurczami i to takimi co 3 minuty a nie rodzisz :O Ale chwila, one nie pokazują sie na ktg? Czyli jednak ich nie masz?
    Skurcze się zapisują, ale są za słabe żeby nazwać je porodowymi...

Są na poziomie 40-80% dzisiaj był jeden ponad 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 22:41

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej że nie mam rozwarcia, więc nie ma podstaw do przyjęcia na oddział czy wywoływanie lub "pomoc" w porodzie

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ