X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy z Julka do szpitala. Temperatura 38.1 i zaczela charczec. Boje sie o mojego Aniolka

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jedziemy z Julka do szpitala. Temperatura 38.1 i zaczela charczec. Boje sie o mojego Aniolka

Niecierpliwa trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! I tak będzie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Może to 3dniówka czy u takich maleństw to za szybko? Trzymam kciuki i życzę dużo zdrówka:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,spokojnie,bedzie dobrze !

Ta pogoda chyba sie tak odbija na dzieciaczkach...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zdrowka dla Julki. Przeraza mnie to, w ciazy jak cos to jedzie sie na IP, mysl o porodzie daje jakies tam nadzieje ze bedziemy spokojniejsze o dzidzie i co tak naprawde porod to dopiero poczatek..Mam nadzieje ze to nic takiego tylko jakies noworodkowe dolegliwosci :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Trzymajcie sie! Bedzie wszystko dobrze! A moze ja gdzies zawialo? Macie przeciagi w domu? Daj znac co wam powiedza w szpitalu.

Ja dopiero troche ozylam, siedze na balkkonie, dopiero teraz dalo sie wyjsc na zewnatrz...
    Dzis caly dzien na kanapie, z boku na bok,wiatrak mam wrazenie nie daje rady...cos strasznego...i takie upaly maja byc jeszcze przez 2tyg.:(
    Przeraza mnie to, bo nie jestem w stanie przy takiej duchocie funkcjonowac...
    Zaczelam jesc i pic syfskie rzeczy, od ktorych stronilam cala ciaze...pizza, cola, kawa....ale usprawiedliwiam sie tym,ze za dwa gora trzy tyg.bede musiala znowu uwazac na to co jem, wiec to ostatnie podrygi ;) mam nadzieje, ze malej one nie zaszkodza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 22:50

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Zetka sie dlugo nie odzywa.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 22:52

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja mam tak samo, funkcjonuje noca..codziennie pizza cola itp. Nie mam sily gotowac nawet nie wyobrazam sobie odpalic palnik w kuchni to by bylo samobojstwo. Z tego co widze w pogodzie to do konca sierpnia taka pogoda, wiec nie ominiemy porodu w upaly... Niby seks przyspiesza ale kuzwa jak sie bzykac teraz? Od wczoraj patrzymy sie na siebie z mezem z wyrazem twarzy - nieee, tylko nie seks. Jutro jade po maly basen dla dzieci i bede w nim lezec w salonie to juz nie jest smieszne, wykonczyc sie mozna. Perspektywa ze w najgorszym wypadku urodze 17-18 na indukcji porodu mnie przeraza, kazdy dzien to jest jak tydzien. Kurwa mac Ty tam na gorze wez sie zlituj!

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- ja tez juz nie mam pomyslu jak sie chlodzic....prysznic daje ulge na chwile, siedzenie czy lezenie przy wiatraku nie pomaga, bo tylko wszytskiemiescie i kosci mnie bola...o gotowaniu mowy nie ma...dzis byla pizza, wieczorem sushi..jutro odgrzejemy zapiekanke makaronowa z lodowki na obiad...
    Maz od poniedzialku wraca do pracy po urlopie, bede sama z Julcia meczyc sie w domu w te upaly...
    Ze tez te tropiki musialy byc akurat w tym roku, na naszej koncowce ciazy...:/
    Z drugiej strrony jak urodzimy teraz to tez lepiej nie bedzie, bo dziecku goraco, my w pologu, krwawienie, zmienianie co chwile tych podkladow,pocenie sie....ech...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dużo zdrówka dla Juleczki! !!! Daj znac co z mala.

W taką pogodę nie da rady funkcjonować bez klimy!!! My na pewno za rok zamontujemy!!! Próbuje zasnąć ale nie daje rady - termometr w sypialni pokazuje 31,2 C :-(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka czy teraz czy za 2 tyg to i tak ma grzac :( ja juz nie wiem co lepsze czy gorsze. Czuje sie bezsilna bo nic nie mozna z tym zrobic zero wplywu na termin porodu i na pogode. Przydalaby sie moc jakiegos superbohatera.
    Aga klima musi byc, koniec z przekladaniem z roku na rok. Dziecko tez nie bedzie moglo spac w taki upal.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa co z Wami?co powiedzieli w szpitalu?
    Ja właśnie próbuje odciagnać mleko ale kuzwa przez top zapalenie prawie go nie mam!Trochę się podlamalam, bo nie dość że nie karmię piersią to wyjdzie na to że stracę całkiem pokarm:(

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa koniecznie daj znać co u Julii.

U nas skurcze od kilku godzin, ale takie dziwne bo przedewszystkim boli kręgosłup.. nie są super regularne ale po gorącej kąpieli nie przeszły.. boli znoszenie, mały chyba przez nie jest bardziej pobudzony i nie wiem co dalej czy jechać na ip sprawdzić co się dzieje, czy próbować zasnąć i czekać do rana jak się da... Ale chyba wybiorę opcję nr 2...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa daj znac jak corcia.

U nas temp spadla do 36.6 bez podania lekow.
    Zrobili mu badanie krwi, na szczescie wyniki ksiazkowe a temp to na bank od upalow.

Jak dobrze pojdzie we wtorek wyjdziemy do domu.

lys, sylwucha89, Ewa123, Laura, Paula_071, mamasia, Maniuś, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na patologii. Jak mi się uda mi to napiszę co i jak

mamasia, Pati Belgia, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a co sie stalo?

Niecierpliwa kochana napisz kiniecznie co z Julka...

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka miala przegrzany organizm. Musimy ja dopajac woda. Temperaturka jej spadla. Trafilismy na tak francowata lekarke, ktora nawet nie zmierzyla jej temperatury!! Powiedziala, ze u takich malych dzieci do 38 to norma, ale byla tak niemila i arogancka, ze jak wyszlismy to pod oknem jej gabinetu wykrzyczalam, ze jest czarownica a nie pediatra :P

futuremama, magda sz, Aska87, Pati Belgia, małaMyszka, Katarka, Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niecierpliwa co z Wami?co powiedzieli w szpitalu?
    Ja właśnie próbuje odciagnać mleko ale kuzwa przez top zapalenie prawie go nie mam!Trochę się podlamalam, bo nie dość że nie karmię piersią to wyjdzie na to że stracę całkiem pokarm:(

Proponuje podczytac lipcowki, tam wczoraj bodajze toczyla sie debata miedzy kp a mm, dotyczaca wyrzutow sumienia. Dobrze robi na glowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka trzymam kciuki!

Moj synus sobie spi ale jakos zolciutki sie zrobil.
    Dzisiaj pierwszy raz moge isc od porodu pod prysznic hurra!

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nie mogę spać to biorę się za nadrabianie...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ