X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem też w tą niedziele sie wyspowiadaliśmy :) ostatnio się spowiadałam na początku czerwca i tak jakoś jak się teraz wyspowiadałam, poszlam do komunii to jakoś tak lżej na duchu i wiem ze wszystko bedzie dobrze :)

Posprzątalam w domku i teraz odpoczywam :) Mąż dzisiaj bedzie dopiero ok 22 bo musiał wyjechać ale juz wraca :)

po jutrze w końcu ktg i sprawdzi mi szyjke jak to wyglada, mam nadzieje ze skrócona na maxa ;p

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga89 nie mam pojęcia jak będzie z połogiem. Ja liczę na to, że jeśli nie urodzę do 19 sierpnia, to na najbliższej wizycie lekarka pozwoli mi odstawić już jednak te zastrzyki, bo mam ich szczerze mówiąc serdecznie dość.

Ja też mam ich serdecznie dosyć ale wiem ze po porodzie tez będę musiała je robić. Jak wcześniej rozmawiałam z moim lekarzem to bezwzgledu czy SN czy CC powiedział ze Clexane będę i po porodzie przez jakiś czas przyjmować. Pytanie jak długo ..... :-( A masz refundowany? Bo ja pełna cenę place!!! I z tego powodu też już mam go dosyć

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś mama karmi piersią i dokarmia mm?

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Czy któraś mama karmi piersią i dokarmia mm?

Ja na poczatku karmilam odciagnietym i mm

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 niestety nie mam refundacji :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja na poczatku karmilam odciagnietym i mm

Czyli można mieszać naturalne karmienie z mm? A teraz karmisz tylko piersią?

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z Ktg mała dziś brykała i łobuzowała, a przy okazji wyłapaliśmy 9 skurczy, 8 na poziomie 50% i jeden miał prawie 70 :) jestem dumna ze swej macicy, a jutro cały dzień mnie nie ma najpierw na 7 mam kontrolę cukrów w szpitalu na polnej, a potem albo na miasto pójdę, i do biblioteki, a jak będę się źle czuła przez te upały to taksi i do domciu

AgaSad, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Zetka, Pulpecja, Sylwucha ogromne gratulacje i szybkiego powrotu do domku.
    Podczytuję Was ale nie mam sił i weny na pisanie.. robi się coraz ciężej ale świadomość, że za tydzień będę tulić synka pozwala wykrzesać resztki sił.. pomału realizuję mój plan na ostatnie porządki w tym tygodniu. Drobnymi kroczkami powinnam ze wszystkim uwinąć się.

Zastanawiam się czy wytrzymamy w dwupaku do 18.08., ten upał wysysa resztki sił, pocę się cholernie i czuję mega osłabienie - pewnie macie podobnie.
    Jutro pierwsze KTG - ciekawa jestem co tam mały nawywija bo jakiś mega aktywny ostatnio, bolesne są już te jego harce ale chociaż wiem że jest i ma się dobrze..

Ciekawe czy coś popada we Wro.. duchota nie do zniesienia:(:(

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, Pulpecia, Sylwucha ogromne gratulacje !!!!

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle jestem I Was podczytuje ale czuje sie do kitu I nie chce psuc atmosfery na forum....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Czyli można mieszać naturalne karmienie z mm? A teraz karmisz tylko piersią?

Jasne, ze mozna :) Ja co prawda mm podawalam tylko 1, gora 2 razy dziennie, a teraz od srody jestesmy tylko na piersi

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy ze spacerku 4 km zrobione, az mnie na tron posadzilo po powrocie. Maz mi parzy herbatke z lisci i zaraz zabieramy sie do pracy nad porodem wieksza maszyneria hehehe. No probuje jak sie da ale tylko przyjemnymi czynnosciami :) spacer i seks, zeby tylko zdazyc przed szpitalna indukcja.
    Ps. Sasiad znow pali marysie..ilez mozna? Siedze w lazience i czuje z kratki wentylacyjnej...jest moc.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam czemu ciagle mam gastro faze..

aaaaga, zabka11, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obchodzie wieczornym powiedzuano, ze jak do rana się nic nie zmieni to wypisują mnie jutro :)
    Ale jest rozwarcie na 1cm,zaczyna odchodzić czop, skurcze nieregularne, lekarz mowi ze za tydzień tu wrócę ;-) oby mial rację ;-)

Agaata, futuremama, Laura, Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gastro po zielsku :D
    A ja sie zastanawiam ile jeszcze osób zapyta mnie dlaczego tu jestem :D Co chwile inne położne, inni lekarze. Mam nadzieje że jutro na porannym obchodzie będzie znów ten co dziś rano i będą jakieś konkrety. Chyba że nasz szanowny syn przestanie lecieć w kulki i udawać że zaczyna sie coś dziać a potem rozmyślać tylko w końcu wyjdzie :)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka to trzymam kciuki żeby było tak jak chcesz ;-)
    Co do przewidywań lekarza, to za bardzo odkrywczego nic nie powiedział :D Jak nie wrócisz za tydzień to za jakieś półtora :P

futuremama, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po KTG. Skurczów brak, miałam też badanie i USG ze względu na ból podbrzusza ale wszystko ok z tym że proponowali mi zostać na patologii ale po co?? jak wszystko ok. Postanowiłam że wracamy do domku i czekamy na rozwój sytuacji bo pan doktor mówił że nigdy nie wiadomo kiedy się akcja zacznie....
    My mamy w planach jechać jak się coś zacznie a nie żebym tam bezczynnie leżała.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu. Znowu miałam plamienia i jakby wyciek płynu. Pojechaliśmy na IP. Tam dostałam mega opieprz ze nie przyjechałam z samego rana. Jednak to płyn owodniowy wycieka. Leżę teraz na sali pod KTG. Nie mam skurczy. Rozwarcie jakieś minimalne. Jak samo nie ruszy to o 4 rano podadzą oksytocyne.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Borowska pusciutka. Sama jestem.

Weridiana, psioszka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys trzymaj się! Trzymam kciuki, już jutro będziesz tulić bobaska :)

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ