X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A jak bilirubina u Piotrusia? Już nie musi być naświetlany?

Magda - jak z owulacji masz 14.08 to jeszcze ma chwilę ta Twoja uparciuszka :)
    Już poniżej 10 :-) także dziś pierwszy dzień bez naświetlania :-) crp też spadło,jak nic się nie pokaszani to w środę do domku :-)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha Gratuluję! :)

Chyba jedziemy dzisiaj wieczorem na KTG, boli mnie nadal brzuch :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha, Zetka gratulacje!!!

Myszka trzymaj się!!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, Sylwucha gratuluję!
    Myszka tak jak dziewczyny piszą najważniejsze, że jesteś pod kontrolą. Rozumiem, że się boisz, ale wszystko będzie dobrze!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamyszka dobrze ze zrobili ci to ktg, mi tez chcieli robic test z oxy ale jednak nie zrobili ;/ a kto wie moze bylabym juz mama ?

futuremama ktos kiedys mi powiedzial ze jak odejdzie czop z czysta krwia to porod nastapie w ciagu najblizszych 24 godzin :D czekamy moze sie to sprawdzi ?

gratulacje dla nowych mamus :)

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przed porodem może być plamienie ciemno czerwono - brązowe?
    Nie jestem po badaniu, nie uprawiałam sexu, nie grzebałam tam na dole.
    Najpierw rano wyleciało mi trochę jakby wody(bardzo rozwodnionego śluzu?) czerwonego. Potem troszkę śluzu czerwonego. Teraz jak robiłam siku to na papierze też czerwonkawo (brązowawo) i do tego kawałeczek, ale nie galaretki tylko jakby mały strzęp endometrium (jak przy okresie). Czy to są objawy skracania szyjki, porodu czy coś złego?
    Miałam też rano skurcze dość wyraźne, ale tylko kilka.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, Sylwucha serdecznie gratuluje :-)

Myszka trzymaj sie i mysl pozytywnie :-)

Aga, Paula to rodzicie 13/08 piekna data , moja mama urodzila sie w ten dzien, super babka :-)

U nas pepowina odpadla juz po 4 dniach ale taki ladny pepuszek zdrobil sie dopiero teraz.

Ja smaruje kremem nawilzajacym Bepanthen (raz dziennie, po kapieli) bo zauwazylam ze miala sucha skore.

Aga89, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Najpierw rano wyleciało mi trochę jakby wody(bardzo rozwodnionego śluzu?) czerwonego. Potem troszkę śluzu czerwonego. Teraz jak robiłam siku to na papierze też czerwonkawo (brązowawo) i do tego kawałeczek, ale nie galaretki tylko jakby mały strzęp endometrium (jak przy okresie). Czy to są objawy skracania szyjki, porodu czy coś złego?
    ja mysle ze czop ci odszedl jednak nie jestem pewna.

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Iys zadzwon do szpitala bo to moga byc wody plodowe. Jesli tak to musza to sprawdzic.
    trzymam kciuki

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna powiedziała ,ze jak pojawi sie zywa krew (jak z ucietego palca ;-) to wtedy niezwlocznie do szpitala. Inne kolory , rozowy, brazowy - nie panikowac i czekac.
    Ja jednak bym się skonsultowala z kims ze szpitala

1usasg185gkausx0.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga89 a jak z tym Clexane przed CC? Na ile godzin wcześniej masz odstawić? Kurcze, mi to ciągle spędza sen z powiek, bo ja nie mam wskazań do CC, mam próbować SN i siedzę jak na bombie, bo nie chcę bez znieczulenia jakby co. :(

Jutro jeszcze robie zastrzyk. Ale wezmę ze sobą jeden zapasowy (na środę) do szpitala i juz na miejscu się dokładnie dopytam. Lekarz mówił ze do samego końca mam przyjmować.
    Kochana wcale Ci się nie dziwię ze się tym martwisz. Gdyby nie to ze mam CC to tez bym wariowala ze mogę nie dostać ZZO. Zastanawia mnie od czego to zależy ze niektórzy lekarze pozwalają odstawić przy 30 tc a inni zlecają do samego końca.
    W połogu tez będziesz miała zlecony Clexane?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Mi polozna powiedziała ,ze jak pojawi sie zywa krew (jak z ucietego palca ;-) to wtedy niezwlocznie do szpitala. Inne kolory , rozowy, brazowy - nie panikowac i czekac.
    Ja jednak bym się skonsultowala z kims ze szpitala
    tez bym lepiej skonsultowala, lepiej dmuchac na zimne niz potem ryczec w poduszke ze sie nei pojechalo.

Weridiana lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Mi ginekolog powiedział ostatnio, że jak się pojawi plamienie lub krwawienie to mam jechać do szpitala. Może skontaktuj się ze swoim lekarzem?

Weridiana, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla oczekujacych dziewczyn na pocieszenie powiem ze porod moze sie zaczac bez wczesniejszych objawow. Mi odeszly wody , a nastepnie pojawily sie skurcze. Przed tym nie mialam jakis wyraznych sygnalow. Spuchniete nogi, nie mogłam sobie znalezc miejsca.

apaczka, staraczka24, małaMyszka, AgaSad, kasiuleek lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dla oczekujacych dziewczyn na pocieszenie powiem ze porod moze sie zaczac bez wczesniejszych objawow. Mi odeszly wody , a nastepnie pojawily sie skurcze. Przed tym nie mialam jakis wyraznych sygnalow. Spuchniete nogi, nie mogłam sobie znalezc miejsca.
    to prawda, jak trafilam do szpitala to znajoma polozna to samo mi powiedziala, ale mowila ze dobrze zeby po odejsciu wod skorcze sie pojawily bo nieraz ich nie ma i muszap odawac oxy w kroplowce, a nieraz jest tak ze nagle skorcze sie pojawiaja i akcja toczy sie szybko, ile porodow tyle historii kazdy jest inny :)

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie nadzieję dziewczyny bo u mnie jedynym znakiem zbliżającego się porodu jest data w kalendarzu ;)

Weridiana, małaMyszka, ekropka, 5ylwia, Neyla, AgaSad lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dajecie nadzieję dziewczyny bo u mnie jedynym znakiem zbliżającego się porodu jest data w kalendarzu ;)
    moja data juz minela i tez czekam,.. :)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brochow otwarty!!!! Yuppi, to sie troche rozluzni na porodowkach ;)
    Zeby nie bylo, ze jestem goloslowna - informacja ze strony szpitala:
    http://www.falkiewicza.internetdsl.pl/

Zetka, Sylwucha - wielkie gratulacje dziewczyny :)

Iys skoro to nie jest zadna galaretka, tylko inne cos, to moze lepiej, to skontrolowac, czy moze lozysko sie nie odkleja - lepiej dmuchac na zimne.

Myszko dobrze, ze zrobili Ci jeszcze na odchodnym to KTG. Trzymaj sie i nie boj nic, jestescie pod opieka, cos zadzialaja. Ktoredy nie wyjdzie bedzie dobrze, najwazniejsze, ze Sebastian bedzie zdrowy <3

Ja zamierzam mlodego oliwkowac w ramach potrzeby po kapieli, ale trzeba pamieac, zeby smarowac na mokra skore - na sucho powoduje zluszczanie sie naskorka i zatykanke porow, jedyne gdzie ma zastosowanie na sucho, to ciemiazko ;)

U mnie nadal cisza - tylko pojawily mi sie pojedyncze wypryski. Organizm daje znac o zmianach hormonalnych, tylko dlaczego w taki sposob :(
    Jutro bladym switem jade na KTG. Musze wyjechac tuz po 6 rano, to wtedy gin przyjmie mnie przed pierwszymi pacjentkami i podejrzy Karolka - ufff bede spokojniejsza :) Niech go pooglada czy siedzi jak ma siedziec i czy sie nie pookrecal pepowina;) Jakis taki ruchliwy ten moj bobas <3 Jutro na wszelki wypadek zabierzemy torbe szpitalna do auta - nigdy nie wiadomo, gdzie mnie dopadnie ;)

A na obiadek robilam papryke nadziewana i cukinie (ta bedzie do odgrzania na jutro) :), dobrze, ze mam extra kuchenke w garazu, to tam uchylilam brame i upieklam :p Trzeba sobie radzic ;)

Paula_071, małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane te co urodzily, czy weflon zakladaja od razu przy przyjeciu do spzitala ?

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane GRATULACJE!!!!

Zdrówka i spokoju!!!!!

Ja właśnie pałaszuję kolacyjkę szpitalną... Na obiad kapuśniak, ziemniaczki, jajko w sosie koperkowym, groszek z marchewką.

Prezes mi nie daruje dzisiaj wieczorem!!!! Już czuję, że będzie masakra!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ