X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka dobrze że zrobili te ktg gratisowe. Jesteś pod opieką lekarzy będzie dobrze. Zobacz ile nerwów trzeba mieć po porodzie przy obsłudze noworodka- trzymaj te nerwy w zapasie :*

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Miałam już wypis. Zrobili mi w gratisie dodatkowe KTG. Małemu spadło tętno poniżej poziomu zawył alarm. Moja macica wykazuje skurcze które go duszą. Zostaje aż podejmą decyzję czy wywoływać czy ciąć. Jeśli test z oksytocyny na skurcze nie pomoże to będzie cc chyba. Jestem przerażona... Tak strasznie się o niego boję

Trzymam kciuki będzie ok!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Niby mam planowaną cc, ale nigdy nic nie wiadomo;) Dostałam dzisiaj telefon, że jednak cc będę mieć w czwartek. Poprzednio miała przyjść w czwartek, mieli zrobić badania a w piątek cięcie. Okazuje się, że w związku z tym, że 15 sierpnia jest w sobotę to większość pracowników odbiera sobie wole w piątek, więc mam przyjść dzień wcześniej. Generalnie się cieszę, bo niezwykle stresujące byłoby dla mnie leżenie cały dzień i czekanie. Tak więc pojechałam dzisiaj na Kliniki, pobrali mi krew i w czwartek mam się zgłosić o 7:30 na izbie przyjęć, a o 8:30 cięcie :)

Ja też mam w czwartek CC :) fajnie że już porobili Ci badania :) Ja idę własnie dzien wczesniej (sroda) zeby mogli wszystko pobrac. Mniej mi sie ta opcja podoba wolalabym ta ostatnia noc spedzic w domu ale wiadomo jak mus to mus :P

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 a jak z tym Clexane przed CC? Na ile godzin wcześniej masz odstawić? Kurcze, mi to ciągle spędza sen z powiek, bo ja nie mam wskazań do CC, mam próbować SN i siedzę jak na bombie, bo nie chcę bez znieczulenia jakby co. :(

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ostatno cisza na forum może to przez te upały
    Ja wczoraj miałam mega kryzys chyba z godzinę plakalam że jest mi już ciężko gorąco że wyglądam jak banka wstanka że wyszły mi rozstępy że zaczynam panikowac o porodzie że niedługo mam urodziny i nikt się tym nie interesuje i ogolnie byla jedna wielka dupa mąż mnie pocieszal ile się da potem się poklocilismy i zaczęliśmy na siebie krzyczeć ehhhh
    Wróciłam ze sklepu dzisiaj makaron z tuńczykiem a jutro rybka zapiekana z warzywami w cieście francuskim kupilam sobie mleko czekoladowe i zaraz je wytrabie a co

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka grunt że wyłapali to zanim wyszłaś i jesteś pod kontrolą:) Jakiej decyzji by nie podjęli na pewno zadbają o Wasze bezpieczeństwo ;)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-najwazniejsze ze cie monitoruja. Jestes pod opieka, bedzie wszystko dobrze.

Magda - ja jak weszlam i zeszlam po schodach do bufetu to gwiazdy widzialam. Moje spojenie tego nie znosi. Jak u ciebie? Schody pomogly???

Ja po drugim ktg, kilka nieregularnych skurczy n poziomie 20i 40.jestem pewna ze jutro wyjdziemy do domu.
    Tesknie do domu, mimo ze tam jest sauna, ale ta bezczynnosc w szpitalu jest dobijajaca.

Zetka-gratulacje! Ty juz jestes mamusia a mialas termin po mnie-zazdroszcze!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Nam też położona mówiła że pokarm który miał kontakt że ślina już się nie nadaje czyli taki z butelki jak nie zjadła wszystkiego trzeba wyrzucić.
    Leon też je 3x w nocy.
    Za to od 2dni mamy akcje ulewanie i nie spanie.Nie wiem co się dzieje.Nic nie zmieniłam a on co karmienie sporo ulewa.Do tego później jest płacz i nie śpi.Np teraz próbuje zasnąć od godz. 7rano.Ja już na oczy nie widzę.
    Na 20go mam wizytę u pediatry ale nie wiek czy nie przyspiesze skoro tak się dzieje.Macie jakieś pomysły?ulewa i po mm i moim.

Z tego co wiem, to ze nie mozna podac mleka, ktore juz bylo pite dotyczy wczesniakow, kurde zapomnialam o to zapytac dzis w poradni

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka cale szczescie ze Ci zrobili to KTG w gratisie - oj czuwa cos nad wami - bedzie dobrze , niech Cie rozwiazuja.

moja Zoska w nocy je jeden raz - ale wtedy daje jej butle 60 ml i spi do rana.
    Tylko ze ja nie wybudzam dziecka , w ciagu dnia cyc w nocy butla- chyba ze nie poje cycem to czasem z 20 ml pociagnie jeszcze butle.
    Od piatku przybyla 140 g - mowia ze to dobrze , i nie musze jej karmic co 3 godziny w tym wybudzac na jedzenie ,czekam na krzyk.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się wreszcie we dwoje :)!!!

Nikoś urodził się 9.08.2015 o 14:45 sn , waga 3310 i 58 cm :) jednak ból kręgosłupa o którym pisałam to były skurcze porodowe. Poród bardzo ciężki ale nagroda warta każdego wysiłku :) jestem bezgranicznie zakochana w moim synku, jest cudowny i we trójkę świetnie się dogadujemy (przynajmniej do tej pory ;)

Gratulacje dla nowo rozpakowanych mamuś i trzymam mocno kciuki za przyszłe rodzące (jako mama świeżo po porodzie życzę wam owocnych skurczów z brzucha i ani jednego z krzyża!!!)

aaaaga, 0na88, Cassie_DE, Magd, Paula_071, Aska87, apaczka, magda sz, 5ylwia, futuremama, mamasia, Laura, lys, witaminkab, Agaata, Weridiana, Aga89, Maniuś, małaMyszka, ainer85, Lady Savage, zabka11, Amberla, bosa lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha GRATULACJE

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha ! Gratulacje :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi tez ta opcja dzien predzej w szpitalu przed cc sie nie podobala ale i tak caly dzien z jednego badania na kolejne, milion papierkow do podpisania itp. Dzien zlecial migiem.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Miałam już wypis. Zrobili mi w gratisie dodatkowe KTG. Małemu spadło tętno poniżej poziomu zawył alarm. Moja macica wykazuje skurcze które go duszą. Zostaje aż podejmą decyzję czy wywoływać czy ciąć. Jeśli test z oksytocyny na skurcze nie pomoże to będzie cc chyba. Jestem przerażona... Tak strasznie się o niego boję
    Będzie dobrze,głowa do góry

bzkxskf.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamuś :)

ehh a ja się zachlastam ... całą noc skurcz za skurczem pojechałam na KTG a tam ani jednego drania wrrrrr

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje :) Synek prawie punktualny jak w zegarku :)

Ja trochę się poruszałam, skurcze są mocne ale bardzo nieregularne. Mąż dzwonił że jak przyjedzie to mi pomoże... Już straciłam nadzieje na poród w terminie, liczyłam dziś przewidywane terminy porodu wg. owulacji, wg długości cyklu itp.. Każdy parametr to inny dzień :) W każdym razie z owulacji wychodzi 14.08 a z OM dziś... no uparta dziewucha siedzi we mnie ale co zrobić, czekać...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje! Termin porodu na 10 urodziłaś 9 tak powinno być :)
    Mam nadzieję, że urodzę do niedzieli! Na razie się nie zanosi ale liczę, że jak się już zacznie to porządnie :)
    Myszka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Będzie dobrze,głowa do góry

A jak bilirubina u Piotrusia? Już nie musi być naświetlany?

Magda - jak z owulacji masz 14.08 to jeszcze ma chwilę ta Twoja uparciuszka :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha gratulacje :-) ja też miałam bóle z krzyża

bzkxskf.png
‹‹ 1866 1867 1868 1869 1870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ