SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Miałam już wypis. Zrobili mi w gratisie dodatkowe KTG. Małemu spadło tętno poniżej poziomu zawył alarm. Moja macica wykazuje skurcze które go duszą. Zostaje aż podejmą decyzję czy wywoływać czy ciąć. Jeśli test z oksytocyny na skurcze nie pomoże to będzie cc chyba. Jestem przerażona... Tak strasznie się o niego boję
Trzymam kciuki będzie ok!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Niby mam planowaną cc, ale nigdy nic nie wiadomo;) Dostałam dzisiaj telefon, że jednak cc będę mieć w czwartek. Poprzednio miała przyjść w czwartek, mieli zrobić badania a w piątek cięcie. Okazuje się, że w związku z tym, że 15 sierpnia jest w sobotę to większość pracowników odbiera sobie wole w piątek, więc mam przyjść dzień wcześniej. Generalnie się cieszę, bo niezwykle stresujące byłoby dla mnie leżenie cały dzień i czekanie. Tak więc pojechałam dzisiaj na Kliniki, pobrali mi krew i w czwartek mam się zgłosić o 7:30 na izbie przyjęć, a o 8:30 cięcie
Ja też mam w czwartek CCfajnie że już porobili Ci badania
Ja idę własnie dzien wczesniej (sroda) zeby mogli wszystko pobrac. Mniej mi sie ta opcja podoba wolalabym ta ostatnia noc spedzic w domu ale wiadomo jak mus to mus
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 a jak z tym Clexane przed CC? Na ile godzin wcześniej masz odstawić? Kurcze, mi to ciągle spędza sen z powiek, bo ja nie mam wskazań do CC, mam próbować SN i siedzę jak na bombie, bo nie chcę bez znieczulenia jakby co.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Coś ostatno cisza na forum może to przez te upały
Ja wczoraj miałam mega kryzys chyba z godzinę plakalam że jest mi już ciężko gorąco że wyglądam jak banka wstanka że wyszły mi rozstępy że zaczynam panikowac o porodzie że niedługo mam urodziny i nikt się tym nie interesuje i ogolnie byla jedna wielka dupa mąż mnie pocieszal ile się da potem się poklocilismy i zaczęliśmy na siebie krzyczeć ehhhh
Wróciłam ze sklepu dzisiaj makaron z tuńczykiem a jutro rybka zapiekana z warzywami w cieście francuskim kupilam sobie mleko czekoladowe i zaraz je wytrabie a comałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Myszka-najwazniejsze ze cie monitoruja. Jestes pod opieka, bedzie wszystko dobrze.
Magda - ja jak weszlam i zeszlam po schodach do bufetu to gwiazdy widzialam. Moje spojenie tego nie znosi. Jak u ciebie? Schody pomogly???
Ja po drugim ktg, kilka nieregularnych skurczy n poziomie 20i 40.jestem pewna ze jutro wyjdziemy do domu.
Tesknie do domu, mimo ze tam jest sauna, ale ta bezczynnosc w szpitalu jest dobijajaca.
Zetka-gratulacje! Ty juz jestes mamusia a mialas termin po mnie-zazdroszcze!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Nam też położona mówiła że pokarm który miał kontakt że ślina już się nie nadaje czyli taki z butelki jak nie zjadła wszystkiego trzeba wyrzucić.
Leon też je 3x w nocy.
Za to od 2dni mamy akcje ulewanie i nie spanie.Nie wiem co się dzieje.Nic nie zmieniłam a on co karmienie sporo ulewa.Do tego później jest płacz i nie śpi.Np teraz próbuje zasnąć od godz. 7rano.Ja już na oczy nie widzę.
Na 20go mam wizytę u pediatry ale nie wiek czy nie przyspiesze skoro tak się dzieje.Macie jakieś pomysły?ulewa i po mm i moim.
Z tego co wiem, to ze nie mozna podac mleka, ktore juz bylo pite dotyczy wczesniakow, kurde zapomnialam o to zapytac dzis w poradnimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Myszka cale szczescie ze Ci zrobili to KTG w gratisie - oj czuwa cos nad wami - bedzie dobrze , niech Cie rozwiazuja.
moja Zoska w nocy je jeden raz - ale wtedy daje jej butle 60 ml i spi do rana.
Tylko ze ja nie wybudzam dziecka , w ciagu dnia cyc w nocy butla- chyba ze nie poje cycem to czasem z 20 ml pociagnie jeszcze butle.
Od piatku przybyla 140 g - mowia ze to dobrze , i nie musze jej karmic co 3 godziny w tym wybudzac na jedzenie ,czekam na krzyk.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy się wreszcie we dwoje
!!!
Nikoś urodził się 9.08.2015 o 14:45 sn , waga 3310 i 58 cmjednak ból kręgosłupa o którym pisałam to były skurcze porodowe. Poród bardzo ciężki ale nagroda warta każdego wysiłku
jestem bezgranicznie zakochana w moim synku, jest cudowny i we trójkę świetnie się dogadujemy (przynajmniej do tej pory
Gratulacje dla nowo rozpakowanych mamuś i trzymam mocno kciuki za przyszłe rodzące (jako mama świeżo po porodzie życzę wam owocnych skurczów z brzucha i ani jednego z krzyża!!!)aaaaga, 0na88, Cassie_DE, Magd, Paula_071, Aska87, apaczka, magda sz, 5ylwia, futuremama, mamasia, Laura, lys, witaminkab, Agaata, Weridiana, Aga89, Maniuś, małaMyszka, ainer85, Lady Savage, zabka11, Amberla, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
małaMyszka wrote:Miałam już wypis. Zrobili mi w gratisie dodatkowe KTG. Małemu spadło tętno poniżej poziomu zawył alarm. Moja macica wykazuje skurcze które go duszą. Zostaje aż podejmą decyzję czy wywoływać czy ciąć. Jeśli test z oksytocyny na skurcze nie pomoże to będzie cc chyba. Jestem przerażona... Tak strasznie się o niego boję
-
Gratulacje dla nowych mamuś
ehh a ja się zachlastam ... całą noc skurcz za skurczem pojechałam na KTG a tam ani jednego drania wrrrrrmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Sylwia gratulacje
Synek prawie punktualny jak w zegarku
Ja trochę się poruszałam, skurcze są mocne ale bardzo nieregularne. Mąż dzwonił że jak przyjedzie to mi pomoże... Już straciłam nadzieje na poród w terminie, liczyłam dziś przewidywane terminy porodu wg. owulacji, wg długości cyklu itp.. Każdy parametr to inny dzieńW każdym razie z owulacji wychodzi 14.08 a z OM dziś... no uparta dziewucha siedzi we mnie ale co zrobić, czekać...
-
Sylwia gratulacje! Termin porodu na 10 urodziłaś 9 tak powinno być
Mam nadzieję, że urodzę do niedzieli! Na razie się nie zanosi ale liczę, że jak się już zacznie to porządnie
Myszka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!