X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz dokladnie, mamy uparte dzieciaki !

ainer fajnei ze dzis wychodzicie :) co do skory tez slyszalam ze nie powinno sie smarowac ale nie wiem

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam mleczko do ciała mustela :) Oliwek nie lubie, wiec bede smarować Pole mleczkiem :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    takie regularne powoduja podobno skracanie szyjki i rozwieranie i to znak ze zaczyna sie przygotowywac wszyskto, ale ile w tym prawdy ? nie wiem tak mi polozna mowila w szpitalu. a co do skorczy to faktycznie dopiero jak sie spina caly brzuch to mozna mowic o skorczu
    Moja skrocona byla juz w sb ale rozwarcie tylko delikatnie na zew, wiec jak w nd od 11 byly regularne (na chwile sie tylko wyciszylo) to jadąc do szpitala myslalam że jakiś postęp z rozwarciem wiekszy jest. W takim tempie to może na boże narodzenie dojdę do pełnego :D Ale ta położna mówiła że u pierworodki te pierwsze cm mogą baaaardzo długo iść.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny a Wy czymś smarujecie maluszki po kąpieli? Bo dla mnie oczywiste było to żeby kupić oliwke i smarowac, a tu w szpitalu gadaja że do pierwszego roku życie niczym się nie smaruje. No zglupiec można tak się wszystko zmienia. I nie wiem sama. A skórę mała ma sucha jak wiór.
    Czekam na wypis i idziemy do domu:)
    oliwek sie nie stosuje tylko emolienty (oliwka nie daje skórze oddychac) i od pierwszych dni zycia.

7w3d 💔
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Moja skrocona byla juz w sb ale rozwarcie tylko delikatnie na zew, wiec jak w nd od 11 byly regularne (na chwile sie tylko wyciszylo) to jadąc do szpitala myslalam że jakiś postęp z rozwarciem wiekszy jest. W takim tempie to może na boże narodzenie dojdę do pełnego :D Ale ta położna mówiła że u pierworodki te pierwsze cm mogą baaaardzo długo iść.
    no tak pierworodki to ciezki temat... :D mojamama to juz sie smieje ze ja jak slonica dwa lata bede chodzic :D

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wymyśliłam obiad, chłodnik ogórkowy z jajkiem :-) Zabieram się za tarcie ogórków.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny a Wy czymś smarujecie maluszki po kąpieli? Bo dla mnie oczywiste było to żeby kupić oliwke i smarowac, a tu w szpitalu gadaja że do pierwszego roku życie niczym się nie smaruje. No zglupiec można tak się wszystko zmienia. I nie wiem sama. A skórę mała ma sucha jak wiór.

W szpitalu ja oliwkowali, ale polozna, ktora przychodzi do domu powiedziala, zeby jej nie oliwkowac, bo tylko wysusza, nie posluchalismy i dalej oliwkowalismy i co i zaczela jej normalnie schodzic skora z rak i stop, teraz smarujemy tylko kremem z ziajki.

Czy poodpadaly Wam juz pepki u dzieciaczkow, jak tak to w ktorym dniu??

Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się ja po kompletni nie przespanej nocy :/ ani na minute oka nie zmrużyłam ... całą noc miałam straszne bóle kręgosłupa klatki piersiowej i spinanie się brzucha że w ogóle oddychać nie mogłam :( dopiero po 10 rano puściło.... w nocy to przysięgam że już szłam po nożyk do kartonu żeby sobie samej cesarke zrobić :/ jak już myślałam rano że będę rodzić i że jedziemy do szpitala to puściło wrrrrr

Madzisek, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

Ja kapie w oliatum i po smaruje oliwka bo ma sucha skórę Oli..

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię kurczaka w ostrym sosie curry, korzystam póki mogę, po porodzie mam zamiar jeść prawie wszystko no ale nie aż tak jak teraz- ostre, ciężkie żarcie idzie na bok.

Byłam siusiu czopa nie widzę ale mam taką ilość wydzieliny że myślałam że hmm coś niekontrolowanego ze mnie poszło, że tak mokro a to wydzielina... Sory że tak to opisuję ale czy któraś też tak miała przed porodem? Więcej wydzieliny mam od dawna ale teraz to przegięcie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W szpitalu ja oliwkowali, ale polozna, ktora przychodzi do domu powiedziala, zeby jej nie oliwkowac, bo tylko wysusza, nie posluchalismy i dalej oliwkowalismy i co i zaczela jej normalnie schodzic skora z rak i stop, teraz smarujemy tylko kremem z ziajki.

Nam odpada trzyma się jakby na nitce tak lekko jak to położna powiedziała dzis nam.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

My też tylko kremem z ziajki. Pępek odpadł juz w szpitalu. Dzisiaj 14 dni i śliczny wygojony pepuszek:)

Ja chyba też skorzystam z tej poradni laktacyjne. Żeby mały nauczył ze łapać pierś chociaż robi postępy nie ma to jak doświadczona osoba.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda zjadlabym kurczaka w curry mniam mniam... :D ze mnei dzis tez cieknie...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka coś się nie odzywa, napisze dziś do niej jak się nie odezwie do popołudnia.

Edit piszę odrazu bo ostatni jej wpis jest z 5 sierpnia. Coś czuje że się rozpakowała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:04

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja dziś robię kurczaka w ostrym sosie curry, korzystam póki mogę, po porodzie mam zamiar jeść prawie wszystko no ale nie aż tak jak teraz- ostre, ciężkie żarcie idzie na bok.

Byłam siusiu czopa nie widzę ale mam taką ilość wydzieliny że myślałam że hmm coś niekontrolowanego ze mnie poszło, że tak mokro a to wydzielina... Sory że tak to opisuję ale czy któraś też tak miała przed porodem? Więcej wydzieliny mam od dawna ale teraz to przegięcie.

Ja tak mam od wczoraj, a teraz właśnie papierek też cały w galaretkowato różowej wydzielinie, zalewam się tym, od wczoraj. Więc madziu chyba to normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:15

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    My też tylko kremem z ziajki. Pępek odpadł juz w szpitalu. Dzisiaj 14 dni i śliczny wygojony pepuszek:)

Ja chyba też skorzystam z tej poradni laktacyjne. Żeby mały nauczył ze łapać pierś chociaż robi postępy nie ma to jak doświadczona osoba.

Powiem Ci, ze w szpitalu w Gliwicach swietna jest ta Pani! Przez tel nie zrobila na mnie dobrego wrazenia, ale bylam tak zdesperowana, ze poszlam i bardzo sie ciesze, ze podjelam taka decyzje :)

Dziewczyny, ktore karmia odciagnietym mlekiem - jak jestesmy gdzies na miescie i jest pora karmieni to daje malej butle. Mleko stoi w lodowce, potem je podgrzewam w kapieli wodnej i teraz moje pytani jak Julka nie zje calosci moge to spowrotem do lodowki czy juz tylko w temperaturze pokojowej?? Bo dzis jak bylam w poradni wzielam 60 ml, ale ze byla po cycu to wypila tylko 20 ml. Popoludniu chcemy jechac na zakupy i zostawic Julke z babcia i chce zeby miala w pogotowiu mleko, ale boje sie czy stojac na zewnatrz w takiej temperaturze sie nie skwasi???

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wiadomość od Zetki :) Zobaczcie nr 28 na 1 stronie :) Ma się niebawem odezwać :)

Agaata, apaczka, Cassie_DE, Maniuś, Paula_071, Laura, zabka11, Aga89, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka gratulujemy:))

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

U nas położna mówiła, żeby dzieci nie smarować, a napewno juz nie oliwkować, pepek odpadł po 5 dniach, al ebył tak wysuszony po naswietlaniu że miał prawo odpaść

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka GRATULACJE!!!
    Bardzo się cieszę :-)

Dziewczyny, co do kąpieli i nacierania - ja planuję na początek kąpać w zwykłym mydełku od pierwszego dnia życia i niczym nie smarować póki nic się nie dzieje. Emolientów na początek też nie będę stosować, jeśli ze skórą nic się nie będzie działo. Oliwki chyba w ogóle nie zamierzam używać, bo się boję, że dziecku skórę pozatyka i będzie tylko gorzej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ