SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz dokladnie, mamy uparte dzieciaki !

ainer fajnei ze dzis wychodzicie :) co do skory tez slyszalam ze nie powinno sie smarowac ale nie wiem

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam mleczko do ciała mustela :) Oliwek nie lubie, wiec bede smarować Pole mleczkiem :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    takie regularne powoduja podobno skracanie szyjki i rozwieranie i to znak ze zaczyna sie przygotowywac wszyskto, ale ile w tym prawdy ? nie wiem tak mi polozna mowila w szpitalu. a co do skorczy to faktycznie dopiero jak sie spina caly brzuch to mozna mowic o skorczu
    Moja skrocona byla juz w sb ale rozwarcie tylko delikatnie na zew, wiec jak w nd od 11 byly regularne (na chwile sie tylko wyciszylo) to jadąc do szpitala myslalam że jakiś postęp z rozwarciem wiekszy jest. W takim tempie to może na boże narodzenie dojdę do pełnego :D Ale ta położna mówiła że u pierworodki te pierwsze cm mogą baaaardzo długo iść.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny a Wy czymś smarujecie maluszki po kąpieli? Bo dla mnie oczywiste było to żeby kupić oliwke i smarowac, a tu w szpitalu gadaja że do pierwszego roku życie niczym się nie smaruje. No zglupiec można tak się wszystko zmienia. I nie wiem sama. A skórę mała ma sucha jak wiór.
    Czekam na wypis i idziemy do domu:)
    oliwek sie nie stosuje tylko emolienty (oliwka nie daje skórze oddychac) i od pierwszych dni zycia.

7w3d 💔
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Moja skrocona byla juz w sb ale rozwarcie tylko delikatnie na zew, wiec jak w nd od 11 byly regularne (na chwile sie tylko wyciszylo) to jadąc do szpitala myslalam że jakiś postęp z rozwarciem wiekszy jest. W takim tempie to może na boże narodzenie dojdę do pełnego :D Ale ta położna mówiła że u pierworodki te pierwsze cm mogą baaaardzo długo iść.
    no tak pierworodki to ciezki temat... :D mojamama to juz sie smieje ze ja jak slonica dwa lata bede chodzic :D

• Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wymyśliłam obiad, chłodnik ogórkowy z jajkiem :-) Zabieram się za tarcie ogórków.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny a Wy czymś smarujecie maluszki po kąpieli? Bo dla mnie oczywiste było to żeby kupić oliwke i smarowac, a tu w szpitalu gadaja że do pierwszego roku życie niczym się nie smaruje. No zglupiec można tak się wszystko zmienia. I nie wiem sama. A skórę mała ma sucha jak wiór.

W szpitalu ja oliwkowali, ale polozna, ktora przychodzi do domu powiedziala, zeby jej nie oliwkowac, bo tylko wysusza, nie posluchalismy i dalej oliwkowalismy i co i zaczela jej normalnie schodzic skora z rak i stop, teraz smarujemy tylko kremem z ziajki.

Czy poodpadaly Wam juz pepki u dzieciaczkow, jak tak to w ktorym dniu??

Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się ja po kompletni nie przespanej nocy :/ ani na minute oka nie zmrużyłam ... całą noc miałam straszne bóle kręgosłupa klatki piersiowej i spinanie się brzucha że w ogóle oddychać nie mogłam :( dopiero po 10 rano puściło.... w nocy to przysięgam że już szłam po nożyk do kartonu żeby sobie samej cesarke zrobić :/ jak już myślałam rano że będę rodzić i że jedziemy do szpitala to puściło wrrrrr

Madzisek, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

Ja kapie w oliatum i po smaruje oliwka bo ma sucha skórę Oli..

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię kurczaka w ostrym sosie curry, korzystam póki mogę, po porodzie mam zamiar jeść prawie wszystko no ale nie aż tak jak teraz- ostre, ciężkie żarcie idzie na bok.

Byłam siusiu czopa nie widzę ale mam taką ilość wydzieliny że myślałam że hmm coś niekontrolowanego ze mnie poszło, że tak mokro a to wydzielina... Sory że tak to opisuję ale czy któraś też tak miała przed porodem? Więcej wydzieliny mam od dawna ale teraz to przegięcie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W szpitalu ja oliwkowali, ale polozna, ktora przychodzi do domu powiedziala, zeby jej nie oliwkowac, bo tylko wysusza, nie posluchalismy i dalej oliwkowalismy i co i zaczela jej normalnie schodzic skora z rak i stop, teraz smarujemy tylko kremem z ziajki.

Nam odpada trzyma się jakby na nitce tak lekko jak to położna powiedziała dzis nam.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

My też tylko kremem z ziajki. Pępek odpadł juz w szpitalu. Dzisiaj 14 dni i śliczny wygojony pepuszek:)

Ja chyba też skorzystam z tej poradni laktacyjne. Żeby mały nauczył ze łapać pierś chociaż robi postępy nie ma to jak doświadczona osoba.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda zjadlabym kurczaka w curry mniam mniam... :D ze mnei dzis tez cieknie...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka coś się nie odzywa, napisze dziś do niej jak się nie odezwie do popołudnia.

Edit piszę odrazu bo ostatni jej wpis jest z 5 sierpnia. Coś czuje że się rozpakowała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:04

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja dziś robię kurczaka w ostrym sosie curry, korzystam póki mogę, po porodzie mam zamiar jeść prawie wszystko no ale nie aż tak jak teraz- ostre, ciężkie żarcie idzie na bok.

Byłam siusiu czopa nie widzę ale mam taką ilość wydzieliny że myślałam że hmm coś niekontrolowanego ze mnie poszło, że tak mokro a to wydzielina... Sory że tak to opisuję ale czy któraś też tak miała przed porodem? Więcej wydzieliny mam od dawna ale teraz to przegięcie.

Ja tak mam od wczoraj, a teraz właśnie papierek też cały w galaretkowato różowej wydzielinie, zalewam się tym, od wczoraj. Więc madziu chyba to normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:15

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    My też tylko kremem z ziajki. Pępek odpadł juz w szpitalu. Dzisiaj 14 dni i śliczny wygojony pepuszek:)

Ja chyba też skorzystam z tej poradni laktacyjne. Żeby mały nauczył ze łapać pierś chociaż robi postępy nie ma to jak doświadczona osoba.

Powiem Ci, ze w szpitalu w Gliwicach swietna jest ta Pani! Przez tel nie zrobila na mnie dobrego wrazenia, ale bylam tak zdesperowana, ze poszlam i bardzo sie ciesze, ze podjelam taka decyzje :)

Dziewczyny, ktore karmia odciagnietym mlekiem - jak jestesmy gdzies na miescie i jest pora karmieni to daje malej butle. Mleko stoi w lodowce, potem je podgrzewam w kapieli wodnej i teraz moje pytani jak Julka nie zje calosci moge to spowrotem do lodowki czy juz tylko w temperaturze pokojowej?? Bo dzis jak bylam w poradni wzielam 60 ml, ale ze byla po cycu to wypila tylko 20 ml. Popoludniu chcemy jechac na zakupy i zostawic Julke z babcia i chce zeby miala w pogotowiu mleko, ale boje sie czy stojac na zewnatrz w takiej temperaturze sie nie skwasi???

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wiadomość od Zetki :) Zobaczcie nr 28 na 1 stronie :) Ma się niebawem odezwać :)

Agaata, apaczka, Cassie_DE, Maniuś, Paula_071, Laura, zabka11, Aga89, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka gratulujemy:))

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

U nas położna mówiła, żeby dzieci nie smarować, a napewno juz nie oliwkować, pepek odpadł po 5 dniach, al ebył tak wysuszony po naswietlaniu że miał prawo odpaść

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka GRATULACJE!!!
    Bardzo się cieszę :-)

Dziewczyny, co do kąpieli i nacierania - ja planuję na początek kąpać w zwykłym mydełku od pierwszego dnia życia i niczym nie smarować póki nic się nie dzieje. Emolientów na początek też nie będę stosować, jeśli ze skórą nic się nie będzie działo. Oliwki chyba w ogóle nie zamierzam używać, bo się boję, że dziecku skórę pozatyka i będzie tylko gorzej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ