X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka Ty nie czytaj tylko chodz tu do mnie bo nudno :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodziłam na boku i było zdecydowanie lepiej niz na plecach:)

mój Szymonek w dzień terminu porodu 8.08, z perspektywy czasu ciesze sie, ż ebyło to wcześniej i z zaskoczenia, jutro idziemy do poradni wczesniaków, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok

32b6463ee170c3d2m.jpg

Laura, Kkarolinaaaa, staraczka24, zabka11, magda sz, niecierpliwa, Lady Savage, Miru, Paula_071, Maniuś, witaminkab, lys, Weridiana, bosa, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru-sliczny kacik!

Niecierpliwa-super wieści z karmieniem :)

Malamyszka-i jak po tym usg? Puszczaja cie do domu???

Mnie rozbolal brzuch jak na okres plus krzyż... Bedzie wizyta eieczorem to poproszę zeby mi ta szyjke sprawdzili, bo to ponoc właśnie sa skurcze.

Magda-jak sytuacja u ciebie? Cisza przed burzą????

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Griszanka Ty nie czytaj tylko chodz tu do mnie bo nudno :D
    Ale u mnie nic, a nic sie nie dzieje, bez rozwarcia mnie nie przyjma :(. Z checia dotrzymalabym Ci towarzystwa, moze nawet rozpoczelybysmy nowa dyscypline sportu - rodzenie synchroniczne hehehe. A ty jak mniemam na kliniach?
    Ja siedze samotnie w zacienionym salonie i ukrywam sie przed upalami ;) Tez troche nudno, tv jednak nie zapewnia rozrywek ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    ja tez :) zreszta jak trafisz na dobra polozna to sama ci powie zeby nie lezec plackiem bo to najgorsza z mozliwych pozycji ! ale niestety czesto lekarze kaza wlasnie tak rodzic lezac na plecach i nogi na podporkach. jesli juz to w polsiedzaco na fotelu zeby spionizowac w miare mozliwosci cialo.

Mam podpisaną umowę na indywidualną opiekę położnej i mam nadzieję, że to ona będzie przy moim porodzie, albo taka druga pani, która ją zastępuje. One odbierają w pozycjach wertykalnych porody, jeśli nic się nie dzieje, to lekarz nie ingeruje w to za bardzo, chyba, że są jakieś komplikacje.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa śliczny Szymuś <3 nic tylko całować a to zdjęcie w awatarku jest Cudne :D
    Już ne mogę się doczekać Dominisia :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaata no wlasnie o ile nie ma komplikacji. po cos te pozycje sa, choc mysle zep odczas porodu to i tak bedziemy sie ustawiac tak zeby bylo nam jak najlepiej przec.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- jaki rozkoszny czlowieczek:)

Ja chce za tydzien urodzic,jeju no pragne tego..
    Kolezanka mowila ze jej siostra ktora mieszka w uk byla u lekarza jak zblizal sie termin porodu,lekarz powiedzial zeby zjadla ananasa,to ona zjadla dwa i rano urodzila:p ile w tym ananasa a ile w tym zbiegu okolicznosci nie wiadomo,ale warto sprobowac:)

U mnie aktualnie 22*C 0 slonca :D raj! W koncu, chociaz jeden dzien odpoczynku..

Co robicie na obiad?:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ja też myślę, że trzeba trochę zaufać intuicji i że same będziemy wiedziały w dużej mierze co dla nas dobre. :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zazdroszczę Ci braku słońca, u mnie grzeeeje.
    Właśnie nie mam pomysłu na obiad, chciałabym coś bardzo prostego i szybkiego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina czytalam gdzies w internecie wlasnie zeby jesc surowe ananasy :D
    ja na obiad mam ziemniaki i mizerie i jajo sadzone ;)

agaata z pewnoscia intuicja nas nei zawiedzie :)

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Karolina zazdroszczę Ci braku słońca, u mnie grzeeeje.
    Właśnie nie mam pomysłu na obiad, chciałabym coś bardzo prostego i szybkiego.
    makaron z twarogiem i okrasa, makaron ze zblendowanymi owocami, dobierane ziemniaki plus kefir, dobierane ziemniaki plus mizeria, nalesniki :)

Weridiana lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

Mnie rozbolal brzuch jak na okres plus krzyż... Bedzie wizyta eieczorem to poproszę zeby mi ta szyjke sprawdzili, bo to ponoc właśnie sa skurcze.

Też tak myślałam, zwłaszcza że zginalo mnie regularnie co 3-4 min ale położna stwierdziła że to nic i dopiero spinanie calego brzucha to skurcze.
    Rozwarcie nie postepowało, ale wiadomo każda ciąża inna.
    Griszanka mi o dziwo. KTG zrobili dopiero na porodowce także zawsze możesz powiedxiec że masz :D A swoją drogą, wiesz vzy rzeczywiście dziś brochow otworzyli?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie siedze i mam mega bol miesiaczkowy ktory promieniuje az w pachwiny....... brrr

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru piękny pokój ! Mąż to naprawdę bohater domu :)

Migotka jaki klusek wyciągnięty :) słodziak!

Żabka ja to bym nie chciała wyjść z tego szpitala jak tam klima hehe. Dobrze że z Klarą wszystko ok.

U mnie były skurcze od 8 co 15 min, pozniej nie wiem co ile bo zasnęłam i spałam do 11 co jakiś czas wybudzały mnie skurcze ale spałam dalej. No i były i się zmyły, teraz może 1 skurcz na 20 min. Spojenie mnie boli i ćmi jak na okres. Na a tak to spokój. Nie wiem czy coś z tego będzie dziś. Skurcze bolą, nie powiem że nie ale czy to porodowe .. :/

Karolina skurcz idzie właśnie od żeber do dołu, ja czuje najpierw pod żebrami i jak schodzi do samego dołu, zabiera mi dech w piersiach

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Też tak myślałam, zwłaszcza że zginalo mnie regularnie co 3-4 min ale położna stwierdziła że to nic i dopiero spinanie calego brzucha to skurcze.
    Rozwarcie nie postepowało, ale wiadomo każda ciąża inna.
    Griszanka mi o dziwo. KTG zrobili dopiero na porodowce także zawsze możesz powiedxiec że masz :D A swoją drogą, wiesz vzy rzeczywiście dziś brochow otworzyli?
    takie regularne powoduja podobno skracanie szyjki i rozwieranie i to znak ze zaczyna sie przygotowywac wszyskto, ale ile w tym prawdy ? nie wiem tak mi polozna mowila w szpitalu. a co do skorczy to faktycznie dopiero jak sie spina caly brzuch to mozna mowic o skorczu

futuremama lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj uparte te nasze dzieciaczki, Myszka już było tak blisko i odwrót no..
    No nic musimy jakoś wytrzymać, oby tylko pogoda była łaskawsza.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Miru piękny pokój ! Mąż to naprawdę bohater domu :)

Migotka jaki klusek wyciągnięty :) słodziak!

Żabka ja to bym nie chciała wyjść z tego szpitala jak tam klima hehe. Dobrze że z Klarą wszystko ok.

U mnie były skurcze od 8 co 15 min, pozniej nie wiem co ile bo zasnęłam i spałam do 11 co jakiś czas wybudzały mnie skurcze ale spałam dalej. No i były i się zmyły, teraz może 1 skurcz na 20 min. Spojenie mnie boli i ćmi jak na okres. Na a tak to spokój. Nie wiem czy coś z tego będzie dziś. Skurcze bolą, nie powiem że nie ale czy to porodowe .. :/

Karolina skurcz idzie właśnie od żeber do dołu, ja czuje najpierw pod żebrami i jak schodzi do samego dołu, zabiera mi dech w piersiach
    raczej nie porodowe... porodowe by sie nasilaly nie ustalyby, moze sie rozwarcie robi ?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Staraczka, już miałam takie skurcze dlatego nie robię sobie nadziei :(
    Raz na jakiś czas jest większy skurcz a powinny być z każdym jednym silniejsze.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy czymś smarujecie maluszki po kąpieli? Bo dla mnie oczywiste było to żeby kupić oliwke i smarowac, a tu w szpitalu gadaja że do pierwszego roku życie niczym się nie smaruje. No zglupiec można tak się wszystko zmienia. I nie wiem sama. A skórę mała ma sucha jak wiór.
    Czekam na wypis i idziemy do domu:)

futuremama, Paula_071, Maniuś, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
‹‹ 1863 1864 1865 1866 1867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ