SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja rodziłam na boku i było zdecydowanie lepiej niz na plecach:)
mój Szymonek w dzień terminu porodu 8.08, z perspektywy czasu ciesze sie, ż ebyło to wcześniej i z zaskoczenia, jutro idziemy do poradni wczesniaków, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok
Laura, Kkarolinaaaa, staraczka24, zabka11, magda sz, niecierpliwa, Lady Savage, Miru, Paula_071, Maniuś, witaminkab, lys, Weridiana, bosa, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru-sliczny kacik!
Niecierpliwa-super wieści z karmieniem
Malamyszka-i jak po tym usg? Puszczaja cie do domu???
Mnie rozbolal brzuch jak na okres plus krzyż... Bedzie wizyta eieczorem to poproszę zeby mi ta szyjke sprawdzili, bo to ponoc właśnie sa skurcze.
Magda-jak sytuacja u ciebie? Cisza przed burzą????
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Griszanka Ty nie czytaj tylko chodz tu do mnie bo nudno
. Z checia dotrzymalabym Ci towarzystwa, moze nawet rozpoczelybysmy nowa dyscypline sportu - rodzenie synchroniczne hehehe. A ty jak mniemam na kliniach?
Ja siedze samotnie w zacienionym salonie i ukrywam sie przed upalamiTez troche nudno, tv jednak nie zapewnia rozrywek
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:ja tez
zreszta jak trafisz na dobra polozna to sama ci powie zeby nie lezec plackiem bo to najgorsza z mozliwych pozycji ! ale niestety czesto lekarze kaza wlasnie tak rodzic lezac na plecach i nogi na podporkach. jesli juz to w polsiedzaco na fotelu zeby spionizowac w miare mozliwosci cialo.
Mam podpisaną umowę na indywidualną opiekę położnej i mam nadzieję, że to ona będzie przy moim porodzie, albo taka druga pani, która ją zastępuje. One odbierają w pozycjach wertykalnych porody, jeśli nic się nie dzieje, to lekarz nie ingeruje w to za bardzo, chyba, że są jakieś komplikacje.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotka- jaki rozkoszny czlowieczek:)
Ja chce za tydzien urodzic,jeju no pragne tego..
Kolezanka mowila ze jej siostra ktora mieszka w uk byla u lekarza jak zblizal sie termin porodu,lekarz powiedzial zeby zjadla ananasa,to ona zjadla dwa i rano urodzila:p ile w tym ananasa a ile w tym zbiegu okolicznosci nie wiadomo,ale warto sprobowac:)
U mnie aktualnie 22*C 0 sloncaraj! W koncu, chociaz jeden dzien odpoczynku..
Co robicie na obiad?Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Karolina zazdroszczę Ci braku słońca, u mnie grzeeeje.
Właśnie nie mam pomysłu na obiad, chciałabym coś bardzo prostego i szybkiego.Weridiana lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
zabka11 wrote:
Mnie rozbolal brzuch jak na okres plus krzyż... Bedzie wizyta eieczorem to poproszę zeby mi ta szyjke sprawdzili, bo to ponoc właśnie sa skurcze.
Też tak myślałam, zwłaszcza że zginalo mnie regularnie co 3-4 min ale położna stwierdziła że to nic i dopiero spinanie calego brzucha to skurcze.
Rozwarcie nie postepowało, ale wiadomo każda ciąża inna.
Griszanka mi o dziwo. KTG zrobili dopiero na porodowce także zawsze możesz powiedxiec że maszA swoją drogą, wiesz vzy rzeczywiście dziś brochow otworzyli?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Miru piękny pokój ! Mąż to naprawdę bohater domu
Migotka jaki klusek wyciągniętysłodziak!
Żabka ja to bym nie chciała wyjść z tego szpitala jak tam klima hehe. Dobrze że z Klarą wszystko ok.
U mnie były skurcze od 8 co 15 min, pozniej nie wiem co ile bo zasnęłam i spałam do 11 co jakiś czas wybudzały mnie skurcze ale spałam dalej. No i były i się zmyły, teraz może 1 skurcz na 20 min. Spojenie mnie boli i ćmi jak na okres. Na a tak to spokój. Nie wiem czy coś z tego będzie dziś. Skurcze bolą, nie powiem że nie ale czy to porodowe ..
Karolina skurcz idzie właśnie od żeber do dołu, ja czuje najpierw pod żebrami i jak schodzi do samego dołu, zabiera mi dech w piersiach
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Też tak myślałam, zwłaszcza że zginalo mnie regularnie co 3-4 min ale położna stwierdziła że to nic i dopiero spinanie calego brzucha to skurcze.
Rozwarcie nie postepowało, ale wiadomo każda ciąża inna.
Griszanka mi o dziwo. KTG zrobili dopiero na porodowce także zawsze możesz powiedxiec że maszA swoją drogą, wiesz vzy rzeczywiście dziś brochow otworzyli?
futuremama lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
magda sz wrote:Miru piękny pokój ! Mąż to naprawdę bohater domu
Migotka jaki klusek wyciągniętysłodziak!
Żabka ja to bym nie chciała wyjść z tego szpitala jak tam klima hehe. Dobrze że z Klarą wszystko ok.
U mnie były skurcze od 8 co 15 min, pozniej nie wiem co ile bo zasnęłam i spałam do 11 co jakiś czas wybudzały mnie skurcze ale spałam dalej. No i były i się zmyły, teraz może 1 skurcz na 20 min. Spojenie mnie boli i ćmi jak na okres. Na a tak to spokój. Nie wiem czy coś z tego będzie dziś. Skurcze bolą, nie powiem że nie ale czy to porodowe ..
Karolina skurcz idzie właśnie od żeber do dołu, ja czuje najpierw pod żebrami i jak schodzi do samego dołu, zabiera mi dech w piersiachNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Dziewczyny a Wy czymś smarujecie maluszki po kąpieli? Bo dla mnie oczywiste było to żeby kupić oliwke i smarowac, a tu w szpitalu gadaja że do pierwszego roku życie niczym się nie smaruje. No zglupiec można tak się wszystko zmienia. I nie wiem sama. A skórę mała ma sucha jak wiór.
Czekam na wypis i idziemy do domu:)futuremama, Paula_071, Maniuś, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość