X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja gratuluje. Zdrowka dla Was obojga i szybkiego powrotu do sprawnosci :)
    Zabka mam nadzieje, ze wszystko rozwinie sie po Twojej mysli.
    Malamyszko - na pewno nie zrobilas Sebastianowi krzywdy. Ale rozumiem, ze sie denerwujesz. Dobrze by bylo, zeby juz cos zdecydowali, jak ma sie skonczyc na cc, to niech robia i nie trzymaja Was w niepewnosci.
    Paula zawsze jeszcze mozesz zajrzec do Textil Marketu albo we Wroclawiu sa takie zolte sklepiki z ciuchami, ale oczywiscie nie pamietam nazwy, ale kojarze, ze jest tam tanio.
    Wlasnie zerknelam na te, ktora kupila Iys - fajniutka, nie wyglada jak koszula :) Jak dotrzymam do wtorku, to po KTG moze skocze do factory ;)
    A mnie dzisiaj w nocy brzuch co jakis czas bolal, teraz od rana tez jakis taki dyskomfort - czyzby zaczynalo sie cos dziac powoli. Swoja droga synus grzecznie dotrzymal do 10-tego. Jak wytrzyma dk srody, to bedziemy swietowac wspolnie urodziny :p, choc chyba wolalabym, zeby jednak mial tylko swoje swieto.
    Milego dnia dziewczynki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 06:37

Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja Gratuluję! :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja - gratulacje!! :))

Ale cudowna noc!!! W koncu bylo chlodno,cos pieknego;))

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Pulpecja gratulacje!

U Nas nocka ciezka. Mialam nawal pokarmu i synus nie nadazal go ze mnie sciagac. Cyce jak balony ale dzisiaj rano juz jest lepiej.
    Wlasnie cycamy i za chwilke idziemy na sniadanko do bufetu.
    A jutro do domu!

Zycze Wam milego dnia

Za rodzace mocno trzymam kciuki!

Paula_071, magda sz, Laura, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z identycznym terminem jak ja właśnie leży na przedporodowej bo wody jej odeszły w nocy i to z domieszką krwi. Oczywiście przeczytała głupie internety a tam że śmierć płodu ta krew może oznaczać. Lekarz powiedział że wcześniej nie miała prawie żadnego rozwarcia szyjka za szybko sama się skraca i stąd ta krew. No stres niezły. Powiedziałam jej żeby mi trzymała rezerwację łóżka obok :D

Griszanka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje ! :)

wlasnie odciagnelam malego ssaka od piersi i lece zrobic kawe . Nadal nie dowierzam ze jestem mama - dzis patrzac na nia przy karmieniu , na jej usmiech jak przysypia przy piersi po prostu sie rozlecialam i zaczelam wyc jak bobr- ze szczescia ,niedowierzania , sama nie wiem z czego - w kazdym razie byly to "to dobre lzy" .

magda sz, Griszanka, niecierpliwa, aaaaga, Laura, Maniuś, Aga89, Weridiana, lys, Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję mamusiom nowym :)

Madziu a Ty nadal na forum :P Coś mi się wydaje że moja Zuza się urodzi we wrześniu bo tak bardzo chcę by była tu ze mną już teraz, tak jak ty tą swoją Maję :) I coś się smerfetki nie śpieszą :P
    A ja dziś o 17.20 Ktg

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpnioweczki :-)
    Pulpecia, Andzia gratuluje !!! Pochwalcie sie maluszkami :-)

U mnie tez cisza.... ni widu ni slychu porodu... tak jak gin powiedzial, czekamy do terminu I jesli nie wydarzy sie nic, to w poniedzialek zaczynamy dzialac :-)

Milego dnia dziewczynki :-)

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaSz trzymamy kciuki za kolezanke i za te rezerwacje lozka obok - tez spuszczasz dzisiaj wode Majce? ;)

Ona88 niesamowite sa taki opisy, dzieki temu dociera do mnie powoli jaki to jest ladunek emocjonalny, czlowiek nie podejrzewa jak bardzo te uczucia moga nas przytloczyc i musza znalezc jakies ujscie. Dobrze, ze to tylko lzy szczescia <3

A ja tak jeszcze w kwestii praw na porodowce - bardzo fajne podsumowanie praw okoloporodowych na ponizszym blogu. Polecam do poczytania :)
    http://ciaza.siostraania.pl/prawa-kobiet-w-ciazy-i-na-porodowce/

0na88, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo...melduje się jako jedna z ostatnich sierpnioweczek --> dzisiaj u mnie ciąża donoszona :D

Teraz juz tylko czekam...

Gratuluje dla najświeższych mam :*

Laura, Lady Savage, Maniuś, Aga89, Weridiana, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Griszanka chętnie bym jej spuściła wodę, póki co skurcze do 15 min. No ale się nie napalam. Przerażająco ta 4 z przodu na suwaczku wygląda :D Griszanka a Ty masz jakieś przebłyski porodu?

Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    U mnie póki co trochę lepiej, bo noc była lekko chłodniejsza. chociaż i tak budziłam się często, bo mieszkanie jednak nagrzane. No, ale co jak co, nie czuję się jak po wojnie.
    Trochę się martwię, bo mój mąż się przeziębił. Ma katar spory i widać, że jest osłabiony. Zastanawiam się, czy w razie czego mógłby być przy porodzie.

Od wczoraj drętwieją mi dłonie, dziwne uczucie, czy to jakiś ucisk?

Pulpecja moje serdeczne GRATULACJE!!! Widzę, że decyzja ekspresowa - i bardzo dobrze :-)

Miłego dnia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda życzę Ci żebyś była pierwszą sierpniówką, która urodzi w terminie :)
    Ona jak miło się czyta Twojego posta, miód na serce oczekujących mamuś ;)
    Ja to nie wiem kiedy do mnie dotrze, że będę mamą - bo jak na razie 9 mcy ciąży nie do
    końca mi to uświadomiło :D

Uciekam na Ktg :)

Weridiana, magda sz, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz u nas wszystkie donoszone :)) jej jaki szczesliwy miesiac,tylko 4 dzieciaczki przyszly na swiat przed ciaza donoszona ale i tak juz w wysokiej ciazy, najszybsza byla euforia 35t1d a reszta juz od 36t0d w gore,elegancko:)) szczesliwy miesiac ze nie ma wczesniaczkow typu 30tydzien :)

Takze juz wszystkie.jestesmy jak tykające bomby :D
    Ja ciagle licze na ten weekend,cala rodzina tak obstawia to i mi sie wkrecilo:p

Weridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry noc znosma ba nawet przyjemna
    GRATULACJE dla nowych mamusiek zdrowia dla Was i maluszkow
    Ja mam wizytę w piątek nie mogę się doczekac czy szyjka dalej się skraca i w ogole
    Dzisiaj w nocy bol okresowy bardzo silny i dwa razy brzuch mi tak stwardnial ze bolalo az musialam usiasc ale mega twardy byl pod zebrami na dole nie i tak się cały czas zastanawiam czy to skurcz czy sunek się wypina no ale chyba skurcz bo jak on się wypina to z jednej strony a nie z obu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie no to jedziemy na jednym wózku, u mnie też noc kiepska bo mam nawal. Cyce to mi mało nie rozsadzi. Budzilam mała co 2 h żeby trochę ulzyc sobie. Przyszła położna i na widok jak karnie mała gada" ale mleczarnię nawet ciągnąć nie trzeba bo samo leci"
    Poddałam się i karnie z nakładkami bo sutki pokiereszowane, i jak takie pełne mam to nawet bez nakładki mała nie ma jak chwycic tego cycka.
    Pulpecja, Andzia gratki!!!:)
    Czekam do 13:00 na wyniki kolejnego CRP Wiki i na decyzję czy idziemy dzisiaj do domu. Oby:)

Cassie_DE, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a słuchajcie, czy któras z was odczuwa skurcze ale na górze brzucha ? bo mi się takie zdarzają ze mnie sciska góra a nie dół brzucha i nie wiem czy to są surcze czy co..to taki scisk wewnątrz, kojarzy mi sie ze skurczami jelit ;p ze ciarki przechodzą, ale ja do niedawna nie miałam zadnych dolegliwosci i nie wiem czy to są te przepowiadające czy tak cos :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 09:22

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer tez mialam pokiereszowane sutki ale smaruje je moim mlekiem i jest duzo duzo lepiej.
    A cycole mam tak wielkie ze smieje sie patrzac w lustro ze Pamela weszla ;)

Dziewczyny po cc jak u Was z krwawieniem? U mnie praktycznie nic nie leci. Najwiecej jak ide siku ale tak podpaska praktycznie czysta.
    Brzucha rany nie czuje juz nic a nic - najgorsze bylo pierwsze 48godz a teraz czuje sie jakbym sn rodzila :)

Aga89, ainer85, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.

to prawda chca mi 11 dni po terminie wywolywac jesli sie samo nie ruszy. wiec w sumie wszystko ok bo 2 tyg po terminie mozna chodzic jeszcze. ale mysle ze do konca tego tygodnia sie cos ruszy.
    w piatek jak mnie przyjmowali nie mialam rozwarcia i az do niedzieli lezalam praktycznie w lozku bo sie nie dalo gdziekolwiek isc bo upal niesamowity i pomimo lezenia rozwarcie na 1 cm sie zrobilo wiec to daje mi nadzieje, skorcze nieregularne sa czasem ale mocniejsze niz zwykle wiec czekam..

Weridiana lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nuda. Ściskanie podbrzusza to nie skurcze, chociaz ściskało tak że masakra. Czopa rzeczywiście nie ma, szyjka miękka i zgladzona ale rozwarcie tylko na 1,5 cm. Jestem po terminie więc leże na patologii ale dziś nic nie będą robić. Jak nic się nie będzie działo to dopiero jutro będą badać i nie wiem czy coś robić.
    Mamy uparte dziecko.
    I z kręgosłupa bóle to też nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 09:57

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 1861 1862 1863 1864 1865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ