SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja gratuluje. Zdrowka dla Was obojga i szybkiego powrotu do sprawnosci
Zabka mam nadzieje, ze wszystko rozwinie sie po Twojej mysli.
Malamyszko - na pewno nie zrobilas Sebastianowi krzywdy. Ale rozumiem, ze sie denerwujesz. Dobrze by bylo, zeby juz cos zdecydowali, jak ma sie skonczyc na cc, to niech robia i nie trzymaja Was w niepewnosci.
Paula zawsze jeszcze mozesz zajrzec do Textil Marketu albo we Wroclawiu sa takie zolte sklepiki z ciuchami, ale oczywiscie nie pamietam nazwy, ale kojarze, ze jest tam tanio.
Wlasnie zerknelam na te, ktora kupila Iys - fajniutka, nie wyglada jak koszulaJak dotrzymam do wtorku, to po KTG moze skocze do factory
A mnie dzisiaj w nocy brzuch co jakis czas bolal, teraz od rana tez jakis taki dyskomfort - czyzby zaczynalo sie cos dziac powoli. Swoja droga synus grzecznie dotrzymal do 10-tego. Jak wytrzyma dk srody, to bedziemy swietowac wspolnie urodziny :p, choc chyba wolalabym, zeby jednak mial tylko swoje swieto.
Milego dnia dziewczynki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 06:37
Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Pulpecja gratulacje!
U Nas nocka ciezka. Mialam nawal pokarmu i synus nie nadazal go ze mnie sciagac. Cyce jak balony ale dzisiaj rano juz jest lepiej.
Wlasnie cycamy i za chwilke idziemy na sniadanko do bufetu.
A jutro do domu!
Zycze Wam milego dnia
Za rodzace mocno trzymam kciuki!Paula_071, magda sz, Laura, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja koleżanka z identycznym terminem jak ja właśnie leży na przedporodowej bo wody jej odeszły w nocy i to z domieszką krwi. Oczywiście przeczytała głupie internety a tam że śmierć płodu ta krew może oznaczać. Lekarz powiedział że wcześniej nie miała prawie żadnego rozwarcia szyjka za szybko sama się skraca i stąd ta krew. No stres niezły. Powiedziałam jej żeby mi trzymała rezerwację łóżka obok
Griszanka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje !
wlasnie odciagnelam malego ssaka od piersi i lece zrobic kawe . Nadal nie dowierzam ze jestem mama - dzis patrzac na nia przy karmieniu , na jej usmiech jak przysypia przy piersi po prostu sie rozlecialam i zaczelam wyc jak bobr- ze szczescia ,niedowierzania , sama nie wiem z czego - w kazdym razie byly to "to dobre lzy" .
magda sz, Griszanka, niecierpliwa, aaaaga, Laura, Maniuś, Aga89, Weridiana, lys, Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gratuluję mamusiom nowym
Madziu a Ty nadal na forumCoś mi się wydaje że moja Zuza się urodzi we wrześniu bo tak bardzo chcę by była tu ze mną już teraz, tak jak ty tą swoją Maję
I coś się smerfetki nie śpieszą
A ja dziś o 17.20 KtgWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej sierpnioweczki
Pulpecia, Andzia gratuluje !!! Pochwalcie sie maluszkami
U mnie tez cisza.... ni widu ni slychu porodu... tak jak gin powiedzial, czekamy do terminu I jesli nie wydarzy sie nic, to w poniedzialek zaczynamy dzialac
Milego dnia dziewczynkimagda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
MagdaSz trzymamy kciuki za kolezanke i za te rezerwacje lozka obok - tez spuszczasz dzisiaj wode Majce?
Ona88 niesamowite sa taki opisy, dzieki temu dociera do mnie powoli jaki to jest ladunek emocjonalny, czlowiek nie podejrzewa jak bardzo te uczucia moga nas przytloczyc i musza znalezc jakies ujscie. Dobrze, ze to tylko lzy szczescia
A ja tak jeszcze w kwestii praw na porodowce - bardzo fajne podsumowanie praw okoloporodowych na ponizszym blogu. Polecam do poczytania
http://ciaza.siostraania.pl/prawa-kobiet-w-ciazy-i-na-porodowce/
0na88, magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć
U mnie póki co trochę lepiej, bo noc była lekko chłodniejsza. chociaż i tak budziłam się często, bo mieszkanie jednak nagrzane. No, ale co jak co, nie czuję się jak po wojnie.
Trochę się martwię, bo mój mąż się przeziębił. Ma katar spory i widać, że jest osłabiony. Zastanawiam się, czy w razie czego mógłby być przy porodzie.
Od wczoraj drętwieją mi dłonie, dziwne uczucie, czy to jakiś ucisk?
Pulpecja moje serdeczne GRATULACJE!!! Widzę, że decyzja ekspresowa - i bardzo dobrze
Miłego dnia.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda życzę Ci żebyś była pierwszą sierpniówką, która urodzi w terminie
Ona jak miło się czyta Twojego posta, miód na serce oczekujących mamuś
Ja to nie wiem kiedy do mnie dotrze, że będę mamą - bo jak na razie 9 mcy ciąży nie do
końca mi to uświadomiło
Uciekam na Ktg
Weridiana, magda sz, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No to juz u nas wszystkie donoszone
) jej jaki szczesliwy miesiac,tylko 4 dzieciaczki przyszly na swiat przed ciaza donoszona ale i tak juz w wysokiej ciazy, najszybsza byla euforia 35t1d a reszta juz od 36t0d w gore,elegancko:)) szczesliwy miesiac ze nie ma wczesniaczkow typu 30tydzien
Takze juz wszystkie.jestesmy jak tykające bomby
Ja ciagle licze na ten weekend,cala rodzina tak obstawia to i mi sie wkrecilo:pWeridiana, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry noc znosma ba nawet przyjemna
GRATULACJE dla nowych mamusiek zdrowia dla Was i maluszkow
Ja mam wizytę w piątek nie mogę się doczekac czy szyjka dalej się skraca i w ogole
Dzisiaj w nocy bol okresowy bardzo silny i dwa razy brzuch mi tak stwardnial ze bolalo az musialam usiasc ale mega twardy byl pod zebrami na dole nie i tak się cały czas zastanawiam czy to skurcz czy sunek się wypina no ale chyba skurcz bo jak on się wypina to z jednej strony a nie z obuWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie no to jedziemy na jednym wózku, u mnie też noc kiepska bo mam nawal. Cyce to mi mało nie rozsadzi. Budzilam mała co 2 h żeby trochę ulzyc sobie. Przyszła położna i na widok jak karnie mała gada" ale mleczarnię nawet ciągnąć nie trzeba bo samo leci"
Poddałam się i karnie z nakładkami bo sutki pokiereszowane, i jak takie pełne mam to nawet bez nakładki mała nie ma jak chwycic tego cycka.
Pulpecja, Andzia gratki!!!
Czekam do 13:00 na wyniki kolejnego CRP Wiki i na decyzję czy idziemy dzisiaj do domu. Oby:)Cassie_DE, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
a słuchajcie, czy któras z was odczuwa skurcze ale na górze brzucha ? bo mi się takie zdarzają ze mnie sciska góra a nie dół brzucha i nie wiem czy to są surcze czy co..to taki scisk wewnątrz, kojarzy mi sie ze skurczami jelit ;p ze ciarki przechodzą, ale ja do niedawna nie miałam zadnych dolegliwosci i nie wiem czy to są te przepowiadające czy tak cos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 09:22
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAiner tez mialam pokiereszowane sutki ale smaruje je moim mlekiem i jest duzo duzo lepiej.
A cycole mam tak wielkie ze smieje sie patrzac w lustro ze Pamela weszla
Dziewczyny po cc jak u Was z krwawieniem? U mnie praktycznie nic nie leci. Najwiecej jak ide siku ale tak podpaska praktycznie czysta.
Brzucha rany nie czuje juz nic a nic - najgorsze bylo pierwsze 48godz a teraz czuje sie jakbym sn rodzilaAga89, ainer85, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej.
to prawda chca mi 11 dni po terminie wywolywac jesli sie samo nie ruszy. wiec w sumie wszystko ok bo 2 tyg po terminie mozna chodzic jeszcze. ale mysle ze do konca tego tygodnia sie cos ruszy.
w piatek jak mnie przyjmowali nie mialam rozwarcia i az do niedzieli lezalam praktycznie w lozku bo sie nie dalo gdziekolwiek isc bo upal niesamowity i pomimo lezenia rozwarcie na 1 cm sie zrobilo wiec to daje mi nadzieje, skorcze nieregularne sa czasem ale mocniejsze niz zwykle wiec czekam..Weridiana lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
A u mnie nuda. Ściskanie podbrzusza to nie skurcze, chociaz ściskało tak że masakra. Czopa rzeczywiście nie ma, szyjka miękka i zgladzona ale rozwarcie tylko na 1,5 cm. Jestem po terminie więc leże na patologii ale dziś nic nie będą robić. Jak nic się nie będzie działo to dopiero jutro będą badać i nie wiem czy coś robić.
Mamy uparte dziecko.
I z kręgosłupa bóle to też nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 09:57
małaMyszka lubi tę wiadomość