X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Magda.sz trochę się ochłodziło w Warszawie... Może z 2-3 stopnie, otworzyłam balkon i w drzwiach od balkonu postawiłam wiatrak, w sypialni też otworzyłam drzwi balkonowe na całą szerokość... Może uda się jakoś przeżyć noc.

Żabka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Oj tak, zdecydowanie fajny wiaterek się pojawił :) Choć po tej nocnej burzy-nie burzy straciłam już nadzieję na większą ulgę.

Agaata, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    kurcze faktycznie walczysz z każdej strony a ten uparty dziad :/ u mnie na razie najgorzej przy chodzeniu go czuje, ale nie jakiś straszny ból ... ale właśnie boje się co po porodzie będzie :( może jak wcześniej zaleczy się troche to później nie będzie aż tak źle ....
    Hemorex zapodalam, ciezko wytzymac ale ulga chyba do tej pory najwieksza. Pisza ze mozna w ciazy wiec moze kup w razie cego...
    Lys czy Ty probowalas tego sztyftu?

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, u mnie nie było żadnej burzy w nocy. Około 4 wychodziłam na balkon i widziałam gdzieś w oddali 2 błyski i na tym się zakończyło. ;)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też naliczyłam 2 błyski i 2 grzmoty. Moja radość była przedwczesna ;)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kochane !!!

Wszystkie mamy jakieś dziwne problemy. Trzymam kciuki!!!

Staraczka, czyli masz tak jak ja...

Uciekam pod prysznic, bo muszę przygotować podwozie na wizytację samego ordynatora.

Jestem ciekawa co mi powie i jak potraktuje. Najbardziej ciekawi mnie moja szyjka. 4 lekarzy mnie już badało i trzech mówi zupełnie coś innego.

Moja gin że szyjka skrócona zwrocona do przodu brak rozwarcia.
    Swój z soru że szyjka nie jest skrócona rozwarcie na jeden palec
    Trzeci wczoraj powiedział że zwrócona ku kości krzyżowej i wcale nie jest przygotowana gruba i rozwarcie na jeden palec ale tak na siłę

zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka, czyżbyś była znieczulana Dolarganem podczas porodu? Napisałaś, że jakimś narkotycznym lekiem, więc pewnie tak... Aż mi się nóż w kieszeni otwiera jak to słyszę :-( Aż przykro, że się to jeszcze podaje przy porodach.

Chyba tak. A co to za lek?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Chyba tak. A co to za lek?

Katarka, to lek opioidowy, pochodna morfiny. Generalnie narkotyczny. Z tego co wiem wg ostatnich wytycznych stosowanie tego leku podczas porodu nie jest uznawane za bezpieczne, bo przenika przez barierę łożyskową - może powodować, że dziecko jest senne, słabo ssie, albo ma trudności w oddychaniu. Nie wspomnę o narkotycznym oddziaływaniu na matkę. :( Ja ten lek dostałam domięśniowo raz w życiu, po zabiegu na szyjce macicy - bo miałam straszne bóle. Na bóle nic nie pomógł, ale byłam totalnie otumaniona, wymiotowałam strasznie, nie wiedziałam przez kilka godzin co się ze mną dzieje. Z tego co wiem, w szpitalu gdzie rodzę, nie podają tego podczas porodu - i dobrze, bo jak sobie przypomnę jak się po nim czułam to aż mnie ciarki przechodzą. :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tak samo naliczylam grzmotow i blyskow :) bylismy z tesciami na spacerze w parku no i rewela -wiaterek. Teraz wlasnie wszystkie okna pootwierane i wiatrak w oknie i wpada chlodek. Jezu moze w koncu dzis zasne! Ciesze sie z tego chlodku jak dziecko z mikolaja :) jakas nadzieje ze cale i zdrowe dotrwamy porodu.

Zabka to zdrowka i chlodku zycze. Pisz jak tam u Was, Klara moze przez ospala przez upal. A wg Ciebie rusza sie mniej czy tylko wg lekarza? No i ciekawe jak to spojenie.

Euforia sie nie odzywala od porodu. Probowalam ja namierzyc ale malo jej tu bylo, zero konkretnych info :( moglaby napisac cokolwiek. Ma ja ktoras w przyjaciolkach zeby wyslac wiadomosc?

No i Zetka odezwij sie bo cos dawno nie pisalas

Agaata, apaczka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka u mnie tez co lekarz to inna szyjka :) zalezy jak im lezy.. :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tą szyjką to właśnie tak jest, dlatego ja bardzo niechętnie poddawałam się badaniom przez kogokolwiek innego niż moja lekarka. Ona zawsze mówila że jest bez zmian i tyle, a cała reszta to pieprzyła jakieś brednie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a czemu az tyyyyle czekaja? Przeciez to jest juz niebezpieczne, wywolanie trwa czasem kilka dni, co oni chca czekac do 43 tyg? Jak mi nie wywolaja 7 dni po to zmieniam szpital i jade do mojego lekarza. Zeszlabym ze stresu jakbym miala tyle czekac tym bardziej ze z tym tetnem takie akcje. Pogadaj ze swoja prowadzaca lekarka moze jeszcze co?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo sasiad z dolu pali gandzie a u mnie wiatrak z balkonu daje powietrze do domu ojj bedzie wesolo dzis :)

Agaata, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda może zaśniesz jak kamień dzięki sąsiadowi :-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    bylismy z tesciami na spacerze w parku no i rewela -wiaterek. Teraz wlasnie wszystkie okna pootwierane i wiatrak w oknie i wpada chlodek. Jezu moze w koncu dzis zasne! Ciesze sie z tego chlodku jak dziecko z mikolaja :) jakas nadzieje ze cale i zdrowe dotrwamy porodu.

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! Miałam iść z mężem do sklepu ale wyszłam na balkon i stwierdziłam, że nie ma takiej opcji. Pojechaliśmy do centrum handlowego samochodem - dzięki parkingowi podziemnemu, klimie w samochodzie i w centrum handlowym się nie roztopiłam.
    Jeszcze 3 dni w domu bez synka! Nie dociera to jeszcze do mnie :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! Miałam iść z mężem do sklepu ale wyszłam na balkon i stwierdziłam, że nie ma takiej opcji. Pojechaliśmy do centrum handlowego samochodem - dzięki parkingowi podziemnemu, klimie w samochodzie i w centrum handlowym się nie roztopiłam.
    Jeszcze 3 dni w domu bez synka! Nie dociera to jeszcze do mnie :)

Ale zazdroszcze... :) ja nie znam dnia ani godziny..mam nadzieje na ten weekend :D

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj właśnie Karolina im bliżej tym bardziej myślimy kiedy??
    Też chcę w ten weekend, Sobotę :)
    Zaczynam rozmyślać nad porodem hmm, jak to będzie, czy będę wiedziała co mam robić jak położna będzie mi mówiła.....

Żabko trzymam kciuki! Trzymaj się, musi być dobrze, i będzie!

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kolezanki urodziłam 04.08.syna adrianka 3260g 54 cm 38tyd.cc

Cassie_DE, niecierpliwa, Agaata, aaaaga, maaadzik1207, Laura, mamasia, Paula_071, Aska87, zabka11, futuremama, lys, magda sz, kasiuleek, Maniuś, Weridiana, AgaSad, małaMyszka, ainer85, bosa, Lady Savage, Neyla, 5ylwia, Aga89, witaminkab, sylwucha89 lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:

Gratulacje :)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Smakuje mi szpitalne jedzenie...

Jestem normalna?

A teraz mam problem, bo nie umiem się załatwiać w miejscach publicznych. Prezes wzywa a ja się boję iść na rozmowę. Jutro mam wizytację u samego ordynatora to wypadałoby się nie zesrać, co?

No nic... Pójdę... Spróbuję... Może się uda... Wiem, że to normalne, sama fizjologia, ale jakoś nie potrafię...
    Dla mnie tez to koszmar...nie zalatwie sie i juz. Teraz mielismy sale prywatna z lazienka,vtak to nie wiem co by bylo...

tb73i09k881y3sjt.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Gratulacje;:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 1859 1860 1861 1862 1863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ