SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla Zetki:)
Co do czopa to ja myslalam ze wczoraj wypadla resztka a tu zonk przed chwila... Nie brazowy tylko z czerwona krwia, kilometry ciagnacej sie galaretki. Nadzieja wrocila!
Ale w takim ukladzie ja juz nic nie ogarniam. Wczoraj bóle i prawie nic. Dziś sporadycznie coś a jednak szyjka pracuje. Także mam to gdzieś, co ma być to będzie najwyzej jutro zbadają i będą decydować co dalej.
magda sz, Agaata, Paula_071, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Griszanka mi o dziwo. KTG zrobili dopiero na porodowce także zawsze możesz powiedxiec że masz
A swoją drogą, wiesz vzy rzeczywiście dziś brochow otworzyli?
Myślę, że otworzyli. Dzisiaj byłam na Klinikach i położna mówiła, że pierwszy raz od daaawna są wolne pojedyncze łóżka.
Magda - może ostatnio coś niefortunnie napisałam, ale ja się wcale nie dziwię, że chcesz urodzićW końcu każda z nas zachodziła w ciążę by mieć dziecko:)
lys- dzięki za info o koszulce. Dzisiaj rodzice wstąpią do Factory to mama mi kupi, bo mi średnio po drodze.
Niby mam planowaną cc, ale nigdy nic nie wiadomo;) Dostałam dzisiaj telefon, że jednak cc będę mieć w czwartek. Poprzednio miała przyjść w czwartek, mieli zrobić badania a w piątek cięcie. Okazuje się, że w związku z tym, że 15 sierpnia jest w sobotę to większość pracowników odbiera sobie wole w piątek, więc mam przyjść dzień wcześniej. Generalnie się cieszę, bo niezwykle stresujące byłoby dla mnie leżenie cały dzień i czekanie. Tak więc pojechałam dzisiaj na Kliniki, pobrali mi krew i w czwartek mam się zgłosić o 7:30 na izbie przyjęć, a o 8:30 cięcie
Zetka - gratulacje:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:50
magda sz, Maniuś, Laura, Aga89, lys, futuremama, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cześć dziewczyny,
Gratulacje dla nowych mamus!!i kciuki za te w szpitalach i w gorących domach. Po porodzie temperatura ciała jakoś sie reguluje, w nocy ja sie nawet okrywam, to chyba tez następstwo utraty krwi bo jednak w połogu trochę tego wychodzi.
U nas pępek odpadł 12 dnia.
Niwciwrpliwa z tym mlekiem to teraz trzeba bardzo uważać, mi położony nie kazała ani mieszać mleka zaciągniętego z tym z lodówki ani podawać takiego odstanego juz. Mojej malej mija zoltaczka i znowu jestesmy ba cycku, tylko ona w nocy budzi sie co 4h i nawet budzona przeze mnie, kiedy ja delikatnie odstawiam do piersi nie je... wiec w nocy bede sciagala zeby laktacja nocnej nie stracić.
Wasze maluchy ile razy w nocy jedzą?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
upaly nas wykoncza...ja tez chce juz sie rozpakowac...chce juz poznac Alexa
bole sa dzis konkretne,mnostwo galaretkowego sluzu...w srode usg i ktg-nie moge sie doczekac
Zetka gratulejszyn
Jeszcze tylko 39 bobaskow i bedziemy mieli sierpniowy komplecik
Magda i dziewczyny po terminie-trzymam za Was szczegolnie kciuki
Mycha a Ty jak???
PozdrawiamLaura, staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magd wrote:Cześć dziewczyny,
Gratulacje dla nowych mamus!!i kciuki za te w szpitalach i w gorących domach. Po porodzie temperatura ciała jakoś sie reguluje, w nocy ja sie nawet okrywam, to chyba tez następstwo utraty krwi bo jednak w połogu trochę tego wychodzi.
U nas pępek odpadł 12 dnia.
Niwciwrpliwa z tym mlekiem to teraz trzeba bardzo uważać, mi położony nie kazała ani mieszać mleka zaciągniętego z tym z lodówki ani podawać takiego odstanego juz. Mojej malej mija zoltaczka i znowu jestesmy ba cycku, tylko ona w nocy budzi sie co 4h i nawet budzona przeze mnie, kiedy ja delikatnie odstawiam do piersi nie je... wiec w nocy bede sciagala zeby laktacja nocnej nie stracić.
Wasze maluchy ile razy w nocy jedzą?
Kurde szkoda mi wylewac pokarm, zwlaszcza ze mam w nim rozpuszczone witaminy, a nigdy nie wiem ile ona zje. Wczoraj na spacer wzielam jej 60 ml i bylo malo, mimo ze wyszlismy po karmieniu, dzis tez jej wzielam 60 i wypila 20, a reszta z witamina zostala. Ehh nigdy nie wiadomo co zrobic zeby bylo dobrze.
Julka je w nocy 2-3 razyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:52
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczynki ja od dzisiaj na maxa sprzątanie, podłogi na kolanach itp. mam nadzieję że to coś da....nie chcę czekać do końca sierpnia i mam nadzieję że ta Sobota będzie nasza
Laura próbuj może na Ciebie zadziałaja byłam pewna że taka indukcja coś da ale no przeliczyłam się. Ja idę zaraz na klatkę połazić góra dół ile dam rady.
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Mam wiadomość od Zetki
Zobaczcie nr 28 na 1 stronie
Ma się niebawem odezwać
Tak mi się rzuciło w oczy:
- Cassie synek ma 47cm (pisała: Syn wazy 3135g 47cm urodzilo sie o 8.24)
- A syn Ofki nazywa się IwoCassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Gratulacje dla Zetki
Jednak ta cisza miała swój głęboki sens
Wy tu o czopach, skurczach i karmieniach a mi zamiast czopa na koniec ciąży wylazły rozstępy koło pępkaJuż myślałam, że mnie to ominie...Cała ciąża smarowania, nawilżania, przytyłam zaledwie ok 9 kg i wszystko na marne
No załamać się można. Jedyne pocieszenie czerpię z tego zdjęcia
Także dołączyłam do grona prawdziwych tygrysic
Macie jakieś patenty na pozbycie się/rozjaśnieni rozstępów już "po"? Cudowne specyfiki lub zabiegi?
Co do smarowania dzieci to ja nie popieram stosowania emolientów na zdrową skórę niemowlaczka. Dziwna moda się u nas zrobiła, że zdrowe osoby smarują się produktami przeznaczonymi dla osób z problemami skórnymiJa planuję smarować (jeśli będzie taka konieczność) olejkiem ze słodkich migdałów, który jest naturalny, nie zatyka, nie podrażnia, super nawilża a przy tym tani
ekropka, Agaata, aaaaga, Maniuś, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nam też położona mówiła że pokarm który miał kontakt że ślina już się nie nadaje czyli taki z butelki jak nie zjadła wszystkiego trzeba wyrzucić.
Leon też je 3x w nocy.
Za to od 2dni mamy akcje ulewanie i nie spanie.Nie wiem co się dzieje.Nic nie zmieniłam a on co karmienie sporo ulewa.Do tego później jest płacz i nie śpi.Np teraz próbuje zasnąć od godz. 7rano.Ja już na oczy nie widzę.
Na 20go mam wizytę u pediatry ale nie wiek czy nie przyspiesze skoro tak się dzieje.Macie jakieś pomysły?ulewa i po mm i moim.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualny
-
Miałam już wypis. Zrobili mi w gratisie dodatkowe KTG. Małemu spadło tętno poniżej poziomu zawył alarm. Moja macica wykazuje skurcze które go duszą. Zostaje aż podejmą decyzję czy wywoływać czy ciąć. Jeśli test z oksytocyny na skurcze nie pomoże to będzie cc chyba. Jestem przerażona... Tak strasznie się o niego boję
-
A ja też smaruję emolientami A teraz w te upały sypie pudrem bo dostał potowek.
Z dobrych wiadomości to stanęłam na wadze wczoraj i mam -11kg w ciągu 20dni.Zostały jeszcze 5ciazowych ale miejmy nadzieję że się zgubia w między czasie.Paula_071, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Apaczka w pełni się z Tobą zgadzam, emolienty służą do kąpieli leczniczej, a wydaje mi się, że u zdrowego noworodka nie ma na początku co leczyć.
Jeśli jest taka potrzeba, to oczywiście się je stosuje, ale tak do zwykłej kąpieli to wydaje mi się zbędne.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny