X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka gratulacje :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Zetki:)
    Co do czopa to ja myslalam ze wczoraj wypadla resztka a tu zonk przed chwila... Nie brazowy tylko z czerwona krwia, kilometry ciagnacej sie galaretki. Nadzieja wrocila! :D
    Ale w takim ukladzie ja juz nic nie ogarniam. Wczoraj bóle i prawie nic. Dziś sporadycznie coś a jednak szyjka pracuje. Także mam to gdzieś, co ma być to będzie najwyzej jutro zbadają i będą decydować co dalej.

magda sz, Agaata, Paula_071, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Griszanka mi o dziwo. KTG zrobili dopiero na porodowce także zawsze możesz powiedxiec że masz :D A swoją drogą, wiesz vzy rzeczywiście dziś brochow otworzyli?

Myślę, że otworzyli. Dzisiaj byłam na Klinikach i położna mówiła, że pierwszy raz od daaawna są wolne pojedyncze łóżka.

Magda - może ostatnio coś niefortunnie napisałam, ale ja się wcale nie dziwię, że chcesz urodzić:) W końcu każda z nas zachodziła w ciążę by mieć dziecko:)

lys- dzięki za info o koszulce. Dzisiaj rodzice wstąpią do Factory to mama mi kupi, bo mi średnio po drodze.

Niby mam planowaną cc, ale nigdy nic nie wiadomo;) Dostałam dzisiaj telefon, że jednak cc będę mieć w czwartek. Poprzednio miała przyjść w czwartek, mieli zrobić badania a w piątek cięcie. Okazuje się, że w związku z tym, że 15 sierpnia jest w sobotę to większość pracowników odbiera sobie wole w piątek, więc mam przyjść dzień wcześniej. Generalnie się cieszę, bo niezwykle stresujące byłoby dla mnie leżenie cały dzień i czekanie. Tak więc pojechałam dzisiaj na Kliniki, pobrali mi krew i w czwartek mam się zgłosić o 7:30 na izbie przyjęć, a o 8:30 cięcie :)

Zetka - gratulacje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:50

magda sz, Maniuś, Laura, Aga89, lys, futuremama, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Gratulacje dla nowych mamus!!i kciuki za te w szpitalach i w gorących domach. Po porodzie temperatura ciała jakoś sie reguluje, w nocy ja sie nawet okrywam, to chyba tez następstwo utraty krwi bo jednak w połogu trochę tego wychodzi.
    U nas pępek odpadł 12 dnia.
    Niwciwrpliwa z tym mlekiem to teraz trzeba bardzo uważać, mi położony nie kazała ani mieszać mleka zaciągniętego z tym z lodówki ani podawać takiego odstanego juz. Mojej malej mija zoltaczka i znowu jestesmy ba cycku, tylko ona w nocy budzi sie co 4h i nawet budzona przeze mnie, kiedy ja delikatnie odstawiam do piersi nie je... wiec w nocy bede sciagala zeby laktacja nocnej nie stracić.
    Wasze maluchy ile razy w nocy jedzą?

km5se6ydvkshe5ag.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka GRATULACJE zdrowka dla Was
    Gianna Ty mnie samej nie zostawiaj z porodem i z wojewódzkim skoro Zetka juz po hehe.

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za brak składni i błędy ale pisze z telefonu spuchnietymi paluchami..
    W ciąży w ogóle nie słuchałam, za to teraz.. porażka

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) upaly nas wykoncza...ja tez chce juz sie rozpakowac...chce juz poznac Alexa <3 bole sa dzis konkretne,mnostwo galaretkowego sluzu...w srode usg i ktg-nie moge sie doczekac <3

Zetka gratulejszyn :)

Jeszcze tylko 39 bobaskow i bedziemy mieli sierpniowy komplecik <3 :) <3

Magda i dziewczyny po terminie-trzymam za Was szczegolnie kciuki :)

Mycha a Ty jak???

Pozdrawiam :)

Laura, staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Gratulacje dla nowych mamus!!i kciuki za te w szpitalach i w gorących domach. Po porodzie temperatura ciała jakoś sie reguluje, w nocy ja sie nawet okrywam, to chyba tez następstwo utraty krwi bo jednak w połogu trochę tego wychodzi.
    U nas pępek odpadł 12 dnia.
    Niwciwrpliwa z tym mlekiem to teraz trzeba bardzo uważać, mi położony nie kazała ani mieszać mleka zaciągniętego z tym z lodówki ani podawać takiego odstanego juz. Mojej malej mija zoltaczka i znowu jestesmy ba cycku, tylko ona w nocy budzi sie co 4h i nawet budzona przeze mnie, kiedy ja delikatnie odstawiam do piersi nie je... wiec w nocy bede sciagala zeby laktacja nocnej nie stracić.
    Wasze maluchy ile razy w nocy jedzą?

Kurde szkoda mi wylewac pokarm, zwlaszcza ze mam w nim rozpuszczone witaminy, a nigdy nie wiem ile ona zje. Wczoraj na spacer wzielam jej 60 ml i bylo malo, mimo ze wyszlismy po karmieniu, dzis tez jej wzielam 60 i wypila 20, a reszta z witamina zostala. Ehh nigdy nie wiadomo co zrobic zeby bylo dobrze.

Julka je w nocy 2-3 razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:52

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczynki ja od dzisiaj na maxa sprzątanie, podłogi na kolanach itp. mam nadzieję że to coś da....nie chcę czekać do końca sierpnia i mam nadzieję że ta Sobota będzie nasza :D

Laura próbuj może na Ciebie zadziała :) ja byłam pewna że taka indukcja coś da ale no przeliczyłam się. Ja idę zaraz na klatkę połazić góra dół ile dam rady.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mam wiadomość od Zetki :) Zobaczcie nr 28 na 1 stronie :) Ma się niebawem odezwać :)

Tak mi się rzuciło w oczy:
    - Cassie synek ma 47cm (pisała: Syn wazy 3135g 47cm urodzilo sie o 8.24 :))
    - A syn Ofki nazywa się Iwo :)

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Zetki :) Jednak ta cisza miała swój głęboki sens ;)

Wy tu o czopach, skurczach i karmieniach a mi zamiast czopa na koniec ciąży wylazły rozstępy koło pępka :/ Już myślałam, że mnie to ominie...Cała ciąża smarowania, nawilżania, przytyłam zaledwie ok 9 kg i wszystko na marne :( No załamać się można. Jedyne pocieszenie czerpię z tego zdjęcia ;)

dwt9hw.jpg

Także dołączyłam do grona prawdziwych tygrysic ;)

Macie jakieś patenty na pozbycie się/rozjaśnieni rozstępów już "po"? Cudowne specyfiki lub zabiegi?

Co do smarowania dzieci to ja nie popieram stosowania emolientów na zdrową skórę niemowlaczka. Dziwna moda się u nas zrobiła, że zdrowe osoby smarują się produktami przeznaczonymi dla osób z problemami skórnymi :) Ja planuję smarować (jeśli będzie taka konieczność) olejkiem ze słodkich migdałów, który jest naturalny, nie zatyka, nie podrażnia, super nawilża a przy tym tani :)

ekropka, Agaata, aaaaga, Maniuś, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też położona mówiła że pokarm który miał kontakt że ślina już się nie nadaje czyli taki z butelki jak nie zjadła wszystkiego trzeba wyrzucić.
    Leon też je 3x w nocy.
    Za to od 2dni mamy akcje ulewanie i nie spanie.Nie wiem co się dzieje.Nic nie zmieniłam a on co karmienie sporo ulewa.Do tego później jest płacz i nie śpi.Np teraz próbuje zasnąć od godz. 7rano.Ja już na oczy nie widzę.
    Na 20go mam wizytę u pediatry ale nie wiek czy nie przyspiesze skoro tak się dzieje.Macie jakieś pomysły?ulewa i po mm i moim.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz zamien wage i wzrost bo mije dane ma zetka a ja od zetki

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już wypis. Zrobili mi w gratisie dodatkowe KTG. Małemu spadło tętno poniżej poziomu zawył alarm. Moja macica wykazuje skurcze które go duszą. Zostaje aż podejmą decyzję czy wywoływać czy ciąć. Jeśli test z oksytocyny na skurcze nie pomoże to będzie cc chyba. Jestem przerażona... Tak strasznie się o niego boję

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też smaruję emolientami A teraz w te upały sypie pudrem bo dostał potowek.
    Z dobrych wiadomości to stanęłam na wadze wczoraj i mam -11kg w ciągu 20dni.Zostały jeszcze 5ciazowych ale miejmy nadzieję że się zgubia w między czasie.

Paula_071, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka w pełni się z Tobą zgadzam, emolienty służą do kąpieli leczniczej, a wydaje mi się, że u zdrowego noworodka nie ma na początku co leczyć. ;) Jeśli jest taka potrzeba, to oczywiście się je stosuje, ale tak do zwykłej kąpieli to wydaje mi się zbędne.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja na wage wskocze jutro ale jestem ciekawa wyniku.

• Laura Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka Gratuluję! :)

Magda pomyłam podłogi, brzuch mnie rozbolał ale to raczej na tron ;)
    Chyba że coś się rozkręci....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko trzymam kciuki! Będzie dobrze :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już poprawiłam :) To jest meksyk na 1 stronie, czasem mi gdzieś spacja wyskoczy i takie kwiatki
    Zobaczcie same :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8625317c7408.png

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ