X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na ktg , oczywiście zero skurczy, termin na czwartek.Rozwarcie na dwa palce, głowka wyczuwalna już pod paluszkami gina, non stop bóle jak na @....nastepne ktg w poniedzialek, ale połozna zastanawiała sie czy mnie zapisywac ale jak to stwierdziła ze 4 dni po terminie to jeszcze bezpiecznie, ale boje sie ze jak do poniedziałku nic sie nie zacznie to beda wywoływac...a ja cholernie boje sie tego wywoływania....Aniu wyjdz

małaMyszka lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    Byłam dziś na ktg , oczywiście zero skurczy, termin na czwartek.Rozwarcie na dwa palce, głowka wyczuwalna już pod paluszkami gina, non stop bóle jak na @....nastepne ktg w poniedzialek, ale połozna zastanawiała sie czy mnie zapisywac ale jak to stwierdziła ze 4 dni po terminie to jeszcze bezpiecznie, ale boje sie ze jak do poniedziałku nic sie nie zacznie to beda wywoływac...a ja cholernie boje sie tego wywoływania....Aniu wyjdz
    wyjdzie.. :) ja mam rozwarcie na jeden centymetr a termin mialam na piatek. spokojnie musimy czekac..

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    wyjdzie.. :) ja mam rozwarcie na jeden centymetr a termin mialam na piatek. spokojnie musimy czekac..
    łatwo mowic ja juz powoli panikuje:)

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    łatwo mowic ja juz powoli panikuje:)
    a co ja mam powiedziec ? jak do poniedzialku nie urodze to wywolywac beda..........

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Jutro jeszcze robie zastrzyk. Ale wezmę ze sobą jeden zapasowy (na środę) do szpitala i juz na miejscu się dokładnie dopytam. Lekarz mówił ze do samego końca mam przyjmować.
    Kochana wcale Ci się nie dziwię ze się tym martwisz. Gdyby nie to ze mam CC to tez bym wariowala ze mogę nie dostać ZZO. Zastanawia mnie od czego to zależy ze niektórzy lekarze pozwalają odstawić przy 30 tc a inni zlecają do samego końca.
    W połogu tez będziesz miała zlecony Clexane?

Aga89 nie mam pojęcia jak będzie z połogiem. Ja liczę na to, że jeśli nie urodzę do 19 sierpnia, to na najbliższej wizycie lekarka pozwoli mi odstawić już jednak te zastrzyki, bo mam ich szczerze mówiąc serdecznie dość.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    a co ja mam powiedziec ? jak do poniedzialku nie urodze to wywolywac beda..........
    to ja do poniedzialku tez praktycznie mam czas:)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys - jeśli nie chcesz jechać na IP to zadzwoń chociaż do swojej lekarki. Lepiej zapytać fachowca.

Sylwucha - gratulacje:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :) dziewczyny, które już rodziły siłami natury mam do Was pytanie. Ile trwa krwawienie pp porodzie? U mnie już 10 dzień i końca nie widać... To tak ma być? Ilość taka jak 2 lub 3 dnia okresu.

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem wszystkie czekające na poród, ciąża w upały nie jest przyjemna. Ale wierzcie mi,ze polog w te temperatury tez tragiczny. Dupa się gotuje w tych podpaskach, dziecko się męczy i marudzi, oj nie jest lekko :/

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys jedz na IP, u mnie takie plamienie to były najprawdopodobniej właśnie wody

Ewa123
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Gratuluję nowym mamusiom :) dziewczyny, które już rodziły siłami natury mam do Was pytanie. Ile trwa krwawienie pp porodzie? U mnie już 10 dzień i końca nie widać... To tak ma być? Ilość taka jak 2 lub 3 dnia okresu.

Ewa połóg trwa najczęściej do 6 tygodni niezależnie czy rodziłaś siłami natury czy przez cc. Oczywiście każda kobitka jest inna i inaczej znosi ten czas, jedna krócej i łagodniej druga z kolei długo i intensywnie. Mój połóg trwał 5 tygodni + 6 tydzień lekkie plamienie.

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    kochane te co urodzily, czy weflon zakladaja od razu przy przyjeciu do spzitala ?
    Nie,dopiero na porodówce.

Gratulacje dziewczyny!:))

staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa dzisiaj na ten temat czytalam. Krwawienie srednio trwa ok 3 tygodnie, poczatkowo jest dosc intensywne, pozniej lzeje, a na konoec brunatne plamienia. Oczywiscie to srednia bo niektore dziewczyny tylkonmaja brunatne uplawy po 5-7 dniach, ale tez moze sie znacznie wydluzyc, szczegolnie kiedy sie forsujemy, duzo chodzimy, dzwigamy i nie karmimy piersia, bo wtedy oksytocyna w mniejszym stopniu oddzialowuje na obkurczanie dna macicy.
    Jak odnajde tego posta na blogu, to podesle link.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mariooola3 Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga89 a jak z tym Clexane przed CC? Na ile godzin wcześniej masz odstawić? Kurcze, mi to ciągle spędza sen z powiek, bo ja nie mam wskazań do CC, mam próbować SN i siedzę jak na bombie, bo nie chcę bez znieczulenia jakby co. :(

Ja mam termin cesarki na 17 sierpnia i kazali mi w niedzielę zrobić zastrzyk do godz 20 max(biorę dawkę 0,06 cały czas)a rano w pon o 7.30 mam być na izbie. Najlepsze jest to,że lekarka która mnie zapisywała na izbie stwierdziła, że w pon może być takie oblężenie, że będę musiała we wtorek przyjechać, z kolei dzisiaj inny lekarz, który opisywał ktg z góry założył, że 17 mnie przyjmą i będę miała cesarkę (mam być też na czczo oczywiście) a ta lekarka z izby powiedziała,że nie muszę być na czczo, bo może się okazać że 17 nie będą mieli miejsca. I weź tu bądź mądry;P Oczywiście zastosuje się co zaleceń "dzisiejszego" lekarza, lepiej być gotową, tym bardziej, że liczę na to, że jednak sprawdzi się to co powiedział mi ten "dzisiejszy" lekarz a nie lekarka z izby:)

AgaSad lubi tę wiadomość

mariooola3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Nie,dopiero na porodówce.

Gratulacje dziewczyny!:))

Zalezy od lekarza. Zakladali przy przyjeciu do szpitala.

staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMyszka i lys - dajcie znać co z Wami.

Byłam w kościele się wyspowiadać. Cesarka to w końcu operacja i lepiej mieć ze wszystkich stron wsparcie:) Taki ukrop na dworze, że szok! Jak nie będzie burzy to wszyscy się wykończą.
    Włosy zafarbowane, nogi i pachy wydepilowane, skarpetki regenerujące na stopach, a ja podjadam borówki. Wszystko gra:)

ekropka, magda sz, mamasia, niecierpliwa, AgaSad, zabka11, Maniuś, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka i Lys czekamy na info o Was. No chyba ze rodzicie to poczekamy :P

Paula ja od kiedy mi stopy spuchly czyli jakos z 5-6 dni temu tez marze o skarpetach. Byly piekne a teraz sa takie wielkie i chrapowate na konturach.. tak samo dlonie spuchbiete wolaja ciagle o krem. Nie wiem czy regenracyjne cos mi dadza ale jak urodze to zakladalam te zluszczajace. No chyba ze jak opuchlizna zejdzie to wroca do siebie...woda je tam rozpiera.

Ide wlasnie z mezem na dluzszy spacer, troszke sie ochlodzilo.

Tez chyba sie na dniach wyspowiadam :) moze wtedy Bozia bedzie bardziej przychylna bo poki co ciagle chodze i kurwie po domu hehe :) czas spokorniec.

Paula_071, AgaSad, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Wzięłam prysznic, wszystkie czynności higieniczne dokonane i jeszcze czekam w domu. Te plamienia ustały, nic mnie nie boli, dziecko normalnie się rusza. Raz na jakiś czas łapie mnie skurcz.
    Jak się znów coś pojawi to jadę na IP.

Paula_071, AgaSad, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys to moze to jednak ten czop.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys to moze to jednak ten czop.

Może rzeczywiście to była jakaś część czopa. No i niby skąpe plamienia w okolicy terminu porodu mogą wystąpić i są po prostu jednym z symptomów. No nic, monitoruje i czekam, jak coś ruszam zad do szpitala.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ