SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyByłam dziś na ktg , oczywiście zero skurczy, termin na czwartek.Rozwarcie na dwa palce, głowka wyczuwalna już pod paluszkami gina, non stop bóle jak na @....nastepne ktg w poniedzialek, ale połozna zastanawiała sie czy mnie zapisywac ale jak to stwierdziła ze 4 dni po terminie to jeszcze bezpiecznie, ale boje sie ze jak do poniedziałku nic sie nie zacznie to beda wywoływac...a ja cholernie boje sie tego wywoływania....Aniu wyjdz
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
marzen2210 wrote:Byłam dziś na ktg , oczywiście zero skurczy, termin na czwartek.Rozwarcie na dwa palce, głowka wyczuwalna już pod paluszkami gina, non stop bóle jak na @....nastepne ktg w poniedzialek, ale połozna zastanawiała sie czy mnie zapisywac ale jak to stwierdziła ze 4 dni po terminie to jeszcze bezpiecznie, ale boje sie ze jak do poniedziałku nic sie nie zacznie to beda wywoływac...a ja cholernie boje sie tego wywoływania....Aniu wyjdz
ja mam rozwarcie na jeden centymetr a termin mialam na piatek. spokojnie musimy czekac..
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
nick nieaktualny
-
Aga89 wrote:Jutro jeszcze robie zastrzyk. Ale wezmę ze sobą jeden zapasowy (na środę) do szpitala i juz na miejscu się dokładnie dopytam. Lekarz mówił ze do samego końca mam przyjmować.
Kochana wcale Ci się nie dziwię ze się tym martwisz. Gdyby nie to ze mam CC to tez bym wariowala ze mogę nie dostać ZZO. Zastanawia mnie od czego to zależy ze niektórzy lekarze pozwalają odstawić przy 30 tc a inni zlecają do samego końca.
W połogu tez będziesz miała zlecony Clexane?
Aga89 nie mam pojęcia jak będzie z połogiem. Ja liczę na to, że jeśli nie urodzę do 19 sierpnia, to na najbliższej wizycie lekarka pozwoli mi odstawić już jednak te zastrzyki, bo mam ich szczerze mówiąc serdecznie dość.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję nowym mamusiom
dziewczyny, które już rodziły siłami natury mam do Was pytanie. Ile trwa krwawienie pp porodzie? U mnie już 10 dzień i końca nie widać... To tak ma być? Ilość taka jak 2 lub 3 dnia okresu.
Ewa123 -
Rozumiem wszystkie czekające na poród, ciąża w upały nie jest przyjemna. Ale wierzcie mi,ze polog w te temperatury tez tragiczny. Dupa się gotuje w tych podpaskach, dziecko się męczy i marudzi, oj nie jest lekko
Ewa123 -
Ewa123 wrote:Gratuluję nowym mamusiom
dziewczyny, które już rodziły siłami natury mam do Was pytanie. Ile trwa krwawienie pp porodzie? U mnie już 10 dzień i końca nie widać... To tak ma być? Ilość taka jak 2 lub 3 dnia okresu.
Ewa połóg trwa najczęściej do 6 tygodni niezależnie czy rodziłaś siłami natury czy przez cc. Oczywiście każda kobitka jest inna i inaczej znosi ten czas, jedna krócej i łagodniej druga z kolei długo i intensywnie. Mój połóg trwał 5 tygodni + 6 tydzień lekkie plamienie.
-
Ewa dzisiaj na ten temat czytalam. Krwawienie srednio trwa ok 3 tygodnie, poczatkowo jest dosc intensywne, pozniej lzeje, a na konoec brunatne plamienia. Oczywiscie to srednia bo niektore dziewczyny tylkonmaja brunatne uplawy po 5-7 dniach, ale tez moze sie znacznie wydluzyc, szczegolnie kiedy sie forsujemy, duzo chodzimy, dzwigamy i nie karmimy piersia, bo wtedy oksytocyna w mniejszym stopniu oddzialowuje na obkurczanie dna macicy.
Jak odnajde tego posta na blogu, to podesle link.Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Aga89 a jak z tym Clexane przed CC? Na ile godzin wcześniej masz odstawić? Kurcze, mi to ciągle spędza sen z powiek, bo ja nie mam wskazań do CC, mam próbować SN i siedzę jak na bombie, bo nie chcę bez znieczulenia jakby co.
Ja mam termin cesarki na 17 sierpnia i kazali mi w niedzielę zrobić zastrzyk do godz 20 max(biorę dawkę 0,06 cały czas)a rano w pon o 7.30 mam być na izbie. Najlepsze jest to,że lekarka która mnie zapisywała na izbie stwierdziła, że w pon może być takie oblężenie, że będę musiała we wtorek przyjechać, z kolei dzisiaj inny lekarz, który opisywał ktg z góry założył, że 17 mnie przyjmą i będę miała cesarkę (mam być też na czczo oczywiście) a ta lekarka z izby powiedziała,że nie muszę być na czczo, bo może się okazać że 17 nie będą mieli miejsca. I weź tu bądź mądry;P Oczywiście zastosuje się co zaleceń "dzisiejszego" lekarza, lepiej być gotową, tym bardziej, że liczę na to, że jednak sprawdzi się to co powiedział mi ten "dzisiejszy" lekarz a nie lekarka z izby:)AgaSad lubi tę wiadomość
mariooola3 -
nick nieaktualny
-
MałaMyszka i lys - dajcie znać co z Wami.
Byłam w kościele się wyspowiadać. Cesarka to w końcu operacja i lepiej mieć ze wszystkich stron wsparcie:) Taki ukrop na dworze, że szok! Jak nie będzie burzy to wszyscy się wykończą.
Włosy zafarbowane, nogi i pachy wydepilowane, skarpetki regenerujące na stopach, a ja podjadam borówki. Wszystko gra:)ekropka, magda sz, mamasia, niecierpliwa, AgaSad, zabka11, Maniuś, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Myszka i Lys czekamy na info o Was. No chyba ze rodzicie to poczekamy
Paula ja od kiedy mi stopy spuchly czyli jakos z 5-6 dni temu tez marze o skarpetach. Byly piekne a teraz sa takie wielkie i chrapowate na konturach.. tak samo dlonie spuchbiete wolaja ciagle o krem. Nie wiem czy regenracyjne cos mi dadza ale jak urodze to zakladalam te zluszczajace. No chyba ze jak opuchlizna zejdzie to wroca do siebie...woda je tam rozpiera.
Ide wlasnie z mezem na dluzszy spacer, troszke sie ochlodzilo.
Tez chyba sie na dniach wyspowiadammoze wtedy Bozia bedzie bardziej przychylna bo poki co ciagle chodze i kurwie po domu hehe
czas spokorniec.
Paula_071, AgaSad, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za rady. Wzięłam prysznic, wszystkie czynności higieniczne dokonane i jeszcze czekam w domu. Te plamienia ustały, nic mnie nie boli, dziecko normalnie się rusza. Raz na jakiś czas łapie mnie skurcz.
Jak się znów coś pojawi to jadę na IP.Paula_071, AgaSad, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lys to moze to jednak ten czop.
Może rzeczywiście to była jakaś część czopa. No i niby skąpe plamienia w okolicy terminu porodu mogą wystąpić i są po prostu jednym z symptomów. No nic, monitoruje i czekam, jak coś ruszam zad do szpitala.małaMyszka lubi tę wiadomość