SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Iys trzymam kciuki, moze mnie tez w nocy zlapie, to bede obok :p A tak powaznie, to powodzenia, trzymam kciuki, zeby akcja sama szybko sie rozwinela i zeby poszlo ekspresem
Po wszystkim napisz jak bylo i jakie wrazenia, ja chyba najbardziej zainteresowana jestem relacjalys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Leżę sobie i próbuje odpoczywać. Co jakiś czas mam skurcze. Najsilniejszy miał chyba jak dotąd 80. Płyn owodniowy co jakiś czas się sączy. Leżę na sali do porodów rodzinnych jest tu bardzo przyjemnie. Klima pracuje. Wszyscy bardzo mili. Położna omówiła ze mną wszystkie punkty planu porodu. Założenie wenflonu w ogóle nie bolało.
Weridiana, mamasia, Paula_071, Laura, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Iys trzymam kciuki
Griszanka , Ewa co do krwawienia po porodzie to u mnie srednia sie zgadza tzn trzy tygodnie takie okresowe (obfitosc stopniowo sie zmniejszala) a teraz brazowe plamienie (jest to moj czwarty tydzień)
Pati forum jest po to aby dzielic sie radosciami i smutkami dlatego nie zepsujesz atmosfery, a moze my cie jakos pocieszymy, wypiszesz sie i poczujesz troszke lepiej
Moja Emma dzisiaj caly dzień na cycku, ledwo zupe dalam rade zrobic, chusty jeszcze nie mam ale czuje ze sie przydaEwa123, lys, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lys powodzenia!
My sie karmimy juz 4 raz tej nocy, chyba przez te upaly Mlodej chce sie tak pic.
Wczoraj pierwszy raz pojechalismy na zakupy...samiJull zostala z moja mama na szczescie brak ofiar na placu boju
Paula_071, Miru, Laura, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A u nas spokojnie, dopiero 2 karmienia. Mamy karmiące cycuchem czy jadacie normalnie owoce i warzywa na surowo czy wszystko gotujecie? Szczerze to gotowane jabłko mi nie smakuje i brakuje mi już normalnych owoców, ale moka mama mówi, że powinnam poczekać przynajmniej aż mała skończy 2 tygodnie. Jak wygląda Wasza dieta?
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Lys no to ladnie maz sie wyrobil z powrotem
powodzenia!
Ja mialam o 1:30 takie bole ze mysle ozesz kuzwa to chyba to.. no ale co przeszlo... O 8 mam ktg, mam nadzieje ze wyjda skurczybyki. Maja tak sie pcha do dolu ze nie raz lzy mi polecialy tej nocy, odpycha sie od zeber, mam nadzieje ze mi ich nie polamie bo jak przywali to naprawde mozna zemdlec. Mala karateka:) schrupe te stopki jak tylko je zobacze.futuremama, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja robiłam tak jak radziła Twoja mama i położna Czyli dwa tyg bez surowych. Dopiero teraz coś Zaczynam włączać
obeszlo się bez problemów z brzuszkiem
My karmilismy się o 21 , 1 30 i 5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 05:15
Ewa123, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pati ja marudze ostro, po to te forum
nich mi tylko ktoras powie ze marudze
to pogonie. Rozumiem Cie doskonale, mi tak sie czas dluzy ze fiksuje, cigle mysle zeby sie zaczelo. Wczesniej zajelam glowe i rece pierdolami a teraz nie mam juz co robic. Maz to samo wczoraj stwierdzil ze juz wszystko w domu naprawil i zaraz go szlak trafi. Dalam mu zajecie- tv na sciane bo za kilka miesiacy i tak to trzeba bedzie zrobic. A tak to sama szukam dla siebie zajecia ale len wygrywa
musze sie do czegos zmobilizowac zajac sie czyms i moze czas do porodu zleci nim sie obejrze. Oo wstapie po rzeczy do decoupage, chusteczniki albo szkatulke po ktg
Pati Tobie radze podobnie utopic ten czas w takich duperelkach :*
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:A u nas spokojnie, dopiero 2 karmienia. Mamy karmiące cycuchem czy jadacie normalnie owoce i warzywa na surowo czy wszystko gotujecie? Szczerze to gotowane jabłko mi nie smakuje i brakuje mi już normalnych owoców, ale moka mama mówi, że powinnam poczekać przynajmniej aż mała skończy 2 tygodnie. Jak wygląda Wasza dieta?
Malagosia, magda sz, Ewa123, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:A u nas spokojnie, dopiero 2 karmienia. Mamy karmiące cycuchem czy jadacie normalnie owoce i warzywa na surowo czy wszystko gotujecie? Szczerze to gotowane jabłko mi nie smakuje i brakuje mi już normalnych owoców, ale moka mama mówi, że powinnam poczekać przynajmniej aż mała skończy 2 tygodnie. Jak wygląda Wasza dieta?
Ewa123, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Na szpitalnym menu jadlam juz salatki groszek brokul kalafior dzem truskawkowy sery mleko pieczone ziemniaki itd.
Jak malego wysypalo to na moj tekst ze to moze przez cosnco zjadlam myslalam ze mnie wzrokiem lekarz zabije. W Niemczech nie stosuje sie diety mamy karmiacej. Kaza jedynie unikac ostrego czosnku i kapusty.
Wiadomo alkoholu i mocnej kawy rowniez.
Poki co powiem to co jem sluzy Nam obojgu.
Zycze Wam milego dnia
Za rodzace zaciskam kciukiEwa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj zapytalam doradce laktacyjnego odnosnie tego co moge jesc, a ona do mnie a co pani chora, ze diety wprowadza. Powiedziala, zeby jesc wszystko normalnie, cytrusow nie za duzo i stosowac sie do reguly, ze warzyw powinno byc wiecej niz owocow, tak pozatym unikac smieciowego zarcia typu fast foody i tyleEwa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda sz-moze zadzwon do swojego lekarza niech ci wystawi l4 jeszcze na jakis czas. Ja mam l4 do 20.08czyli na dwa dni przed terminem, ale w tym dniu mam tez wizyte wiec jak sie nic nie wydarzy to dostane l4jeszcze na 2tyg bo u nas po 7 dniach wywołują i nie wiadomo ile to potrwa, ale lekarz mowil ze nie dłużej niz do konca 42tyg
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Proszę o kciuki...
futuremama, mamasia, Paula_071, Cassie_DE, 0na88, Aska87, Laura, zabka11, Maniuś, kasiuleek, witaminkab, Weridiana lubią tę wiadomość