X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys powodzenia!!!

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys trzymam kciuki, moze mnie tez w nocy zlapie, to bede obok :p A tak powaznie, to powodzenia, trzymam kciuki, zeby akcja sama szybko sie rozwinela i zeby poszlo ekspresem <3
    Po wszystkim napisz jak bylo i jakie wrazenia, ja chyba najbardziej zainteresowana jestem relacja :)

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę sobie i próbuje odpoczywać. Co jakiś czas mam skurcze. Najsilniejszy miał chyba jak dotąd 80. Płyn owodniowy co jakiś czas się sączy. Leżę na sali do porodów rodzinnych jest tu bardzo przyjemnie. Klima pracuje. Wszyscy bardzo mili. Położna omówiła ze mną wszystkie punkty planu porodu. Założenie wenflonu w ogóle nie bolało.

Weridiana, mamasia, Paula_071, Laura, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki Lys :) może juz jutro o tej porze będziesz karmiłam ssaka jak ja teraz :)

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Zetka, Pulpecja i Sylwucha89. Dużo zdrówka dla dzieci i spokoju i cierpliwości dla was!! Mało nas mało nas do pieczenia chleba :) czekam na następne mamusie do rozpakowania :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys kciuki zaciśnięte! :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys trzymam kciuki :-)

Griszanka , Ewa co do krwawienia po porodzie to u mnie srednia sie zgadza tzn trzy tygodnie takie okresowe (obfitosc stopniowo sie zmniejszala) a teraz brazowe plamienie (jest to moj czwarty tydzień)

Pati forum jest po to aby dzielic sie radosciami i smutkami dlatego nie zepsujesz atmosfery, a moze my cie jakos pocieszymy, wypiszesz sie i poczujesz troszke lepiej :-)

Moja Emma dzisiaj caly dzień na cycku, ledwo zupe dalam rade zrobic, chusty jeszcze nie mam ale czuje ze sie przyda ;-)

Ewa123, lys, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys powodzenia! :)

My sie karmimy juz 4 raz tej nocy, chyba przez te upaly Mlodej chce sie tak pic.
    Wczoraj pierwszy raz pojechalismy na zakupy...sami ;) Jull zostala z moja mama na szczescie brak ofiar na placu boju :P

Paula_071, Miru, Laura, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas spokojnie, dopiero 2 karmienia. Mamy karmiące cycuchem czy jadacie normalnie owoce i warzywa na surowo czy wszystko gotujecie? Szczerze to gotowane jabłko mi nie smakuje i brakuje mi już normalnych owoców, ale moka mama mówi, że powinnam poczekać przynajmniej aż mała skończy 2 tygodnie. Jak wygląda Wasza dieta?

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys no to ladnie maz sie wyrobil z powrotem :) powodzenia!

Ja mialam o 1:30 takie bole ze mysle ozesz kuzwa to chyba to.. no ale co przeszlo... O 8 mam ktg, mam nadzieje ze wyjda skurczybyki. Maja tak sie pcha do dolu ze nie raz lzy mi polecialy tej nocy, odpycha sie od zeber, mam nadzieje ze mi ich nie polamie bo jak przywali to naprawde mozna zemdlec. Mala karateka:) schrupe te stopki jak tylko je zobacze.

futuremama, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam tak jak radziła Twoja mama i położna Czyli dwa tyg bez surowych. Dopiero teraz coś Zaczynam włączać :) obeszlo się bez problemów z brzuszkiem :) My karmilismy się o 21 , 1 30 i 5 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 05:15

Ewa123, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja marudze ostro, po to te forum :) nich mi tylko ktoras powie ze marudze :P to pogonie. Rozumiem Cie doskonale, mi tak sie czas dluzy ze fiksuje, cigle mysle zeby sie zaczelo. Wczesniej zajelam glowe i rece pierdolami a teraz nie mam juz co robic. Maz to samo wczoraj stwierdzil ze juz wszystko w domu naprawil i zaraz go szlak trafi. Dalam mu zajecie- tv na sciane bo za kilka miesiacy i tak to trzeba bedzie zrobic. A tak to sama szukam dla siebie zajecia ale len wygrywa :/ musze sie do czegos zmobilizowac zajac sie czyms i moze czas do porodu zleci nim sie obejrze. Oo wstapie po rzeczy do decoupage, chusteczniki albo szkatulke po ktg :) Pati Tobie radze podobnie utopic ten czas w takich duperelkach :*

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    A u nas spokojnie, dopiero 2 karmienia. Mamy karmiące cycuchem czy jadacie normalnie owoce i warzywa na surowo czy wszystko gotujecie? Szczerze to gotowane jabłko mi nie smakuje i brakuje mi już normalnych owoców, ale moka mama mówi, że powinnam poczekać przynajmniej aż mała skończy 2 tygodnie. Jak wygląda Wasza dieta?
    My juz drugi raz karmimy za to ostatnievdwie h juz mlody nie spi. Nie placze wiec luz. Ja jem wszystko. Fasolke, kalafior dostalam dzien po porodzie na obiad. Na stronie mlecznewsparcie napisane jest ze mleko nie powstaje zvtresci zoladkowej, wiec ograniczac tylko rzeczy uczulajace np. Cytrusy. No i kolezsnka mowila zeby ograniczac nabial. Obserwuje malego i tyle.

Malagosia, magda sz, Ewa123, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja jem ba surowo maliny jabłka jagody śliwki od poczatku nie wiedzialam ze nie powinno sie. Ale jest ok.

Ewa123, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki do dziś mam l4 :/ szukam właśnie czegoś na dziś z luxmedzie żeby jeszcze na tydzień- myślicie że dermatolog mi wystawi?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Na szpitalnym menu jadlam juz salatki groszek brokul kalafior dzem truskawkowy sery mleko pieczone ziemniaki itd.
    Jak malego wysypalo to na moj tekst ze to moze przez cosnco zjadlam myslalam ze mnie wzrokiem lekarz zabije. W Niemczech nie stosuje sie diety mamy karmiacej. Kaza jedynie unikac ostrego czosnku i kapusty.
    Wiadomo alkoholu i mocnej kawy rowniez.
    Poki co powiem to co jem sluzy Nam obojgu.

Zycze Wam milego dnia
    Za rodzace zaciskam kciuki :)

Ewa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg. Zapisaly się dwa skurcze po 100.ale to za rzadko jeszcze, wiec pewnie po obchodzie będę czekać na wypis.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:

Ja wczoraj zapytalam doradce laktacyjnego odnosnie tego co moge jesc, a ona do mnie a co pani chora, ze diety wprowadza. Powiedziala, zeby jesc wszystko normalnie, cytrusow nie za duzo i stosowac sie do reguly, ze warzyw powinno byc wiecej niz owocow, tak pozatym unikac smieciowego zarcia typu fast foody i tyle :)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz-moze zadzwon do swojego lekarza niech ci wystawi l4 jeszcze na jakis czas. Ja mam l4 do 20.08czyli na dwa dni przed terminem, ale w tym dniu mam tez wizyte wiec jak sie nic nie wydarzy to dostane l4jeszcze na 2tyg bo u nas po 7 dniach wywołują i nie wiadomo ile to potrwa, ale lekarz mowil ze nie dłużej niz do konca 42tyg

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki...

futuremama, mamasia, Paula_071, Cassie_DE, 0na88, Aska87, Laura, zabka11, Maniuś, kasiuleek, witaminkab, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ