SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyna na lozku obok jak miala o 10 rano cc to wieczorem przed mogla lekka kolacje i pic a rano nawet wody nie.
Ta... znieczulenie. Powiedziala ze zobaczymy (prosilam o cokolwiek) i dostalam paracetamol w kroplowce. Mialam dostac magiczny plyn na zgage (ta dziewczyna przed cc dostala) ale im akurat sieskonczyl;)
Nie bylo latwo, nie powiem. Ale juz po wszystkim. Bylo bolesnie ale sskutecznieMaz byl ze mna i tyle chcialam, a jak probowal pomagac to mnoe to wkurzalo:D
Przychodzi moment ze myslisz ze nie dasz rady ale to i tak sie toczy. Takze dziewczyny do dzielaJa witaminy bralam na poczatku, potem jak krew itd byla ok to juz nie bralam a i tak klocek
W pt, sb i nd na USG mowili 3500-3600
Paula_071, magda sz, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Pewnie gdybym szła jutro do szpitala to dzisiaj by przeżywała strasznie, a tak to dopadnie mnie panika jutro. Ale ciągle mam z tyłu głowy czy aby na pewno wszystko mam - niby mąż pod ręką i wszystko będzie mógł kupić, ale wiem, że mogę panikować w szpitalu. Samej CC się nie boję, bardziej przeraża mnie, że dopadnie mnie BB. A wiesz o której masz cięcie?
ps. CC, BB to brzmi prawie jakby pisała o kremach;)
Ja na razie nie wybiegam myślami poza pobyt w szpitalusamej cesarki się nie boję. Boje się tych pierwszych 24h. Najpierw leżeć i nie podnosić głowy. Później będę marzyła żeby wziąć porządny prysznic a trzeba uważać żeby rany nie zamoczyc.
A BB pojawia się odrazu po porodzie czy kilka dni później?
Edit: nie mam pojęcia o której będę miała CC. Mam nadzieje ze nie będę musiała czekać długo. Sądzę że dopiero po obchodzie czyli po 9. Jutro jeszcze dokładnie dopytam. A Ty już wiesz o której?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 20:01
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:A BB pojawia się odrazu po porodzie czy kilka dni później?
Edit: nie mam pojęcia o której będę miała CC. Mam nadzieje ze nie będę musiała czekać długo. Sądzę że dopiero po obchodzie czyli po 9. Jutro jeszcze dokładnie dopytam. A Ty już wiesz o której?
BB to chyba jest mocno indywidualna sprawa, ale chyba zazwyczaj koło 3 doby się pojawia.
Ja niby mam być pierwsza cięta - czyli koło 8:30. Chyba, że będzie konieczne cięcie jakiejś inne kobiety w celu ratowania życia jej lub dziecka, to się opóźni.
Taki upał a tu nic nie pić rano, chyba z językiem na brodzie wwiozą mnie na operacyjnąmałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Futuremama ja to nie mogę zrozumieć, co to znaczy, że położna odpowiada "zobaczymy"... A dlaczego ona miałaby o tym decydować. Mnie to strasznie bulwersuje i uczuliłam już mojego męża, żeby reagował na coś takiego. Aj, złość mnie na to bierze, jak coś takiego słyszę.
Też się zastanawiam co z Lys, fajnie by było jakby się odezwała.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdnosnie kleszczy (nadrabialam ostatnie godziny forum) mnie one najbardziej przerazaja podczas porodu... naciecie to pikus, kleszcze moga bardzo pokaleczyc i znieksztalcic glowke. Jesli lekarz zle zlapie... nawet sobie nie wyobrazam. W wiekszosci szpitali odeszlo sie od kleszczy na zmiane na vaccum. Wierzcie mi vaccum to koszmar ale kleszcze...
Wiem ze przed porodem mozna podpisac deklaracje ze sie na kleszcze nie zgadzacie ale wcrazie czego na vaccum sie zgodzcie to z dwojga jest bezpieczniejsze i ma mniej skutkow widocznych na dziecku.Agaata, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No przy tych upał ach to ciężko będzie wytrzymać bez picia. Mam nadzieje ze pozwolą chociaż usta i gardło przeplukac.
Mam pytanie do dziewczyn po CC. Czy robią lewatywe przed? A później po jak się leży na łóżku to w tych majtkach siateczkowych i podkładem czy bez majtek i na tym podkładzie na łóżko? Kiedy najlepiej się ogolic?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cassie, to prawda co piszesz, kleszcze nie są zbyt bezpieczne, dlatego bardzo rzadko się ich używa i jak to twierdzą położne, tylko "stara szkoła lekarzy" potrafi ich używać, bo młodzi to już kompletnie nie. Ja bym się na kleszcze nie zgodziła absolutnie, vaccum ok, wiadomo, że to nie przelewki ale czasem trzeba. Żadnych kleszczy absolutnie nie.
Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula zaraz poszukam ale wydaje mi sie ze do niej akurat nie mam
tez mysle co tam u niej, pewnie cieszy sie corcia
Wrocilam ze spacerku, caly dzien chce mi sie dwojeczke ale pierwszy raz w ciazy mam zatwardzeniejak idzie skurcz to jest taki bol bo czuje mega parcie.
No ciekawe czy sie rozkreci, dzis mialam bardzo czesto skurcze i dosyc mocne, juz nie takie popierdulki.
Herbatka z lisci jeszcze i poskacze na lozku jak na pilce. Na seks nie mam sily bo tyle dzis km zrobilam ze o rany.Lady Savage, Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Paula zaraz poszukam ale wydaje mi sie ze do niej akurat nie mam
tez mysle co tam u niej, pewnie cieszy sie corcia
Wrocilam ze spacerku, caly dzien chce mi sie dwojeczke ale pierwszy raz w ciazy mam zatwardzeniejak idzie skurcz to jest taki bol bo czuje mega parcie.
No ciekawe czy sie rozkreci, dzis mialam bardzo czesto skurcze i dosyc mocne, juz nie takie popierdulki.
Herbatka z lisci jeszcze i poskacze na lozku jak na pilce. Na seks nie mam sily bo tyle dzis km zrobilam ze o rany.
Madziu dajesztrzymam kciuki na rozkrecenie akcji
małaMyszka lubi tę wiadomość