X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ale miałaś dziś powera
    Kurde napisałam się i mi ucielo posta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 20:53

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Wlasnie napisalam ale pozniej zaczely sie bole ledzwiowe i podbrzusza, ale myslalam ze znoeznow powiedza ze to nic. Lecialo sporo wodnistej, brazowawej wydzieliny. Czekalam na obchod, bolalo coraz bardziej. Jakos przed 10 chwile lekarz jak obiecal mnie zbadal. Smial sie ze mnie bo mu mowie ze boli i jak nie rodze to sie wkurze:D Rozwarcie bylo tak prawie 4cm to mi wymasowal zeby rozszerzyc. O 11 bylo 5cm. Ogolnie dziewczyny cieply przysznic to zbawienie. Byly momenty ze mówiłam ze nie dam rady, bylo mi slabo bo poczyscilo z kazdej strony, blagalam o znieczulenie. W pewnym momencie pod prysznicem zaczelo cisnac. Pani stwierdzila ze zarz zobaczymy i okazalo sie pelne rozwarcie. Najpierw walka zeby wody odeszly. A potem zeby urodzic. Nacieli, lekarz pomagal wyprzec ze tak powiem bo glowka sie chowala. Maly dostal 8pkt bo trochebto trwalo.
    Rodzilas na Klinikach?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzalam nie ma nr do Lys także musimy sie uzbroić w cierpliwość, obiecała że będzie pisać :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-moze zjedz ananasa? :) ja wczoraj zjadlam 1/3 i w nocy mialam skurcze,moze jakbyn zezarla calego to by bylo ciekawiej;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    No przy tych upał ach to ciężko będzie wytrzymać bez picia. Mam nadzieje ze pozwolą chociaż usta i gardło przeplukac.

Mam pytanie do dziewczyn po CC. Czy robią lewatywe przed? A później po jak się leży na łóżku to w tych majtkach siateczkowych i podkładem czy bez majtek i na tym podkładzie na łóżko? Kiedy najlepiej się ogolic?
    Ja przed cc nie mialam lewatywy. 2 dni po dostalam czopek zeby sie ruszylo ibylo ok. Na lozku lezy sie na podkladzie z tą wielką podpaska miedzy nogami i pielegniarka to zmienia kilka razy. A jak cie pionizuja to wtedy ubierasz juz majtki siateczkowe. A co do golenia to ja ogolilam sie tego dnia kiedy mialam cc.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pierwsze słyszę ananas na skurcze? Mam w domu dwie puszki ale nie wiem czy to coś da :) jak da to dwie owale bo właśnie myślę nad kolacją

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ananas?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie świeżych ananasów. Poleca się tą metodę coraz częściej, gdyż owoc ten zawiera bromelainę, która wspomaga skurcze mięśni macicy. Jednak substancja ta znajduje się we włóknistym rdzeniu ananasa i należałoby spożyć 7-8 rdzeni ananasa w ciągu dnia, by ilość jej była wystarczająca do wywołania skurczy. To więc dość droga metoda biorąc pod uwagę ceny ananasa w Polsce, niemniej jednak bardzo smaczna, więc może będziesz chciała ją wypróbować :) Pamiętaj, że bromelainy nie znajdziesz już w wyciśniętym soku, ani w zapuszkowanym ananasie.

Do dzieła dziewczyny ;)
    SMACZNEGO!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:20

magda sz, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia dzięki za odpowiedź :-) wole być juz nastawiona i wiedzieć co mnie czeka :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A właśnie, dziewczyny które miały planowe CC: ile godzin przed operacją jadłyście ostatni posiłek? I kiedy piłyście ostatni raz?
    Ciecie mialam o 8 rano, jesc i pic pozwolili do 24 w nic poprzedzajacA. Pic tez ale ja pare lykow sciagnelam

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak:) pewna dziewczyna zjadla 2 ananasy wieczorem i rano urodzila :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Jedzenie świeżych ananasów. Poleca się tą metodę coraz częściej, gdyż owoc ten zawiera bromelainę, która wspomaga skurcze mięśni macicy. Jednak substancja ta znajduje się we włóknistym rdzeniu ananasa i należałoby spożyć 7-8 rdzeni ananasa w ciągu dnia, by ilość jej była wystarczająca do wywołania skurczy. To więc dość droga metoda biorąc pod uwagę ceny ananasa w Polsce, niemniej jednak bardzo smaczna, więc może będziesz chciała ją wypróbować :) Pamiętaj, że bromelainy nie znajdziesz już w wyciśniętym soku, ani w zapuszkowanym ananasie.

Do dzieła dziewczyny ;)
    SMACZNEGO!

Ja odpadam, po tylu ilościach to jedynie co to mi cukier wyskoczy poza orbitę ziemską XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama gratuluje...
    Mala myszko witamy Sebka na swiecie, szybkobtu wracaj do nas i pisz jak bylo...

Czytam Was na biezaco alevweny brak...ja mam bb, poplakuje. Od wczoraj mnie nie boli dupa wiec luz, zostalo tylko to pekniete zebro.
    Mama jest prawie codziennie, jak nie ona tobtesciowa, gotowanie i sprzatanie mam z banki. Siostra jest tez prawie codziennie, kapie malego, osluchuje, sprawdza kupy itd...jutro go zwazy...

maz jest mega czuly i cierpliwy do malego. Robi wszystko przy nim na ile mu pozwala ta noga.
    fizycznie nawet nie czuje ciecia, psychicznie dalej jestem ąkła.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Karolina pierwsze słyszę ananas na skurcze? Mam w domu dwie puszki ale nie wiem czy to coś da :) jak da to dwie owale bo właśnie myślę nad kolacją

Gorąca kąpiel też przyśpiesza poród, ale nie wiem czy jesteś aż tak zdesperowana by w taki upał brać jeszcze gorącą kąpiel;)

Zrobiłam sobie peeling z cukru trzcinowego, miodu lawendowego (tylko taki miałam w domu) i kakao. Pięknie pachnie, jaka skóra teraz gładka. Polecam :)

Klima włączona, idę z mężem się poprzytulać przedostatni raz, w końcu przed nami połogowa posucha;)

Edit:
    Ofka - najgorsze już za Tobą, jeszcze chwila i bb minie. A z tym żebrem coś będziesz robić czy samo ma się zrosnąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:39

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety cieply prysznic nie pomogl s robiłam go prawie codziennie przez 2tyg.

A ja mam dola bo mój 4 latek daje tak popalić ze masakra:( ciągle bym wyla jak nie ma w pobliżu meza.
    Myślimy o wyjeździe nad morze mamy 100km tylko czy Oli nie jest za maly...ehhh

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzik- wydaje mi sie ze za dluga droga jak na takiego maluszka.

Ofka- glowa do gory!swietnie sobie radzisz!!

Paula- milych przytulanek!!

Ja wymopowalam podlogi,posprzatalam balkon,przepakowalam torby do szpitala :)
    Jutro myje okna :)
    Na obiad salatka z kurczakiem i bagietka czosnkowa.

Czy jak zasusze liscie malin i sobie je potem zaparze to bedzie to identyczne z ta herbatka, o ktorej piszecie???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zsbka tak. To jest to samo tylko same liście:)

No tak myślałam...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Co do karmienia to my póki co wychodzimy na krótkie spacerki około godzinne wiec nie było potrzeby żeby mala karmić. Ale też bym miała z tym problem. Mam wielki biust, 75F w tej chwili i najzwyczajniej głupio by mi było wywalac takie wymiona na widok publiczny :P No ale z drugiej strony chyba trzeba się będzie przełamać, bo jednak chodzenie z butla kiedy mam pokarm w cycku jest trochę bez sensu

Ja karmie piersia poza domem. Mysle ze to naturalna kolej rzeczy. Oczywiście staram sie zawsze znalezc mniej zaludnione miejsce i do tego zawsze mam pieluszke tetrowa , zarzucam na ramie i okryty jest cycek wraz z malenstwem :-D to ma swoje zalety pozniej jak juz dziecko zaczyna sie interesowac swiatem , jak zakryje pieluszka lepiej skupia sie na jedzeniu , swiat zewnetrzny nie rozprasza.
    No i nie trzeba martwic sie o temperature i swiezosc pokarmu :-)

Paula_071, Ellena, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Kubus przyszedl na swiat o godz. 14:20 SN 58cm 4870g ;)

Serdecznie gratuluje :-) !!!

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamama rowniez gratuluje :-D !!!

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ