SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Wlasnie napisalam ale pozniej zaczely sie bole ledzwiowe i podbrzusza, ale myslalam ze znoeznow powiedza ze to nic. Lecialo sporo wodnistej, brazowawej wydzieliny. Czekalam na obchod, bolalo coraz bardziej. Jakos przed 10 chwile lekarz jak obiecal mnie zbadal. Smial sie ze mnie bo mu mowie ze boli i jak nie rodze to sie wkurze:D Rozwarcie bylo tak prawie 4cm to mi wymasowal zeby rozszerzyc. O 11 bylo 5cm. Ogolnie dziewczyny cieply przysznic to zbawienie. Byly momenty ze mówiłam ze nie dam rady, bylo mi slabo bo poczyscilo z kazdej strony, blagalam o znieczulenie. W pewnym momencie pod prysznicem zaczelo cisnac. Pani stwierdzila ze zarz zobaczymy i okazalo sie pelne rozwarcie. Najpierw walka zeby wody odeszly. A potem zeby urodzic. Nacieli, lekarz pomagal wyprzec ze tak powiem bo glowka sie chowala. Maly dostal 8pkt bo trochebto trwalo.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:No przy tych upał ach to ciężko będzie wytrzymać bez picia. Mam nadzieje ze pozwolą chociaż usta i gardło przeplukac.
Mam pytanie do dziewczyn po CC. Czy robią lewatywe przed? A później po jak się leży na łóżku to w tych majtkach siateczkowych i podkładem czy bez majtek i na tym podkładzie na łóżko? Kiedy najlepiej się ogolic?Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jedzenie świeżych ananasów. Poleca się tą metodę coraz częściej, gdyż owoc ten zawiera bromelainę, która wspomaga skurcze mięśni macicy. Jednak substancja ta znajduje się we włóknistym rdzeniu ananasa i należałoby spożyć 7-8 rdzeni ananasa w ciągu dnia, by ilość jej była wystarczająca do wywołania skurczy. To więc dość droga metoda biorąc pod uwagę ceny ananasa w Polsce, niemniej jednak bardzo smaczna, więc może będziesz chciała ją wypróbować
Pamiętaj, że bromelainy nie znajdziesz już w wyciśniętym soku, ani w zapuszkowanym ananasie.
Do dzieła dziewczyny
SMACZNEGO!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:20
magda sz, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A właśnie, dziewczyny które miały planowe CC: ile godzin przed operacją jadłyście ostatni posiłek? I kiedy piłyście ostatni raz?
-
Laura wrote:Jedzenie świeżych ananasów. Poleca się tą metodę coraz częściej, gdyż owoc ten zawiera bromelainę, która wspomaga skurcze mięśni macicy. Jednak substancja ta znajduje się we włóknistym rdzeniu ananasa i należałoby spożyć 7-8 rdzeni ananasa w ciągu dnia, by ilość jej była wystarczająca do wywołania skurczy. To więc dość droga metoda biorąc pod uwagę ceny ananasa w Polsce, niemniej jednak bardzo smaczna, więc może będziesz chciała ją wypróbować
Pamiętaj, że bromelainy nie znajdziesz już w wyciśniętym soku, ani w zapuszkowanym ananasie.
Do dzieła dziewczyny
SMACZNEGO!
Ja odpadam, po tylu ilościach to jedynie co to mi cukier wyskoczy poza orbitę ziemskąmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Futuremama gratuluje...
Mala myszko witamy Sebka na swiecie, szybkobtu wracaj do nas i pisz jak bylo...
Czytam Was na biezaco alevweny brak...ja mam bb, poplakuje. Od wczoraj mnie nie boli dupa wiec luz, zostalo tylko to pekniete zebro.
Mama jest prawie codziennie, jak nie ona tobtesciowa, gotowanie i sprzatanie mam z banki. Siostra jest tez prawie codziennie, kapie malego, osluchuje, sprawdza kupy itd...jutro go zwazy...
maz jest mega czuly i cierpliwy do malego. Robi wszystko przy nim na ile mu pozwala ta noga.
fizycznie nawet nie czuje ciecia, psychicznie dalej jestem ąkła.psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Karolina pierwsze słyszę ananas na skurcze? Mam w domu dwie puszki ale nie wiem czy to coś da
jak da to dwie owale bo właśnie myślę nad kolacją
Gorąca kąpiel też przyśpiesza poród, ale nie wiem czy jesteś aż tak zdesperowana by w taki upał brać jeszcze gorącą kąpiel;)
Zrobiłam sobie peeling z cukru trzcinowego, miodu lawendowego (tylko taki miałam w domu) i kakao. Pięknie pachnie, jaka skóra teraz gładka. Polecam
Klima włączona, idę z mężem się poprzytulać przedostatni raz, w końcu przed nami połogowa posucha;)
Edit:
Ofka - najgorsze już za Tobą, jeszcze chwila i bb minie. A z tym żebrem coś będziesz robić czy samo ma się zrosnąć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:39
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mi niestety cieply prysznic nie pomogl s robiłam go prawie codziennie przez 2tyg.
A ja mam dola bo mój 4 latek daje tak popalić ze masakra:( ciągle bym wyla jak nie ma w pobliżu meza.
Myślimy o wyjeździe nad morze mamy 100km tylko czy Oli nie jest za maly...ehhhmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maadzik- wydaje mi sie ze za dluga droga jak na takiego maluszka.
Ofka- glowa do gory!swietnie sobie radzisz!!
Paula- milych przytulanek!!
Ja wymopowalam podlogi,posprzatalam balkon,przepakowalam torby do szpitala
Jutro myje okna
Na obiad salatka z kurczakiem i bagietka czosnkowa.
Czy jak zasusze liscie malin i sobie je potem zaparze to bedzie to identyczne z ta herbatka, o ktorej piszecie???małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Co do karmienia to my póki co wychodzimy na krótkie spacerki około godzinne wiec nie było potrzeby żeby mala karmić. Ale też bym miała z tym problem. Mam wielki biust, 75F w tej chwili i najzwyczajniej głupio by mi było wywalac takie wymiona na widok publiczny
No ale z drugiej strony chyba trzeba się będzie przełamać, bo jednak chodzenie z butla kiedy mam pokarm w cycku jest trochę bez sensu
Ja karmie piersia poza domem. Mysle ze to naturalna kolej rzeczy. Oczywiście staram sie zawsze znalezc mniej zaludnione miejsce i do tego zawsze mam pieluszke tetrowa , zarzucam na ramie i okryty jest cycek wraz z malenstwemto ma swoje zalety pozniej jak juz dziecko zaczyna sie interesowac swiatem , jak zakryje pieluszka lepiej skupia sie na jedzeniu , swiat zewnetrzny nie rozprasza.
No i nie trzeba martwic sie o temperature i swiezosc pokarmuPaula_071, Ellena, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość