X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    My po wizycie pediatry. Wszystko ok, tylko na oczka będzie antybiotyk. Jutro mamy przyjść po receptę. Problemem jest również to, że małej przy siusce pojawiły się bardzo brzydkie odparzenia. Staramy się dużo wierzyć pupę, smarujemy bepanthenem, teraz próbujemy mąki ziemniaczanej ale efekty marne... Macie jakąś rade? Futuremama jestem pełna podziwu! Gratuluje :)
    Ewa wiem ze wiele osob poleca sudocrem, mi sie nie sprawdzil ale Bepanthen tez przestalam uzywac (tylko uzywam krem nawilzajacy do ciala i jest super). Nasza kuracja byla kapieli, osuszenie , leciutka mgielka pudru i wietrzenie.
    Mialam wrazenie ze te wszystkie kremy na pupke sa za ciezkie i tylko pogarszaja sprawe.
    Teraz wplyw ma pewnie temperatura.
    A co radzila pediatra?
    Ja zapytalam samej siebie ;-) czy smarowalabym masc na otarcie

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Mi niestety cieply prysznic nie pomogl s robiłam go prawie codziennie przez 2tyg.

A ja mam dola bo mój 4 latek daje tak popalić ze masakra:( ciągle bym wyla jak nie ma w pobliżu meza.
    Myślimy o wyjeździe nad morze mamy 100km tylko czy Oli nie jest za maly...ehhh

a co z twoim 4latkiem , taki lobuziak?

Teraz nad morzem sinice:-(

Przepraszam ze tak tutaj produkuje ale nadrabiam

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie cc ja jesc moglam do 18, ale prosili by jesc lekkie rzeczy, a pic do 24 choc anastezjolog powiedzial, ze i rano moge pociagnac, ale po malym lyczku.

Ja mialam o 6 zakladanie wenflonu, potem mala lewatywe, a nastepnie mialam ubrac ich koszule i zawiezli pod sale. Lezalam bez majtek, tam zalozyli cewnik. U mnie spradzily sie wielorazndwe majtki siateczkowe, tych jednorazowych nie uzylam.
    Bb dopadl mnie w 2 dobie i trzymal tydzien, choc nawet wczoraj poplakalam i mialam dola, bo myslalam ze znalazlam restauracje na chrzciny, a jak pojechalismy tam zjesc obiad to porazka.

Paula_071, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do maści z pierwszą był Sudocrem. Z drugą w szpitalu zalecili Linomag. Porażka. Dostała oparzenia. Wróciliśmy do Sudocremu którym wyleczylismy odparzenie i dalej stosujemy i jest piękna pupa. Na nas działa więc po co zmieniać :) do ciałka stosuje Mediderm bo któraś dziewczyna Poleciła i dostaliśmy dziś pochwałę u Pani doktor za piękną skórę. A uwierzcie miała straszna po urodzeniu. Luszczyla się, schodzila. Osobiście polecam też Mustele.wydajna a skóra po niej miękka gładka i pięknie pachnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 04:17

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

Ja już od 5 na nogach. Tak mnie boli w krzyżu, że nie mogłam spać :/

Mój synek zaczyna przeżywać poród, a właściwe niedalekie pojawienie się małej siostrzyczki. Dziś obudził się i mówi, że śniło mu się, że urodziła się Lidka i że miała długie czerwone włosy :) padłam :)

Miłego i chłodnego dnia Wam życzę :) idę z moją psicą na spacerek, póki jeszcze na dworze cudnie!

niecierpliwa, AgaSad, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziewczyny co zastosować na potowki? Położna mowi ze nic.. wykapalismy w krochmalu dwa razy, ale nie widzę poprawy.

km5se6ydvkshe5ag.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię od 04.00. Codziennie budzę się o tej samej godzinie ale zazwyczaj udaje mi się przysnąć a dziś nic z tego. Kręcę się i kręcę.. wczoraj urobiłam się po pachy wiec myślałam że prześpię całą noc. Już nie mam pomysłów na tą bezsenność

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra poleciła kąpać a Calii i mąkę ziemniaczaną. Tylko my juz tez tak próbowaliśmy i efekty marne. Właśnie też mam wrażenie ze wszystkie te kremy jak bepanthen i sudocrem pogarszają tylko ranki. Na córkę to w ogóle nie działa, za tłuste jest, jakoś się wgryza w pachwiny, że nawet nie jestem tego w stanie umyć potem :/ kupiłam ziaje z cykiem, jak to nie pomoże to ja już nie wiem...

Ewa123
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec jak widzicie zależy od dziecka... Ciężko tu radzić bo na moje dzieci super działa Sudocrem a na wasze źle... Trzeba samemu wypróbować :)

Weridiana, Ewa123, Ewa123, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.

Gratulacje dla nowych mamusiek :-)

Ja wczoraj wieczorem byłam na truskawkach bo przyjaciółki znajomy pracuje na zbiorach. Myślałam, ze coś sie ruszy a tu nic... Uparciuch z tej mojej córy :-)

Miłego dnia :-)

zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) i nikt nie urodzil przez noc? Lys sie nie odezwala?
    Jutro o tej porze ja bede na sali operacyjnej. Aaaaaaaa :-)

Dziewczyny, a jak wasze doswiadczenia z papersami w te upaly? Ktore najmniej odparzaja pupe?

zabka11, mamasia, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :) prosze o kciuki-na 10.30 ide na ktg i usg do szpitala...ciekawa jestem jak sie sprawy maja...

Kladlam sie spac z potwornym bolem glowy-cisnienie 95/60 i obudzilam sie rowniez z bolem-90/60...co moze byc powodem???to grozne dla dziecka???
    Prosze o Wasze opinie...

Zycze milego dnia kazdej z Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 08:16

mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja też od 5 na nogach.. Mieszkanie aż błyszczy! Co mam dalej ze sobą robić? nie wiem :)
    Mąż widząc mnie rano biegającą po domu ze ścierą stwierdził, że chyba bardzo chcę już urodzić :)

Paula_071, zabka11, Lady Savage, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzien dobry kochane :) prosze o kciuki-na 10.30 ide na ktg i usg do szpitala...ciekawa jestem jak sie sprawy maja...

Kladlam sie spac z potwornym bolem glowy-cisnienie 95/60 i obudzilam sie rowniez z bolem-90/60...co moze byc powodem???to grozne dla dziecka???
    Prosze o Wasze opinie...

Zycze milego dnia kazdej z Was :)

Niskie cisnienie nie jest zle, polozne mi zawsze mowily ze one sie ciesza jak ciezarna ma niskie cisnienie.

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Nocka z trzema pobudkami, zjadlam sniadanie, jak Julcia wstaniemto jej zrobie nalesniki, Klara na potege sie wierci i wypina...ciekawe kiedy laskawie zechce wyjsc na ten swiat;)
    Dzis w planie mycie polowy okien i lekkie prasowanie.
    apowiadaja oczywiscie upal, narazie patelni nie ma, wiec siedze z bawarka na balkonie.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas nie odparzaja ani pampersy ani dady, wiec zostalismy przy dadach.

Manius walnij sobie kawke jak masz takie cisnienie.

My dzis mamy pierwsza wizyte u pediatry, niestety u nas w przychodni nie przychodza do domu na patronaz.

Ja powoli juz mam nerwa, bo od 5.30 z malymi przerwami na probe uspienia Julka non stop wisi mi na piersi. Dzis nasz skarb konczy 2 tygodnie i ewidentnie wzrosl jej apetyt ;) Niech je na zdrowko, szkoda tylko, ze nie moze sie najesc raz a porzadnie ;)

Maniuś, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- jutro juz szpital, fajnie ze wiesz kiedy usciskasz malenstwo.

Manius- kciuki zacisniete!!!
    Co do cisnienia to mnie bolala glowa jak mialam wysokie...moze wlasnie kawka ci pomoze???

Magda sz- jak tam situation?

Pati- zbieralas truskawki na tej plantacji?;)

5ylwia- moj maz tez popatrzyl na mnie wczoraj jak na kosmite, jak mu powiedzialam ze dzis myje okna ;)

Lys - odezwij sie do nas.

Maniuś, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

U mnie nic jak zwykle ostatnio, z pobudką średnio raz na 45 minut, siedzenie na balkonie i szukanie chłodu... Mieszkanie już tak nagrzane, że znalezienie sobie miejsca do spania graniczy z cudem. Szkoda, że nie zapowiadają ochłodzenia na najbliższe dni.
    Około 5 rano obudził mnie masakryczny skurcz, już myślałam, że coś się dzieje, ale przeszło. Dzisiaj trochę brzuch mi się napina. Zobaczymy co z tego będzie.

Miłęgo dnia!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, u mnie noc cudowna, raz wstałam na siusiu :0) więc się wyspałam po wsze czasy :P No trzeba wykorzystać ostatnie 5 dni XD

Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Ale dalam po spanku:D dopiero sie obudzilam:) a w nocy 1 raz siku! To chyba po tych upalach taka zmeczona bylam i yak spalam bo chlodno w nocy bylo:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1882 1883 1884 1885 1886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ