SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa123 wrote:My po wizycie pediatry. Wszystko ok, tylko na oczka będzie antybiotyk. Jutro mamy przyjść po receptę. Problemem jest również to, że małej przy siusce pojawiły się bardzo brzydkie odparzenia. Staramy się dużo wierzyć pupę, smarujemy bepanthenem, teraz próbujemy mąki ziemniaczanej ale efekty marne... Macie jakąś rade? Futuremama jestem pełna podziwu! Gratuluje
Mialam wrazenie ze te wszystkie kremy na pupke sa za ciezkie i tylko pogarszaja sprawe.
Teraz wplyw ma pewnie temperatura.
A co radzila pediatra?
Ja zapytalam samej siebieczy smarowalabym masc na otarcie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Mi niestety cieply prysznic nie pomogl s robiłam go prawie codziennie przez 2tyg.
A ja mam dola bo mój 4 latek daje tak popalić ze masakra:( ciągle bym wyla jak nie ma w pobliżu meza.
Myślimy o wyjeździe nad morze mamy 100km tylko czy Oli nie jest za maly...ehhh
a co z twoim 4latkiem , taki lobuziak?
Teraz nad morzem sinice:-(
Przepraszam ze tak tutaj produkuje ale nadrabiammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Odnosnie cc ja jesc moglam do 18, ale prosili by jesc lekkie rzeczy, a pic do 24 choc anastezjolog powiedzial, ze i rano moge pociagnac, ale po malym lyczku.
Ja mialam o 6 zakladanie wenflonu, potem mala lewatywe, a nastepnie mialam ubrac ich koszule i zawiezli pod sale. Lezalam bez majtek, tam zalozyli cewnik. U mnie spradzily sie wielorazndwe majtki siateczkowe, tych jednorazowych nie uzylam.
Bb dopadl mnie w 2 dobie i trzymal tydzien, choc nawet wczoraj poplakalam i mialam dola, bo myslalam ze znalazlam restauracje na chrzciny, a jak pojechalismy tam zjesc obiad to porazka.Paula_071, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Co do maści z pierwszą był Sudocrem. Z drugą w szpitalu zalecili Linomag. Porażka. Dostała oparzenia. Wróciliśmy do Sudocremu którym wyleczylismy odparzenie i dalej stosujemy i jest piękna pupa. Na nas działa więc po co zmieniać
do ciałka stosuje Mediderm bo któraś dziewczyna Poleciła i dostaliśmy dziś pochwałę u Pani doktor za piękną skórę. A uwierzcie miała straszna po urodzeniu. Luszczyla się, schodzila. Osobiście polecam też Mustele.wydajna a skóra po niej miękka gładka i pięknie pachnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 04:17
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dzień dobry:)
Ja już od 5 na nogach. Tak mnie boli w krzyżu, że nie mogłam spać
Mój synek zaczyna przeżywać poród, a właściwe niedalekie pojawienie się małej siostrzyczki. Dziś obudził się i mówi, że śniło mu się, że urodziła się Lidka i że miała długie czerwone włosypadłam
Miłego i chłodnego dnia Wam życzęidę z moją psicą na spacerek, póki jeszcze na dworze cudnie!
niecierpliwa, AgaSad, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja też nie śpię od 04.00. Codziennie budzę się o tej samej godzinie ale zazwyczaj udaje mi się przysnąć a dziś nic z tego. Kręcę się i kręcę.. wczoraj urobiłam się po pachy wiec myślałam że prześpię całą noc. Już nie mam pomysłów na tą bezsenność
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pediatra poleciła kąpać a Calii i mąkę ziemniaczaną. Tylko my juz tez tak próbowaliśmy i efekty marne. Właśnie też mam wrażenie ze wszystkie te kremy jak bepanthen i sudocrem pogarszają tylko ranki. Na córkę to w ogóle nie działa, za tłuste jest, jakoś się wgryza w pachwiny, że nawet nie jestem tego w stanie umyć potem
kupiłam ziaje z cykiem, jak to nie pomoże to ja już nie wiem...
Ewa123 -
Hej kochane.
Gratulacje dla nowych mamusiek
Ja wczoraj wieczorem byłam na truskawkach bo przyjaciółki znajomy pracuje na zbiorach. Myślałam, ze coś sie ruszy a tu nic... Uparciuch z tej mojej córy
Miłego dniazabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
i nikt nie urodzil przez noc? Lys sie nie odezwala?
Jutro o tej porze ja bede na sali operacyjnej. Aaaaaaaa
Dziewczyny, a jak wasze doswiadczenia z papersami w te upaly? Ktore najmniej odparzaja pupe?zabka11, mamasia, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzien dobry kochane
prosze o kciuki-na 10.30 ide na ktg i usg do szpitala...ciekawa jestem jak sie sprawy maja...
Kladlam sie spac z potwornym bolem glowy-cisnienie 95/60 i obudzilam sie rowniez z bolem-90/60...co moze byc powodem???to grozne dla dziecka???
Prosze o Wasze opinie...
Zycze milego dnia kazdej z WasWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 08:16
mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej,
Ja też od 5 na nogach.. Mieszkanie aż błyszczy! Co mam dalej ze sobą robić? nie wiem
Mąż widząc mnie rano biegającą po domu ze ścierą stwierdził, że chyba bardzo chcę już urodzićPaula_071, zabka11, Lady Savage, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Dzien dobry kochane
prosze o kciuki-na 10.30 ide na ktg i usg do szpitala...ciekawa jestem jak sie sprawy maja...
Kladlam sie spac z potwornym bolem glowy-cisnienie 95/60 i obudzilam sie rowniez z bolem-90/60...co moze byc powodem???to grozne dla dziecka???
Prosze o Wasze opinie...
Zycze milego dnia kazdej z Was
Niskie cisnienie nie jest zle, polozne mi zawsze mowily ze one sie ciesza jak ciezarna ma niskie cisnienie.Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzien dobry
Nocka z trzema pobudkami, zjadlam sniadanie, jak Julcia wstaniemto jej zrobie nalesniki, Klara na potege sie wierci i wypina...ciekawe kiedy laskawie zechce wyjsc na ten swiat;)
Dzis w planie mycie polowy okien i lekkie prasowanie.
apowiadaja oczywiscie upal, narazie patelni nie ma, wiec siedze z bawarka na balkonie.
-
Paula u nas nie odparzaja ani pampersy ani dady, wiec zostalismy przy dadach.
Manius walnij sobie kawke jak masz takie cisnienie.
My dzis mamy pierwsza wizyte u pediatry, niestety u nas w przychodni nie przychodza do domu na patronaz.
Ja powoli juz mam nerwa, bo od 5.30 z malymi przerwami na probe uspienia Julka non stop wisi mi na piersi. Dzis nasz skarb konczy 2 tygodnie i ewidentnie wzrosl jej apetytNiech je na zdrowko, szkoda tylko, ze nie moze sie najesc raz a porzadnie
Maniuś, Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula- jutro juz szpital, fajnie ze wiesz kiedy usciskasz malenstwo.
Manius- kciuki zacisniete!!!
Co do cisnienia to mnie bolala glowa jak mialam wysokie...moze wlasnie kawka ci pomoze???
Magda sz- jak tam situation?
Pati- zbieralas truskawki na tej plantacji?
5ylwia- moj maz tez popatrzyl na mnie wczoraj jak na kosmite, jak mu powiedzialam ze dzis myje okna
Lys - odezwij sie do nas.
Maniuś, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć
U mnie nic jak zwykle ostatnio, z pobudką średnio raz na 45 minut, siedzenie na balkonie i szukanie chłodu... Mieszkanie już tak nagrzane, że znalezienie sobie miejsca do spania graniczy z cudem. Szkoda, że nie zapowiadają ochłodzenia na najbliższe dni.
Około 5 rano obudził mnie masakryczny skurcz, już myślałam, że coś się dzieje, ale przeszło. Dzisiaj trochę brzuch mi się napina. Zobaczymy co z tego będzie.
Miłęgo dnia!Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość