X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my jedtesmy na pampersy New born i jestem zadowolona. Boje sie dady bo mój pierwszy syn mial uczulenie a z drugim dopiero przy 3 przeszłam na dade.

Dzis Oli konczy 2 tyg:)

Noc ładna jak nakarmilam o 21 tak wstał o 2:30 i o 7:) wiec jestesmy wyspani.

0na88, Paula_071, Laura, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. widze ze dzis akcja sprzatanie :D

tylko czemu ja taka leniwa jestem ? :(
    mowicie ze mezowie patrzyli na was jak na kosmitki jak powiedzialyscie o myciu okien- a moj maz sam mi powiedzial ze mam dzis okna myc haha :D

zabka11, Laura lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak powiedziałam że czysciłam sciany to mąz za głowe sie złapał :P latałam po domu z gąbką taką do zmywania i cifem i gdzie jakis paluch odbity to szorowałam, ale to to nic..w sypialni mamy półki wnękowe no i te półki wymyłam to jak o tym sie dowiedzial to mnie puknął w łeb ... (tam musiałam wejść na krzesło)

Chetnie bym umyla okna ale troche sie dygam wlasnie się czepiać po krzesłach kurcze;p

Juz nie wiem co ja mam sprzątac... tzn wiem co bym mogla. W szafie, bo troche bałagan sie zrobil, ale to mi nie pomoze w niczym :P no ale chyba zrobie to..

na 13;40 ktgi wizyta,no ciekawe ciekawe..

CÓRCIA, WYCHODZ :) !

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosujemy teraz pampersy dwójki. Ale tylko dlatego ze mam dwie olbrzymie paki. Razem jakieś 280 Pieluch. Ale potem wrócimy do Dady bo się sprawdziły jedynki. Super pieluchy :)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, kurcze mialam nadzieje ze wejde na forum i bedzie wiadomosc od Lys.

Szok dopiero wstalam, dwie pobudki na siku tylko. Glodna jestem tak ze konia z kopytami bym zjadla :)

Wczoraj tak sie pieknie zapowiadalo na porod ze bylam przerazona ze to tak boli..skurcze, bol w dole, bol krzyzaaaaa no i co? W nocy przeszlo. Ajj juz sama nie wiem, mega mnie irytuja te falszywe alarmy. Wczoraj wieczorem chcialam wyjac mieso na spageti zeby sie odmrozilo ale mysle ze oj nie przyda sie bo pojedziemy rodzic...chyba do honolulu :/ boli mnie dtrasznie jak chodze podbrzusze ale chyba.najbardziej krzyz, wiem ze blizej niz dalej ale tak tez czas sie dluzy.

Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja dzis wybieram sie z Zosia na pierwszy spacer- dokladniej to do pediatry no ale zawsze wozkiem sie przejedziemy ;-)

i wreszcie odpadl nam pepek :)

kasiuleek, Weridiana, magda sz, Maniuś, Paula_071, Laura, niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik a karmisz piersią?

My narazie mamy pampersy zielone i białe, i jest ok, jak sie skończą wypróbuję dade, w szpitalu były Bella- masakra.

małaMyszka lubi tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina ja sie przymierzam tez do okien ale chyba brak mi sil ;/

amberla dobrze wiedziec ze dada sa ok. :)

magda sz ty masz tak jak ja.. tez mnei wszystko boli i co z teog ? jak pojawia sie skorcze co 30 minut bedzie ich 5-6 i cisza ! zwariowac mozna ! mi to nawet czop nie wypadl ! nie chce wywolywania, zle policzylam i jak nie urodze do soboty to w niedziele musze jechac do szpitala :( no bo mam napisane na wypisie ze na 8 dzien po terminie sie stawic w izbie przyjec. wiec jak mialam termin na 8 sierpnia wpisany w karte ciazy to w neidziele beda wywolywac FUCK !!

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam pampers newborn premium care, a potem zobaczymy :) Fajnie by bylo jakby podpasowaly dla niej dada, jednak są tańsze a i tak idą do kosza.. ale wiem ze kolezanka to miala problem, jej córeczka nie mogla ich uzywac, tylko i wyłącznie pampers pasowaly.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd tak karmie piersią:)

Magda juz na dniach będziesz tuliła corcie!:)

Lys odezwij się.

Amberla i dobre sa te 2 ? Ja nalozylam małemu 2 to mi osikal body:) i przeszłam na 1 a mam 180pampkow 2.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ale co jakiś czas możesz sprawdzać czy Dada pasują ja tak robiłam i w końcu 3 kupowałam Dada bo na te pampki dużo kasy szlo.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampers byly ok ale koleżanka polecila little angels z Azda (chyba niedostepne w PL), sa znacznie tansze , nie uczulaja super. A i te newborn pampers wypadaly trochę wieksze.

kobiety chwala pieluszki z Aldi

Ewa moze nie uzywaj zadnych kremow tylko te kapiele tak aby skora byla nawilzona. Miejsca narazone osuszaj (moze leciutko pudrem)
    Ciezko doradzic jak wspominała Amberla, u jednych sie sprawdzi a u innych juz nie

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak odróżnić u noworodka biegunkę? Laura robi bardzo wodnista kupkę, położna twierdzi, że to może być wina upałów i nie musi oznaczać biegunki.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem, od 2 dni swędzi mi szyja :/ z tego co wiem to cholestaza to dlonie i stopy? Dobrze ze dzisiaj mam wizyte ;/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka24 to trzymam kciuki za poród w tym tygodniu :-)

Iys no wlasnie co u was :-)

Jasmine tez ucichla

staraczka24, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Pampers byly ok ale koleżanka polecila little angels z Azda (chyba niedostepne w PL), sa znacznie tansze , nie uczulaja super. A i te newborn pampers wypadaly trochę wieksze.

kobiety chwala pieluszki z Aldi

Ewa moze nie uzywaj zadnych kremow tylko te kapiele tak aby skora byla nawilzona. Miejsca narazone osuszaj (moze leciutko pudrem)
    Ciezko doradzic jak wspominała Amberla, u jednych sie sprawdzi a u innych juz nie
    Czy te pampki kupi sie w Niemczech? Bo ta nazwa cos mi mówi...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Dopiero wstalam... Wreszcie mam baterie w wadze i po ponad 2 tyg.mogę się ważyć do woli. Od kilku dni mam bol poduszeczek w stopach. Bola jak ruszam palcami i jak chodzę. Na wieczór to nawet ich nie poznaje - tak puchną.

Manius ja od poczatku ciąży mam niskie ciśnienie (w granicach 90/50), a ostatnio to nawet zdarza mi się zaslabnac. Wtedy to leze z nóżkami w górze i pije wodę.Wczoraj ciśnieniomierz pokazał 80/41 za drugim pomiarem a za pierwszym 67/37... zastanawiałam się nawet czy dobrze mierzy, ale innym domownikom dobrze wskazywał. Widocznie taka moja ciążowa uroda.

Wczoraj wieczorem oglądając film naszla mnie fala paniki ze zaraz odejdą mi wody. Juz podkład trzymałam w ręku żeby rozścielić na łóżku...

Lecę zjeść śniadanko, a potem do sklepu.

I czekam na rozwój wypadków.

Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka mój tez robi wodniste kupki to normalne u niemowlaków. Dużo wody plus troche grudek zoltych tak to wygląda. Nie denerwuj się. Obserwuj mala.

Weridiana, Katarka, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka znasz tam jakies polozne z patologii? A moze przejedz sie i zapytaj jakie sa procedury? Nie wiem czy w niedziele wywoluja, czasem nawet w niedziele nie ma obchodow. Dopytaj zebys nie lezala bez sensu, ja zglaszam sie w pon na wieczor, wiem ze jak sie zglosze w niedziele w nocy to i tak nic mi pierwszego dnia nie zrobia, wiec wole uniknac tego czekania tam, w domu sobie znajde zajecie a tam mozna calkiem oszalec.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupki tez takie - wodniste, żółte, taki musztardowy kolor z grudkami

Weridiana, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ