SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:U Nas to jest baaardzo dużo wody (czasem wypływa na plecki
) i grudki właśnie, wszystko takie żółte jak piszesz. Ta ilość wody mnie martwi. U ciebie też jest aż tak dużo jej?
Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wlasnie pod przysznicem wyleciala ze mnie stolowa lyzka galaretki;)
Jak objetosciowo wam odchodzil ten czop??
I czy bolal was brzuch przy tym jak na @?
Laura- mnie juz od dawna boli podbrzusze przy schylaniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:50
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Żabka jak mi galaretka wyciekała to nie czułam nic.
Przy schylaniu brzuch boli od dawnato chyba jak sie w kanał wstawia w którymś tyg to tak działa.
Idę do sklepu po bułki i parmezan do spageti. Oczywiście wybieram najdalszy sklep w okolicy żeby tylko się przejść. Już wymiękam z tym wywołaniem porodu. Ananasa też kupię
Przeterminowane mamuśki co ile macie ktg? Mi wczoraj powiedział że mam się zgłosić do szpitala w poniedziałek czyli 6 dni bez ktg... trochę się cykam że to duża przerwa. Chyba na piątek się umówię żeby się uspokoić. Dobrze że czuję małą bo bym sfiksowała.Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda Sz, ja KTG mialam ostatnio po 7 dniach, teraz od wczoraj do niedzieli, o ile nic sie nie rozwinie albo maly nie bedzie przyprawial mnie o zawal. Wychodzi, ze bedzie to 5 dni
Spoko nie stresuj sie, to raczej nie pomoze. Pamietaj oksytocyna, to hormon milosci, wiec trzeba sie nastawic na czulosc, wywolac usmiech i radosc, zrelaksowac sie, a wtedy moze szybciej sie temat rozwinie i indukcja nie bedzie potrzebna
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Hej dziewczyny
My śpimy w miare dobrze, dwa razy na siku wstajemy.
Okna w nocy pootwierane szeroko więc chłodek wpada i dobrze się śpi.
Cisza żadnych skurczy, brzuch przestał wczoraj boleć.
Zauważyłam że jak się schylam , zginam to boli mnie podbrzusze
Wy też tak macie??
Tak, w moim przypadku tak jest, albo gdy kucam i z kucaka się podnoszęLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Wlasnie pod przysznicem wyleciala ze mnie stolowa lyzka galaretki;)
Jak objetosciowo wam odchodzil ten czop??
I czy bolal was brzuch przy tym jak na @?
Laura- mnie juz od dawna boli podbrzusze przy schylaniu...
nie, nie bolał mnie brzuch przy odejściu czopa, i na razie 2 partiami poszło, czy będzie trzecia nie wiem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Myślałam że lekarz trochę zbyt pewnie podchodzi do sprawy
dzięki Griszanka. Próbuje się radować ale właśnie leciała reklama pampersów i tak się rozryczałam że znów muszę się pomalować bo wyglądam jakby mnie ktoś pobił.
W ogóle ostatnio widok noworodków tak na mnie działa że czuje ścisk w środku i potok łez. Mąż dzwonił czy coś się dzieje po tym jak wczoraj wieczorem jęczałam z bólu, ciężko było mu uwierzyć że nic się nie dzieje.
Idę umyć twarz i pomalować agin.. tym razem wyłączam tv żeby znów żadna reklama nie leciała bo nigdy z tego domu nie wyjdęmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Cześć dziewczyny
Jak odróżnić u noworodka biegunkę? Laura robi bardzo wodnista kupkę, położna twierdzi, że to może być wina upałów i nie musi oznaczać biegunki.
Katarka to takze moze byc kupa i siusiunasze kupy tez sa zolte i zadkie
Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda sz ja ryczalam jak glupia w klinice w przeddzien cc
Co dziecko zaplakalo to ja potok lez nie sadzilam ze jestem az tak wrazliwa
Pomarudze: nienawidze jak mnie blizna ciagnie bo boje sie ze peknie czy cos
W piatek ginek sobie ja pooglada.
Nie moge sie doczekac gdy wkoncu poloze sie na boku lub na brzuchu... tesknie za tym.magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cassie ja wczoraj pierwszy raz od 9 miesiecy spalam na brzuchu, ale dziwne uczucie, gdy zawartosc brzucha lezy obok mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:21
magda sz, Cassie_DE, zabka11, Maniuś, Lady Savage, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamuśki my tu o indukcji, Wy o kupach
heheh to zupełnie inny świat, w tej chwili nie wyobrażam sobie tego, w ogóle nie wyobrażam sobie jak to będzie jak Maja już będzie na świecie, jedyne co mi przychodzi do głowy to jak wyłazi ze mnie i dają mi na cyca takie małe różowo-fioletowe coś
niesamowite to dla mnie jest, ta opieka nad noworodkiem, obserwacja wszystkiego, każdej krostki, pępuszka, dupki, oczek, kupek no wszystkiego
Cassie_DE, zabka11, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
Podczytuje Was, ale niestety już nie nadrobie. Ciężko przechodzę te upały...
Wczoraj miałam wizytę u ginekologa.
Wszystko pozamykane, nic nie zwiastuje porodu. Do tego mam dużo wód plodowych i maluszkowi na pewno jest w brzuszku dobrze, bo ma sporo miejsca.Łożysko tez ok, zgodnie z obecnym tygodniem ciąży.
Waży 3200 g.
Gbs ujemny.
Dostałam skierowanie do szpitala na 02.09.2015, gdyby się nic wcześniej nie rozpoczęło.
Dostałam namiary na koleżanki-lekarki mojego ginekologa, które pracują w szpitalu, w którym będę rodzic, bo mój idzie na urlop i wraca 30.08.
Ehh to już, ta chwila nadchodzi.
Ciekawe czy uda mi się urodzić SN, bardzo bym chciała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:28
Laura, AgaSad, kasiuleek, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
maaadzik1207 wrote:Magd tak karmie piersią
Magda juz na dniach będziesz tuliła corcie!
Lys odezwij się.
Amberla i dobre sa te 2 ? Ja nalozylam małemu 2 to mi osikal body:) i przeszłam na 1 a mam 180pampkow 2.
Pytałam bo tez Twoje maleństwo ma długie przerwy w sumie w nocnym karmieniu, mnie położna nastraszyla ze mogę mieć problem z nocna laktacja jak nie bede odciągac co 2-3 h. A moja córka nie ma w sumie w nocy dużego apetytu, za to w dzień je jak smok:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny
Najbardziej odczuwam ten ból właśnie jak kucam i się podnoszę, dosłownie tak jak Lady to napisała, to jest taki dyskomfort właśnie
Dlatego sprzątanie np mycie podłóg na kolanach to udręka dla mnie albo ścieranie kurzy z niskich mebli....małaMyszka lubi tę wiadomość