X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sprzatacie itp a ja... ledwie sie rusze a juz mi slabo i mokra jetstem ;)
    Ktoras pisala ze nie ma co juz sprzatac- zapraszam do mnie i mojego brudnego krolestwa.

Poszecie o objawach zblizajacego porodu...u mnie poza mega bolem brzucha i kregoslupa nic ...
    W sumieni tak wiem kiedy urodze-21.08 ale nie bylabym zla gdyby zaczelo sie wczesniej.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i imie dalej nie jest wybrane. Syn bedzie No Name ;/

Lady Savage, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mają rację z tym wietrzeniem - najpierw wietrzenie dopiero później wszelkie inne zabiegi typu kremy itp. Teraz jest taka pogoda, że nie ma co się dziwić, że odparzenia się pojawiają, zwłaszcza, że jak piszesz malutka dużo siusia. Pampers działa jak szczeny opatrunek, dodać do tego mocz i gotowe. Ja bym się tetrą nie bawiła, jak zasiusia tetrę to jej jeszcze bardziej podrażni skórkę. Niech leży bez pieluszki na podkładzie i wszystko się ładnie zagoi :)

Ja mam dzisiaj jakiś mega spadek formy, wczoraj dosyć dużo energii a dzisiaj leżę cały dzień w łóżku i nie mam ochoty na nic :/ Moja mała też jakaś spokojna mam wrażenie. Mówię Wam, te upały nas wykończą...

Amberla a może się sforsowałaś i stąd te krwawienie i ból?

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena a ile ma synek? Ja mam prawie dwuletnią starsza.... Od pon jest znów z nami i sama jestem bo P wrócił do pracy i powiem że ciężko jest... Dopiero 3 dni a ja wyrabana jak kon po westernie i ten ból Blizny :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Jestesmy spowrotem :)
    Z Malutmim wszystko dobrze-ale jak to pan doktor stwierdzil ruchliwy jest strasznie :) na ktg sporo skurczy sie zapisalo...wg lekarza do tygodnia Alex bedzie z nami <3 gdyby jednak nie to w czwartek mam sie zglosic i bedziemy wywolywac...cisnienie moze byc od tego ze ze wzgledu na cukrzyce pije tylko wode tak wiec przy kolejnym takim spadku mam sie napic np soku jablkowego!!!Malemu tym nie zaszkodze...
    Na ta chwile Skarbus wazy 3400 g i glowke juz czul pan doktor jak tylko wsadzil palce...
    Tak ze dziewczynki byc moze za tydz o tej porze bede juz MAMA <3 <3 <3
    Nie moge sie doczekac :)
    Maniuś ja już też chcę urodzić :). Nasz malutki już też ma powyżej 3 kg i główka nisko.
    Mi z kolei przy tych upałach cukry skaczą i staram się obniżać WW.

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taki skwar na zewnatrz ze mycie okien zostawiam na wieczór.
    Ide do kuchni zrobić cos na obiad. Miala byc sałatka z kurczakiem, ale nie na komu isc do sklepu, bo mamy prawie 1km,zatem oproznie lodówkę :będzie szoaragowka i kalafior z bulka tarta plus jajo sadzone.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka jak to zorbilas ze czop ci wylecial ? u mnie nadal siedzi a to juz 40+5.............. ;/

magdasz ja mam sie zglaszac dwa razy w tygodniu na ktg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:28

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela ma teraz 23 m. Teraz jeszcze przeszedl tego wirusa Bostonskiego. Dodatkowo chcac go usamodzielnic - jedzenie , picie itp... odpieluszkowanie to uwstecznil sie. Zrobil sie taki niejadek ze w kazda pore jedzenia mam takie zalamanie ze placze po katach. Eh... wczesniej sam ladnie jadl widelcem wiec zaczelam uczyc lyzka... to co ?? W ogole przestal jesc ;( Zaczal wolac siku...poki nie chcialam go odpieluszkowac to jakos szlo, a teraz sika wszedzie tylko nie do nocnika na ktorym juz nie chce siedziec... Eh

qb3co7ese836ar93.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myślałam że lekarz trochę zbyt pewnie podchodzi do sprawy :) dzięki Griszanka. Próbuje się radować ale właśnie leciała reklama pampersów i tak się rozryczałam że znów muszę się pomalować bo wyglądam jakby mnie ktoś pobił.
    W ogóle ostatnio widok noworodków tak na mnie działa że czuje ścisk w środku i potok łez. Mąż dzwonił czy coś się dzieje po tym jak wczoraj wieczorem jęczałam z bólu, ciężko było mu uwierzyć że nic się nie dzieje.

Idę umyć twarz i pomalować agin.. tym razem wyłączam tv żeby znów żadna reklama nie leciała bo nigdy z tego domu nie wyjdę :)

Madziu wiem co czujesz, spokojnie, :) jesteś w ciąży, zaawansowanej, mała niedługo wylezie ;p i da ci w kość :P płaczem :) nie możesz się doczekać, tak jak ja :) już wkrótce, jesteśmy razem a jednak osobno :) ale jeszcze troszkę, dasz radę!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    No i imie dalej nie jest wybrane. Syn bedzie No Name ;/

niektóre dzieci tak mają, moja mama z moim bratem miała to samo, przyniósł sobie imię z chwilą narodzin, jak go zobaczyła to w głowie jej sie pojawiło imię Kamil. A moja mama nie lubiła tego imienia strasznie, ale Kamil na to imię zaczął się tak śmiać do mojej mamy, że zostało :) Ujrzysz synka i samo imię przyjdzie Ci do głowy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Ambrela ma teraz 23 m. Teraz jeszcze przeszedl tego wirusa Bostonskiego. Dodatkowo chcac go usamodzielnic - jedzenie , picie itp... odpieluszkowanie to uwstecznil sie. Zrobil sie taki niejadek ze w kazda pore jedzenia mam takie zalamanie ze placze po katach. Eh... wczesniej sam ladnie jadl widelcem wiec zaczelam uczyc lyzka... to co ?? W ogole przestal jesc ;( Zaczal wolac siku...poki nie chcialam go odpieluszkowac to jakos szlo, a teraz sika wszedzie tylko nie do nocnika na ktorym juz nie chce siedziec... Eh
    Nie denerwuj się. Mój syn ma 2 lata a drugi 4(skończy we wrześniu) i jest masakra. Dzieci dają popalić. Maly wolal póki nie zostal z mężem. Mu bylo łatwiej pampersa założyć biz iść z nim 100 razy do wc bo tylko tam sikal. Je tylko słodkie a normalnego jedzenia nie chce:/ wiec musiałam ukrócić wszystkim ale jedzie do teściowej mojej i dostaje talerz ciastek,lody czy Orange gazowana.dra sie,bija,rzucają wszystkim i w ogóle sie nie słuchają.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena, jakbym o sobie czytała, nie mam siły kompletnie na nic przez te upały. Jakoś mnie te temperatury paraliżują kompletnie, w nocy nie mogę sobie miejsca znaleźć... I też mam tak średnio posprzątane, ciągle wszystko odkładam z dnia na dzień.
    Też mam bóle brzucha i podbrzusza, od czasu do czasu skurcze. Jutro idę na KTG, zobaczymy co tam się zapisze.
    Ellena a gdzie będziesz ostatecznie rodzić? Niestety chyba nie doczytałam.

Apaczka, mój synuś wczoraj do wieczora był spokojny, później był nad wyraz aktywny i dzisiaj mam wrażenie, że też się trochę dużo rusza. Nie wiem o co chodzi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg wyszlo piekne,ale bez znaczacych skurczy..2 na poziomie 50 reszta nizej :(
    szyjka troche sie skróciła ale bez szalu, w ten weekend raczej nie urodze..
    Aj szkoda szkoda,tak bym chciala juz miec Poleczke..
    Kolejne ktg i wizyta w poniedzialek.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik pocieszajace jest to co piszesz. Czasem mi sie wydaje ze za duzo wymagam od siebie jako mamy i od Synka.
    Dzis totalnie odpuscilam- lata w pampersie. Serio. Nie mam fizycznych sil latac za nim. Szkoda moich nerwo i jego ;(
    Zrobie obiad. Dam mu pol godziny. Nie zje to nie...

qb3co7ese836ar93.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka z tym czopem to lekarz mi powiedział że u mnie trochę go tam jeszcze siedzi- najbardziej krwawa część. Ale powiedział też że mam się nie sugerować czopem a rozpoczęciem porodu bo czasem on odchodzi dopiero jak akcja się zaczyna, wiele kobiet nawet tego nie zauważa że czop odchodzi bo np. jest w postaci wydzieliny w większej ilości. Także ja się już nie patrze co tam zostawiam w gaciach. Marzę o bolesnych skurczach :)

Wróciłam ze spaceru, to była masakra ale musiałam iść do sklepu. Siedziałam na ławce w cieniu większość czasu. Taki pionowy spacer zostawiam na godzinę 20.
    Zrobiłam właśnie spageti dzięki pomocy wiatraka który wydmuchiwał gorąc z kuchenki w stronę okna, teraz je konsumje, popijam zimną colę z kostkami lodu i trzymam nogi w wiadrze z zimną wodą. No i mój kochanek wiatrak obok :) Jest błogo :D

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ktg to ja mialam raz jak bylam w szpitalu na konsultacji.
    A wizyte mam w czwartek. Ciekawe czy cos tam sie dzieje.

qb3co7ese836ar93.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, u mnie też dzisiaj spaghetti, wczoraj wieczorem je robiłam, jak smażyłam mięso to myślałam, że ducha wyzionę :-P Dzisiaj nic nie będę robiła na obiad, powiem mężowi, żeby na jutro sobie usmażył pierś z kurczaka na patelni grillowej i ryż ugotował i ogórki małosolne mamy od teściowej. Ja nie mam siły się grzać w kuchni.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina ciesz sie ze chociaz dwa sie zapisaly bo u mnie we wtorek nic sie nei zapisalo totalne zero skorczy ;/

maaagda smacznego :) wygladamy podobnie. moj przyjaciel wiatrak stoi obok i dmucha na mnie, nogi mam w misce z woda i marze o bolesnych skorczach regularnyych !!

futuremama lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze takie niby błahe marzenia mamy i coś nie mogą się ziścić :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurcze takie niby błahe marzenia mamy i coś nie mogą się ziścić :)
    no niestety :(
    ja z tego wszystkiego to sie bardzo stresuje... nie chce ywwolywania !

‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ