X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    karolina ciesz sie ze chociaz dwa sie zapisaly bo u mnie we wtorek nic sie nei zapisalo totalne zero skorczy ;/

maaagda smacznego :) wygladamy podobnie. moj przyjaciel wiatrak stoi obok i dmucha na mnie, nogi mam w misce z woda i marze o bolesnych skorczach regularnyych !!
    Na pocieszenie tutaj polozna mowila ze nawet jak sie zapisze 80 a ty jej nie czujesz to nie ma znaczenia. I w sumie dzien przed porodem wievzorem jak mialysmy KTG to dziewczyna obok miala kilka 90 i ich nie czula u mnie mizerne 30, a teraz ja juz maluszkiem a ja dzis wypisali bo.ma jeszcze czas do tetminu.
    Polozna powiedziala zeby tak nie przywiązywać uwagi do tych skurczow na KTG bo ono jedt glownie po to zeby monitorowac stan maluszka.

staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • staraczka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - moze jestes w drugiej ciazy ? :D :D :D :D :D

Lady Savage, Katarka lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spacery i seks są przereklamowane :( już dawno powinnam urodzić.

Niecierpliwa może znów jesteś w ciąży :P hehe żartuje, no dziwna sprawa, ale to pewnie wariacje hormonalne :)

Przedrzemałam się trochę i poskaczę po łóżku, zrobiłabym też trochę przysiadów ale mam straszne problemy ze stawami przez magazyny wody... ledwo wstaję z łóżka. Przydałaby się jakaś barierka żebym mogła się podnosić, myślałam o balkonie ale tam teraz pełne słońce.

Kurcze czytam Was jaki to problem jak się ma już dziecko a tu drugi maluszek, łatwo nie macie :( gdzie wydawałoby się że mając doświadczenie będzie bez problemowo. Powodzenia Wam życzę, może jakieś poradniki wychowawcze poczytajcie czy coś takiego, na pewno trzeba dużo pracy wsadzić w te starsze dziecko. Ja doskonale pamiętam jak urodził się mój brat, do tej pory mam z nim beznadziejne kontakty, jak byłam sama to było super a jak pojawił się on wszystko się zmieniło. Niby jestem dorosła i wiem że takie życie ale jakiś żal pozostał i podświadomie to siedzi we mnie. Robiłam rodzicom strasznie na złość żeby tylko zwrócić na siebie uwagę... byłam przeokropna. Moi rodzice popełnili błąd i nie przygotowali ani siebie ani mnie że rodzina się powiększy- byli pewni że od wieków tak jest i wszystko się normuje. Mamie było wstyd iść do psychologa żeby to ogarnąć i przez to mam teraz takie hujowe kontakty z bratem jakie mam :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Na pocieszenie tutaj polozna mowila ze nawet jak sie zapisze 80 a ty jej nie czujesz to nie ma znaczenia. I w sumie dzien przed porodem wievzorem jak mialysmy KTG to dziewczyna obok miala kilka 90 i ich nie czula u mnie mizerne 30, a teraz ja juz maluszkiem a ja dzis wypisali bo.ma jeszcze czas do tetminu.
    Polozna powiedziala zeby tak nie przywiązywać uwagi do tych skurczow na KTG bo ono jedt glownie po to zeby monitorowac stan maluszka.
    no tak jak sie ich nei czuje to nieistotne sa za bardzo. co innego jak sie czuje. ja z kolei w szpitalu jednego dnia na ktg mialam 3 mocne skorcze az mnie zginalo- a na ktg ich nei zapisalo :D wiec nie wiaodmo nawet jak na to patrzec..

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdasz u mnei nareszcie slonce zaszlo i ida chmury burzowe bo duchota nieziemska !! ide szybko na spacer z psem moze cos mnie ruszy :D

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mi położna mówiła że te skurcze na ktg to mało istotne, zależy jak czuje. A lekarz powiedział że patrząc na moje wcześniejsze zapisy to ewidentnie widać że macica się szykuje do porodu bo wcześniej nie wychodziły prawie żadne skurcze i małe napięcie a teraz sytuacja się zmienia. Powiedział że jak poczuje ciągnięcie z dołu brzucha w kierunku pępka to znak że zaczyna się akcja.

Idz na spacer w podskokach :) ja dziś jak wracałam z zakupów to co drugi schodek podskoki robiłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 16:43

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No spacery i seks są przereklamowane :( już dawno powinnam urodzić.

Niecierpliwa może znów jesteś w ciąży :P hehe żartuje, no dziwna sprawa, ale to pewnie wariacje hormonalne :)

Przedrzemałam się trochę i poskaczę po łóżku, zrobiłabym też trochę przysiadów ale mam straszne problemy ze stawami przez magazyny wody... ledwo wstaję z łóżka. Przydałaby się jakaś barierka żebym mogła się podnosić, myślałam o balkonie ale tam teraz pełne słońce.

Kurcze czytam Was jaki to problem jak się ma już dziecko a tu drugi maluszek, łatwo nie macie :( gdzie wydawałoby się że mając doświadczenie będzie bez problemowo. Powodzenia Wam życzę, może jakieś poradniki wychowawcze poczytajcie czy coś takiego, na pewno trzeba dużo pracy wsadzić w te starsze dziecko. Ja doskonale pamiętam jak urodził się mój brat, do tej pory mam z nim beznadziejne kontakty, jak byłam sama to było super a jak pojawił się on wszystko się zmieniło. Niby jestem dorosła i wiem że takie życie ale jakiś żal pozostał i podświadomie to siedzi we mnie. Robiłam rodzicom strasznie na złość żeby tylko zwrócić na siebie uwagę... byłam przeokropna. Moi rodzice popełnili błąd i nie przygotowali ani siebie ani mnie że rodzina się powiększy- byli pewni że od wieków tak jest i wszystko się normuje. Mamie było wstyd iść do psychologa żeby to ogarnąć i przez to mam teraz takie hujowe kontakty z bratem jakie mam :/

też mam hujowy kontakt z moją siostrą, która młodsza jest ode mnie 3 lata, ale już z bratem który młodszy jest o 4 lata, trzymamy taką sztamę że głowa mała. Dlatego uważam że najlepiej bliżniaki :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Staraczka mi położna mówiła że te skurcze na ktg to mało istotne, zależy jak czuje. A lekarz powiedział że patrząc na moje wcześniejsze zapisy to ewidentnie widać że macica się szykuje do porodu bo wcześniej nie wychodziły prawie żadne skurcze i małe napięcie a teraz sytuacja się zmienia. Powiedział że jak poczuje ciągnięcie z dołu brzucha w kierunku pępka to znak że zaczyna się akcja.

Idz na spacer w podskokach :) ja dziś jak wracałam z zakupów to co drugi schodek podskoki robiłam :D
    a u mnie wykres stoi w miejscu..............
    _-______--__--__---___--___--______ o tak to wyglada haha :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po spacerze z psem :D szybki spacer wokol domu,wyszlam i zaczal bolec mnei krzyz czyzby czyzby cos sie mialo ruszyc ?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    justyna powiem ci ze juz stracilam nadzieje bo spacery i seks nie pomagaja ;/

aaga to prawda picie olejku rycynowego pomaga, bo jelitka sie oczyszczaja, ale mozna tez zaaplikwoac czopek glicerynowy ;)

zabka ja w sumie nie mam wyjscia i sie wypinam mezowi haha :D
    co weszło musi wyjść, innej drogi nie ma :) cierpliwości jeszcze odrobina i będziesz tulić swoje maleństwo :)

staraczka24, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to mozliwe, ze linia negra wyszla mi dopiero po porodzie???
    też tak miałam, a całą ciążę jej szukałam :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    ja juz po spacerze z psem :D szybki spacer wokol domu,wyszlam i zaczal bolec mnei krzyz czyzby czyzby cos sie mialo ruszyc ?
    przeleć się jeszcze po jakiś schodach pare razy :) też ponoć działa

7w3d 💔
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co weszło musi wyjść, innej drogi nie ma :) cierpliwości jeszcze odrobina i będziesz tulić swoje maleństwo :)
    no wyjsc musi predzej czy pozniej albo tedy ktoredy weszlo albo przez powloki brzuszne :D
    to ja powinnam miec nick niecierpliwa :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się z domku :-)

justyna14, Laura, staraczka24, maaadzik1207, niecierpliwa, magda sz, Agaata, ekropka, Paula_071, Lady Savage, zabka11, Cassie_DE, Aga89, futuremama, Maniuś, witaminkab, kasiuleek, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    niecierpliwa - moze jestes w drugiej ciazy ? :D :D :D :D :D

Haha a co ja wiatropylna :D nawet jesli wiatropylna to tez niemozliwe, bo od dawien dawna nawet nie wialo :P

zabka11, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w dwupaku. Ból jest okropny,skurcze dochodzą do stu,są bardzo często. Przyjechalam z rozwarciem na trzy cm.
    Jak balon nie pęknie,to jutro wyciągną i dalsza część indukcji. Jest ciężko...

Lady Savage, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek trzymam kciuki!
    Trzymaj się dzielnie!

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa haha no tak :D

kwiauszek jaki balon ? cewnik foleya masz czy co ?

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek współczuję. Ja się męczyłam dwa dni ze skurczami to byl jakiś horror.

Niecierpliwa mi wyszła ta linia dzień przed porodem:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak sobie mysle co kwiauszek przezywa gto mi sie odechciewa wywolywania !! SYNKU WYJDZ PROSZE !!

‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ