SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie chcę
czasem tak sobie myślę że może z tym porodem będzie jak z ciążą. Jak się staraliśmy o dziecko to byłam taka wściekła że się nie udaje, jak się spowiadałam to ksiądz mi powiedział że Bóg obdarzy mnie dzieciątkiem w najmniej spodziewanym momencie, popłakałam się wychodząc z konfesjonału, co najlepsze byłam wtedy jakoś w 3-4 tyg ciąży więc to było mega niespodziewane
i teraz tak sobie marzę że tym razem będzie tak z porodem że raptem się zacznie ni stąd i zowąd
zabka11, Lady Savage, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ellena wrote:Madzik pocieszajace jest to co piszesz. Czasem mi sie wydaje ze za duzo wymagam od siebie jako mamy i od Synka.
Dzis totalnie odpuscilam- lata w pampersie. Serio. Nie mam fizycznych sil latac za nim. Szkoda moich nerwo i jego ;(
Zrobie obiad. Dam mu pol godziny. Nie zje to nie...
Karolina serio nic się nie dzieje? A juz myślałam ze przeczytamy ze jednak cos ruszylo.
Staraczka nie martw się!w końcu i Cie ruszy.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kochane przyjęli mnie do szpitala... pobrali krew i siusiu. A później podpieli mnie pod KTG wyszły mi regularne skurcze w okolicach 80-90. Położna pytała czy je czuję a później poszła to skonsultować z lekarzem. Zbadał mnie na fotelu stwierdził że szyjka ładnie trzyma i nic się nie dzieje. Zlecił No - spe i jutro CC. Ale powiem Wam szczerze ze nie wiem czy wytrzymam do jutra bo ta no -spa nic nie pomogła i nadal mam bolesne skurcze. Do tego Natalka mocno irytuje się przez te skurcze i się wierci jak szalona a mnie zgina w pół z bólu. Ale ubaw
AgaSad, zabka11, Paula_071, futuremama, Maniuś, witaminkab, kasiuleek, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
a ja juz stracilam nadzieje ze zacznie sie ni stad i zowad... naprawde. i ta presja ze jak sie nei zacznei to w neidziele stawic sie w szpitalu.............. no to mnei dobija najbardziej
chodzenie po schodach i seks sa przereklamowane jakos wywolywacze !Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
nick nieaktualny
-
Kkarolinaaaa wrote:Ktg wyszlo piekne,ale bez znaczacych skurczy..2 na poziomie 50 reszta nizej
szyjka troche sie skróciła ale bez szalu, w ten weekend raczej nie urodze..
Aj szkoda szkoda,tak bym chciala juz miec Poleczke..
Kolejne ktg i wizyta w poniedzialek.
Karolina jak odczytujesz ten wykres na KTG? jak ta dolna kreska leci na 50 tzn że jest skurcz na poziomie 50 ? tak by było logicznie tylko że ja mam jeden ogromny spadek na poziomie 100 którego wogóle nie czułam i coś mi tu nie pasuje dlategomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Karolina jak odczytujesz ten wykres na KTG? jak ta dolna kreska leci na 50 tzn że jest skurcz na poziomie 50 ? tak by było logicznie tylko że ja mam jeden ogromny spadek na poziomie 100 którego wogóle nie czułam i coś mi tu nie pasuje dlatego
AgaSad lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Ellena - mam to samo. Uwstecznila mi się córka. Mimo że była u babci to do nas codziennie przyjezdzaly.... Napatrzyla się na Dzidziusia i nocnik teraz to największy wróg... Robi do pieluchy bo jak puszcze bez robi gdzie bądź... A już tak ładnie wolała
poza tym zrobiła się rozwrzeszczana nadpobudliwa... Chyba chce na siebie zwrócić uwagę... Koszmar... Dziś jak pojechalysmy z mama z nią i Laura do Smyka to taki raban robiła, ludzie się dziwnie patrzyli a mi wstyd było
-
Staraczka tym czopem to sie wogole nie sugeruj. Mi w poprzedniej ciąży wogole nie wyszedl, a to ze teraz cos wylecialo, oznacza ze cos tam z szyjka się dzieje, ale to nie oznacza ze szybciej urodze. Tak jak Magda pisze, to moze cos znaczyc albo nic.
Zobaczcie co za ironia.... Cala ciążę każda z nas drzala jak ja cos zabolalo, a teraz każda pragnie poczuc bole porodowe
-
zabka otoz to jak nie chcialysmy boli tak teraz o nich marzymy
haha
ja sie martwie bo znajoma polozna rozmawiala z lekarzem ktory mnie badal w szpitalu, no i sama powiedziala mi ze ciezko to widzi.. szyjka twarda w 30 % skrocona tylko i srednio to wszyskto wyglada, kazala codziennie seks uprawiac, a mnie brak ochoty i sil ale sie zmusze.. wczoraj dzis jutro pojutrze i akcja ma sie dziac !!zabka11, justyna14 lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:zabka otoz to jak nie chcialysmy boli tak teraz o nich marzymy
haha
ja sie martwie bo znajoma polozna rozmawiala z lekarzem ktory mnie badal w szpitalu, no i sama powiedziala mi ze ciezko to widzi.. szyjka twarda w 30 % skrocona tylko i srednio to wszyskto wyglada, kazala codziennie seks uprawiac, a mnie brak ochoty i sil ale sie zmusze.. wczoraj dzis jutro pojutrze i akcja ma sie dziac !!
idz wieczorem na długi spacer potem seksik i może w nocy sie zaczneiepowodzenia
staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Dziewczyny, rozmawiałam przed chwilą z koleżanką, która pierwsze dziecko rodziła 6 lat temu i też jej się akcja nie chciała rozkręcić. Jej położna kazała wypić łyżeczkę oleju rycynowego z sokiem - po tym spędziła cały dzień w WC, następnego dnia położna zrobiła jej masaż szyjki i po tym 10 godzin później była już na porodówce, a poród trwał 4 godziny. Może to jest jakiś sposób? Tylko może warto wcześniej dopytać lekarza prowadzącego, czy to na pewno jest sposób bezpieczny, bo ja tego nie wiem od lekarza.
-
zabka11 wrote:Ja na sex sie nie dam namowic...nie mam kompletnie na to ochoty...
Wole juz myc te okna
Ale mi dzis Klara w brzuchu sie wypina...boli boli boli!
okna to lipa ...ja całą noc się ucierpiałam znowu oka nie zmrużyłam a teraz ani śladu skurczy
no przynajmniej wszystkie okna mam czyste
-
justyna powiem ci ze juz stracilam nadzieje bo spacery i seks nie pomagaja ;/
aaga to prawda picie olejku rycynowego pomaga, bo jelitka sie oczyszczaja, ale mozna tez zaaplikwoac czopek glicerynowy
zabka ja w sumie nie mam wyjscia i sie wypinam mezowi hahazabka11 lubi tę wiadomość