X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chcę :( czasem tak sobie myślę że może z tym porodem będzie jak z ciążą. Jak się staraliśmy o dziecko to byłam taka wściekła że się nie udaje, jak się spowiadałam to ksiądz mi powiedział że Bóg obdarzy mnie dzieciątkiem w najmniej spodziewanym momencie, popłakałam się wychodząc z konfesjonału, co najlepsze byłam wtedy jakoś w 3-4 tyg ciąży więc to było mega niespodziewane :) i teraz tak sobie marzę że tym razem będzie tak z porodem że raptem się zacznie ni stąd i zowąd :)

zabka11, Lady Savage, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Madzik pocieszajace jest to co piszesz. Czasem mi sie wydaje ze za duzo wymagam od siebie jako mamy i od Synka.
    Dzis totalnie odpuscilam- lata w pampersie. Serio. Nie mam fizycznych sil latac za nim. Szkoda moich nerwo i jego ;(
    Zrobie obiad. Dam mu pol godziny. Nie zje to nie...
    Moi latają nago:) za gorąco im w ubraniu. Kazda z nas ma gorsze dni. Jak zglodnieje to zje:)

Karolina serio nic się nie dzieje? A juz myślałam ze przeczytamy ze jednak cos ruszylo.

Staraczka nie martw się!w końcu i Cie ruszy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przyjęli mnie do szpitala... pobrali krew i siusiu. A później podpieli mnie pod KTG wyszły mi regularne skurcze w okolicach 80-90. Położna pytała czy je czuję a później poszła to skonsultować z lekarzem. Zbadał mnie na fotelu stwierdził że szyjka ładnie trzyma i nic się nie dzieje. Zlecił No - spe i jutro CC. Ale powiem Wam szczerze ze nie wiem czy wytrzymam do jutra bo ta no -spa nic nie pomogła i nadal mam bolesne skurcze. Do tego Natalka mocno irytuje się przez te skurcze i się wierci jak szalona a mnie zgina w pół z bólu. Ale ubaw :-D

AgaSad, zabka11, Paula_071, futuremama, Maniuś, witaminkab, kasiuleek, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz stracilam nadzieje ze zacznie sie ni stad i zowad... naprawde. i ta presja ze jak sie nei zacznei to w neidziele stawic sie w szpitalu.............. no to mnei dobija najbardziej :(
    chodzenie po schodach i seks sa przereklamowane jakos wywolywacze !

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 trzymam za Was kciuki!

Amberla lacze sie w bolu.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maadzik a jak nie ? :(

aga a moze jeszcze dzis ci cc zrobia jak skorcze nie ustana ?

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie bolal mnie krzyz i nagle skorcz promieniujacy na caly brzuch i krzyz- niech sie ruszy cos !!!!!!!!!!!

zabka11, futuremama, Weridiana lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ktg wyszlo piekne,ale bez znaczacych skurczy..2 na poziomie 50 reszta nizej :(
    szyjka troche sie skróciła ale bez szalu, w ten weekend raczej nie urodze..
    Aj szkoda szkoda,tak bym chciala juz miec Poleczke..
    Kolejne ktg i wizyta w poniedzialek.

Karolina jak odczytujesz ten wykres na KTG? jak ta dolna kreska leci na 50 tzn że jest skurcz na poziomie 50 ? tak by było logicznie tylko że ja mam jeden ogromny spadek na poziomie 100 którego wogóle nie czułam i coś mi tu nie pasuje dlatego

1usawn15ju6q9qwm.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Karolina jak odczytujesz ten wykres na KTG? jak ta dolna kreska leci na 50 tzn że jest skurcz na poziomie 50 ? tak by było logicznie tylko że ja mam jeden ogromny spadek na poziomie 100 którego wogóle nie czułam i coś mi tu nie pasuje dlatego
    dokladnie. ten gorny zapis to zapis maluszka a dolny skorczy

AgaSad lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Staraczka :)

Aga trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 15:30

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena - mam to samo. Uwstecznila mi się córka. Mimo że była u babci to do nas codziennie przyjezdzaly.... Napatrzyla się na Dzidziusia i nocnik teraz to największy wróg... Robi do pieluchy bo jak puszcze bez robi gdzie bądź... A już tak ładnie wolała :/ poza tym zrobiła się rozwrzeszczana nadpobudliwa... Chyba chce na siebie zwrócić uwagę... Koszmar... Dziś jak pojechalysmy z mama z nią i Laura do Smyka to taki raban robiła, ludzie się dziwnie patrzyli a mi wstyd było :/

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka tym czopem to sie wogole nie sugeruj. Mi w poprzedniej ciąży wogole nie wyszedl, a to ze teraz cos wylecialo, oznacza ze cos tam z szyjka się dzieje, ale to nie oznacza ze szybciej urodze. Tak jak Magda pisze, to moze cos znaczyc albo nic.

Zobaczcie co za ironia.... Cala ciążę każda z nas drzala jak ja cos zabolalo, a teraz każda pragnie poczuc bole porodowe ;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka otoz to jak nie chcialysmy boli tak teraz o nich marzymy :D haha

ja sie martwie bo znajoma polozna rozmawiala z lekarzem ktory mnie badal w szpitalu, no i sama powiedziala mi ze ciezko to widzi.. szyjka twarda w 30 % skrocona tylko i srednio to wszyskto wyglada, kazala codziennie seks uprawiac, a mnie brak ochoty i sil ale sie zmusze.. wczoraj dzis jutro pojutrze i akcja ma sie dziac !!

zabka11, justyna14 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    zabka otoz to jak nie chcialysmy boli tak teraz o nich marzymy :D haha

ja sie martwie bo znajoma polozna rozmawiala z lekarzem ktory mnie badal w szpitalu, no i sama powiedziala mi ze ciezko to widzi.. szyjka twarda w 30 % skrocona tylko i srednio to wszyskto wyglada, kazala codziennie seks uprawiac, a mnie brak ochoty i sil ale sie zmusze.. wczoraj dzis jutro pojutrze i akcja ma sie dziac !!
    hej, u mnie o 7 rano szyjka miała 2,5 cm, o 15 już jej nie było a o 23.50 urodziłam, także wszystko może szybko pójść, nic się nie martw.
    idz wieczorem na długi spacer potem seksik i może w nocy sie zaczneie :) powodzenia

staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozmawiałam przed chwilą z koleżanką, która pierwsze dziecko rodziła 6 lat temu i też jej się akcja nie chciała rozkręcić. Jej położna kazała wypić łyżeczkę oleju rycynowego z sokiem - po tym spędziła cały dzień w WC, następnego dnia położna zrobiła jej masaż szyjki i po tym 10 godzin później była już na porodówce, a poród trwał 4 godziny. Może to jest jakiś sposób? Tylko może warto wcześniej dopytać lekarza prowadzącego, czy to na pewno jest sposób bezpieczny, bo ja tego nie wiem od lekarza.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sex sie nie dam namowic...nie mam kompletnie na to ochoty...
    Wole juz myc te okna ;)

Ale mi dzis Klara w brzuchu sie wypina...boli boli boli!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja na sex sie nie dam namowic...nie mam kompletnie na to ochoty...
    Wole juz myc te okna ;)

Ale mi dzis Klara w brzuchu sie wypina...boli boli boli!

okna to lipa ... :P ja całą noc się ucierpiałam znowu oka nie zmrużyłam a teraz ani śladu skurczy :/ no przynajmniej wszystkie okna mam czyste :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna powiem ci ze juz stracilam nadzieje bo spacery i seks nie pomagaja ;/

aaga to prawda picie olejku rycynowego pomaga, bo jelitka sie oczyszczaja, ale mozna tez zaaplikwoac czopek glicerynowy ;)

zabka ja w sumie nie mam wyjscia i sie wypinam mezowi haha :D

zabka11 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to mozliwe, ze linia negra wyszla mi dopiero po porodzie???

justyna14, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to mozliwe, ze linia negra wyszla mi dopiero po porodzie???

magic XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ