SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabka- no ja tez jak to oglądam to geba opada
mają co tylko chca, z jednej strony zajebiscie,ale z drugiej...ciekawe czy na dłuzsza mete to nie jest meczące.
Tak jak celebryci-im to współczuje i naprawde nigdy nie zamienilabym swojego zycia na ich zycie, mimo ze mają kasy jak lodu, to 0 prywatnosci...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Odpowiadajac na jakies zaleglosci, tak jestem na klinikach. W takim ukladzie magicznego plynu na zgage nie dostalam pewnie dlatego ze juz i tak wszystko zwrocilam
Z tym znieczuleniem teraz tak sobie mysle ze nie chciala pewnie dac ze wzgledu na stopien zaawansowania, bo jak o 11 mialam 5cm a o jakiekolwiek znieczulenie prosilam kolo13 to juz blizej niz dalej bylo.
Niesamowite to jest ze teraz tak spokojnie to wspominam a wtedy... na skurczach to w jakis szal wpadalam.
Patrze na tego szkraba i jakie to jest dziwne... Wczoraj jak byl obok to nie wierzylam ze to moje, a dzisjak go na badanie zabrali to wciaz na zegarek zagladalam i sie niecierpliwilam kiedy go przywioza.
No i sie zaczely nowe problemyStrach bo ulewa, czy antybiotyk na GBS nie byl za pozno i czy mu nie zaszkodzil, a czy kupki nie sa, jeszcze sie zazolcil i lekarka mowi ze w pierwszej dobie to niepokojace i krew wzieli do badania.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Magd ja mam dużo mleka,cieknie mi po koszulce. Odciągam tylko wtedy jak czuje ze zaraz mi piersi eksplodują.
Ja w nocy tez produkuje całkiem sporo:) dziś zalałam pościel bo nie sciagnelam jeszcze jakoś nie mogę ogarnąć tej laktacji. W dzień mam wrażenie ze mam za mało mleka a W nocy za duzo. Mam nadzieje ze sie ureguluje wszystkomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagd wrote:Pytałam bo tez Twoje maleństwo ma długie przerwy w sumie w nocnym karmieniu, mnie położna nastraszyla ze mogę mieć problem z nocna laktacja jak nie bede odciągac co 2-3 h. A moja córka nie ma w sumie w nocy dużego apetytu, za to w dzień je jak smok:)
Ja karmie wtedy dziecko chce. 3 godz przerwy to minimum. Waga idzie pieknie do gory a mleka mam tyle ze bliznieta bym wykarmila
Karolina kciuki za wizyte!
Magda sz juz niedlugo nie bedzie tutaj innego tematumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda, że też dajesz radę wyjść na ten upał. Podziwiam. Ja bym chciała jeszcze do środy/czwartku nie rodzić, ze względu na ten urlop mojej położnej. Ciekawe, czy się uda. Poza tym może do tego czasu będzie już chłodniej.
-
Magda z tym plakaniem na reklamach, to moze wlasnie przez to, ze Twoj organizm juz produkuje oxytocyne i masz jakies skurczybyki. Ja to znowu jak sie obudzilam, to mialam delikatne skurcze, a teraz nic - no trudno, nie to nie. Wczoraj tez wiecej bylo po poludniu. Tez juz wolalabym, zeby sam zechcial juz wyjsc. W najgorszym wypadku czekam do niedzieli i wtedy, to sie zacznie :p
AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jestesmy spowrotem
Z Malutmim wszystko dobrze-ale jak to pan doktor stwierdzil ruchliwy jest straszniena ktg sporo skurczy sie zapisalo...wg lekarza do tygodnia Alex bedzie z nami
gdyby jednak nie to w czwartek mam sie zglosic i bedziemy wywolywac...cisnienie moze byc od tego ze ze wzgledu na cukrzyce pije tylko wode tak wiec przy kolejnym takim spadku mam sie napic np soku jablkowego!!!Malemu tym nie zaszkodze...
Na ta chwile Skarbus wazy 3400 g i glowke juz czul pan doktor jak tylko wsadzil palce...
Tak ze dziewczynki byc moze za tydz o tej porze bede juz MAMA
Nie moge sie doczekac
Ewa123, niecierpliwa, AgaSad, Paula_071, Laura, magda sz, Lady Savage, witaminkab, kasiuleek, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja zarobie się na śmierć. Położna obejrzała pupę córki i kazała przejść na kilka dni na tetry żeby skórka małej ciągle oddychala bo w tych temperaturach marna szanse na poprawę odporzrniowej sytuacji w jednorazowych pieluchach. No porażka. A najlepsze ze jak tylko zmienię pieluche to są nowe siki...moja mała to maszynka do produkowania kup i sikow. Od 3 godzin nam ryczy, nie może usnac. Teraz mąż ma przy niej dyżur, bo ja już wysiadam. Kurde, daje nam młoda popalić
Ewa123 -
Magda ja też podziwiam za spacery w tym upale.. ja jakoś kiepsko znoszę tą temperaturę, wczoraj jak byłam na KTG to myślałam że zemdleję w poczekalni, w gabinecie jest klima a w poczekalni nie ma.
Wczoraj to i tak miałam przypływ sił - wysprzątałam wszystkie szafki w kuchni i umyłam lodówkę, jeszcze kusiły mnie okna ale dałam sobie póki co spokój. A dziś co.. flak taki jestem, za to byłam rano u kosmetyczki na manicure - mam nadzieję że synek jeszcze trochę posiedzi w brzuchu i pozwoli nacieszyć się mamusi pazurkami:) bo do szpitala to chyba nawet bezbarwnego nie można mieć?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ewa a może spróbuj małą kłaść jak najwięcej na podkładzie z gołą dupką w ciągu dnia, żeby tych tetrowych jak najmniej zużywać. Nie wiem, czy jak się zasika w tetrze to będzie lepiej, jakoś tego nie widzę
Ewa123, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a na tym wykresie KTG jak zaznaczają się skurcze? Bo ja wczoraj miałam pierwszy raz ale byłam tak wymęczona tą poczekalnią że nawet nie zapytałam o co tam chodzi, dr powiedziała że bardzo ładny zapis i tyle mi wystarczyło. Ten górny wykres to tętno a dolny mam taki dziwny że jedna linia jest na poziomie 80 i od niej odchodzą strzałki w dół i tam jest druga linia przez pół wykresu na poziomie 100. To coś wogóle oznacza?
-
Ewa123 wrote:Dziewczyny a ja zarobie się na śmierć. Położna obejrzała pupę córki i kazała przejść na kilka dni na tetry żeby skórka małej ciągle oddychala bo w tych temperaturach marna szanse na poprawę odporzrniowej sytuacji w jednorazowych pieluchach. No porażka. A najlepsze ze jak tylko zmienię pieluche to są nowe siki...moja mała to maszynka do produkowania kup i sikow. Od 3 godzin nam ryczy, nie może usnac. Teraz mąż ma przy niej dyżur, bo ja już wysiadam. Kurde, daje nam młoda popalić
My przeszliśmy na krem z Niemiec jakiś moja mama kupiła Malutkiemu i tez pomaga:) poprosiłam by jeszcze z 3 kupila na zaśEwa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja się martwię, bo zaczęło mnie boleć po prawej stronie w miejscu Blizny, a nie bolało juz. I wczoraj krwawilam na ciemnoczerwono - brązowo mimo Że już od prawie tygodnia nic nie było... Nie wiem czy coś się tam nie podzialo, czy blizna się nie Rozchodzi. Po tym ciężkim cesarskim cięciu miałam bardzo uważać żeby szwy nie puściły. A dziś moja Patrycja poleciała na wakacje na Bahamy.... Umówiłam się do innego gina ale dopiero na jutro....
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Ewa a może spróbuj małą kłaść jak najwięcej na podkładzie z gołą dupką w ciągu dnia, żeby tych tetrowych jak najmniej zużywać. Nie wiem, czy jak się zasika w tetrze to będzie lepiej, jakoś tego nie widzę
Dokladnie to samo mialam pisac. Kladz ja z gola pupa na podkladzie i tyle.
Jest jeszcze na odparzenia mustella. Synkowi nie pomagala ale mi ( odparzenie w czasie ciazy miedzy piersiami) tak i dzieciom znajomych tez. Moze tego sprobuj.
Ewa123, Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczynki, pisała kiedyś z nami Ellena, mam wrażenie, że od dawna się nie odzywała. Przeoczyłam coś?
OooDzieki za zainteresowanie. Nie pisze nic bo moj syn mnie bardzo absorbuje. Upal nie daje mi funkcjonowac ;( No i mam jakas zalamke przedporodowa. Takis emocjonalny spadek formy. Nic tylko ryczalabym i klocila sie z mezem ;(
Mam nadzieje ze jakos to minie bo nie ogarniam teraz jednego dziecka a co dopiero dwojki ;(
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:A u nas fajny wiaterek i jak wstanie Marcello to idziemy na dwór.
Dziewczyny zslatwialyscie juz becikowe? Co jest potrzebne?małaMyszka lubi tę wiadomość