X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wow! Jak to zrobilas, przeciez rano sie jeszcze nic nie dzialo!? :-) gratulacje :-)
    Wlasnie napisalam ale pozniej zaczely sie bole ledzwiowe i podbrzusza, ale myslalam ze znoeznow powiedza ze to nic. Lecialo sporo wodnistej, brazowawej wydzieliny. Czekalam na obchod, bolalo coraz bardziej. Jakos przed 10 chwile lekarz jak obiecal mnie zbadal. Smial sie ze mnie bo mu mowie ze boli i jak nie rodze to sie wkurze:D Rozwarcie bylo tak prawie 4cm to mi wymasowal zeby rozszerzyc. O 11 bylo 5cm. Ogolnie dziewczyny cieply przysznic to zbawienie. Byly momenty ze mówiłam ze nie dam rady, bylo mi slabo bo poczyscilo z kazdej strony, blagalam o znieczulenie. W pewnym momencie pod prysznicem zaczelo cisnac. Pani stwierdzila ze zarz zobaczymy i okazalo sie pelne rozwarcie. Najpierw walka zeby wody odeszly. A potem zeby urodzic. Nacieli, lekarz pomagal wyprzec ze tak powiem bo glowka sie chowala. Maly dostal 8pkt bo trochebto trwalo.

Paula_071, zabka11, Laura, Weridiana, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    3870 to nie az tak duzo przy takiej długosci :) Średni bobasek :) Teraz dzieciaczki rodzą się wieksze, położne mówiły że właśnie średnia to 3800, duzo dzieci rodzi się po 4kg 4 z kawałkiem, ponoć to kwestia suplementacji-no zobaczymy, ja przez całą ciąże biore femibion a Pola brzuszek ma na tydzien do tyłu i ponoć nie bedzie duza, takze to chyba o cos innego chodzi..moze o tą chemie w jedzeniu..

Kiedys najwiecej dzieci bylo z waga 3-3300 wiec różnica jest:)

Ja biorę tylko magnez, vitaminę D i kwasy DHA a mam w brzuchu duże dziecko:) Nie używam żadnej vegety, maggi ani kostek. Warzywa i owoce mam w większości z ogródka rodziców. Jak jem frytki to zrobione samodzielnie w domu z ziemniaków. Mój synuń na każdym usg miał pełny brzuch - jak to lekarz stwierdził "mama się nie głodzi". Ale ja zawsze jadłam więcej niż mój mąż, to po nim dojadam obiad;) I teraz ważę 64 kg czyli przytyłam 11 kg.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- wiadomo, na nic nie ma reguły, ale coś musi byc "w powietrzu" skoro kiedys rodziły się mniejsze dzieciaczki a teraz zdecydowanie wieksze, ja tez nie uzywam vegety itp. bo nie dość ze to chemia to dla mnie to śmierdzi i nie smakuje, od razu wyczuwam kto uzywa takich przypraw, ale chemia jest wszędzie, latem ok mozna zjesc warzywa i owoce bez chemii ale zima ? wiadomo ze to pędzone, zreszta teraz nawet w osiedlowych warzywniakach warzywa nie są w 100% bio, wedliny itp. wszystko ma w sobie chemie niestety.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama fajnei ze lekarz normalny ci sie trafil ;) a chwile zwatpienia to bedzie miec kazda z nas, mialas jakies znieczulenie ? maz byl z toba ?

paula - frytki domowe !! MNIAM MNIAM !

Paula_071 lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Paula- wiadomo, na nic nie ma reguły, ale coś musi byc "w powietrzu" skoro kiedys rodziły się mniejsze dzieciaczki a teraz zdecydowanie wieksze, ja tez nie uzywam vegety itp. bo nie dość ze to chemia to dla mnie to śmierdzi i nie smakuje, od razu wyczuwam kto uzywa takich przypraw, ale chemia jest wszędzie, latem ok mozna zjesc warzywa i owoce bez chemii ale zima ? wiadomo ze to pędzone, zreszta teraz nawet w osiedlowych warzywniakach warzywa nie są w 100% bio, wedliny itp. wszystko ma w sobie chemie niestety.
    sama chemia i antybiotyki ;/

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    sama chemia i antybiotyki ;/

Dokładnie... wedliny,pieczywo,słodycze, nabiał, jeżeli ktoś chce życ bez chemii to musi po 1 wydać majątej a po 2 nieźle się natrudzić..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dokładnie... wedliny,pieczywo,słodycze, nabiał, jeżeli ktoś chce życ bez chemii to musi po 1 wydać majątej a po 2 nieźle się natrudzić..
    a i tak wszyskto co bio hodowane to ma sztucznosci w sobie, np. marchewki rosnace na polu bez nawozow itp. - ale co z tego ? jak z deszczem sama chemia leci bo fabryki itp zanieczyszczaja .. gdzie sie nei obejrzymy chemia antybiotyki i swinstwa. samo maslo, kazde jedno wyglada i pachnie tak samo czy to lato jesien czy zima !

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala myszka futuremama gratulacje!!!
    Futuremama szczeki nie potrafie pozbierac jak zobaczylam Wage malucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytalam ;)
    Wybaczcie nadrobie pozniej ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę w to, że dzisiaj się da jeszcze zjeść coś totalnie bez chemii :-) Żadne bio, eko itp. nie jest takie totalnie pozbawione zanieczyszczeń - choćby z powietrza, z gleby itp. Ziemniaki nawożone są, więc nawet frytki z takich ziemniaków mają chemię. Kurczaki i mięso - wiadomo antybiotyki, hormony. Wędliny to samo. Owoce, warzywa, wszystko się nawozi. Jabłka w Grójcu podobno pryskane 20 razy w sezonie, żeby robale nie zjadły.

Co do suplementów, ja cały czas biorę i synuś podobno niewielki jest. Moja koleżanka urodziła 5 dni temu, nie brała kompletnie nic i dziecko 4700 g, więc tutaj to chyba nie jest reguła.

AgaSad, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futermama gratuluje i powoli zazdraszczam :) Ciekawe kiedy na nas przyjdzie czas? Moze jutro, wtedy bede miala cudowny prezent urodzinowy, no i bedziemy swietowac wspolnie ;)

AgaSad, Paula_071, kasiuleek, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama a tak z ciekawości, dostałaś znieczulenie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym mamom;).
    My jutro idziemy na cito do lekarza bo mały dostał uczulenia na twarzy niby potowki Ale codziennie coraz więcej i Nie podoba mi się to.Poza tym zaczął nam znowu dużo ulewac A przyczyny nie umiem znaleźć.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja biorę tylko magnez, vitaminę D i kwasy DHA a mam w brzuchu duże dziecko:) Nie używam żadnej vegety, maggi ani kostek. Warzywa i owoce mam w większości z ogródka rodziców. Jak jem frytki to zrobione samodzielnie w domu z ziemniaków. Mój synuń na każdym usg miał pełny brzuch - jak to lekarz stwierdził "mama się nie głodzi". Ale ja zawsze jadłam więcej niż mój mąż, to po nim dojadam obiad;) I teraz ważę 64 kg czyli przytyłam 11 kg.

Ja też biorę DHA wiec może dlatego nasze pociechy takie dorodne :-) Aż jestem ciekawa ile Natalka będzie ważyła. Lekarz prognozowal 4200-4500 :-) W czwartek wszystko będzie wiadomo :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ja też biorę DHA wiec może dlatego nasze pociechy takie dorodne :-) Aż jestem ciekawa ile Natalka będzie ważyła. Lekarz prognozowal 4200-4500 :-) W czwartek wszystko będzie wiadomo :-)

Mój syn 31.07 ważył niby 3,5kg, prognozowali że gdybym rodziła w terminie to byłoby spokojnie ponad 4kg. Wiadomo, że usg też ma pewien zakres błędu, dlatego mam nadzieję, że więcej niż 3,7 nie będzie miał:)

Jutro nasz ostatni dzień jako "niemamy":) Jutro jadę z mężem do rodziców, posiedzimy w ogródku, zjem schaboszczaka i dużo lodów Magnum:) Ostatni wolny dzień!

zabka11, Aga89, 0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja to dzisiejszy dzień spędziłam na porządkach w domu. Teraz wieczorem jakiś relaksik. Zazdroszczę (pozytywnie) ze jeszcze jutrzejszy dzień możesz spędzić z rodzinka. Ja juz jutro mam się stawić do szpitala na badania. Wolalabym ta ostatnia noc spędzić w domu a nie w szpitalu ale nic na to nie poradzę. Tyle dobrego ze nie musze tam być z samego rana tylko kolo południa :-)

Jak tam samopoczucie u Ciebie? Ja z jednej strony jestem przerażona a z drugiej strony nie mogę się doczekać :-)

Paula_071, 0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Paula ja to dzisiejszy dzień spędziłam na porządkach w domu. Teraz wieczorem jakiś relaksik. Zazdroszczę (pozytywnie) ze jeszcze jutrzejszy dzień możesz spędzić z rodzinka. Ja juz jutro mam się stawić do szpitala na badania. Wolalabym ta ostatnia noc spędzić w domu a nie w szpitalu ale nic na to nie poradzę. Tyle dobrego ze nie musze tam być z samego rana tylko kolo południa :-)

Jak tam samopoczucie u Ciebie? Ja z jednej strony jestem przerażona a z drugiej strony nie mogę się doczekać :-)

Pewnie gdybym szła jutro do szpitala to dzisiaj by przeżywała strasznie, a tak to dopadnie mnie panika jutro. Ale ciągle mam z tyłu głowy czy aby na pewno wszystko mam - niby mąż pod ręką i wszystko będzie mógł kupić, ale wiem, że mogę panikować w szpitalu. Samej CC się nie boję, bardziej przeraża mnie, że dopadnie mnie BB. A wiesz o której masz cięcie?

ps. CC, BB to brzmi prawie jakby pisała o kremach;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, dziewczyny które miały planowe CC: ile godzin przed operacją jadłyście ostatni posiłek? I kiedy piłyście ostatni raz?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, moja koleżanka jak miała cc to mówila ze wieczorem mogła zjeśc bardzo delikatna,lekka kolacje a rano (jakos 7-8) miała cc.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam miało być 7 - 8 a zrobiła się buźka :P

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ