SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska87 wrote:z lewej piersi zaczęło mi cieknąć już nawet bez dotykania... a wystarczy że się o nią oprę i chlust ... trochę szkoda tej siary
chociaż myślałam że siara ma być taka jasno żółta a ja mam przezroczystą ciecz ale strasznie lepką ... to już to ?
Aska to siara
Amberla- slicznie malutka przybiera na wadze
Gratuluje swiezo upieczonym mamusiom odpadnietych kikutkow pepowinowych!
Ewa- i co powiedzial Wam pediatra na te ropiejace oczka?
Magda sz- jezu 5 dni meczyla sie twoja kolezanka???wspolczuje, ja sie panicznie boje i kleszczy i vacuum i oby nie byly potrzebne...
Stasraczka- mie zgodze sie z tym ze po zzo najczesciej jesdt potrzeba pomocy w postaci kleszczy czy vaccum - ja mialam zzo i urodzilam bez problemu.trzeba tylko przec w odpowiednim czasie, zgodnie z bolami partymi i polozna, mysle ze u kobiet po takiej 5dniowej indukcji to faktycznie takich narzedzi musza czesciej uzwac, ale to nie przez zzo, tylko przez to ze te bidule sa przez te 5 dni tak wymeczone, ze nie dziwie sie ze nie daja rady przec.
Staraczka wrote:Kubus przyszedl na swiat o godzu 14:20 SN 58cm 4870g
Ona- ja bym jeszcze poczekala z tym pasem tydzien, jak juz bedziesz miala mniejsze krwawienie.taski ucisk macicy, ktora sie jeszcze obkurcza, nie jest wskazany. A nasjlepiej to skonsultowac to z ginem lub nawet pediatra na najblizszej wizycie.
0na88, Agaata, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabko pediatra zapomniała o receptach, ale powiedziała, że skoro to tak długo się utrzymuje, a ja jeszcze parę godzin byłam bez wód to konieczna jest kuracja kropelkami z antybiotykiem. Jutro się mamy zgłosić po receptę do przychodni. Jeśli to nie pomoże to niestety skierowanie do okulisty
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ewa123 wrote:My po wizycie pediatry. Wszystko ok, tylko na oczka będzie antybiotyk. Jutro mamy przyjść po receptę. Problemem jest również to, że małej przy siusce pojawiły się bardzo brzydkie odparzenia. Staramy się dużo wierzyć pupę, smarujemy bepanthenem, teraz próbujemy mąki ziemniaczanej ale efekty marne... Macie jakąś rade? Futuremama jestem pełna podziwu! Gratuluje
Ewa na odparzenia polecam sudocrem!!!!! Sprawdzil mi sie bardzo przy pierwszej corce.
Co do oczek to trzymasm kciuki zeby kuracja z antybiotykiem pomogla.
Ewa123, Hermiona, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Myszka i futuremama gratulacje !!
Futuremama- pomnik dla ciebie powinnni postwic! Naturalnie takiego bobaska duzego urodzicNiedawno widziałam w szpitalu chłopczyka z waga 4950, ale kobieta miała cc, wiec widziałam jak wyglada taki dzieciaczek, szacunek naprawde !
Swoja droga, moja kuzynka urodzila się 4200 i wiem ze byla króciutka, ogólnie byla takim małym grubaskiem, a jak miala roczek to byla juz chudzinką i tak jest do tej pory, a ma 30lat :p kazdy myslał ze bedzie z niej kawał kobietkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
marzen podobno mdlosci moga byc przed wiec moze to tuz tuz ?
zabka mnie sie wydaje podobnie, nie tyle ze to przez zzo tylko przez to ze kobiety nie wspolpracuja z polozna. i tak sie konczyjak sie konczy. wiadomo ze nie wszystkie sie tak koncza, najwazniejsze to wsluchac sie w swoje cialo i w to co mowi polozna bo jednak ona ma wglad na to co sie tam dzieje i jak mowi przyj to przyj
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Kkarolinaaaa wrote:Myszka i futuremama gratulacje !!
Futuremama- pomnik dla ciebie powinnni postwic! Naturalnie takiego bobaska duzego urodzicNiedawno widziałam w szpitalu chłopczyka z waga 4950, ale kobieta miała cc, wiec widziałam jak wyglada taki dzieciaczek, szacunek naprawde !
Swoja droga, moja kuzynka urodzila się 4200 i wiem ze byla króciutka, ogólnie byla takim małym grubaskiem, a jak miala roczek to byla juz chudzinką i tak jest do tej pory, a ma 30lat :p kazdy myslał ze bedzie z niej kawał kobietkijest chodzacym kosciotrupem
a kolei drugi brat byl chudzinka 3 kg a jest wysoki i tegi
haha
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Dziewczyny ale mam dzis przyplyw sil..
Spojenie tak nie dokucza, odpoczelam od upalow w szpitalu i strasznie tesknilam do domu.
Dodatkowo chyba motorem jest fakt, ze rozwiera sie szyjka,co mnie bardzo cieszy
Zrobilam juz pranie, podlalam wszytskie kwiaty, porzadki w szafkach kuchennych plus ogolnie ogarnelam domek.
Zaraz sie biore za przepakowanie toreb ze szpitala, zeby juz byly gotowe i chyba odkurze i wymopuje podlogi.
A jutro umyje w koncu okna, bo wstyd sie przyznac ale od wczesnej jesieni nie myte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 17:02
Laura, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Dziewczyny ale mam dzis przyplyw sil..
Spojenie tak nie dokucza, odpoczelam od upalow w szpitalu i strasznie tesknilam do domu.
Dodatkowo chyba motorem jest fakt, ze rozwiera sie szyjka,co mnie bardzo cieszy
Zrobilam juz pranie, podlalam wszytskie kwiaty, porzadki w szafkach kuchennych plus ogolnie ogarnelam domek.
Zaraz sie biore za przepakowanie toreb ze szpitala, zeby juz byly gotowe i chyba odkurze i wymopuje podlogi.
A jutro umyje w koncu okna, bo wstyd sie przyznac ale od wczesnej jesieni nie myte.Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Lady Savage wrote:Wow
prawie 5 kg, siłami natury, podziwiam i chylę czoła.
witaminkab, staraczka24, Paula_071, zabka11, Lady Savage, Neyla, magda sz, 0na88, Aga89, Maniuś, mamasia, Weridiana, Martucha86, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
3870 to nie az tak duzo przy takiej długosci
Średni bobasek
Teraz dzieciaczki rodzą się wieksze, położne mówiły że właśnie średnia to 3800, duzo dzieci rodzi się po 4kg 4 z kawałkiem, ponoć to kwestia suplementacji-no zobaczymy, ja przez całą ciąże biore femibion a Pola brzuszek ma na tydzien do tyłu i ponoć nie bedzie duza, takze to chyba o cos innego chodzi..moze o tą chemie w jedzeniu..
Kiedys najwiecej dzieci bylo z waga 3-3300 wiec różnica jest:)małaMyszka lubi tę wiadomość