X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka gratuluję!!

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja wróciłam od diabetologa, więc tak cukry nadal mi szaleją ale już nie tak jak ostatnio, mała bardzo się mało rusza, jeśli do niedzieli nic nie ruszy. Mam sie wstawić o 7 w szpitalu 17 sierpnia na wywołanie porodu.

maaadzik1207, Agaata, magda sz, Laura, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka- gratulacje!!!!

Kwiatuszek- kciuki zacisniete- bedzie wszystko dobrze!!!

Magda sz- ale na babsztyla trafilas!!!! Grrr niestety wielu lekarzy takich jest,chyba rutyna ich zzera i ogolna znieczulica....oby na takich nie trafic z porodem...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamyszka gratulujemy :)

magdasz co za wredne babsko ! ale znam to... jak mnie przyjmowali na patologie to kazdy wyzywal na mnie jaka jestem nieodpowiedzialna ze przyjechalam zi nnego szpitala do nich kazdy jeden czlonek personelu, az lzy mi sie cisnely do oczu !!! no do czasu, maz zadzwonil do znajomej poloznej i powiedzial ze tam leze, przyszla do nas bo miala akurat dyzur. rozmawiala z lekarka wszyscy do dnia wypisu byli bardzo mili dla mnie i pozwalali mojemu mezowi siedziec z nami cale dnie ! nic kompletnie nikt nie mowil. wiec tak wlasnie to dziala dopoki nie wiedza ze znasz kogos od nich to traktuja cie gorzej niz psa !

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    A u nas spokojnie, dopiero 2 karmienia. Mamy karmiące cycuchem czy jadacie normalnie owoce i warzywa na surowo czy wszystko gotujecie? Szczerze to gotowane jabłko mi nie smakuje i brakuje mi już normalnych owoców, ale moka mama mówi, że powinnam poczekać przynajmniej aż mała skończy 2 tygodnie. Jak wygląda Wasza dieta?

Jem wszystko, jedynie slodycze staram sie ograniczyc bo nie schudne;-)

zabka11, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka i tatus Sebastianka serdecznie gratuluje :-)! !!

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata 24 lipca koleżanka rodziła i właśnie miała kleszcze :) przy tym dwóch lekarzy którzy bawili się tym sprzętem nad jej brzuchem komentując- "no tak jakbyś sałatkę nakładał".... haha, no i właśnie miała kleszcze przez to że zgłosiła się na indukcję w niedzielę a urodziła w piątek i przez te wszystkie dni -3 noce na ktg (więc 3 noce nie spała) w środę oxy więc na czczo ale oxy nie pomogła i w piątek miało być drugie podejście więc znów na czczo ale tym razem był inny lekarz i przebił jej pęcherz. Poszło szybko bo jak przebił o 8:30 to jej córcia była na świecie o 12:45, nie zdążyli podać ZZO bo rozwarcie szło jak szalone. Tylko tyle że nie miała sił przeć bo była wykończona i głodna, dlatego kleszcze poszły w ruch.
    Ja się tych kleszczy nie boje choć to się wiąże z nacięciem ale wolałabym swoimi siłami :)

Z tym na czczo to trzeba być do kroplówki z oksytocyną, zwykle podają ją rano i kroplówka spływa 6 godzin. Jak rano to pół biedy ale jak np. nie ma miejsc na sali do indukcji i dopiero o 14 to cały dzień nic nie jesz. Więc skąd brać siłę na poród.
    Na założenie balonika nie trzeba być na czczo.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wredną lekarką to mam nadzieję że nie trafię na nią przy wywołaniu. Przy porodach jej nie ma więc się nie boje, położne są spoko. Trzy koleżanki rodziły ostatnio na Inflanckiej i sobie bardzo chwaliły położne.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja też bym się chętnie wstawiła :) ale kiedy to nastąpi hu hu.
    Grunt że mała Zuzia zaczekała to bezpiecznego czasu :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiedzialam ze do oxy trzeba byc na czczo........ ;/ to jak ja mam sie wp oniedzialek stawic to dopeiro we wtorek wywolaja ? ale bezensu !

• Agaata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, o matko, to gdzie oni jej te kleszcze zakładali? Na Inflanckiej??
    Ja bym się kleszczy bała bardzo mocno, ból to jedno, ale ryzyko uszkodzeń okołoporodowych jest bardzo wysokie. Położna, z którą mam umowę podpisaną mówiła mi, że pracuje od 21 lat w trakcie porodowym i kleszcze jej się trafiły dawno temu 1 raz, teraz raczej się vaccum używa jeśli już.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lady ja też bym się chętnie wstawiła :) ale kiedy to nastąpi hu hu.
    Grunt że mała Zuzia zaczekała to bezpiecznego czasu :)

No :) ciekawe które miejsce na liście zajmiemy :P ile mamusiek do 17 sie rozpakuje :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka powinni Ci jeszcze badania zrobić więc i tak w pon nic nie zrobią bo pewnie badania rano we wtorek na czczo i decyzja co dalej przy obchodzie porannym we wtorek. Przynajmniej u mnie tak to wygląda.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się i ja wróciłam od diabetologa, więc tak cukry nadal mi szaleją ale już nie tak jak ostatnio, mała bardzo się mało rusza, jeśli do niedzieli nic nie ruszy. Mam sie wstawić o 7 w szpitalu 17 sierpnia na wywołanie porodu.
    Lady trzymam kciuki !
    Wiem jak jest ciężko bo przyznam szczerze że od kilku dni w te upały cukry zaczęły mi szaleć również ale nie poddaję się obniżyłam sobie posiłki :/
    Zdrowie dziecka najważniejsze! Ja przeżyję, ważne żeby dziecko rosło w miarę i było wszystko dobrze.
    Ale tak na marginesie mam dość, boję się każdego mierzenia w te upały :(
    Chcę urodzić!!!

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata na Inflanckiej, też się zdziwiłam ale podobno główka prawie wystawała, koleżanka mówiła że mimo braku znieczulenia nie czuła mega bólu tylko dyskomfort. Trwało to kilka sekund. Ja bym wolała uniknąć i kleszcze i vacuum, mam nadzieje że moja pipka da radę.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Magda, o matko, to gdzie oni jej te kleszcze zakładali? Na Inflanckiej??
    Ja bym się kleszczy bała bardzo mocno, ból to jedno, ale ryzyko uszkodzeń okołoporodowych jest bardzo wysokie. Położna, z którą mam umowę podpisaną mówiła mi, że pracuje od 21 lat w trakcie porodowym i kleszcze jej się trafiły dawno temu 1 raz, teraz raczej się vaccum używa jeśli już.
    zalezy od szpitala i lekarza... u mnie czesto kleszczy uzywaja jesli jest potrzeba.

znajoma polozna mowila ze najczesciej jest taka potrzeba "pomocy" z ich strony wlasnie jak kobiety biora zzo. ale ile w tym prawdy ?

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdasz no tak zalezy od szpitala. kurcze to ja w ten poneidzialek pojechalabym na czczo ze snaidaniem w pojemniku najwyzej. bo jesli chca wywolywac wolalabym juz od razu a nie lezec i czekac ;/

• Agaata Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja już o tym nie myślę, bo na samą myśl o porodzie zabiegowym przechodzą mnie ciarki. Póki co skupiam się na tym, żeby mój synuś posiedział zdrowo jeszcze tydzień w brzuszku, wtedy już położna będzie po urlopie i nie będzie zastępstwa w razie czego musiała szukać. :)
    Ciekawa jestem jak tam z Lys, czy już urodziła.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja też jak pojadę to z własnym jedzeniem żeby mieć jakby co :)
    Od początku trzeba żądać od nich informacji co kiedy i jak! U mnie w każdej sali leży oprawiony dokument z prawami pacjenta i jest tam wyraznie napisane ze mamy prawo do informacji, więc z buta dajmy poznać po sobie że nie jesteśmy dupy z uszami tylko chcemy wiedzieć bo takie mamy prawo.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubus przyszedl na swiat o godz. 14:20 SN 58cm 4870g ;)

ekropka, justyna14, Agaata, Lady Savage, Aga89, staraczka24, magda sz, mamasia, Aska87, Maniuś, 0na88, Martucha86, maaadzik1207, Katarka, zabka11, Ewa123, Paula_071, Laura, aaaaga, Magd, apaczka, witaminkab, Hermiona, psioszka11, Neyla, Meggi31, Griszanka, niecierpliwa, Amberla, kasiuleek, 5ylwia, Weridiana, lys, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ