X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka muszę się i tak w poniedziałek zgłosić do nich, więc ma czas do poniedziałku :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dziewczyny, czy to tylko ja nie panikuje, ze moje dziecko po terminie sie nie spieszy?
    Magdajak czytam Twoje desperackie posty, to zanosze sie smiechem. Nie ma to jak inseminacja na wywolanie porodu :p :p :p Wyluzuj - sama widzisz, ze to wszystko psu na bude, a ty sie dodatkowo nakrecasz. Po co Ci to. Jak sie Maja do poniedzialku nie zdecyduje, to ja wykurza. Zasadniczo rozwazylabym zmiane szpitala bo to co opisuje, to rzeczywiscie mozna sie przerazic.
    Staraczka w razie czego bedziemy sie obie indukowac od niedzieli - damy rade, nie bedzie tak zle, nie obejrzymy sie i bedziemy tulic swoje dzieci :) Jak dostaniemy baterie wspomagaczy, to nasze kluseczki same wyskocza :p
    Ja mialam rodzic jako 31 latka, a urodze juz o rok starsza - samo zycie ;)
    Najlepsze życzenia urodzinowe :-)

Griszanka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata trzymaj się dzielnie!

Przesadziłam dziś z tym sprzątaniem, wszystko mnie boli.. jeszcze jutro kilka rzeczy a od soboty do porodu leżę i pachnę.. w sumie w sobotę mogę rodzić - taka piękna data:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co moze oznaczać kłucia w pochwie ? tak włąsnie mega mega nisko..i to tak zakuje ze az musze sie zatrzymac, mam to od wczoraj ale co raz częsciej to sie powtarza, wczesniej nic takiego nie bylo, to moze oznaczac ze sie szyjka skraca czy co?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia dziekuje :*
    Miru piekna foteczka. Bardzo mnie cieszy jak sie czyta takie posty, ze po porodzie, mozna ogarniac nowa sytuacje ze spokojem. I nic nie boj, bo strach moze wszystko tylko spieprzyc ;)
    Karolia ja od kilku dni tez czuje takie klucia i przypuszczam, ze w koncu sie cos tam szykuje na porod ;) No zobaczymy jak to dalej sie rozwinie - u mnie nadal 100% spokoju.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hej, ja ciagle rodze... Teraz mamy 7 cm rozwarcia i maly jeszcze wysoko. Wody płyną. O 11 podlaczyli mi oksy i zaczely sie bole, o 15 byly masakryczne, a szyjka na 3 cm, pozniej badanie i szyjka na 4 cm, o 17 odlaczyli oxy i poszłam na godzine pod prysznic. Tam cos majaczylam ale bylo lepiej. P 18.30 dostalam zzo i poczulam zbawienie. Teraz leze pod oxy i znieczuleniem, skurcze zacsynaja znowu bolec. Jestem zmeczona. Boze zebym miala siłę na parcie...

jak mi odeszly wody to polozne daly mi 24h i powatpiewaly ze akcja szybciej sie rozwinie.
    nie spodziewaly sie ze wroce za 3h :-)
    Wynika z tego ze jednak z reguly nie jest to szybki proces;-)

Kwiatuszek pieknie :-) gratuluje !!!!!!!!

Miru piekne zdjecie

Myszka ale mila niespodzianka super

1usasg185gkausx0.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa juz MAJOWKI 2016 <3 Kiedy to zlecialo :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 3 miesiące i będą sierpnióweczki :)))

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm...chyba powoli zaczyna mi lecieć czop. Jak się podcierałam, to (sorry za opis) jednorazowo wyleciał mi na rękę glutek śluzowaty. Potem już był tylko śluz wodnisty.

Mała wariuje w brzuchu...ach te jej akrobacje.

Agaata...już za chwilę będziesz mamą pełną gębą :D

zabka11, maaadzik1207, Paula_071, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lily urodziła się SN 11.08 o godz. 11.05.
    56 cm i 3330g
    Poród był ciężki i bez ZZO nie dałabym rady.
    Gratulacje :-)

Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mąż Agaata. Syn Hubert na świecie, 2895g/54cm urodzony cesarskim cięciem ok pół godziny przed północą 13.08. Dycha zgarnieta. On i mama czują się dobrze.

5ylwia, psioszka11, Weridiana, Neyla, niecierpliwa, mamasia, Paula_071, Laura, AgaSad, magda sz, zabka11, futuremama, Maniuś, Aska87, justyna14, Katarka, kasiuleek, jesslin87, Lady Savage, Martucha86, witaminkab, lys, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Kochane forumowe ciocie Natalka przyszła na świat o 8:40 przez CC. Ważyła ok 3500 ale zestresowany tatuś dokładnie nie zapamiętał. Jestem zakochana w małej po uszy <3
    Cudownie :-) gratulacje

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Urodzone :-) o 9:40, 3200, 53cm. Taki grzeczny ze szok! Ladnie zlapal za piers od razu, mam pokarm :-) Tomek :-)
    Gratulacjewspaniałe wieści :-)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tu mąż Agaata. Syn Hubert na świecie, 2895g/54cm urodzony cesarskim cięciem ok pół godziny przed północą 13.08. Dycha zgarnieta. On i mama czują się dobrze.
    Gratulacje dla szczęśliwych rodziców! :)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problem z kupą...odkąd Leo jest na mm tylko pojawiły się problemy z zaparciami.Wczoraj na siłę z mama wycisnelysmy z niego kupe-twarda duża zolta-sorki za dokładny opis,ale od tamtej pory nic A minęło już ponad16h. Przepajam go wodą,masuje brzuszek i daje nóżki do brzuszka ale nic z tego.Mama mu nawet termometr do pupy włożyła i nic.Pręży się po jedzeniu boli go.Jak mu ulżyć?
    A droga sprawa to zaczęło mnie kluc w okolicy blizny po prawej stronie.Może ciut niżej?boli od wczoraj taki ból pulsacyjny.Wiecie od czego?martwić się?wziąć no-spe?
    No i oczywiście gratulacje dla kolejnych mamusiek!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata i maz gratuluje :-) niech malenstwo zdrowo rośnie :-)

Psioszka z tego co czytałam po mm dzieci rzadziej sie wyprozniaja ,a ich kupka jest gestsza i jest to calkiem normalne bo ten pokarm wolniej sie trawi.
    Mysle ze malenstwo musi sie przyzwyczaic zwlaszcza ze brzuszek i jelitka nawet na naturalnym pokarmie sie caly czas dostosowuja.
    nie wiem jaki czas powinien minac , czasem trzeba zmienic pokarm. Dobrze ze robisz masaze i cwiczenia , jak jutro rano nie bedzie kupki ja bym się skonsultowala z lekarzem. Jak moja starsza zaczela jesc inne pokarmy to pojawil sie problem z zaparciami ale to bylo okolo 6miesiaca , podalam kilka razy czopek (taki dla dzieci podzielilam jeszcze nozem na cienkie paski) pomoglo brzuszek sie przyzeyczail do zmian. Pozniej juz nie bylo z tym problemu.

psioszka11, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczę ze skurczami od 23.. Najpierw co 20 min, między 1 a 2 co 10 min.. Od 2 do 3 co 5 min ale wzięłam ciepła kąpiel i teraz od 3 mam co 7-10 min.. O cholera jak boli.. Jak wrócą te co 5 min to jadę do szpitala :) czy to możliwe żeby mój syn był taki punktualny?

psioszka11, niecierpliwa, mamasia, Paula_071, Laura, magda sz, futuremama, zabka11, Neyla, Maniuś, Aska87, Weridiana, jesslin87, Lady Savage, kasiuleek, witaminkab, 0na88, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się karmimy 1 raz dopiero:)

Wchodzę i czytam super wieści.

Agata gratulujemy!

5ylwia oby się akcja rozwinęła. Dawaj znac co i jak

Psioszka weridiana ma rację. Na mm dzieci robią rzadziej kupkę.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A my się karmimy 1 raz dopiero:)

Wchodzę i czytam super wieści.

Agata gratulujemy!

5ylwia oby się akcja rozwinęła. Dawaj znac co i jak

Psioszka weridiana ma rację. Na mm dzieci robią rzadziej kupkę.

My tez dzis w nocy tylko 1 karmienie, o 22 padla moja Julka z placzu, bolal ja brzuszek i tak przespala do 1.30 wtedy maz ja przewinal itdal mi do karmienia i mala wyplula cyca patrze na zegarek a tu 4, ja zasnelam ona sobie ssala :P

Agataa gratulacje :)

5ylwia, oby sie szybko rozminelo

• mamasia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek wrote:
    Urodziłam. Było ciężko. Synuś urodził się dzisiaj o 11.24 waży 3980 51 cm. Urodziłam śn. Cudowne uczucie:)
    Gratulacje

bzkxskf.png
‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ