X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jesteśmy w domu. Ogarniam oczywiście chatę zamiast leżeć i odpoczywać, ale nie ma jak. Zapierdzielamy jak dzikie bąki, im szybciej się oporządzimy tym szybciej...

Maly jest cudowny. Zjada ile trzeba. Karmię go co 2 h teraz, żeby mi żółtaczki nie złapał.

Co piękne to to, że od pierwszej godziny karmię piersią. Co prawda przez nakładkę, ale jest postęp.

Czegoś takiego się nie spodziewałam. Mój mąż przygotował nam powitanie. A teściowa zajęła się obiadami. Jak tylko się ogarnę to napiszę co i jak.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b8665f876f7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda594a8b6ed.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d0aa9987c12.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab5475cf37ce.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44daad2841b4.jpg
    Super niespodzianka :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tu mąż Agaata. Syn Hubert na świecie, 2895g/54cm urodzony cesarskim cięciem ok pół godziny przed północą 13.08. Dycha zgarnieta. On i mama czują się dobrze.
    Cudownie,gratulacje :-)

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że robią rzadziej,ale on jej Nie może zrobić.Widać że chce,że się pręży A nie może.Liczyłam że w nocy zrobi,ale nic z tego.Choć przestał ładnie noc u rodziców i to w turystycznym łóżeczku;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 05:24

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Wiem że robią rzadziej,ale on jej Nie może zrobić.Widać że chce,że się pręży A nie może.Liczyłam że w nocy zrobi,ale nic z tego.Choć przestał ładnie noc u rodziców i to w turystycznym łóżeczku;)
    A masz leżaczek z funkcją wibracji? Mojej siostry córeczka jak miała problemy z kupką to ta wibracja jej pomagała :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam,ale w domu,więc dopiero w niedzielę mogę spróbować.Na razie jestem u rodziców,więc muszę tu coś zadziałać.

bl9ci09kql96ri27.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata- gratulacje!! :-) posypalo sie dzieciaczkow tego 13 :-) Magda popraw nam daty na pierwszej stronie:)
    Ja sie bardzo dobrze czuje, od 23 juz nie dostaje przeciwbolowego bo nie boli rana.
    W nocy zabrali dziewczyne po cc na intensywna terapie, bo dostala jakiegos wstrzasu. Budulka:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 06:23

Weridiana, AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Gratulacje! :)
    Zdrówka dla Was :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratuluacje, zdrowka dla calej rodzinki <3

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam zdrówka dla was i maluszkow
    Ja dzisiaj wizytuje o 8.10 prosze o kciuki żeby coś tam się ruszyło
    Miłego dnia

magda sz, Laura, Paula_071, zabka11, Neyla, Maniuś, Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje! Łatwo nie było widzę, wymęczyli Cię konkretnie ale najważniejsze że już po :)

Witamy sie i my, ani jednego skurczu całą noc :) Maja będzie chyba z pod znaku osła a nie lwa :)
    Wiecie co mega mnie uspokoiła wczorajsza wizyta i te usg...przestałam myśleć jak wariatka o porodzie. Czekam już cierpliwie na indukcje-trudno stanie się to czego się obawiałam ale jaki mam kuzwa wybór :/ byłoby mi bardzo miło jakby się samo rozkręciło no ale... Wczoraj wieczorem tak mi wypychała stópkę do całowania no ale przecie się nie zegnę w pół więc tatuś całował- czułam paluszki pod ręką-coś niesamowitego :)

W ogóle mam ochotę cyknąć zdjęcie termometru- 24 stopnie w domu! nie wierzę :) od 3 tyg było ciągle 29-31...

Sylwia trzymam kciukasy żeby nie musiała przeżywać tego co ja po terminie :)

Griszanka ale ze mnie ślepa gęś- Wszystkiego najlepszego spóznionego ale szczerego! Życzę wymarzonego lekkiego porodu bo to chyba teraz najważniejsze :*

zabka11, Neyla, ainer85, Weridiana, Griszanka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru ale boska fotka :) Uwielbiam czytać Twoje posty, tyle stresu a teraz taka sielanka w nagrodę :) ps. mam nadzieje że jednak urodzę w przyszłym tyg a nie we wrześniu heheh który to byłby tydzień 44 :D aż tyle to nie pociągnę

Myszka mąż dał czadu z przywitaniem :) super! Synek słodki jak miód :)

Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku ochłodzenie około 24, 25 st. :D
    Nareszcie może moje cukry wrócą do normy, albo jutro urodzimy ;)
    Dzisiaj zaczynamy 39tc!

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dzisiaj się biorę za okna, chociaż mąż pomył dwa tygodnie temu, ale nie zaszkodzi trochę odswieżyć może to coś da..... :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w terminie porodu. Dalej cisza...
    Milego dnia wszystkim :-)

Neyla, ainer85, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ciężka noc...teraz juz chyba tylko takie mnie czekają. Bol miesiączkowy był na tyle silny, ze chciało mi się wymiotować. Pewnie szyjka się rozwiera. Obym tylko dorwała do środowej wizyty.

A tu kolejne bobaski.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ma od tygodnia bole brzuszka, jest na espumisanie. Dodatkowo lekarl kazala podawabj biogaje i podajemy rano 5kropli espumisanu, w poludnie 5 biogaji i na wieczor 5 espumisanu. Mi zalecila odstawienie nabialu na tydzien, ale gdyby to chodzilo o nabial, to mysle ze miala by jakies zmiany skorne. Nie wiem jvz jak jej pomoc, najgorzej prezy sie nad ranem.

Ellena, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witam sie z lezaka.
    Nocka tragiczna, wstawalam 4razy...
    Pocieszajace jest to ze upaly tylko do niedzieli, w przyszlym tyg ma juz byc bardziej przyzwoita pogoda.

Klucia w pochwie moga oznaczac skracajaca sie szyjke.

Aaagata- czyli jednak skonczylo sie cc.gratuluje synka!

5ylwia- o prosze akcja ruszyla!super!dawaj znac co sie dzieje!

Aaga- kciuki za wizyte zacisniete!

Magda sz- to dobrze ze sie uspokoilas...coz nam pozostalo, musimy czekac na laske maluszkow, az zdecyduja sie wyjsc. U mnie wczoraj w dzien skurcze co 20min, a w nocy ani jednego...wiec dalej siedze jak na bombie....

Na obiad ryz, kotlety jajeczne imizeria.
    Trzeba dzis zakupy zrobic bo jutro swieto i wszystko pozamykane- ja pojade po poludniu albo wysle meza jak wroci z tego cholernego remontowanego mieszkania.

Najbardziej chyba wkurza mnie fakt,ze przez ten upal i to bolace spojenie jestem uziemiona w domu, autem jezzdI maz do pracy, w efekcie nie mam sie jak dostac do sklepu grrrr nienawidze byc od kogos zalezna!
    Jakby Klara juz byla, to wozeczek i spacerek do biedry, no ale jeszcze widac musze poczekac.

Na dzis zostalo mi prasowanie i trzy dachowe okna.
    I przydaloby sie odkurzyc chalupe.
    Na tym moja dzisiejsza aktywnosc sie skonczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:29

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kupa!!!A nawet dwie;)))))))))))

ainer85, magda sz, zabka11, futuremama, Laura, aaaaga, maaadzik1207, Aska87, niecierpliwa, Maniuś, Katarka, Paula_071, kasiuleek, Weridiana, 0na88, lys, Neyla, mamasia, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Gratilacje dla nowej mamusi!! :))

Ale jestem glodna!!! Ale jeszcze 20min od letroxu musze odczekac..

Jestem zachwycona spaniem w nocy:p jest tak fajnie..chlodno..cudownie:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze macie jakis pomysł jak wykorzystac maliny ? Dostałam sporo tego od teścia i nie wiem co z nimi zrobic, szkoda zeby sie zmarnowały a napewno tego wszytkigo nie zjem, mrozic tez nie chce bo nie lubie rozmrazanych owoców, jakies przepisy moze macie ? kurcze..hm..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ