X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My tez dzis w nocy tylko 1 karmienie, o 22 padla moja Julka z placzu, bolal ja brzuszek i tak przespala do 1.30 wtedy maz ja przewinal itdal mi do karmienia i mala wyplula cyca patrze na zegarek a tu 4, ja zasnelam ona sobie ssala :P

Agataa gratulacje :)

5ylwia, oby sie szybko rozminelo

My od 21:30 do 4:15 spaliśmy:) ja juz karmie na siedząco bo mój maly często sie krztusi nawet smokiem potrafi dlatego zawsze ze mną spi jak ma smoczka.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Wiem że robią rzadziej,ale on jej Nie może zrobić.Widać że chce,że się pręży A nie może.Liczyłam że w nocy zrobi,ale nic z tego.Choć przestał ładnie noc u rodziców i to w turystycznym łóżeczku;)

Ja w takich sytuacjach podawalam cwiartke czopka glicerynowego. 15min i byla kupam

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka ma od tygodnia bole brzuszka, jest na espumisanie. Dodatkowo lekarl kazala podawabj biogaje i podajemy rano 5kropli espumisanu, w poludnie 5 biogaji i na wieczor 5 espumisanu. Mi zalecila odstawienie nabialu na tydzien, ale gdyby to chodzilo o nabial, to mysle ze miala by jakies zmiany skorne. Nie wiem jvz jak jej pomoc, najgorzej prezy sie nad ranem.

Nie zawsze problemy brzuszkowe przy nabialr ida w parze ze skornymi. Zapoznaj sie z Delicolem.
    Po drugie ike juz ta BioGaje podajesz?Nam ona bardziej szkodzila niz pomagala ale wiem ze aby zauwazyc dzialanie pozytywne tego probiotyku trzeba go jakos czas podawac.

małaMyszka lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarolina- zrob maliny w cukrze- zima jak znalazl do herbaty czy deserow.przepis banalny:
    Świeże maliny przebieramy. Jeśli używamy owoców z pewnego źródła to ich nie płuczemy ponieważ nasiąkają wodą. Maliny zasypujemy w duzym naczyniu cukrem.jak puszcza sok, nakładamy ciasno do wcześniej przygotowanych słoikow. Słoiki zamykamy i pasteryzujemy ok. 15-20 minut. Możemy pozostawić słoiki w garnku do wystudzenia.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratulacje dla nowych mamusiek :)

kolki, bóle brzuszka - 90% dzieciaczków to ma, bo ma nie do końca rozwinięty układ trwaienny, teraz się mogę wymądrzać, bo już przez to przeszłam i wiem, że nie ma na to lekarstwa tylko czas, byliśmy na biogaji, espumisanie i masie innych leków, probiotyków, rezygnowałam z nabiału i wszystko na nic. Musi się to samo unormować i nie ma na to mądrego.

Kupy - jeśli są regularnie, nawet co 4 dni ale regularnie to wszystko jest ok, nawet jak się dziecko preży i nam się wydaje że ma problem, to wcale nie musi tak być. Powyżej tych 4-5 dni jak nic nie ma to proponuję czopka glicerynowego kawałeczek do tyłeczka i kupa murowana. Masaże, wyduszenia i inne na nic się zdają, a termometrem w pupci maluszka bałabym się grzebać. częste leżenie na brzuszku jest bardzo dobre i na kupki i na bóle brzuszka. Po mm kupki będą twardsze, z czasem dosłonie takie boberki będą, więc dziecko jest ciężej coś takiego z siebie wypchnąć niż żółtą wodnistą maź :)

Jeśli w kupie zauważycie śluz to oznacza alergię i należy to zgłosić do lekarza, jednarazowo może się zdarzyć, ale jak często to 100% alergia.

Tyle z mojego krótkiego na razie doświadczenia :)

Amberla, niecierpliwa, Laura, Weridiana, lys, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja uwielbiam malinowe smoothies, na upały w sam raz. Dżemik też możesz zrobić

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, co za noc. Od północy do chyba trzeciej na balkonie wyżej była impreza - głośne gadanie, które niesie się jak w amfiteatrze po naszym cichym osiedlu i muzyka i jeszcze jakieś inne odgłosy. Straż miejska chyba nie przyjechała, bo impreza chyba zdechła sama. A dziś od siódmej młot pneumatyczny pod blokiem. Do tego całą noc strasznie często mi się spinał brzuch, do tej pory tak nie miałam. Najchętniej bym teraz spała, ale będą młotować do 16-ej conajmniej, więc spadam z domu na gimnastykę, a potem od razu pojadę pomoczyć się w basenie, a potem nie wiem, ale nie wracam tu zanim nie skończą, bo nie słyszę własnych myśli...
    Miłego dnia, dzieczyny!

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Nie zawsze problemy brzuszkowe przy nabialr ida w parze ze skornymi. Zapoznaj sie z Delicolem.
    Po drugie ike juz ta BioGaje podajesz?Nam ona bardziej szkodzila niz pomagala ale wiem ze aby zauwazyc dzialanie pozytywne tego probiotyku trzeba go jakos czas podawac.

Biogaje wlaczylismy wczoraj, wiec poobserwujemy. Nabialu nie jadlam duzo, a od poczatku w szpitalu nawet go jadlam, no ale odstawimy i zobaczymy. Mi sie wydaje ze ona lyka duzo powietrza przez te kapturki

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Karolina - świeże maliny możesz zblendować z lodami lub jogurtem, albo możesz zrobić dżem. O ile nie przeszkadzają Ci pestki. Są trochę upierdliwie, ale dżem malinowy to najlepszy dżem, jaki wyszedł mi w tym roku. Świetnie pachnie, ma śliczny kolor i jest super pyszny. A zrobiłam tylko trochę, bo wydawało mi się, że będzie niedobry. No a jak nie znosisz pestekw dżemie, no to klasyk - zrób sok.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tu mąż Agaata. Syn Hubert na świecie, 2895g/54cm urodzony cesarskim cięciem ok pół godziny przed północą 13.08. Dycha zgarnieta. On i mama czują się dobrze.

Serdeczne gratulacje dla całej trójeczki!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie i mam wrażenie że postępy się cofnely na ktg żadnych skorczy szyjka wysoko w strone krzyzowa delikatnie krotsza niż tydzień temu główka nisko ale nie w kanale
    Ehhhhh

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol nam pediatra przepisala i muszę potwierdzić że chyba lepiej działa niż espumisan.Dodatkowo dajemy priobiotyk.
    W czwartek kolejna wizyta więc zobaczymy co z kupkami.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęli mnie na oddział.. Leżąc pod ktg miałam skurcz, który mnie wyginał z bólu, a wyszedł jakiś marny! Oczywiście w domu skurcze co 5 min, a w szpitalu cisza! Lekarz zbadał mnie na fotelu i powiedział do męża, że koło południa akcja się rozwinie.. Także trzymajcie kciuki oby tak się stało!

aaaaga, psioszka11, zabka11, Pati Belgia, Kkarolinaaaa, Paula_071, Maniuś, magda sz, Laura, Lady Savage, kasiuleek, Weridiana, witaminkab, lys, Neyla, Neyla, mamasia, futuremama, ainer85, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia- widzisz, czyli jednak poród moze nas niezle zaskoczyc :)) Powodzenia :)!

Dziekuje za pomysły ale ani dzemu,ani soków ani zadnych przetworów nie zrobie bo wlasnie tego tescie narobili ogrom.. (maja duuuuzo malin na podwórku)

Coś bym upiekła z malinami..moze jakąs tarte..

Dzidziusiu mój kochany wyjdz,błagam...nie ogarniam juz, boli mi wszystko, mała sie tak wypina ze mi skóra piecze, bolą mi żebra...Zapraszam corcia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:18

5ylwia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.

sylwia powodzenia !!

u nas wczoraj po seksie odpadl mi kawalek czopa- no caly na pewno nie wypadl bo bylo go malo mniej wiecej 1/4 wacika takiego do demakijazu.
    skorcze pojedyncze... w porownaniu z tymi we wtorek i srode to bylo nic..
    dzis popoludniu ostatni raz bedzie seks a potemspacer po ikei. :D

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    5ylwia- widzisz, czyli jednak poród moze nas niezle zaskoczyc :)) Powodzenia :)!

Dziekuje za pomysły ale ani dzemu,ani soków ani zadnych przetworów nie zrobie bo wlasnie tego tescie narobili ogrom.. (maja duuuuzo malin na podwórku)

Coś bym upiekła z malinami..moze jakąs tarte..

Dzidziusiu mój kochany wyjdz,błagam...nie ogarniam juz, boli mi wszystko, mała sie tak wypina ze mi skóra piecze, bolą mi żebra...Zapraszam corcia..
    polecam te ciasto- pyszne !
    http://pychaciasta.bloog.pl/id,348886079,title,Malinowa-chmurka,index.html

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka no to może uda się samo :) Zazdroszczę że masz siłę na seks :) mnie mniej schody męczą niż stosunek haha, no ale pogoda robi się ludzka to może się zmobilizuje z małżem.

Karolina ciastka z malinami są pyszne ale piekarnik w upał to samobójstwo. Póki co to jest znośnie więc z rana trzeba piec.

Zbieram się na ktg, a tak mi się nie chce, przysnęło mi się i czuje że jeszcze bym pospała z 2 godziny

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tu mąż Agaata. Syn Hubert na świecie, 2895g/54cm urodzony cesarskim cięciem ok pół godziny przed północą 13.08. Dycha zgarnieta. On i mama czują się dobrze.

Gratulacje!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda mam nadzieje ze sie uda a jak nei to chociaz niech ten czop w calosci odejdzie, to jak w niedziekle sie zglosze na ip to mnie pewnie zostawia bo czopu nie bedzie i chyba rozwarcie i skrocona szyjka bedzie co ? no bo jak czop odchodzi to chyba znak ze sie skraca i rozwiera ?

co do sil na seks- nie mam u nas wyglada to troche "nieludzko" :D ale nie mam wyjscia bo skoro od wtorku codziennie wspolzyjemy i sie rusza no to trzeba dzialac. ja sie wypinam mezowi a on dziala :D szybki numerek i gotowe :d haha

magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Miru ale boska fotka :) Uwielbiam czytać Twoje posty, tyle stresu a teraz taka sielanka w nagrodę :) ps. mam nadzieje że jednak urodzę w przyszłym tyg a nie we wrześniu heheh który to byłby tydzień 44 :D aż tyle to nie pociągnę

Myszka mąż dał czadu z przywitaniem :) super! Synek słodki jak miód :)

Magda :) a może spotkamy się na porodówce 17 ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1906 1907 1908 1909 1910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ