SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Heeh no u nas seks też nieludzko wygląda
ale to wcale nie tak szybko. U mnie szyjka miękka, otwarta wchodzą dwa palce więc mogą mi np. wsadzić ten balonik żeby wywołać skurcze. Głowię się nad tym balonikiem, pytam o niego każdą znajomą położną i lekarzy i mówią że jakby nie było to jest najlżejsza forma indukcji porodu i najmniej bolesna....Byłam wcześniej na anty do tego ale teraz już tyle po terminie nie będę się patrzeć czy coś jest przyjemne czy nie tylko po prostu niech robią co uważają za słuszne aby tylko urodzić.
Skoro wyleciał Ci kawałek czopa to zakładam ze szyjka się otwieraco Ci mówił gin na wizycie ostatniej? w jakim stanie była?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda to masz juz takie podejscie jak ja, wczoraj sie poplakalam z tej bezsilnosci jak mialam wieczorme skorcz. moj maz juz patrzec nie moze bo widzi jak sie mecze. tez juz chodzi zly ze maly sobie takie jaja z nas robi...
w neidziele jak mnei badali przed wyjsciem ze szpitala " szyjka lekko skrocona rozwarcie na 1 cm."Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
niecierpliwa wrote:Biogaje wlaczylismy wczoraj, wiec poobserwujemy. Nabialu nie jadlam duzo, a od poczatku w szpitalu nawet go jadlam, no ale odstawimy i zobaczymy. Mi sie wydaje ze ona lyka duzo powietrza przez te kapturki
Z ta bioGaja to pediatra powiedziala nam ze.albo zaszkodzi czyli dziecko nie zareaguje na to taknjak powinno albo dopiero po kilku dniach brania pomaga.
Delicol zas rozbija laktoze. Wiec moze byc pomocne.
-
Hermiona wrote:A, Karolina - świeże maliny możesz zblendować z lodami lub jogurtem, albo możesz zrobić dżem. O ile nie przeszkadzają Ci pestki. Są trochę upierdliwie, ale dżem malinowy to najlepszy dżem, jaki wyszedł mi w tym roku. Świetnie pachnie, ma śliczny kolor i jest super pyszny. A zrobiłam tylko trochę, bo wydawało mi się, że będzie niedobry. No a jak nie znosisz pestekw dżemie, no to klasyk - zrób sok.
poprosze przepis na dzem, chociaz u nas swieze maliny zawsze szybko znikaja
-
staraczka24 wrote:czy wiecie moze jak odszedl czesciowo ten czop to mozna wspolzyc ? bo jak czytam w necie to pisza ze tak i ze nie :o i juz sama nei wiem. bo jest podobno ryzyko infekcji.[/QUOTE
Gratuluję wszystkim mamusia!
Mi czop zaczął już odchodzić 1.08 a teraz cisza. Nawet plamienia od 3 dni minęły. I tez boje się wspolzyc bo słyszałam że zwiększa się ryzyko infekcji. Miałam tydzień temu już rozwarcie na 3cm i mimo kilku skurczow wątpię by cos się posuneło.
Termin mamy na 19 i w ten dzień mam wizyte. Tez zaczynam się nastawiać na indukcje. Ale boję sie bo u nas nie ma zoomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
czekamy na kolejne dzidziusie, dajecie mamusie! Psioszka, Leon ma problem z zaparciami, a moja córa wręcz na odwrót. Trzaska kilka kup dziennie. Kilka takich normalnych, ale poza tym za każdym razem jak zmieniam pieluszke to jest kleks jakiś,popuszcza sobie. I nie wiem czy to normalne? Czy wasze bobaski tez zostawiają takie kleksy na pieluszce?
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
AgaSad wrote:dziewczyny zaczęłam rano krwawić.. taka ciemno brudna krew, nie jakoś dużo .. czy to może być początek czopa czy coś innego?
zbieram się do szpitala ale napiszcie mi proszę jak któraś też tak miała
Jedź na IP,małaMyszka lubi tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:staraczka24 wrote:czy wiecie moze jak odszedl czesciowo ten czop to mozna wspolzyc ? bo jak czytam w necie to pisza ze tak i ze nie :o i juz sama nei wiem. bo jest podobno ryzyko infekcji.[/QUOTE
Gratuluję wszystkim mamusia!
Mi czop zaczął już odchodzić 1.08 a teraz cisza. Nawet plamienia od 3 dni minęły. I tez boje się wspolzyc bo słyszałam że zwiększa się ryzyko infekcji. Miałam tydzień temu już rozwarcie na 3cm i mimo kilku skurczow wątpię by cos się posuneło.
Termin mamy na 19 i w ten dzień mam wizyte. Tez zaczynam się nastawiać na indukcje. Ale boję sie bo u nas nie ma zoo
ja jestem juz po terminie i to tydzien wg belly i 6 dni wg gin. podejrzewam ze skonczy sie indukcja.małaMyszka lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
AgaSad wrote:dziewczyny zaczęłam rano krwawić.. taka ciemno brudna krew, nie jakoś dużo .. czy to może być początek czopa czy coś innego?
A jest w niej sluz czy krew jest raczej rzadka?
W jeden dzień tez poleciało mi trochę jasnej krwi ale ze sluzem i to był podobno kawałek czopa.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
To moze byc kawalek czopa, ale moze tez byc np.odklejajace sie lozysko, alko rozwierajaca szyjka...jedz do szpitala,bo kazde krwawienie czy plamienie trzeba sprawdzic.
Staraczka-podobno czop chroni macice przed infekcja, jesli odchodzi to znak ze rozwiera sie szyjka, czyli wzrasta ryzyko infekcji.staraczka24, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:hej
gratulacje dla nowych mamusiek
kolki, bóle brzuszka - 90% dzieciaczków to ma, bo ma nie do końca rozwinięty układ trwaienny, teraz się mogę wymądrzać, bo już przez to przeszłam i wiem, że nie ma na to lekarstwa tylko czas, byliśmy na biogaji, espumisanie i masie innych leków, probiotyków, rezygnowałam z nabiału i wszystko na nic. Musi się to samo unormować i nie ma na to mądrego.
Kupy - jeśli są regularnie, nawet co 4 dni ale regularnie to wszystko jest ok, nawet jak się dziecko preży i nam się wydaje że ma problem, to wcale nie musi tak być. Powyżej tych 4-5 dni jak nic nie ma to proponuję czopka glicerynowego kawałeczek do tyłeczka i kupa murowana. Masaże, wyduszenia i inne na nic się zdają, a termometrem w pupci maluszka bałabym się grzebać. częste leżenie na brzuszku jest bardzo dobre i na kupki i na bóle brzuszka. Po mm kupki będą twardsze, z czasem dosłonie takie boberki będą, więc dziecko jest ciężej coś takiego z siebie wypchnąć niż żółtą wodnistą maź]
zgadzam się, że uklad jest jeszcze niedojrzaly i pozostaje nam to przetrwac jednak musze poprzec strone cwiczen, uwazam ze pomagaja , tak jak lezenie na brzuszku. Nawet jak my dorosli pocwiczymy np. "Swiece" to zaraz jest lepsza perystaltyka jelit
Ktoras z dziewczyn podala link na YouTube o usypianiu dzieci, facet mówi tez o kolkach itd warto obejrzec
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka no wlasnie i dlateog sie zastanawiam czy wspolzyc, ale chyba "zaryzykuje" bo to dziala. czopu bylo malo wiec nie odszedl caly to mzoe dzis po seksie odejdzie juz do konca i sie ruszy. nie mam nic do stracenia...
czytalam wlasnie ze jeszcze przed infekcja chronia wody plodowe.zabka11 lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
maaadzik1207 wrote:Skaza białkowa to nie tylko wysypka ale tez dziecko może chudnąć jak mój Marcel wiec obserwuj wagę.
On schudł kg w miesiąc,ważyłam 2razy w tyg u pediatry.
Julka w dniu wypisu 1.08 wazyla 2950, a 12.08 3340, wiec przyrost jest dobryWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gratuluję nowym mamusiom!
U mnie zaczynają pojawiać się skurcze, klucze w szyjce i cmi mnie w krzyżu. Czytając Wasze doświadczenia wiem, że nie musi to świadczyć o niczym, jednak mam nadzieję, że urodze przed terminem. Pożyjemy zobaczymy. Wpływu nie mam. Okien myć nie mogę, bo mi mąż zabronił bo mieszkamy w bloku na 3 piętrze, a ostatnio wywrotna jestem, sprzątać nie mam ochoty. Pozostaje sex i cierpliwość
A i witam w 39 tyg!Weridiana, Neyla, Neyla, Maniuś, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość