SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda_sz - trzymam kciuki !
gratuluje nowej mamusce !
Moja Zocha tez w nocy potrafi ladnie spac - wlasciwie mamy jedna pobudke miedzy 2-4 w zaleznosci o ktorej sie ja polozy i okolo 5 godzin przespi ciagiem. (tfu tfu -zeby nie zapeszyc) polozna mi mowila ze jak ladnie przybiera to nie ma koniecznosci jej budzic na jedzenie , wiec tego sie trzymam . Dzis tak na prawde pierwszy dzien kiedy bedziemy calkiem same w domu , maz posznedl do pracy , babci skonczyl sie urlop ( zegnajcie obiady i czyste mieszkanie) Czas na macierzynstwo !
Weridiana, Laura, niecierpliwa, psioszka11, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Chcialam sie pochwalic ze moj Synek - Julek jednak-taka mała zmiana imienia na końcówce - jest juz od wczoraj na świecie!
Duży chłop 4170g i 59cm
Poród SN. Tak jak Wam kiedyś pisałam wczesniej nie wiedzialam co to są skurcze, zadnych przepowiadajacych, nic, tylko czop mi odpadl w dniu terminu... az tu nagle budze sie o 2 w nocy 16.08 i skurcze co 10 min, za godz co 7, pozniej co 5, o 7:30 byliśmy w szpitalu ze skurczami co 4 min i 4cm rozwarcia. Po 4,5godz Maly byl juz na swiecie. Bez zoo nie dałabym rady w zyciu, mdlalam, majaczylam...takze bylo zbawienne, poród niby szybki i nie az tak ciężki dzieki zoo, ale nie obylo sie bez lyzeczkowania-masakra!
Madziu jednak mialas racje ze nie bede musiala czekac 2ch tyg po odpadnieciu czopatrzymam kciuki nich Maja szybko wychodzi
Gratulacje
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda, trzymam kciuki. Powodzenia!
A tu moje dziecko chwilkę po urodzeniu, już z tatą:
i druga doba życia:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 20:31
Maniuś, Kkarolinaaaa, Weridiana, chcebycmama, 0na88, Zetka, Aska87, Pati Belgia, Laura, niecierpliwa, Ewa123, Neyla, witaminkab, Paula_071, Amberla, magda sz, lys, kasiuleek, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agata jakie cudo
!!
Kiedys pisalam wam o siostrze mojej bratowej, ona jest w ciąży tez w 39tc, jutro miała miec cc (bo to jej 3 ciąża, a przy pierwszej musiala miec cc) a dzisiaj rano wody jej chlupneły i o 11 bedą ją ciąćdobre zaskoczenei
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Psioszka Twój Leon będzie miał za chwilkę miesiąc!
Z resztą nasze najstarsze sierpniowe dzieciaczki już mają miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:51
Weridiana, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Siemano!!! Mój syn ma 6 dni i zużył już ok. 65 pieluch... Dzieje się... Dzieje... Jak u was? Wszystko w porządku? Wczoraj dostałam smsa od mojego ojca.
"Caly swiat powiadomiony oprocz rodzicow.Bardzo dziekujemy-tak trzymac."
Odpisałam:
"W dniu twoich urodzin kochany tato poinformowałam Cię, że będziesz miał wnuka. Przez pozostałe miesiące nie dostałam nawet smsa o treści: Jak się czujesz? Tak się rodzice interesowali. I tak! Cały świat powiadomiony, bo przeszłam dramatyczny tydzień walcząc o życie własnego dziecka. I nie! Nic nie potrzebujemy i niczego nam nie brakuje! Tak trzymać "
A teraz idę ogarnąć trochę syna, bo za chwilę będzie się budził...
Nie wiem jak was nadrobię...Weridiana, aaaaga, Laura, Neyla, psioszka11, lys, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Psioszka Twój Leon będzie miał za chwilkę miesiąc!
Z resztą nasze najstarsze sierpniowe dzieciaczki już mają miesiąc.
Dzisiaj moja Emma konczy miesiac lol az trudno uwierzyc jak ten czas leci
Laura, 0na88, chcebycmama, magda sz, lys, Maniuś, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Myszko ale odpisalas i bardzo dobrze niech sobie nie mysla
Tyle pieluch oo matulu a jakich uzywacie caly czas 1 czy juz dwojki?Zetka, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gianna, gratulacje
Dziewczyny, a ile Wasze maluchy jedzą pierś, ile czasu? I ile razy dziennie?
Mój ma problem ze ssaniem i karmie w nakładach, ale jedno karmienie to godzina lub więcej. Potem około 3h sobie śpi i tych karmien na dobę wychodzi mi ok 7-8.
Tez u Was tak długo to trwa?
Tez Wam przysypiaja dzieciaki przy cycku? Ja masuje piersi przy karmieniu, tak w kierunku brodawki, to wtedy mały lepiej ssie.
I jak sobie znaleźć dobrą pozycję? Bo już mnie plecy nawalaja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:58
-
Dzwonilam do szpitala I moj gin kazal jechac na ktg. Trzymajcie kciuki zeby mnie zostawili...
Zetka, Aska87, Laura, 0na88, Paula_071, chcebycmama, psioszka11, lys, Weridiana, Maniuś, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Myszko ale odpisalas i bardzo dobrze niech sobie nie mysla
Tyle pieluch oo matulu a jakich uzywacie caly czas 1 czy juz dwojki?
U mnie idzie ok 10'pieluch dziennie. Wczoraj zamowilam wkladki do pieluch, jak sobie tylko siknie wyciagam wkladke, a pampers dalej dobry. Mam nadzieje, ze sie sprawdza, bo zbankrutujemy na pampersach. My juz przechodzimy na dwojki, sa juz dwnbre tylko musimy skonczyc zapas jedynek.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Gianna, gratulacje
Dziewczyny, a ile Wasze maluchy jedzą pierś, ile czasu? I ile razy dziennie?
Mój ma problem ze ssaniem i karmie w nakładach, ale jedno karmienie to godzina lub więcej. Potem około 3h sobie śpi i tych karmien na dobę wychodzi mi ok 7-8.
Tez u Was tak długo to trwa?
Tez Wam przysypiaja dzieciaki przy cycku? Ja masuje piersi przy karmieniu, tak w kierunku brodawki, to wtedy mały lepiej ssie.
I jak sobie znaleźć dobrą pozycję? Bo już mnie plecy nawalaja?
U mnie tnw karmienie trwa roznie, czasem ssa z 15 minut, czasem 30. Przy cycku przewaznie przysypia, karmimy sie na lezaco, wiec jak zasnie na boku, chce ja obrocic na plecy, bo nie moze splaszczac sobie bioderek, to przewaznie sie budzi i w ruch idzie drugi cycek. Jeszcze tydzien temu po karmieniu potrafila przespac 3h, a teraz jak jedna drzemka w ciagu dnia trwa 2h to cud, reszta 1h, max 1,5 h.Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka u nas karmienie trwa do 10 min max spi od 2-5 godz. A ile karmien to zależy. Karmie na zadanie czasami mu się pic chce bo 3razy pociumka i dziękuję. U nas sie sprawdzila poduszka moje zbawienie:))(
Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
W ogóle dziewczyny zalamie się chyba... Ropiejace oczka nadal się nie wyleczyly mimo kropel z antybiotykiem, mała leży na przewijakach non stop z gołym tylkiem i tetra pod pupa a odparzenia jak były tak są i za cholere się nie chcą zagoic. Skierowanie do okulisty mamy, ale co z tego, skoro najbliższy termin jest na 2 połowę stycznia.. Trzeba iść prywatnie. Na dodatek mała wciąż jest delikatnie żółta i zaczyna mnie to martwić
Ewa123