X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja juz na oddziale, rozwarcie 2cm, skurcze sie zapisuja, lekarz powiedzial ze moze dzis w nocy urodze. Narazie boli mnie jak na okres.
    Grunt ze cos tam sie dzieje :) jak nie to jutro beda dzialac
    Dawaj Madzia, jak nie chcesz byc w ddtvn, jak tak dalej pojdzie to Maja zamiast do chrztu od razu do komunii pojdzie.

magda sz, 0na88, Amberla, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna zdrowka dla maluszka
    Dzieki za przydatną informacje w tym tyg pojde na morfo a nóż widelec co nie synek

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po ktg, tętno małej idealne, skurcze slabe ;/

W dupe no .. ;/

W piątek znowu ktg..

Wypytalam jak to u nas wyglada z wywoływaniem.
    7 dni po terminie na oddział, test z oxy, potem na drugi dzien oksytocyna juz w kroplówce, jak nic to dzień przerwy i po tym dniu jak znowu nic to cc. Czyli najpóźniej 10dni po terminie dzieciaczek jest na świecie. Także w najgorszym przypadku urodze 5 września czyli za 2,5tygodnia :o o ja pierdole..oby nie.

Pola wyłaź !!

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny po CC - czy też macie takie odczucie, że w domu łóżko czy kanapa nie są przystosowane dla osób po operacji? W szpitalu jakoś łatwiej mi było wstać z łóżka, wszystko było jakby na odpowiednich wysokościach, wczoraj wyszliśmy do domu i powiem Wam, że umęczyłam się na naszym sypialnym łóżku, w kanapę też jakoś wpadam i przez ból brzucha nie mogę się z niej dźwignąć. Jak długo to trwa? U nas dzisiaj leci 4 doba po CC.

U mnie odwrotnie, w szpitalu było za wysoko w domu lepiej.

Kurde, załamalam się. Wydaje mi się ze cycki pełne, że mały opróżnia, a jak wzięłam laktator to z jednego prawie nic nie poszło a karmiłam z niego 4godz temu. A wydaje się być pełny. Nie wiem czy to laktator bo mi coś pokrętło max-min nie działa. Kurde, załamka. Ale chyba gdyby był głodny to by płakał?

Gianna, zdrówka dla Julka.

Dziewczyny, powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:36

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, może masz jakiś nawał czy coś. Ja miałam wczoraj przejścia z nawałem, dzisiaj też jeszcze trochę. Wczoraj cycki mi prawie eksplodowały, ale laktator nie mógł sobie dać z tym rady i ściągnęłam raz 12 ml z dwóch piersi a drugi raz z dwóch piersi 6 ml. Myślałam, że mi cycki w kosmos wylecą. Mały spał i miał gdzieś ssanie. Robiłam zgodnie z zaleceniami - przed karmieniem ciepły okład, później przystawienie dziecka, a po karmieniu zimna kapusta. I tak kilka razy. Później jak się Mały przyssał to mi ulżyło. Laktator niestety jakoś nie umiał chyba tego wyciągnąć, bo to było za twarde. Miałam podwyższoną temperaturę, beznadziejnie się czułam, aż się poryczałam Dzisiaj pod tym względem jest o niebo lepiej i oby tak zostało.

Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka moja kumpela sadzila tak samo. Po czym okazalo sie ze laktator byl wadliwy. Oddala do serwisu i naprawili. Dzialal jak powinien

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny po CC - czy też macie takie odczucie, że w domu łóżko czy kanapa nie są przystosowane dla osób po operacji? W szpitalu jakoś łatwiej mi było wstać z łóżka, wszystko było jakby na odpowiednich wysokościach, wczoraj wyszliśmy do domu i powiem Wam, że umęczyłam się na naszym sypialnym łóżku, w kanapę też jakoś wpadam i przez ból brzucha nie mogę się z niej dźwignąć. Jak długo to trwa? U nas dzisiaj leci 4 doba po CC.

Ja mialam odwrotnie, lozko szpitalne dla mnie za wysokie, wejsc i zejsc to byla masakra, w domu o niebo lepiej.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana. Zrobilam mojemu dziecku krzywde ;( Obcinalam jej paznokcie i przy ostatnim juz dziabnelam ja tak mocno, ze az krewka pod paznokciem sie pojawila. Julcia sie wykrzywila, chwile ryk a mi serce peka ;(

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka mi tez przy nawale laktator sciagal bardzo malo. Jak chcesz rozkrecic laktacje to przez 2, 3 dni po kazdym karmieniu odciagaj ta piers, ktora karmilas.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa spokojnie, to wielka krzywda jej sie nie stała, kazdemu sie zdarza, obcinanie takich maluśkich paznokietek to jednak jest wyczyn... nie dołuj się, córeczka napewno nie ma ci za złe :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie karmimy i zauwazylam, ze przy drugim kciuku tez jej ucielam kawalek skorki. Juz wiecej nie tkne sie obcinaczek

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nasza corcia nie zdecyduje sie sama wyjsc to w czwartek rano mamy byc juz w szpitalu na wywolanie:-( Boję się,niech nasza księżniczka sama wychodzi już

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko.Dziś jestem pierwszy raz sama w domu z Leonem.Mąż w pracy A mama wróciła do siebie.Generalnie ok ale czasu na nic. Tym bardziej że Leon nie chcespać od rana a jak już żadne to Max godzinę więc sprintem zrobiłam pranie i obiad.Więcej Nie dałam rady a i biegiem wyszlam z psem tylko siku i do domu bo zostawilam leona samego. To tyle. Latwo nie jest.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używacie skoczków?

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczków:)

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ,maaadzik to niska bilirubina u nas na wyjsciu ze szpitala bylo 9,6 a teraz jest 13,4. Znowu będę musiała odstawić małą od piersi:(

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Ja jestem 13 dobę po cc i powię Tobie nie czuję juz prawie nic wiec to tylko chwilę trwa i przechodzi :D

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Ewa ,maaadzik to niska bilirubina u nas na wyjsciu ze szpitala bylo 9,6 a teraz jest 13,4. Znowu będę musiała odstawić małą od piersi:(

A jaką macie normę na ten dzień życia?
    U nas wczoraj na wyjściu ze szpitala bilirubina 12,9 - więc żółtaczka fizjologiczna, ale to jest w normie jak na 3 dobę życia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Smoczków:)

my uzywamy , Zoska moze fanka nie jest - ale jako zatykaczka sie sprawdza , chwile zawsze pociumka.

Psioszka widze ze u nas identycznie dzis tez jestem sama na placu boju , i tez z psem pedem tylko przed klatke na szybkie siku i mala sama w lozeczku . Nawet do sklepu dwa kroki od domu pobieglam bo nic nie mialam w lodowce...

Obiadu nawet nie zrobilam... mieso mialam gotowe i zjadlam z bulka.

Za to mam postep , tak to karmilam mala tylko z pozycji "spod pachy" bo inaczej nie umiala sie zassac , a teraz cyckamy na lezaco i znacznie wygdniej mi .. leci TV ja leze wygodnie , a mala sobie ciumka.

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 tydzień sie zaczął, ale zoltaczka nie schodzi prawdopodobnie przez mój pokarm, nie ma juz żadnego zagrożenia ale pediatra zasugerowała mm na dobę i znowu pomiar. Agata a masz podawać wodę z glukoza?

km5se6ydvkshe5ag.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ