X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 tydzień sie zaczął, ale zoltaczka nie schodzi prawdopodobnie przez mój pokarm, nie ma juz żadnego zagrożenia ale pediatra zasugerowała mm na dobę i znowu pomiar. Agata a masz podawać wodę z glukoza?

małaMyszka lubi tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, nie mam nic podawać poza piersią. Mam niczym nie przepajać, ani nic takiego, bo bilirubina była w normie. Nie chcę się wymądrzać, ale z tego co mi wiadomo, to jeśli dziecko jest na piersi to woda z glukozą nic nie pomoże, nie wiem jak to się ma do mleka modyfikowanego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam :) Parę dni mnie tu nie było, dzisiaj patrzę i tyle nowych bobasów :)

Dziewczyny, które odciągają mleko - jak odciągniecie i bierzecie je na wyjście to podajecie je takie bez podgrzania? Idę jutro z Laurcią na pierwsza wizytę do lekarza i wiem, że nie będę miała możliwości podgrzania mleka...

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze byly piekne ale sie zmyly...lekarz na przyjeciu powiedzial ze jutro bedziemy dzialac ale wlasnie zbadala mnie inna lekarka i kuzwa cos pierdoli o srodzie...jutro z rana bedzie inny lekarz i bede blagac bo z ta menda nie ma szans sie dogadac. Poki co laze po schodach i robie przysiady. Maja wazy 3800 wiec klocus...bedzie jesien sredniowiecza z mojej pipki :(

0na88, lys, Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ma balonik ale skurczy jeszcze brak.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A jaką macie normę na ten dzień życia?
    U nas wczoraj na wyjściu ze szpitala bilirubina 12,9 - więc żółtaczka fizjologiczna, ale to jest w normie jak na 3 dobę życia.

Ja na wyjsciu mialam w 3 dobie 7,5 potem juz nikt nie sprawdzal

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Gratulacje dla nowych mam :) Parę dni mnie tu nie było, dzisiaj patrzę i tyle nowych bobasów :)

Dziewczyny, które odciągają mleko - jak odciągniecie i bierzecie je na wyjście to podajecie je takie bez podgrzania? Idę jutro z Laurcią na pierwsza wizytę do lekarza i wiem, że nie będę miała możliwości podgrzania mleka...

Ja po sciagnieciu daje do lodowki, a przed wyjsciem podgrzewam i daje takie odstane, bo czasem domaga sie 30 minut po wyjsciu, a czasem 2 h jej nie potrzeba, reguly nie ma, ale bez mleka nie ruszam sie nigdzie

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Smoczków:)
    Tak! Mój zbawiciel:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Madzik, nie mam nic podawać poza piersią. Mam niczym nie przepajać, ani nic takiego, bo bilirubina była w normie. Nie chcę się wymądrzać, ale z tego co mi wiadomo, to jeśli dziecko jest na piersi to woda z glukozą nic nie pomoże, nie wiem jak to się ma do mleka modyfikowanego.
    Mi tez tak mówili ale podaje bo sie robił żółty a teraz juz lekko zoltawy jest.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata i jesli mogę to ja tez sluchalam przy 1dziecku i w 7dobie wylsdowalam z Kubciem na dziecięcym z bilirubina 23,48 wiec wole przepejac niz wrócić i ma miec jak Kubuś welflon w główce,kroplówki i naświetlania

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jedna lekarka kazała odstawić pierś druga nie odstawiac, ogólnie mam juz mętlik. A glukoze podawałam ale potem jest awantura przy cycku, butla jej chyba niestety lepiej pasuje.
    Smoczka dziś dałam i super jej sie spodobal ja mam tylko obawy o ssanie piersi zeby tego nie zaburzyc wlasnie butla czy smoczkiem

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Agaata i jesli mogę to ja tez sluchalam przy 1dziecku i w 7dobie wylsdowalam z Kubciem na dziecięcym z bilirubina 23,48 wiec wole przepejac niz wrócić i ma miec jak Kubuś welflon w główce,kroplówki i naświetlania

O kurde.. no i takich sytuacji sie boję, chociaz ponoc zoltaczka tak do 8-9 doby jest niebezpieczna później organizm dziecka sam z nia sobie radzi, no ale sa wyjątki..

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam kompletnie doświadczenia dziewczyny, robię po prostu co każą - powiedzieli, ze bilirubina w normie i na ten moment tego się trzymam, a co będzie to zobaczymy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja po sciagnieciu daje do lodowki, a przed wyjsciem podgrzewam i daje takie odstane, bo czasem domaga sie 30 minut po wyjsciu, a czasem 2 h jej nie potrzeba, reguly nie ma, ale bez mleka nie ruszam sie nigdzie

Czyli rozumiem, że czasem dajesz takie podgrzane, ale ostudzone mleko, jeśli Julka później sie domaga?

lb17w98.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata bilirubina w normie jest do max 12 chociaż u nas w 3 dobie norma do 10 żeby wyjść ze szpitala

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Dzięki dziewczyny za gratulacje...

Aga rodzilam w Wojewodzkim, ogolnie jestem zadowolona, polozna przy porodzie super, ekstra ze byl anestezjolog i podali mi zzo, pomagają przy karmieniu...warunki ogólnie niezle.
    I taka rada...rob sobie swieza morfologie. Ja mialam iść w pt ale olalam bo nic nie zapowiadalo na poród po czwartkowej wizycie u gina i musieli mi robic - cale szczescie 40min i wynik byl, ale przeciez nie wiadomo z jakim rozwarciem sie trafi do szpitala i kiedy lekarz bedzie mogl podejść.

A teraz smutniej... zabrali mi Julka na najblizsza dobre :( ma zoltaczke, wysokie crp, pediatra mowila ze taka zoltaczka w pierwszej dobie to wina infekcji jeszcze w brzuchu np przez mojego gbsa, wymaga antybiotyku i obserwacji min. dobe na patologii noworodkow... takze mogę chodzić do niego co 2 godz na karmienie tylko :( tak go pokuli ze biedny wymeczony, az ssac nie chciał, będzie dokarmiany... serce sie kraje ze w pierwszej dobie trzeba sie rozstac z maluszkiem ;(
    Wiem co czujesz,bo też przez to przechodziliśmy. Duzo zdrowia i wytrwałości!

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Agaata bilirubina w normie jest do max 12 chociaż u nas w 3 dobie norma do 10 żeby wyjść ze szpitala

U nas 15mg%.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie mowili, a potem polozna przyszla i mowi, ze malej juz ladnie zoltaczka schodzi, a ja sobie mysle jaka kurna zoltaczka :/ Ponoc, zeby ladnie schodzila dziecko trzeba czesto dostawiac i wtedy potrzebuje wiecej pokarmu

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Czyli rozumiem, że czasem dajesz takie podgrzane, ale ostudzone mleko, jeśli Julka później sie domaga?

Tak :) Nigdy nie daje jej bezposrednio po podgrzaniu

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz my to się chyba poznałysmy na korytarzu na patologii :-D ja od dzisiaj na patologii, na dzień dobry założyli mi balonik, brzuch boli jak na okres a jutro oksytocyna. Szybko działają. Na ktg kilka skurczów do max 60 ale i tak jest lepiej niż przed balonikiem :-)

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ