X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Podczytuje was w miarę regularnie ale czasu brak aby coś napisać. Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom i mocno zaciska kciuki za nowe porody! :) dziewczyny dacie radę! ;)
    Ja w piątek byłam drugi raz szyta bo rana się rozeszła :/ wiec krocze bólu jak cholera. Jak pi porodzie. Siedzieć nie mogę leżeć tez.stac tez wiec masakra. Ciężko coś zrobić przy małej z tym bólem.
    Problem kąpieli rozwiązany i mała juz nie płacze za to leży jak w spa zrekaksowana ;) ale ma chyba kolki. Zasypia po kąpieli i karmieniu kolo 21 śpi 20minut i drze się do 24. Robi się cała czerwona i krzyczy w nieboglosy. Czy wasze dzieci też przesypiaja całe dnie? Marta śpi i śpi budzi się tylko na jedzenie. Może przez to nie śpi w nicy? Doradźcie coś. Pozdrawiam Was wszystkie kochane moje i postaram się pisać częściej.

niecierpliwa, lys, psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Apaczka o bez kitu :) ale jaja ze akurat dzis :)

Ja wlasnie po ktg wyszly 3 skurcze w tym jeden taki ze nie moge sie wyprostowac.
    Martwi mnie tetno od 105-195 :/ na co oni czekaja. Przy skurczu tetno skoczylo do 195 i tak sie trzymalo i trzymalo

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dzis taka cisza ;) My znowu na cycku ;)

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po cycku , wiec siedze z kanapka i kawa zbozowa . Dzis praktycznie caly moj dzien to lezenie w lozku z cycami na wierzchu i tylko strony zmieniam do przystawiania malej.... az grzech tak lezec ;-)

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    my juz po cycku , wiec siedze z kanapka i kawa zbozowa . Dzis praktycznie caly moj dzien to lezenie w lozku z cycami na wierzchu i tylko strony zmieniam do przystawiania malej.... az grzech tak lezec ;-)

U nas tak samo to wyglada :P Mysle czy nie wyruszyc z Julka i mezem na jakies zakupy na osiedle, bo nie mam zadnych owocow, ale z nia to juz jest wyprawa ;) Nim cala torbe naszykuje, wozek wyciagniemy to nas noc zastanie.
    Jutro rano wyruszam do lumpka na zakupy, bo w zadne spodnie sie nie mieszcze :/ Przytylam 22kg, zeszlo 8 i waga stoi w miejscu, a jem mniej niz w ciazy, slodycze odstawione. Niedlugo wracam do cwiczen

0na88, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 11kg a z rzuciłam juz 12;) jak zdejma mi szwy biorę się ze brzuch bo flaczek został. Ja dziś tez cały dzień cyce wietrze, Marta sama nie wie czego chce, ma zły dzień i tak ją przydtawiam to do jednego to do drugiego. Mam nadzieję że dziś w nocy będzie spala grzecznie. Dzień przespala calutki. Z przerwą na masaż anty kolkowy.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Moja jak nie śpi, to wisi na cyckach cały czas. Je z jednej piersi, w trakcie robi kupę, skończy jeść to zmieniam pieluszkę i muszę podać drugą pierś, je z drugiej piersi - wydaje się, że przysypia to odkładam do łóżeczka, tam oczywiście dostaje czkawki to muszę znów przystawić do piersi bo inaczej nie przejdzie i tak cały czas. Do tego ulewa - po każdym karmieniu. Nawet jak sobie odbeknie. Myślałam, że może za dużo je, ale nie. Co do pozycji, to siedzę opieram się o wezgłówek łóżka, za plecami mam poduszkę, dziecko kładę na drugiej poduszce i z tą poduszką przystawiam dziecko (czasem na leżąco, czasem ukośnie - jedna strona poduszki wyżej), dzięki temu plecy mnie nie bolą.

lys normalnie jak opisujesz u mnie jest identycznie:) I właśnie dostaję nawału pokarmu robię na razie zimne okłady i będę często przystawiała małą. Mam nadzieję że to pomoże i nie zrobi się zapalenie:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Ja przytyłam 11kg a z rzuciłam juz 12;) jak zdejma mi szwy biorę się ze brzuch bo flaczek został. Ja dziś tez cały dzień cyce wietrze, Marta sama nie wie czego chce, ma zły dzień i tak ją przydtawiam to do jednego to do drugiego. Mam nadzieję że dziś w nocy będzie spala grzecznie. Dzień przespala calutki. Z przerwą na masaż anty kolkowy.

Ale zazdroszcze z ta waga. Mi z kolei brzuch nie zostal, ale za to 15 kg do zrzucenia jeszcze :/ Ciezka praca przede mna, daje sobie czas do czerwca, by sie ich pozbyc

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    lys normalnie jak opisujesz u mnie jest identycznie:) I właśnie dostaję nawału pokarmu robię na razie zimne okłady i będę często przystawiała małą. Mam nadzieję że to pomoże i nie zrobi się zapalenie:)

U mnie nawał pojawił się jednego dnia, a następnego już się skończył, bo moja kruszynka tyle ciągnęła :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już zeszło 12kg z 16 więc nie jest źle.Czekam aż będę mogła ćwiczyć i zgubić brzuszek bo została skóra.
    My już 4tydzień po cc więc drogie kochane mamusie czy Wy kapiecie się jużcw wannie bo ja już mam dość prysznica,marzę o położeniu się w wannie?Druga sprawa czy jeszcze krwawicie no ja nadal trochę czy to Nie za długo?no i jak z sexem bo mnie już nosi...
    A i już pokarm straciłam cyce jak flaki ehh ale przynajmniej nie bolą.
    Wstyd się przyznać ale zapalilam dziś papierosa kurde słaba jestem zvtym nałogiem...
    I byliśmy dziś z Leo na zakupach.Jak to facet przespał cały shopping;)

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te skurcze porodowe zawsze bolą? Bo mi się brzuszek spina, ale nie czuje bólu. Kurcze może to tylko BH. :-/

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko podziwiam Cię za tyle nadrabiania :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama -podobno porodowe zawsze bola i ze sa zupelnie inne niz przepowiadajace..tylko ze to tez nijak sie ma bo ja mialam dzisiaj 2 skircze gdzie az mi slabo sie zrobilo i na tych 2 sie skonczylo..

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi przy przyjeciu do szpitala powiedzieli ze Julek wazy 3900 +/- 300g no i wyszlo prawie te 300g wiecej... na moja pipke boje sie patrzec...niby 3 szwy zew i 2 wew... na tylku szybko nie usiade chyba... i ciągłe na p/bolowych

mamasia no jest to straszne :( takie maleństwo zabieraja i lezy samo gdzies w lozeczku... moj to wpada w wielkie histerie az i wtedy po mnie dzwonia i jak przytyłam to jest lepiej...

bylam wlasnie na wadze... -10kg... jeszcze 15 musi zejsc... brzucho jak w 20 ktoryms tygodniu, no ale to dopiero doba z hakiem po porodzie wiec daje mu szanse

Eh jak ja bym chciala do domu z Malym :( a tu perspektywa 5-7 w porywach 10 dni :(

magda sz, Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja w wannie juz sie kapie od 5 dni. Ze mnie od 3 dni juz nic nie leci, a pierwszy raz po najdluzszej abstynencji w karierze byl wczoraj ;)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna88 trzymaj sie tam , zleci szybko .

Dziewczyny, po porodzie tez smarujcie brzuszki - ja mimo smarowania widze ze pojawil mi sie teraz rozstep :/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna wlasnie zauwazylam ze jak sie myla to jednak z waga na plus, kolezanki syn mial wazyc 3670 a wazyl 4470 :) takze hmm oby byla dluga :)

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jak u ciebie sytuacja?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiegoś dola. Rycze, że nie daje sobie rady z ogoleniem nóg czy innych części ciała. Nienawidzę takich sytuacji i jak mi mąż musi pomagać czuje się okropnie. Mam nadzieję, że po porodzie mi przejdzie i będę umiała z pokorą poprosić o pomoc, bo jak na razie wszystko staram się robić sama i oczywiście chodzę cala docieta. Nieznoszę jak sobie z czymś nie radzę.
    Zdaje sobie sprawę ze nie są to żadne problemy, ale totalnie mnie to rozbilo.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Gianna wlasnie zauwazylam ze jak sie myla to jednak z waga na plus, kolezanki syn mial wazyc 3670 a wazyl 4470 :) takze hmm oby byla dluga :)

Magda nie ma reguły. Nie martw się. Lily miała ważyć 3500, a ważyła 3330g :)

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1929 1930 1931 1932 1933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ