X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Podczytuje was w miarę regularnie ale czasu brak aby coś napisać. Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom i mocno zaciska kciuki za nowe porody! :) dziewczyny dacie radę! ;)
    Ja w piątek byłam drugi raz szyta bo rana się rozeszła :/ wiec krocze bólu jak cholera. Jak pi porodzie. Siedzieć nie mogę leżeć tez.stac tez wiec masakra. Ciężko coś zrobić przy małej z tym bólem.
    Problem kąpieli rozwiązany i mała juz nie płacze za to leży jak w spa zrekaksowana ;) ale ma chyba kolki. Zasypia po kąpieli i karmieniu kolo 21 śpi 20minut i drze się do 24. Robi się cała czerwona i krzyczy w nieboglosy. Czy wasze dzieci też przesypiaja całe dnie? Marta śpi i śpi budzi się tylko na jedzenie. Może przez to nie śpi w nicy? Doradźcie coś. Pozdrawiam Was wszystkie kochane moje i postaram się pisać częściej.

niecierpliwa, lys, psioszka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Apaczka o bez kitu :) ale jaja ze akurat dzis :)

Ja wlasnie po ktg wyszly 3 skurcze w tym jeden taki ze nie moge sie wyprostowac.
    Martwi mnie tetno od 105-195 :/ na co oni czekaja. Przy skurczu tetno skoczylo do 195 i tak sie trzymalo i trzymalo

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dzis taka cisza ;) My znowu na cycku ;)

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po cycku , wiec siedze z kanapka i kawa zbozowa . Dzis praktycznie caly moj dzien to lezenie w lozku z cycami na wierzchu i tylko strony zmieniam do przystawiania malej.... az grzech tak lezec ;-)

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    my juz po cycku , wiec siedze z kanapka i kawa zbozowa . Dzis praktycznie caly moj dzien to lezenie w lozku z cycami na wierzchu i tylko strony zmieniam do przystawiania malej.... az grzech tak lezec ;-)

U nas tak samo to wyglada :P Mysle czy nie wyruszyc z Julka i mezem na jakies zakupy na osiedle, bo nie mam zadnych owocow, ale z nia to juz jest wyprawa ;) Nim cala torbe naszykuje, wozek wyciagniemy to nas noc zastanie.
    Jutro rano wyruszam do lumpka na zakupy, bo w zadne spodnie sie nie mieszcze :/ Przytylam 22kg, zeszlo 8 i waga stoi w miejscu, a jem mniej niz w ciazy, slodycze odstawione. Niedlugo wracam do cwiczen

0na88, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 11kg a z rzuciłam juz 12;) jak zdejma mi szwy biorę się ze brzuch bo flaczek został. Ja dziś tez cały dzień cyce wietrze, Marta sama nie wie czego chce, ma zły dzień i tak ją przydtawiam to do jednego to do drugiego. Mam nadzieję że dziś w nocy będzie spala grzecznie. Dzień przespala calutki. Z przerwą na masaż anty kolkowy.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Moja jak nie śpi, to wisi na cyckach cały czas. Je z jednej piersi, w trakcie robi kupę, skończy jeść to zmieniam pieluszkę i muszę podać drugą pierś, je z drugiej piersi - wydaje się, że przysypia to odkładam do łóżeczka, tam oczywiście dostaje czkawki to muszę znów przystawić do piersi bo inaczej nie przejdzie i tak cały czas. Do tego ulewa - po każdym karmieniu. Nawet jak sobie odbeknie. Myślałam, że może za dużo je, ale nie. Co do pozycji, to siedzę opieram się o wezgłówek łóżka, za plecami mam poduszkę, dziecko kładę na drugiej poduszce i z tą poduszką przystawiam dziecko (czasem na leżąco, czasem ukośnie - jedna strona poduszki wyżej), dzięki temu plecy mnie nie bolą.

lys normalnie jak opisujesz u mnie jest identycznie:) I właśnie dostaję nawału pokarmu robię na razie zimne okłady i będę często przystawiała małą. Mam nadzieję że to pomoże i nie zrobi się zapalenie:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Ja przytyłam 11kg a z rzuciłam juz 12;) jak zdejma mi szwy biorę się ze brzuch bo flaczek został. Ja dziś tez cały dzień cyce wietrze, Marta sama nie wie czego chce, ma zły dzień i tak ją przydtawiam to do jednego to do drugiego. Mam nadzieję że dziś w nocy będzie spala grzecznie. Dzień przespala calutki. Z przerwą na masaż anty kolkowy.

Ale zazdroszcze z ta waga. Mi z kolei brzuch nie zostal, ale za to 15 kg do zrzucenia jeszcze :/ Ciezka praca przede mna, daje sobie czas do czerwca, by sie ich pozbyc

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    lys normalnie jak opisujesz u mnie jest identycznie:) I właśnie dostaję nawału pokarmu robię na razie zimne okłady i będę często przystawiała małą. Mam nadzieję że to pomoże i nie zrobi się zapalenie:)

U mnie nawał pojawił się jednego dnia, a następnego już się skończył, bo moja kruszynka tyle ciągnęła :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już zeszło 12kg z 16 więc nie jest źle.Czekam aż będę mogła ćwiczyć i zgubić brzuszek bo została skóra.
    My już 4tydzień po cc więc drogie kochane mamusie czy Wy kapiecie się jużcw wannie bo ja już mam dość prysznica,marzę o położeniu się w wannie?Druga sprawa czy jeszcze krwawicie no ja nadal trochę czy to Nie za długo?no i jak z sexem bo mnie już nosi...
    A i już pokarm straciłam cyce jak flaki ehh ale przynajmniej nie bolą.
    Wstyd się przyznać ale zapalilam dziś papierosa kurde słaba jestem zvtym nałogiem...
    I byliśmy dziś z Leo na zakupach.Jak to facet przespał cały shopping;)

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te skurcze porodowe zawsze bolą? Bo mi się brzuszek spina, ale nie czuje bólu. Kurcze może to tylko BH. :-/

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko podziwiam Cię za tyle nadrabiania :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama -podobno porodowe zawsze bola i ze sa zupelnie inne niz przepowiadajace..tylko ze to tez nijak sie ma bo ja mialam dzisiaj 2 skircze gdzie az mi slabo sie zrobilo i na tych 2 sie skonczylo..

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi przy przyjeciu do szpitala powiedzieli ze Julek wazy 3900 +/- 300g no i wyszlo prawie te 300g wiecej... na moja pipke boje sie patrzec...niby 3 szwy zew i 2 wew... na tylku szybko nie usiade chyba... i ciągłe na p/bolowych

mamasia no jest to straszne :( takie maleństwo zabieraja i lezy samo gdzies w lozeczku... moj to wpada w wielkie histerie az i wtedy po mnie dzwonia i jak przytyłam to jest lepiej...

bylam wlasnie na wadze... -10kg... jeszcze 15 musi zejsc... brzucho jak w 20 ktoryms tygodniu, no ale to dopiero doba z hakiem po porodzie wiec daje mu szanse

Eh jak ja bym chciala do domu z Malym :( a tu perspektywa 5-7 w porywach 10 dni :(

magda sz, Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja w wannie juz sie kapie od 5 dni. Ze mnie od 3 dni juz nic nie leci, a pierwszy raz po najdluzszej abstynencji w karierze byl wczoraj ;)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna88 trzymaj sie tam , zleci szybko .

Dziewczyny, po porodzie tez smarujcie brzuszki - ja mimo smarowania widze ze pojawil mi sie teraz rozstep :/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna wlasnie zauwazylam ze jak sie myla to jednak z waga na plus, kolezanki syn mial wazyc 3670 a wazyl 4470 :) takze hmm oby byla dluga :)

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jak u ciebie sytuacja?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiegoś dola. Rycze, że nie daje sobie rady z ogoleniem nóg czy innych części ciała. Nienawidzę takich sytuacji i jak mi mąż musi pomagać czuje się okropnie. Mam nadzieję, że po porodzie mi przejdzie i będę umiała z pokorą poprosić o pomoc, bo jak na razie wszystko staram się robić sama i oczywiście chodzę cala docieta. Nieznoszę jak sobie z czymś nie radzę.
    Zdaje sobie sprawę ze nie są to żadne problemy, ale totalnie mnie to rozbilo.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Gianna wlasnie zauwazylam ze jak sie myla to jednak z waga na plus, kolezanki syn mial wazyc 3670 a wazyl 4470 :) takze hmm oby byla dluga :)

Magda nie ma reguły. Nie martw się. Lily miała ważyć 3500, a ważyła 3330g :)

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1929 1930 1931 1932 1933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ