SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
maaadzik, 9 godzin, oo pozazdrościć
u nas wczoraj wieczorem tez były krzyki, od 21.30 jakąs godzine pożniej tulenie w lóżku bo o samodzielnym spaniu nie bylo mowy, pobudka o 3.30 i też nie dał sie odłożyc do łózeczka, czuwanie godzinne i pobudka o 7.30, czy Wasze dzieciaczki tez czuwają czy odrazu zasypiają po nakarmieniu?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Moja teraz ulala na przewijaku, bo podczas jedzenia kupe nawalila, ale z espumisanem tego nie wiaze, bo dostala go o 4.40. Nie umiemy wyrobic w sobie nawyku odbijania, bo jak zasypia przy piersi to nie chce jej potem budzic i to moj blad
po jedzeniu nie przewijaj od razu dziecka bo zawsze Ci uleje, trzeba odczekać chociaż te 20 min niech się ułoży w brzuszku, bo dopiero wypiła a tu już nogi w góre to jak ma nie ulać. Pupce się nic nie stanie jak poleży chwilę dłużej w kupceZetka, niecierpliwa, Amberla, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Griszanka powodzenia
Apaczka i Lady tez poszla na oksy
takze kciukamy.
Ja wczoraj w nocy przezywalam to samo co Ty plus skurcze mega, ale te zimne poty, czopki glicerynowe, zaparcia, mdlosci i zawroty...jak bys byla moim blizniakiemNeyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Niecierpliwa mój zaczął ulewac po espumisanie i jak je częściej niż 4 godz. Dzis spal 9godz i nie ulal a potem po 2,5godz i kaluza:(
maaadzik1207, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Magda, Griszanka, trzymajcie się mocno!
Niecierpliwa, ja też synkowi przy obcinanie pazurków niestety skaleczylam
A mnie boli miejsce nad rana tylko po prawej stronie ze 2cm. Ale jest to dość duży ból, zwłaszcza przy chodzeniu, staniu. Nie wiem czy to normalne, bo po lewej stronie nic nie czuje.
Z karmieniem nie jest wesoło, zaczęłam dokarmiać bo mi moja waga w niedziele pokazała 3,07 a wczoraj 3,01 a waga położnej w piątek 3,08 i juz się zestresowalam ze głodze dziecko.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:To kladz ja na boczku ale nie tylko glowie ale cale ciało jak wstanie to podnieś ja i sie jej odbije. Ja daje espunisan do każdego karmienia 10 kropli.
Ja daje espumisan ok 50 kropli dziennie.
A ile razy dziennie karmisz?? Jaki espumisan dajesz 40 czy 100, pomaga Wam??
Z tym lezeniem na boku to u nas problem, bo mamy jej na boku nie ukladac zeby bioderek nie splaszczac, a jej na boku spi sie najlepiej i nie wiem co robic. W poniedzialek mamy wizyte u ortopedy, zobaczymy co powiemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Magda, Griszanka, trzymajcie się mocno!
Niecierpliwa, ja też synkowi przy obcinanie pazurków niestety skaleczylam
A mnie boli miejsce nad rana tylko po prawej stronie ze 2cm. Ale jest to dość duży ból, zwłaszcza przy chodzeniu, staniu. Nie wiem czy to normalne, bo po lewej stronie nic nie czuje.
Z karmieniem nie jest wesoło, zaczęłam dokarmiać bo mi moja waga w niedziele pokazała 3,07 a wczoraj 3,01 a waga położnej w piątek 3,08 i juz się zestresowalam ze głodze dziecko.
Zetka po pierwsze dziecka nie nalezy wazyc czesciej niz co 4,5 dni bo sie nerwicy nabawisz, gdyz masa ciala dziecka ulega dobowym wahaniom, a po drugie dzieci na piersh przybieraja ciut wolniej niz na mm, wiec jesli po cycku dziecko nie placze, zasypia i nie jest marudne nie ma podstaw sadzic, ze je glodziszZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja daje espumisan ok 50 kropli dziennie.
Z tym lezeniem na boku to u nas problem, bo mamy jej na boku nie ukladac zeby bioderek nie splaszczac, a jej na boku spi sie najlepiej i nie wiem co robic. W poniedzialek mamy wizyte u ortopedy, zobaczymy co powiemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej hej. Kciukam za was. Może dziś cztery zostaną mamusiami
jak pisała Justyna - tak maleńkiego Dziecka nigdy nie przewija się od razu po karmieniu bo prawie zawsze uleje. Nic mu się nie stanie jak posiedzi w Pieluszce chwile. Co do karmienia w Szpitalu tylko jeden Dzień - ten Najgorszy pi cesarce karmiłam na Leżąco. Tak to zawsze na Siedząco i potem odbijanie. Praktycznie nie ulewa. Jak juz to zdarzy się ciutke wieczorem ale wtedy nonstop wisi na cycu wiec mysle ze trochę się prZejada.
Wczoraj wyprobowywaliismy nowa kuchnie i zrobiłam zapiekanke z ziemniakami mięsem mielonym i pomidorami. Niestety sos był za ostry i wieczorem wycie małej - wielkie bóle Brzucha - tak z półtorej h. I nie mówcie mi ze to co jem nie ma wpływu bo nie uwierzętak samo było Przy starszej. Zero kolek ale ból brzucha po określonym jedzeniu. Przeszło dopiero po lezeniu na Brzuchu u taty
niecierpliwa, KasiaeN., Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej Wam!
Dzisiaj wizyta i KTG. Rano bolał mnie brzuch ale już się uspokoiło, a szkoda bo myślałam że się rozkręci.
Ciekawe co na wizycie powie gin czy szyjka w końcu się otwiera itp.
Przez ostatnie kilka dni mam bóle miesiączkowe ale na tym się kończy
Mamy jeszcze czas do wieczora, więc może synek posłucha mamusi i dzisiaj zechce wyjść
Trzymajcie kciuki za dzisiaj!niecierpliwa, KasiaeN., Zetka, Neyla, Maniuś, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:U mnie skurcze 127 na ktg co kilka min..ale to chyba tylko przepowiadajace. Zaraz obchod ciekawe jak bardzo mnie wkurza z tym czekaniem
teraz podłaczyli mi oxy i zobaczymy co z tego będzie chociaż lekarz po badaniu stwierdził, że "małe szanse"
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Poklocilam sie z wszystkimi mozliwymi lekarzami...jutro albo uwaga w czwartek moze cos zaczna dzialac, bo ja mam piekne skurcze i NATURALNIE akcja powinna sie rozwinac sama...zalamali mnie totalnie. To ze mam takie skurcze od jakiegos czasu i jestem tym wymeczona w ogole do nich nie trafia. Lekarka powiedziala ze jak mi sie nie podoba to sie moge wypisac, ale ze w innym szpitalu tez bada czekac bo porod naturalny jest najlepszy dla dziecka... No nie wiem co robic...masakra, nie wierze ze sama urodze
-
Magda powiedz ze masz skurcze takie juz od X czasu a ze poród jak wiadomo to wysiłek i powinnaś miec sily a przez to nie masz. Wyślij męża do innego szpitala niech popyta lub podzwoń i powiedz co by zrobili jak jest taka sytuacja. Maja tez mala nie jest wiec powinni Ci pomoc.
Niecierpliwa a przy tym pieluchujesz mala? Tzw jeszcze tetre zakładasz jej by miała szeroko nóżki?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam Was. Czytam na bieżąco ale nie udzielam się.
Madzia i Lady powodzenia. Oby szybko pposzło.
U nas. Jemy dużo bo między 90-120 ml. Mamy kryzys laktacji 3 tygodnia. Mało pokarmu. Ale odciagam tyle ile się da ma nadzieję że ruszy.
w nocy nie budzi się tylko cmoka. Karmie go na leżąco z butelki w nocy w jego łóżeczku to pozwolilo nie rozbudzac siękarmimy o 20. Później 24 i 5 rano. Wieczory od 21 mamy wolne z Łukaszem. W ciągu dnia jeśli jesteśmy na spacerze młody zapomina ze chce jeść. Wczoraj o 14 karmienie a potem dopiero o 19. Nawet zmusić ssię go nie da
Kupka- ciężko idzie. Prezy nóżki ale popija wodę w ciągu dnia nawet do 300 ml. Dziś probujemy herbatkę bo nie chce na samych kropelkach żeby był.
Na wadze -3 kg z przed ciąży. Ale biodra szersze i w gacie 34 nie wchodzę :p
Jedyne co nas martwi to ze mlody zapomina oddychaćczasem traci oddech. Moje serce się zatrzymuje. Śpię w nocy bardzo czujnie najpewniej kiedy on sobie śpiewa ( dosłownie mruczy a raczej nuci przez sen) wtedy wiem ze nic mu nie jest.
-
niecierpliwa wrote:Ja daje espumisan ok 50 kropli dziennie.