X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    9 h? To nie za duzo? Cycki by mi wybuchly...
    Mnie tez ,mleko pocieklo aale rano ladnie zjadl i ulal:( znow mam flaki...

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ma fizjologiczna dysplazje stawow biodrowych, u dziewczynek to bardzo czeste

Mojej Laurze zalecili szerokie pieluchowanie i z flaneli uszylam taka szeroka pieluche , wiazana po bokach i nakladalam na pampersa lub cale body.
    Nie pamietam juz jak dlugo (kilka tygodni)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu blizny to może Boleć góry bo skórę tną nisko a miesnie, macice wysoko - tak mówiła Patrycja. Mnie też bolało wyżej. Też miałam szwy rozpuszczalne. Co do spania na Boczku pamiętam że przy pierwszej córce kazali pierwsze dwa tyg na boczkach kłaść. Żeby się nie zakrztusilo. Ze tak Bezpieczniej. Ze na plecach łatwiej o bezdech. Przy drugiej nikt nic nie mówił to kladlam na plecach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:58

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny Magda Lady Apaczka powodzenia zeby maluszki same chcialy szybko wyjsc u mnie wczoraj od 19 do 1 co godzine regularnie twardnienie brzucha bol mega okresowy i uczucia rozpierania w pochwie i nacisk a od godz 1 cisza i spokoj
    Dzisiaj ide zaraz do sklepu poskacze po schodach i na pilce sie pokrece
    Zastanawiam sie powaznie nad sexem gdybym miala gwarancje ze zadziala

Weridiana, Neyla, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) moja tez ulewa. Kazali mi w szpitalu kłaść na boczkach żeby było bezpiecznie. Ale wypróbuję metodę z solą morska. Mam disne mar, mogę tego użyć do noska? No i co potem, trzeba to odciągnąć aspiratorem czy juz nie?

Ewa123
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dla rodzących :) ja się witam w 40 tygodniu z uparciuchem dalej w brzuchu ehhh :) chyba te nasze dzieci wiedzą że po drugiej stronie wcale fajnie nie jest i temu nie chcą wychodzić ....

Weridiana, Laura, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze się staram odbić, ale to jest robota głupiego. Najpierw je i zawsze przy tym kupę robi. Potem odbijamy (nie zawsze jej się odbija), a na koniec zmieniam pieluszke i kompletnie ja tym wybudzam :/ trzeba się namęczyć żeby zasnęła później. A ulewa tak czy tak.

Weridiana, Zetka, lys, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • mariooola3 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,czytam Was i z niecierpliwoscia czekam na kolejne wpisy. Postanowiłam ze moze odezwe sie w koncu na forum.
    1. Trzymam kciuki za Dziewczyny ktore czekaja zeby w koncu sie cos ruszyło.
    2 gratuluje wszystkim nowym i troche starszym Mamusiom:)zazdroszcze Wam ze dzheci sa juz z Wami
    Pisze z lozka sźpitalnego,wczoraj miałam miec ciecie ze wzgledow zdrowotnych,ktore ýzostało zakwestionowane,dzisiaj maja sie konsultowac z prof z innego szpitala. Jestem przerazona,nie mysłalam ze beda takie cyrki bojd sie o moja Zuzie i siebie tez. Najgorsze jest to ze mam wrazenie ze ci lekarze nie sa przygotowani na taki przypadek i eksperymentuja:(kazdy lekarz mowi co innego

Weridiana, Laura, Neyla, małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

mariooola3
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    powodzenia dla rodzących :) ja się witam w 40 tygodniu z uparciuchem dalej w brzuchu ehhh :) chyba te nasze dzieci wiedzą że po drugiej stronie wcale fajnie nie jest i temu nie chcą wychodzić ....

Dokładnie, ja jutro też zaczynam 40tc i nic, wczoraj chodzilam w domu po schodach góra,dół,góra,dół..w sumie zrobiłam 14 rund (14 góra i 14 dół) tyle ze nogi mi potem bolały nic wiecej ;P

aaaaga, Weridiana, Zetka, Aska87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Witam Was. Czytam na bieżąco ale nie udzielam się.
    Madzia i Lady powodzenia. Oby szybko pposzło.

U nas. Jemy dużo bo między 90-120 ml. Mamy kryzys laktacji 3 tygodnia. Mało pokarmu. Ale odciagam tyle ile się da ma nadzieję że ruszy.
    w nocy nie budzi się tylko cmoka. Karmie go na leżąco z butelki w nocy w jego łóżeczku to pozwolilo nie rozbudzac się :) karmimy o 20. Później 24 i 5 rano. Wieczory od 21 mamy wolne z Łukaszem. W ciągu dnia jeśli jesteśmy na spacerze młody zapomina ze chce jeść. Wczoraj o 14 karmienie a potem dopiero o 19. Nawet zmusić ssię go nie da :)
    Kupka- ciężko idzie. Prezy nóżki ale popija wodę w ciągu dnia nawet do 300 ml. Dziś probujemy herbatkę bo nie chce na samych kropelkach żeby był.
    Na wadze -3 kg z przed ciąży. Ale biodra szersze i w gacie 34 nie wchodzę :p
    Jedyne co nas martwi to ze mlody zapomina oddychać :( czasem traci oddech. Moje serce się zatrzymuje. Śpię w nocy bardzo czujnie najpewniej kiedy on sobie śpiewa ( dosłownie mruczy a raczej nuci przez sen) wtedy wiem ze nic mu nie jest.
    A nie macie angelcare? Ja bez tego nie spalabym wcale.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja zawsze się staram odbić, ale to jest robota głupiego. Najpierw je i zawsze przy tym kupę robi. Potem odbijamy (nie zawsze jej się odbija), a na koniec zmieniam pieluszke i kompletnie ja tym wybudzam :/ trzeba się namęczyć żeby zasnęła później. A ulewa tak czy tak.[/
    QUOTE]

Po karmieniu moja tez przysypia ale przekladam ja przez ramie (glowke kladzie wtedy na moim ramieniu) i dalej spi , a ja ja lekko kolysze , w miedzyczasie odbije. Wtedy do lozka , czasem z pomoca smoczka :-)

Na zmiane pieluszki nie mam pomyslu (czasem sie rozbudzi czasem nie)

Zetka, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem wciąż z Wami. Niestety podczytuję między karmieniem, sprzątaniem, praniem, prasowaniem i gotowaniem.

Dzisiaj teściówka ściąga mi szwy. Mam nadzieję, że się nie rozpadnę hihihihihi

Mały ma jakiś mały kryzys.
    Jadł co 2-3 godziny, a teraz co godzinę max 1,5 się budzi, więc przez to mam ograniczony czas na forum. Ale jestem!!! Cały czas myślę o Was.

Wieczory staram się spędzać z mężem. Myślę, że niedługo się wszystko unormuje.
    Będę miała więcej czasu dla Was i też dla siebie.

Już za jakiś czas spacerki wydłużą się do godzinki także będzie superowo :D Regularnie będę wychodzić z domu.

Wczoraj zauważyłam, że mam chyba przepuklinę pępkową. Muszę to skonsultować z teściówką. No chyba, że po CC wokół pępka jest lekko twardo... Nie wiem, na razie ogarniam się cały czas.

Za wszystkie rodzące trzymam kciuki.

Wszystkim, które już urodziły GRATULUJĘ!!!
    :*

witaminkab, Laura, zabka11, Weridiana, Zetka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rodzące! Powodzenia :)
    Dziś wybieram się na ktg i mam nadzieję, że zaczną się ładnie pisać skurcze. Chociaż mam je głównie w nocy ok 1,5 h mocne i przechodzą. Zobaczymy :)
    Psychicznie mi trochę lepiej staram się myśleć pozytywnie.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmieniam pieluchy przed karmieniem.Potem butla chwile poleży i odbijam.Reguły nie ma czasem odbije i śpi i Nie ulewa A czasem nie odbije i nie ulewa i śpi i lub nie.Zazdroszczę Wam że wasze dzieci tyle śpią.Leon najdłużej śpi4h A średnia to 2,5. Co jest mega męczące bo zanim go oporzadze to zostaje mi godzina i tak w kółko.W czwartek pediatra więc dopytam co z tym zrobić. Teraz śpi po nieprzespanej nocy i nawet udało się wyjść z psem i poprasowac.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja zmieniam pieluchy przed karmieniem.Potem butla chwile poleży i odbijam.Reguły nie ma czasem odbije i śpi i Nie ulewa A czasem nie odbije i nie ulewa i śpi i lub nie.Zazdroszczę Wam że wasze dzieci tyle śpią.Leon najdłużej śpi4h A średnia to 2,5. Co jest mega męczące bo zanim go oporzadze to zostaje mi godzina i tak w kółko.W czwartek pediatra więc dopytam co z tym zrobić. Teraz śpi po nieprzespanej nocy i nawet udało się wyjść z psem i poprasowac.
    Moj tez tyle spi.... mibjeszxze wiszenie na cycku dochodzi. Ale narazie nie ma kolek, nie placze. Wiec staram sie trzymac;)

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Magda powiedz ze masz skurcze takie juz od X czasu a ze poród jak wiadomo to wysiłek i powinnaś miec sily a przez to nie masz. Wyślij męża do innego szpitala niech popyta lub podzwoń i powiedz co by zrobili jak jest taka sytuacja. Maja tez mala nie jest wiec powinni Ci pomoc.

Niecierpliwa a przy tym pieluchujesz mala? Tzw jeszcze tetre zakładasz jej by miała szeroko nóżki?

Tak szeroko ja pieluchujemy

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Espumisan 100 mamy i mniej wiecej 70.kropli wychodzi +|- no to musisz klasc ja sobie i klep po pleckach lub pupie chwile pobujaj i powinna spać jak mój mlody

I nie ma problemow z brzuszkiem??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:

Psioszka moja spi max 2h w ciagu, a reszta drzemek 1h do 1,5 h :/

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    MalaMyszka a co sie wlasciwie stalo przy Twoim porodzie, ze tesciowa musiala interweniowac????
    mały miał na KTG akceleracje tętna. W czasie skurczy go chyba podduszałam. A taki skurcz potrafił mnie trzymać dosyć długo, więc niedotlenienie.

Na wypisie ze szpitala mam wpisane, że cc ze wskazań spowodowanych zagrożeniem wewnątrzmacicznej zamartwicy płodu!

Najgorsze jest to, że ja czułam jak on spada... nie musiałam patrzeć na KTG

Ordynator nie jest zwolennikiem CC i rozwiązywania ciąży przed terminem. Jak w poniedziałek miałam wypis w garści to było w zaleceniach stawić się w dniu TP na oddział, tylko nie wiem po co, skoro i tak by ze mną nic nie zrobili, bo 14 wolne, 15 święto i niedziela... w poniedziałek byłby obchód i decyzje pewnie z CC na wtorek a to już tydzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 11:08

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Lys - mi pediatra na ulewanie doradzila by przed karmieniem psikac do noska sola morska lub sola fizjologiczna. Wtedy faktycznie mniej ulewa, bo czasami to powodz byla. Wydaje mi sie ze ulewalo sie gdy zmienialam piers podczas karmienia, teraz tego nie robie bo pokarmu mam i tak nad to. Kiedy ten nawal sie konczy...

Kurcze, spróbujemy.
    U nas jest duży problem z ulewaniem, cały czas, nie ważne ile zje, nawet jak ją nosimy na rękach, oklepujemy, masujemy po plecach, nawet karmię ją w takiej pozycji, żeby spływało w dół. Raz nawet zwymiotowała od razu po karmieniu, ale miała wtedy czkawkę. No, ale dziś też zwymiotowała i to nie od razu po nakarmieniu, ale kilka minut później.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ