X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Hej Wam!
    Dzisiaj wizyta i KTG. Rano bolał mnie brzuch ale już się uspokoiło, a szkoda bo myślałam że się rozkręci :).
    Ciekawe co na wizycie powie gin czy szyjka w końcu się otwiera itp.
    Przez ostatnie kilka dni mam bóle miesiączkowe ale na tym się kończy :/
    Mamy jeszcze czas do wieczora, więc może synek posłucha mamusi i dzisiaj zechce wyjść ;)
    Trzymajcie kciuki za dzisiaj!

Mi wszystko przeszło :( skurcze przepowiadające się uspokoiły, w nocy nie mam bóli miesiączkowych, ani z krzyża... a myślałam, że się akcja sama ładnie rozwinie.

Jedynie strasznie mi drętwieją ręce w nocy jak śpię na bokach. Mała jest już na tyle ciężka, że blokuje swobodny przepływ krwi i stąd te drętwienia. Rano wstaję i jestem jak z krzyża zdjęta. Ahh te urocze końcówki...

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz bede podlaczana do oksytocyny na 6 godzin. Jak sie akcja nie rozkreci, to ide na CC. Trzymajcie kciuki... Troszke sie stresuje...
    Mezu czeka na znak kiedy ma gnac do nas, jak sie rozwinie to idziemy na sale porodow rodzinnych :)
    Magda wspolczuje, ale moze zaraz Cie wezmie na dobre.
    Apaczka, Lady kciuki w gore.

lys, Neyla, małaMyszka, zabka11, magda sz, Weridiana, witaminkab, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Mi wszystko przeszło :( skurcze przepowiadające się uspokoiły, w nocy nie mam bóli miesiączkowych, ani z krzyża... a myślałam, że się akcja sama ładnie rozwinie.

Jedynie strasznie mi drętwieją ręce w nocy jak śpię na bokach. Mała jest już na tyle ciężka, że blokuje swobodny przepływ krwi i stąd te drętwienia. Rano wstaję i jestem jak z krzyża zdjęta. Ahh te urocze końcówki...
    Neyla oby nas w końcu poród zaskoczył ;)

Dziewczyny trzymajcie się na porodówkach, trzymam kciuki!

Siedzę właśnie z henną na głowie i mam nadzieję, że teraz skurcze mnie nie zaskocza bo nie wyobrażam sobie szybkiego spłukiwania tych ziółek ;)

Neyla, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, lady, Magda trzymam kciuki żeby bobaski były już dziś z Wami. Dajecie czadu dziewczyny :)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Apaczka również! Kciukam mocno :)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Córcia tez po 2 godz śpi. Zanim ją uśpie, zmienię pieluche, odbije, to zaraz znowu mi się budzi. Obiad robie ekspresowo.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka powodzenia!

Magda jak sytuacja, jaka decyzje podjelas??

Melduje sie po zakupach, swoja droga bardzo udanych, udalo mi sie obkupic siebie i mala i to za cale 20 zl ;)

Pod moja nieobecnosc byla polozna. Mowika, ze pepek ladny a mnie martwi, ze on dalej nie odpadl

Ewa123, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ma fizjologiczna dysplazje stawow biodrowych, u dziewczynek to bardzo czeste
    ćwiczysz z nią w domu? u nas bioderka po pierwszym usg były słabo rozwinięte i kazali nam ćwiczyć, nic skomplikowanego kółka nóżkami dziecka robisz - kolankami jak najszerzej na boki i przy każdej zmianie pieluszki tak z 10 razy powtarza, obie nóżki na raz, ja trzymałam za kolanka i super wszystko potem już było na kontroli. Polecam niby nic a sporo daje na te bioderka.

małaMyszka, czarnaruda, Zetka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kladziecie juz dzieci na brzuszek? Ja po 2 tyg zaczęłam i małej się nawet podoba, próbuje podnosić główkę. Ale mam pytanie do bardziej doświadczonych mam jak długo mogę ją tak trzymać? W tej chwili tak zostawiam ja na 2-3 minutki, Córcia ma 2,5 tyg. Kiedy zacząć wydluzac ten czas i do ilu minut mniej więcej? Nie chce jej zaszkodzić tym jakoś.. Pepuszek nam odpadł.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wiem że się już niecierpliwisz i zmęczenie daje się we znaki ale niestety w tym przypadku lekarze mają rację, jeśli nic z dzidzią się złego nie dzieje a Ty masz skurcze które w najbliższych dwóch dobach mogą być porodowymi to niestety chyba w żadnym szpitalu na cc Cie nie wezmą bo zmęczona jest. Do cc musi być wskazanie medyczne. Trzymaj się tam i staraj się odpoczywać, bo w każdej chwili może się zacząć.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dziewczyny kladziecie juz dzieci na brzuszek? Ja po 2 tyg zaczęłam i małej się nawet podoba, próbuje podnosić główkę. Ale mam pytanie do bardziej doświadczonych mam jak długo mogę ją tak trzymać? W tej chwili tak zostawiam ja na 2-3 minutki, Córcia ma 2,5 tyg. Kiedy zacząć wydluzac ten czas i do ilu minut mniej więcej? Nie chce jej zaszkodzić tym jakoś.. Pepuszek nam odpadł.
    dziecko na brzuszku powinno leżeć od samego początku tak naprawdę, bez względu na kikut pępowinowy, bo niektórym to i 2 miesiące się on trzyma i jeśli się podoba to niech leży maksymalnie długo, nawet i 20-30 min , jak tak zaśnie to obróć na boczek i niech śpi. Dzieci które częściej leżą na brzuszku mają mniejsze problemy z brzuszkiem, kupą, z noska wszystko naturalnie samo wypływa i generalnie pozycja ta przyspiesza rozwój fizyczny.

Ewa123, Weridiana, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u nas pępka nie ma za to jest taka okrągła gulka pod nim. Nie wiem czy to tak ma być, czy po prostu jest wypukly i taka jego uroda czy jakaś przepuklina. Mamy pediatre w przyszłym tyg to sprawdzę. Apropo wczorajszego tematu o ropiejacych oczkach. Byliśmy wczoraj u okulisty. Stwierdziła, że antybiotyków na to się dawać nie powinno, bo to są dziecka własne bakterie, a ropa bierze się z zatkanych kanalikow najczęściej i jest to bardzo częsta przypadłość noworodków. Jedyna rada to przemywac solą fizjologiczna no i masować oczka. Jak samo nie przejdzie do 3 miesiąca to wtedy mamy się zgłosić, bo teraz i tak z tym nic nie można zrobić. A i podobno im dziecko więcej krzyczy tym szybciej się odetkaja te kenaliki lzowe:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, tak czytam i widzę, że nie tylko ja czekam aż akcja sie rozkręci ;-)
    ja wieczorem i w nocy miałam rozwolnienie, zaczęły się jakieś mdłości.. czy któraś z Was tak ma/miała? czuje się jak przed okresem - bóle macicy, bóle krzyżowe, przeczyszczonko i nawet pierwszy w ciąży syfek :-P w nocy myślałam, że się zaczyna...Mała była bardzo niespokojna ale wszystko minęło.

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Kochane, tak czytam i widzę, że nie tylko ja czekam aż akcja sie rozkręci ;-)
    ja wieczorem i w nocy miałam rozwolnienie, zaczęły się jakieś mdłości.. czy któraś z Was tak ma/miała? czuje się jak przed okresem - bóle macicy, bóle krzyżowe, przeczyszczonko i nawet pierwszy w ciąży syfek :-P w nocy myślałam, że się zaczyna...Mała była bardzo niespokojna ale wszystko minęło.

ja tam już nie wierze w oczyszczanie organizmu jako objaw porodu :) już od ponad tygodnia czuje się jak na okres do toalety ze 3 razy dziennie i lipa u mnie to nie działa :(

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z wizytami u pediatry z noworodkiem? Kiedy należy iść pierwszy raz?

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja tam już nie wierze w oczyszczanie organizmu jako objaw porodu :) już od ponad tygodnia czuje się jak na okres do toalety ze 3 razy dziennie i lipa u mnie to nie działa :(

Właśnie też się zastanawiam jak to jest, zawsze przed okresem sie tak czułam, więc miałam nadzieję, że na poród też mój organizm tak zareaguje :-( choć z drugiej strony Aśka, może po prostu tyle to u Ciebie trwa i faktycznie jest to zwiastun :-)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ćwiczysz z nią w domu? u nas bioderka po pierwszym usg były słabo rozwinięte i kazali nam ćwiczyć, nic skomplikowanego kółka nóżkami dziecka robisz - kolankami jak najszerzej na boki i przy każdej zmianie pieluszki tak z 10 razy powtarza, obie nóżki na raz, ja trzymałam za kolanka i super wszystko potem już było na kontroli. Polecam niby nic a sporo daje na te bioderka.

Poki co kazali ja szeroko pieluchowac w wypisie ze szpitala. Pediatra tez nie kazala nic robic tylko dala skierowanie do ortopedy.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Właśnie też się zastanawiam jak to jest, zawsze przed okresem sie tak czułam, więc miałam nadzieję, że na poród też mój organizm tak zareaguje :-( choć z drugiej strony Aśka, może po prostu tyle to u Ciebie trwa i faktycznie jest to zwiastun :-)

u mnie to chyba siła sugestii :) naczytałam się o objawach porodu i zaraz prawie wszystkie się zaczęły tylko skurcze jakieś marne i te wody nie odchodzą :) no i dziecko rodzić się nie chce :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, jak to jest z wizytami u pediatry z noworodkiem? Kiedy należy iść pierwszy raz?

Lys, ja na wypisie ze szpitala w zaleceniach mam wpisaną datę konsultacji neonatologicznej i godzinę - czyli tak jakby z automatu szpital mnie umówił. A do pediatry takiego na NFZ zapisaliśmy wczoraj dziecko i pójdziemy chyba jak będzie jakaś potrzeba.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

My w wypisie mielismy zalecona wizyte u pediatry w swojej przychodni po 7-10 dniach

lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ