SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:Dziewczyny, odciągnęłam wczoraj wieczorem mleko, włożyłam je do lodówki, dzisiaj je podgrzałam i wzięłam ze sobą na wizytę do lekarza, ale Laurka się nie domagała jedzenia, więc przyniosłam je z powrotem do domu, włożyłam znowu do lodówki. Mogę je znowu podgrzać i podać Małej? Na przykład wieczorem? Czy nie może być chłodzone, podgrzewane, znowu chłodzone i znowu podgrzewane?
Jak juz raz wyjelas z lodowki i podgrzalas to nie mozesz ponownie do lodowki. Nawet jakbys nie podgrzala, a samo by sie ocieplilo w temperaturze pokojowej to tez drugi raz do lodowki wrocic nie moze. Jesli Julka poza domem nie wypije butli to po powrocie do domu jak domaga sie cyca dostaje ta butle, bo szkoda mi wylac mleka.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ellena wrote:Niecierlpiwa moze maz slabo opijal
Z mojego meza kazdy sie smial ze slabe pepkowe bo po 6tyg dopiero odpadl. Wiec nie stresuj sie
Moze gruba pepowina byla.
Cos w tym jest, bo slabo maz opilSymbolicznie z ojcem wypil flaszeczke, a tak to piwko prawie codziennie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A my znowu na cycu
Julka zasnela przy cycu o 13.30 po czym o 14.20 obudzila sie z wrzaskiem. Jeszcze sie dobrze nie obudzila, a juz sie darla, brzuch to nie byl, bo sie nie prezyla, pielucha ok, a cyca chetnie. Ja nie wiem dlaczego ona tak czesto je??? Jak ja bym chciala, zeby spala jak na poczatku po 3-4 h w ciagu, a tu juz nawet o godzine ciezko. Zdazylaw tylko pranie wlaczyc, wyparzyc wszystkie butle i pozmywac. Ja nie wiem jak ogarne ta chalupe jak maz wroci do pracy
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Poczytajcie sobie o potrzebie bliskosci.
Dzieciatko do ok 3mż nie ogarnia ze jest osobnym organizmem. Najbezpieczniej, najlepiej czuje sie przy mamie, czujac jej zapach... slyszac bicie serca, jej glos! Wielu pediatrow zaleca dla lepszego rozwoju noszenie, tulenie, cycanie.
My z mezem wzielismy sobie to do serca i wcale nie mielismy jakiegos problemu z tzw przyzwyczajeniem. Blazko nie plakal, nie mial problemow z brzuszkiem itp... byl spokojny i pogodny.
To ze dziecko placze nie zawsze oznacza ze jest glodne czy cos go boli... czasem chce po prostu do mamy
Laura, małaMyszka, Neyla, Hermiona, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Griszanka, Lady, Magda, Apaczka dajecie kobitki!!!
Olinka ja wczoraj też miałam wysoką tem[peraturę (powyżej 39) i mnie telepało, ale na szczęście apap pomógł, a dziś już ok i też nie wiem z czego to.
Dziś miałam dopiero ściągnięte szwy, bo tydzień po porodzie jeszcze rana się nie zeszła odpowiednio. Mały nam też daje popalić, więc czytam z doskoku, ale jestem.małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Jak juz raz wyjelas z lodowki i podgrzalas to nie mozesz ponownie do lodowki. Nawet jakbys nie podgrzala, a samo by sie ocieplilo w temperaturze pokojowej to tez drugi raz do lodowki wrocic nie moze. Jesli Julka poza domem nie wypije butli to po powrocie do domu jak domaga sie cyca dostaje ta butle, bo szkoda mi wylac mleka.
Cholera to mleko do wylaniaA takie męki przeszłam, żeby je odciągnąć ;/
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wszamałam obiadek. Teściówka już poszła. Miałam tylko albo aż 5 szwów... pięknie mnie zacerowali. Teraz tylko żeby się nie rozeszła.
Trzymam kciuki kobiety!!!!
Olinka co do męża, to jestem z niego tak dumna, że jak patrzę na niego, to od razu się przytulam i wyję po cichu!!!
Rano on zajmuje się małym. Wychodzi rano z małą na siusiu. Ogarnia się i jedzie do pracy.
Po południu wraca idziemy razem na spacerek po 20-30 min.
Kąpiel jest jego. Ja tylko pomagam w miarę sprawnie osuszyć synka, żeby nie zmarzł. Resztę robi M.
Ostatnio mi powiedział, że ja mam tylko karmić. Nic nie robić, niczym się nie martwić, tylko karmić. Sam mi małego przystawia do piersi. W nocy siedzi ze mną i pomaga w razie czego.
Dzisiaj coś chyba młody nie podjadł, budził się co godzinę, więc nie budziłam nawet męża, bo wiem, że do pracy idzie. Jakoś przetrwałam...
Pytanie : jakich pieluszek używacie?
My w szpitalu używaliśmy Pampers premium care 1, w domu zielone pampki 1, ale przeszliśmy na Dadę premium, bo mały w nocy przeciekał. Jak była kupka, to było ją widać normalnie przez pieluchę. Nie wiem, może tylko 1 pampków są takie słabe... W każdym razie przejdziemy chyba na dady.
Może 2 będą inne, bo mamy 300 szt...Laura, Hermiona, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Poki co kazali ja szeroko pieluchowac w wypisie ze szpitala. Pediatra tez nie kazala nic robic tylko dala skierowanie do ortopedy.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ellena wrote:Poczytajcie sobie o potrzebie bliskosci.
Dzieciatko do ok 3mż nie ogarnia ze jest osobnym organizmem. Najbezpieczniej, najlepiej czuje sie przy mamie, czujac jej zapach... slyszac bicie serca, jej glos! Wielu pediatrow zaleca dla lepszego rozwoju noszenie, tulenie, cycanie.
My z mezem wzielismy sobie to do serca i wcale nie mielismy jakiegos problemu z tzw przyzwyczajeniem. Blazko nie plakal, nie mial problemow z brzuszkiem itp... byl spokojny i pogodny.
To ze dziecko placze nie zawsze oznacza ze jest glodne czy cos go boli... czasem chce po prostu do mamy
To nie jest tak, ze jak tylko zaplakala dostala cyca. Pierw sie troche potulilysmy wrzask jeszcze gorszy, potem przewijanie dalej placz, dostala troche wody i jak namacala raczka butelke to myslalam, ze ja polknie, smoczek to az zassala, ale jak sie kapnela, ze to nie mleko to plula. Potem odpalilam suszarke i przestala, jak wylaczylam ryk i szukanie cyca wiec podejrzewam, ze byla glodna, bo jak go dostala to az wzdychac zaczelamałaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Ja właśnie wszamałam obiadek. Teściówka już poszła. Miałam tylko albo aż 5 szwów... pięknie mnie zacerowali. Teraz tylko żeby się nie rozeszła.
Olinka co do męża, to jestem z niego tak dumna, że jak patrzę na niego, to od razu się przytulam i wyję po cichu!!!
Rano on zajmuje się małym. Wychodzi rano z małą na siusiu. Ogarnia się i jedzie do pracy.
Kąpiel jest jego. Ja tylko pomagam w miarę sprawnie osuszyć synka, żeby nie zmarzł. Resztę robi M.
Ostatnio mi powiedział, że ja mam tylko karmić. Nic nie robić, niczym się nie martwić, tylko karmić. Sam mi małego przystawia do piersi. W nocy siedzi ze mną i pomaga w razie czego.
Dzisiaj coś chyba młody nie podjadł, budził się co godzinę, więc nie budziłam nawet męża, bo wiem, że do pracy idzie. Jakoś przetrwałam...
My w szpitalu używaliśmy Pampers premium care 1, w domu zielone pampki 1, ale przeszliśmy na Dadę premium, bo mały w nocy przeciekał. Jak była kupka, to było ją widać normalnie przez pieluchę. Nie wiem, może tylko 1 pampków są takie słabe... W każdym razie przejdziemy chyba na dady.
Może 2 będą inne, bo mamy 300 szt...lys, Hermiona, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Ja właśnie wszamałam obiadek. Teściówka już poszła. Miałam tylko albo aż 5 szwów... pięknie mnie zacerowali. Teraz tylko żeby się nie rozeszła.
Może 2 będą inne, bo mamy 300 szt...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:A ile mleko w lodówce może siedzieć? I ile w temperaturze pokojowej?
Tu jest fajna stronka na ten temat
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=118&lang=plmałaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:W lodowie 24 h. A w temp pokjowej nie pamietam. Ja korzystam ze strony i grupy na fb mleczne wsparcie. Super jest
W lodowce kilka dni i to wiele zrodel podaje
Edit dokladnie do 5 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:26
Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Apaczka na porodowce:) oksy zadzialala w przeciwienstwie do balonika.
U mnie co 10 min z krzyza..to cos zupelnie innego niz to co mialam od 2 tyg. Nie da sie tego pomylic z niczym innym.
Polozna powiedziala ze w nocy pewnie urodze. Ciezko mi w to uwierzyc, w kazdym razie jak nie w nocy to jutro oksywiec jutro.
niecierpliwa, lys, Neyla, Katarka, małaMyszka, Weridiana, bosa, Zetka lubią tę wiadomość